Hoi! Ik ben Ceyda.
Mijn lieve Boerboel steffie is een half jaar geleden overleden. Ik dacht even dat ik niet toe was aan een nieuwe hond omdat niemand haar plek “zou kunnen innemen” maarja ik ben er nu wel een beetje overheen en ik ben er achter gekomen dat als je een nieuwe hond neemt dat het dan niet betekend dat je oude hond “vervangen wordt.” En zo voelde het eerst wel een beetje. ik mis een hond in mijn leven.
Ik weet niet welk ras ik moet nemen, ik heb wel ervaring met een boerboel alleen ik denk dat ik verandering wel erg leuk vind, dus het lijkt me superleuk om een ander ras te nemen die ook qua uiterlijke kenmerken niet echt op een boerboel lijkt. Ik vind het belangrijk dat mijn hond actief is, omdat dat bij mijn leefstijl past. Ik hou er van om naar het hondenstrand te gaan, of te gaan rennen in het bos. Lange wandelingen lopen etc. Ik wil dus ook dat mijn hond los kan lopen, ik weet dat dit met honden met een jachtinstinct wel lastiger gaat maar niks is niet te leren natuurlijk. Ik vind een hollandse herdershond erg leuk alleen ik denk niet dat het bij mij zou passen omdat ik heb gelezen dat ze erg moeilijk zijn om te trainen, en dat je ze niet zomaar los kan laten lopen. Een labrador vind ik ook een mooi ras, alleen dat zou dan voor mij dan weer net te “zachtaardig” zijn om het maar zo te zeggen. Ik hou wel van honden met een beetje pit.
ik heb geen grote tuin dus mijn honden zouden zich daar niet de hele dag kunnen vermaken. Maar zoals ik al zei ben ik erg actief en heb ik de tijd om veel met mijn hond uit er op uit te gaan. Ik volg nog wel een opleiding, en op ze langst kan ik 4,5 uur weg van huis zijn. Maar meestal is dit veel korter. Het is vooral ook veel thuisstudie.
dus alles op een rijtje:
- Ik wil een hond met een beetje pittige uitstraling
- mag waaks zijn
- niet te moeilijk te trainen, en ik wil er veel mee los gaan lopen.
- kan niet de hele dag spelen in een grote tuin
ik zie door de bomen het bos niet meer????.
Labradors zijn leuke stuiterballen en erg actief, luisteren in het algemeen heel goed, wat je zegt bij de basis al opvoeden, en golden retriever is ook een fijn ras en ook fijn om die mee te nemen op jouw activiteiten.
Haal een groot en dik boek, met honden rassen bij de bieb of in de boekwinkel en begin met plaatjes kijken. Vervolgens ga je lezen en googlen, wat staat je aan in deze hond, hoe is het karakter.
Zo houd je een aantal rassen over waar je je verder in verdiept.
Het voordeel van deze manier is dat je veel leert over diverse rassen en rasgroepen, dat je later ook weet wat je tegen komt op straat en wat je zou kunnen verwachten,
Dan ga je contact opnemen met goede fokkers, adressen en gegevens krijg je via de rasverenigingen (google), en ga je afspraken maken om de honden in het echt te bekijken. Liefst als er geen pupjes zijn. Een fokker die hier niet aan meewerkt zou ik dus links laten liggen. Fokkers willen graag over hun ras vertellen, dus neeem de tijd voor een telefoontje want als de fokker tijd heeft en hij of zij zit op zijn praatstoel ben je zo een uur verder en heel veel informatie rijker
Ik vind dit de fijnste manier om er achter te komen, welk ras past bij mij. Wat wil ik van een hond. Uiteraard moet je dit wel weten, wat wil je van een hond, wat wil je er mee doen, en wat wil je perse niet. enzv.
Denk ook aan lang of kortharig, groot of middel of klein, blafferig of niet, loslopen of niet,en vul maar aan.
Veel mensen op dit forum raden hun eigen ras of rasgroep aan omdat daar goede ervaringen mee zijn, maar dat is zo persoonlijk.
En dat boek met plaatjes, uren en uren kan je er in lezen! En je leert zoveel.
Ik ben misschien een beetje bevooroordeeld, maar ik moest denken aan een rottweiler.
Ze hebben dat beetje pit waar je naar zoekt, zijn gericht op hun baas en willen graag aan het werk en er samen op uit. Maar hebben tegelijkertijd een stuk zelfstandigheid, waardoor het geen zwaan kleef aan is. Kunnen ook loslopen mits dit correct wordt geleerd natuurlijk. Zou wel op de gezondheid letten, maar er zijn steeds meer fokkers die op meerdere erfelijke aandoeningen testen ipv de standaard testen die verplicht zijn
Ik zou eens kijken naar een tweedekans Stafford.
Deze voldoet aan jouw criteria en het aanbod in de asielen is enorm.
Ik zou dan in elk geval voor een ras kiezen dat er redelijk om bekend staat oké met andere honden om te gaan. Ik heb zelf 2 Hollandse herders, vind het het leukste ras dat er bestaat. Máár ze hebben een groot jacht en drijf instinct. Loslopen kunnen ze alléén op heel overzichtelijke plekken waarvan ik weet dat er geen wild of andere honden zijn. Een hondenstrand maak ik mijn Hollanders niet gelukkig mee. Ze hebben niets met vreemde honden en zullen niet altijd even vriendelijk reageren wanneer ze door een vreemde hond benaderd worden.
Ik denk dat je met een Labrador of Golden retriever goed zit. Actieve honden die snel dingen op pikken. Als de showlijnen wat te zachtaardig voor je zijn, zou je naar de werklijnen (Field Trial of Dual Trail) kunnen kijken. Daar zit vaak net ietsje meer pit in en een hogere wil om te werken.
In 9vd 10 gevallen kunnen deze niet verantwoord los. Ze wil een hond die los kan dan zou ik weg blijven bij honden die een predispositie voor hond intolerantie hebben.
Ik zou gaan kijken naar rassen die niet voor bloedsporten gefokt werden. Omdat je graag naar een hondenstrand wil kunnen gaan en de hond los wil laten lopen.
Daarom moet je die ene van de 10 hebben. Er zijn er genoeg die er zitten als coronahond en geen agressie probleem hebben.
Dat hebben ze niet of hebben ze nóg niet? Corona honden zijn nu, max 2 jaar? Van wat ik weet komt dit vaak ook pas later tot uiting en niet gelijk bij jonge honden al. En er zijn er vast bij die geen hondintolerantie vertonen, maar daar kun je eigenlijk niet vanuit gaan vind ik.
Het blijven honden waarmee je met andere honden altijd moet oppassen. Op basis van die uitzonderingen zou je niet voor dit type hond moeten kiezen. Daarbij zijn er ook honden van dit type die op latere leeftijd plots omslaan. Doordat er te vaak word gedacht het kan wel gaat het te vaak mis. Ik heb liever dan mensen te voorzichtig zijn met dit type honden dan een keer iets te los.
Ik vind dat je Staffords daarmee echt te kort doet.
Ik heb liever de lokale Staffords bij ons in de omgeving dan de zielige rescues en het labradoodle overschot.
Maar, naast de Staffords, een bouvier is nog steeds een leuke ras dat voldoet aan ts voorwaarden.
Bouvier was ook wat bij mij naar boven kwam Saartje.
Die wat ik gekend heb, waren echt geweldige leuke en lieve bouviers.
Bouviers waren altijd populaire honden, maar sinds het coupeerverbod zie je ze nog nauwelijks. Mijn inziens onterecht, het zijn echt fijne honden voor wie van wat grotere rassen houden.
Ik ben liever voorzichtig met dit ras juist omdat er zo’n vergrootglas op ze gericht is. Jazeker ik ben een hele grote liefhebber van dit ras maar er worden te vaak onnodige risico’s genomen met ze. Over het algemeen zijn het geen sociale vlinders naar andere honden. Ik doe ze daarmee niet te kort maar ben realistisch in wat ik van deze honden verwacht. Ik heb er nu 5 gehad en daarvan was er 1 sociaal de rest niet. Als mensen een hond willen die sociaal is met anderen en los kan is dit gewoon niet het type dat ik aanraad. Er zit namelijk ook een jachtinstinct in waar men rekening mee moet houden. Daarnaast zijn ze impulsief en denken ze niet eerst na voor ze iets gaan doen.
en uiteindelijk staan ze niet voor niets bekend zoals ze bekend staan. Dat komt niet door een enkel incident. Het gaat gewoon ontzettend vaak fout. Dus juist omdat ik enorme liefhebber ben van dit type honden, maar ook weet hoe ernstig de schade is als het mis gaat, ben ik liever voorzichtig. Zodat ik als liefhebber van dit type honden deze honden kan blijven houden.
Zie ze inderdaad ook niet veel meer.
Toevallig afgelopen week nog, heb bijna andersom op mn fiets gezeten.
Zat er een bouvier bij een wat ouder echtpaar in een fietskar. Ik ging er langs en keek, ging door en dacht ineens; he een bouvier, toen moest ik natuurlijk nog eens achterom kijken haha. Maar helaas kon 'm al niet meer zien.
Bouviers zijn heel tof. Ik kende ze niet goed maar onlangs getraind met een bouvier. Hele gave, zelfverzekerde hond. Voor het ras goed dat ze niet te populair zijn maar soms worden ze hierdoor ook vergeten door mensen die zoekende zijn. Je denkt er niet 1,2,3 aan.
Ik ken ook hele leuke bouviers. Hier in mijn omgeving zie ik ze nog wel geregeld. Helaas worden ze niet zo oud.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?