Hallo,
Het is een tijd geleden dat ik op dit forum was.
Onze hond ging op 6 mei op eens mank lopen mer zijn linker voorpoot. Ik kon op dat moment niets zien aan zijn poot, heb toch een afspraak gemaakt bij de dierenarts.Ook zij kon niets zien. Kregen wel medicijnen mee voor de pijn en eventuele ontsteking. Het weekend begon de poot te bloedden en ruiken. Toen zijn we op zondag naar de spoedarts geweest.
Onderkand poot was helemaal ontstoken. Bij 1 van zijn teentjes zat een flinke wond.
Dit is schoongemaakt door de dierenarts en verbonden. Ik heb zelf de wond verzorgd, in overleg met de dierenarts. Dit mede omdat ik zelf in de zorg werkte. Van uit de spoedarts kregen we een kuur mee. Deze was zondagmorgen afgelopen. We hebben toen ook weer de wond even laten drogen. En foto's kunnen maken. Na een tijdje de wond weer verbonden ivm wandelen. Ik heb de foto's doorgestuurd met het verzoek terug te bellen ivm nog geen genezing van zool/kussentje. Nu lijkt het er op dan 1 voetkussentje helemaal doormidden is. En is zeker een cm diep. We hebben vanmiddag weer een afspraak, dierenarts had terug gebeld na aanleiding van foto's
Nu vraag ik mij af of er toevallig honden zijn die dit gehad hebben en of het te behandelen is? Rebel is bijna 7jaar en al een tijdje niet meer zo speels als wij gewend zijn. Maar de laatste 1,5week is hij wel een zielig hoopje. :(
Al vast bedankt voor het reageren.
Groeten Nadia.
Mijn hond heeft een flinke snee in zijn voetzool gehad door lopen in kapot glas. Ik ben direct naar de dierenarts gegaan. Het is een aantal jaren terug en kan me niet meer herinneren of het gehecht is.
Wat ik me wel goed kan herinneren is dat groene leem heel goed werkte om de wond mooi en droog te krijgen. Dat had ik via een vriendin, die veterinair natuurgeneeskundige was. Zijn voetzool genas heel vlot.
Beterschap!
Is het zeker dat er niks meer in de wond zit? Het zou wellicht ook een grasaar kunnen zijn, al is begin mei daar wel wat vroeg voor. Ik heb goede ervaringen met honingzalf qua genezing, zoiets kan zeker bijdragen maar is geen wondermiddel natuurlijk. Ik hoop voor je dat de dierenarts een goede oplossing weet.
De dierenarts heeft 8 mei alles doorgekeken en er zat niets in. Het is geen mooie wond, voor al diep en voetkussen is echt in tweeën. Ik bespaar de foto's maar.
Hier ook ooit een rottweiler gehad met heel stuk van voetzooltje weg. Ook eerst antibiotica gehad, daarna goed schoon houden en een sok aan. Kan me herinneren dat het best lang geduurd heeft voordat het helemaal genezen was. Kan me ook herinneren dat we hem een paar keer met zijn poot in warm water met biotex moesten zetten in het begin. Weet niet of dat tegenwoordig nog geadviseerd wordt, maar ik heb het ook over 20 jaar geleden...
Buiten de andere tips.
Heb je een röntgenfoto laten maken door de DA? Grasharen seizoen is nu. Je kunt ook teveel gelopen hebben op zand, beton, tegels of asfalt, door de hitte is dat best warm. Misschien ook even vragen om een schoentje bij je dierenarts als het niet uit zichzelf heelt als het iets anders is en goed schoonhouden. Gewoon met afgekookt koud water en eventueel rooibos theekleurtje betadine oplossing in water. Voetje heelt niet uit zichzelf dus je mag best meer uitleggen en vragen bij je dierenarts.
We lopen sowieso niet echt veel met Rebel, 6mei liep hij op eens mank.
Er zijn nog geen röntgenfoto gemaakt. Poot was vrijdag nog dicht. En toen het open ging gelijk verbonden.
Bedankt voor jullie reacties.
We zijn vanmiddag bij de dierenarts geweest en de dierenarts had wat Rebel heeft nog nooit gezien.
Hij is onderzocht. Het plan nu is, dat we elke week langskomen om te kijken hoe de wond genezing gaat en thuis moeten we de wond ook verzorgen.
Als de behandeling, met honigzalf niet aanslaat dan willen ze een bipot af nemen om na te gaan wat voor weefsel er zit, bacterie of tumo (al gaat de dierenarts daar niet van uit, omdat hij bijna 7jaar is. Nog vrij jong zei hij)
Dierenarts zei dat het wel paar maand kan duren voor poot dicht is.
Volgende week gaan ze kijken voor een schoentje zodat de wond ook wat meer kan luchten. Is nu elke keer verbonden, mede omdat het bloed. Maar Rebel likt er ook aan.
Tevens hebben we nu zwaardere pijnmediciatie mee gekregen voor een week.
Ik hoop dat alles beetje aanslaat en we weer een hond krijgen die wat meer zich zelf is.
Groeten Nadia
Misschien wil je dat nu allemaal in 1 keer doen foto's, bloedonderzoek, biopt. Dierenarts is best heel voorzichtig, je doet dat beroep niet voor niets anders had wel huisarts geworden, wat ze praktisch zijn maar dan een iets betere versie
Kreupel en je zag niets. Later een wond.
Ik heb bij een operatie gestaan van een Grasaar in een poot. Was bij de voet naar binnen gegaan, grasaar kwam halverwege de poot pas te voorschijn tijdens de operatie steeds een stukje verder snijden, maar hij kwam te voorschijn. Een grasaar kruipt en is niet op een foto te zien. Gaatje dat ontstaat sluit zich, uiteindelijk gaat de boel ontsteken en zoekt dit een weg naar buiten. Gat met pus, maar de gras aar komt er niet uit. Die kan veel verder zitten.
Mijn jongste had onlangs ook een serieuze wonde in zijn voetzool en tussen zijn tenen. Meteen verdoofd bij de DA en alles grondig uitgekuist en dichtgenaaid.
2 dagen later had hij alles al weer uitgetrokken... Bij hem doen we dus in het vervolg maar zo weinig mogelijk meer, zijn poot heb ik toen dagelijks in een voetbadje gestoken als hij wou meewerken en als het lukte, bekeek ik het eens (het is nogal een vreemde hond) maar verder niets aan gedaan.
Enige dat ik bij hem sneller zou doen, is overgaan op AB omdat wondzorg zo moeilijk is bij hem. Maar ook dat liever niet uiteraard, gelukkig is hij tot nu toe niet zo vatbaar voor infecties.
Even een update....
In 3 week tijd is de wond zo achter uitgegaan en uitgebreid over zijn poot dat het niet operebaar was.
De dierenartsen konden ons geen garanties geven dat het zal genezen.
Er zat een bacterie in zijn poot, die zijn hele poot aan het opvreten was. Rebel had mega veel pijn, ondanks de zware medicatie. Lag soms te trillen op de vloer of de knijpen met zijn ogen.
We hebben de onwijs lastige keuze voor hem moeten maken, om hem te laten gaan. Hij was zich zelf niet meer. En er zat geen verbetering in.
De fokker gaf van de week nog aan dat zijn bekkie aan het invallen was. En dat zagen wij later ook.
Houden van is loslaten, al doet het veel pijn. Het verdriet overvalt mij, zijn aanwezigheid voel ik soms nog.
Het troost ons dat hij geen pijn meer heeft.
Rebel heeft zich bij de eerste prik al snel overgegeven, waardoor het voor ons ook echt duidelijk was dat hij er klaar voor was om te gaan en lichamelijk zieker was dan wij wisten. (Al zei ons gevoel wel anders achteraf)
Bedankt voor alle reacties. Wij gaan die verdriet rustig verwerken.
Nadia, wat een vreselijk verdrietige update. Heel veel sterkte gewenst!
Heel erg veel sterkte. Zoiets verwacht je niet.
Ik heb gehoord van een dergelijke bacterie bij mensen. (toevallig een vriend van mijn moeder, bacterie binnen gekomen door een krab van de kat - zij had ook veel pijn). Daar waren ze er nog op tijd achter, maar is toch nog nog een hele lange weg geweest.
Heel erg veel sterkte. Jullie hebben deze kanjer een verdere lijdensweg bespaard.
Geen idee hoe vaak zoiets bij een hond voorkomt. Maar dat maakt verder geen verschil. Het verdriet en gemis is er niet minder om.
Digitale knuffel
Helaas had je geen andere keus dan Rebel uit zijn lijden te verlossen. Gelukkig ging het inslapen rustig.
Heel veel sterkte met het verlies en gemis van je maatje.
Nadia, wat een groot verdriet, laten gaan is houden van, zeker waar maar nog zo jong, heel veel sterkte.
Wat heftig. Heel veel sterkte.
Och jee wat enorm verdrietig!
Gecondoleerd en heel veel sterkte!
Wat verschrikkelijk, heel veel,sterkte.
Wat erg voor jullie, zo jong nog! Heel veel sterkte, dikke knuffel
Ach, wat ongelukkig. Wat een pech voor jullie en Rebel.
Een vleesetende bacterie is hopeloos. (Ik heb een buurman die daardoor zijn héle been verloren is...)
Heel veel sterkte met het gemis.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?