Het is zacht, en sluit echt om je vinger. Microvezel en je krijgt er perfecte gladde tanden mee. Het haalt vuil en tandplak weg.
Die rubberen dingen zijn waardeloos.
Zelf ben ik geen fan van dagelijks zeewier toevoegen, temeer omdat het gehalte aan jodium niet berekend wordt en je dus niet weet hoeveel je geeft én dit ook nog eens per batch kan verschillen.
Poetsen blijft het meest aangewezen en effectiefste en wel dagelijks van nut.
Sorry hoeft niet hoor; nuttige toevoegingen. Het is zo belangrijk om het gebit van een hond goed te onderhouden.
Bovendien was het mijn topic niet. Topic Opener is al 1 jaar en 4 maanden niet op dit forum geweest.
Ok mooi!! Ik ga die vingerhoedjes ook even bestellen dan.
Ah goed om te weten. Ga dan toch weer twijelen. Ik focus sowieso op het poetsen, zo te lezen is dat het allerbelangrijkste :)
Eentje is genoeg hoor, kan je het uitproberen of dit je bevalt. Ik spoel hem wel regelmatig af met kokend water. Hij wordt erg vies anders. En eens in de drie maanden vervang ik hem, net als een mensentandenborstel
Je bijdrage zette mij aan het denken en vond op barfplaats inderdaad ook advies om seealgenmehl niet dagelijks te geven.
https://www.barfplaats.nl/forum/viewtopic.php?t=129993
Ik ga nu 1 x per week aan Casper (6,8 kg) een half theelepeltje geven.
Ik gaf het altijd twee tot drie keer per week.
@ientje, vingerdoekje binnen en geprobeerd. Ik voel inderdaad heel goed wat ik doe en kom overal een stuk makkelijker bij. Doekje wordt ook vies, dus dat is volgens mij een goed teken. Alleen bij de kiezen toch wel echt tandsteen, die ga ik proberen weg te halen met een krabbertje en als dat niet lukt vraag ik de trimster daar even naar te kijken.
Als je het over de duivel hebt; op straat tijdens het wandelen kreeg ik een compliment van een dame die vond dat ze zulke witte tanden had. Wel erg toevallig ;)
Ik zou uitkijken met de krabber, die is heel scherp, en als je hond niet doodstil zit, zit je zo in het tandvlees.
Hm oke.. ik denk erover, wil inderdaad ook niks beschadigen :( Maar ben zo bang dat het tandsteen zo snel al kwaad kan
Dan kun je t beter door de da laten doen. Maar ik laat mijn hond elk half jaar checken, ze heeft al jaren een beetje tandsteen. Ze doen er niks aan tot nu toe. Blijkbaar is het niet altijd een probleem.
Als je van het gebit plaque verwijderd d.m.v. poetsen, zal er geen tandsteen ontstaan.
Tandsteen moet verwijderd worden om gebits, kaak- en tandvleesproblemen te voorkomen.
Dit is bij mensen ook het geval.
Citaat
De meeste mensen hechten veel waarde aan de gezondheid van hun gebit. Tandsteen? Dat laat je weghalen natuurlijk. Wat echter nog wel eens vergeten wordt, is dat tandsteen verwijderen bij je hond net zo belangrijk is als dat wij tandsteen laten verwijderen. Want tandsteen bij een hond kan heel vervelende gevolgen hebben. Onze dierenartsen leggen je graag uit wat tandsteen bij honden precies is en waarom het verwijderen ervan uiterst belangrijk is. Ook honden kunnen te maken krijgen met pijnlijke ontstekingen in de mond.
Tachtig procent van de huisdieren krijgt al rond het tweede levensjaar te maken met een infectie in de mondholte. De bacteriën die de oorzaak zijn van tandplak kunnen pijnlijke ontstekingen veroorzaken, zeker ook bij honden. De aanwezigheid van tandsteen werkt de vorming van ontstekingen in het tandvlees en in het nog dieper gelegen weefsel nadrukkelijk in de hand. Om die reden is tandsteen verwijderen bij je hond zo belangrijk. Ontstekingen kunnen erg pijnlijk zijn
Einde citaat
Bron: https://www.dierenziekenhuiseindhoven.nl/tandsteen-verwijderen-hond/#:~:text
Ik vertrouw mijn da hier wel in. Paddy moet wel elk anderhalf jaar.
Vandaag te horen gekregen dat mijn Sunny vlgd week weer onder narcose moet ivm twee ontstoken kiezen. Terwijl ik ze af en toe poetst. Gekke is dat ze dit aan 1 kant heeft en de andere kant is hartstikke goed en wit. En precies een jaar geleden heeft ze ook narcose gehad voor een reiniging. Da zegt dat dit pech hebben. Hier had ik niks aan kunnen doen. Soms ligt het ook buiten je macht. Heeft ze nu ook een blaasontsteking. Ze heeft zo haar dag niet. Ben benieuwd naar de bloedtest vlg week. Of die ook nog verrassingen meebrengt.
Bij mijn vorige honden lukte het vaak om met een nagel van mijn duim, vlak boven jet tandsteen stukje te gaan, en dan met kracht het eraf te halen. Ideaal. Bij,diki is ook,door de dierenarts wel eens zonder narcose een kies schoongemaakt, ik dacht dat er een gat in zat, maar was tandsteen in een diepe groef. Ik heb overigens hele korte nagels, dus die buigen dan niet om.
Ik heb het ook geprobeerd eraf te krabben met mijn nagel, maar dat lukte toch net niet. Als de krabber binnen is, ga ik gewoon een mega klein stukje proberen... Wel heel voorzichtig natuurlijk. Als het niet lukt of het is te lastig, dan laat ik het ook gewoon gelijk los :)
Oh vervelend wel. Beterschap voor Sunny!
Volgens mij is het inderdaad ook een deel genetisch, als ik zo lees en hoor. Trimster heeft een stuk of 10 honden en verzorgt ze allemaal op dezelfde manier. De een heeft een hagelwit gebit, de ander is dat 3 kiezen kwijt.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?