Die zou ik de oude enting geven.
Hier wordt ook geent tegen Weil. Teveel ratten hier in de omtrek.
Jammer..........
Edit, ik heb even gebeld, het is inderdaad niet meer verkrijgbaar, alleen nog oude voorraad.
Zeker! Elk jaar gaat deze er bij alle 3 in. Ze lebberen alle 3 uit buiten wateren.
Weil kun je niet laten titeren heb ik mij laten vertellen door de DA en daarna hier. 1x3 jaar is dus gebruikelijk. Het is overdraagbaar naar mens.
De weil-enting werkt maar 1jaar.
Dank voor de moeite
Alleen een virus is te titeren geen bacterieziekte...en weil is ieder jaar het liefst in het voorjaar, de duurzaamheid is niet betrouwbaar.
Hier krijgen ze heb al zo'n 14 jaar niet meer.
Nadat ik heel veel nare berichten over deze enting had gehoord zelf uitgebreid op onderzoek gegaan en de afweging gemaakt om hem niet te geven.
Wat voor mij meespeelde is dat er meer dan 100 weil types zijn waar een hond ziek van kan worden of dood gaan daarvan zitten er maar 4 in de enting.
Er overlijden jaarlijks steeds minder mensen aan weil terwijl mensen er veel vatbaarder voor zijn dan honden.
De enting ook maar tussen de 4 tot 6 maanden beschermd.
En omdat honden en pups een natuurlijke weerstand opbouwen als ze in kleine maten met weil in aanraking komen op de natuurlijke manier.
Mijn honden zwemmen en drinken alleen uit grote rivieren, zee of bewegend water, daar houdt weil niet van. En als ze uit plassen drinken dan is dat van vers gevallen regen.
Met de nieuwe enting kwamen er nog meer nare verhalen voorbij en veruit de meeste honden die met weil bij de dierenarts worden binnengebracht zijn gewoon netjes ieder jaar tegen weil geënt.
overgens is het binnen krijgen van besmet water blijkbaar niet eens het probleem maar wel direct contact met de bloedbaan bv door in besmet water gaan staan met een wondje aan de poot. of zwemmen met een wond.
1 keer een weil enting werkt 4 maanden. Herhaal je de enting na 3 weken, werkt hij een jaar.
Klopt hehe, foutje van mij. Ondertussen krijg je ook een fysieke check tijdens die vaccine. Maarja kunnen we het een pest/the plague vaccine noemen?
Doorgaans geef je de enting 1x per jaar. Het ging er in deze om dat het niet eens in de 3 jaar was.
Hier een linkje
https://www.doggo.nl/artikelen/hond-en-gezondheid/honden-vaccinaties/
Dus dit zou je elk jaar opnieuw moeten doen?
Hier kregen de honden in 2016 voor de eerste keer de L4 + de booster. Dit zou enkel de eerste keer moeten. Voor de jaren daarna zou de enting zo'n 6 tot 8 maanden werken. Dus ent je in maart, dan zit je goed.
Maar volgens jouw informatie is het dus maar 4 maanden? Geef jij jouw honden 2x per jaar de Weil?
Och ja, je hebt me ook nog wat geleerd ondanks super irritant Weil kun je niet titreren. Of was jij dat wel? Anyway denk dat ik het van een DA gehoord heb. Cocktail is ook niet erg als 1 van drie te laag is.
Mijn Golden heeft destijds slecht op de L4 + booster gereageerd. Ze heeft em nooit meer gehad.
Omdat ziekte van Weil te behandelen is met antibiotica krijgt ook onze huidige hond deze enting ook niet. Ik heb met de dierenarts de afspraak dat ik de symptomen van Weil in de gaten houd (lijstje bij het paspoort) en bij verdenking op een besmetting dit meteen meld zodat de behandeling direct ingezet kan worden.
In de 7 jaar dat dat onze hond bij ons is, is het nog nooit voorgekomen.
Nee, alleen de eerste keer dat je vaccineerd voor weil..vaccineer je verder ieder jaar dan is je hond beschermd ongeveer de hele zomer, vanaf het voor jaar tot de herfst, mits je ieder jaar ent...je hebt het goed, maart de beste tijd om te vaccineren...en dan wanneer je ieder jaar vaccineerd zo,n acht maanden beschermd.....er zijn zo,n 200 varianten van weil maar de 4 waar je hond voor geent wordt zijn het meeste aanwezig hier in nederland.
Dan zat ik toch goed
Wat betreft de hoeveelheid soorten varianten brengt mij toch aan het twijfelen om hem volgend jaar weer te laten zetten. Hoe vaak komen die 4 soorten voor t.o.v. de rest bv.
Nou ja, kan er nog een tijdje over nadenken
De 4 soorten waar de hond voor gevaccineerd wordt de L4 , komen het meest voor in nederland.
Ik heb ook altijd gedacht dat honden elkaar niet kunnen besmetten. Toch even opgezocht hoe dat nou zit, kwam ik het volgende tegen: De kans op de infectieziekte is het grootst bij honden die zwemmen of in een waterrijk gebied wonen. Honden kunnen elkaar besmetten en als baasje kun je via de urine van je hond de ziekte ook krijgen. Je kunt je hond inenten tegen de ziekte van Weil. Hierdoor is de kans op besmetting een stuk kleiner.
Rivm.....daar kan je veel over de ziekte van weil opzoeken, RVIM , laat weten dat.
De ziekte komt over de hele wereld voor. In Nederland komt de ziekte weinig voor.
Duke, mijn vorige hond, reageerde erg op bijvoorbeeld anti vlooien en teken middelen. Ik was daarom bij hem ook extra voorzichtig met de entingen. Ik liet wel ieder jaar enten tegen Weil, maar liet deze apart geven, dus niet samen met de cocktail, maar met 4 a 5 weken ertussen. Dan krijgt het lichaam niet teveel ineens te verwerken. Je bent wat duurder uit, maar dat had ik er graag voor over.
Doet het RIVM uitspraken over de ziekte bij mensen of ook bij dieren?
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?