Ik woon in een groenrijke omgeving, wat echt heel fijn is en ook zeker voor Nero. Nu is het grasaar-seizoen helaas weer begonnen. De wadi's en bermen liggen er weer helemaal vol mee. Nero is vorig jaar 3x geopereerd aan grasaren in de neus. Ondanks dat we héél goed opletten.. het is bijna niet te voorkomen. Ze zitten werkelijk overal.
Nu de grasaren er weer zijn slaat de paniek weer een beetje bij mij toe. Ik kan niet meer comfortabel wandelen. Ik ben continu aan het opletten of hij niet dichtbij grasaren zit en dan nog is het zo gebeurd..
Naar een andere plek toe heeft geen zin, waar natuur is, zitten grasaren. Ik weet nu ook nog niet waar en of ik hem nog ergens kan laten loslopen. Heeft iemand tips hoe hiermee om te gaan? Iets waardoor hij niet zomaar weer een grasaar in de neus krijgt? Naast goed opletten, want dat doen we zeker al.
Wat een pech hebben jullie gehad zeg. Is dit echt een Nero-ding of hebben andere honden in de buurt dit ook? Ik heb dit eigenlijk nog nooit gehad met mijn honden dus vraag me echt af… hoe dan
Maar een veilige oplossing waardoor je zelf niet meer echt hoeft op te letten is deze: https://outfoxfordogs.com/products/outfox-field-guard Lopen jullie wel behoorlijk voor joker. Anders zou een muilkorf misschien ook kunnen waar je wat tape aan de voorkant plakt.
Een andere optie is denk ik Nero niet meer op die plekken laten snuffelen en hem leren volgen, elke keer als die z’n neus achterna gaat hem weer bij je halen. Mijn hond heb ik dat ook moeten leren maar dan omdat ze alles van straat wil eten. Zij moet haar hoofd omhoog houden op moeilijke plekken. Als ik haar wel met haar hoofd omlaag laat ben ik namelijk altijd te laat met het corrigeren van het vreetwerk . Ze krijgt het vrij-commando op veilige plekken met meer overzicht. Geeft wel wat rust om dit op commando te zetten.
He jasses, begint het weer? Ik ben vooral bang voor grasaren in de poten.
Jee akelig, op gemaaide stukken lopen en aan de lijn dan houden ? Ik ben er ook huiverig voor, maar loop alleen nog op gemaaide stukken en anders over paden van de struiken vandaan...
Misschien kun je hem iets laten vasthouden in zijn bek? Dan houd hij waarschijnlijk zijn hoofd meer van de grond
Weet niet of dat iets is voor Nero
En anders wat Iglo zegt.. als je dat goed aan kan leren is dat wel de optie die voor jullie de meeste rust geeft denk ik
Zou je niet een oproep kunnen plaatsen of iemand hier, er zijn er meerderen niet iets met gaas kunnen maken, een soort muilkorf met gaas?
Waar het gemaaid is daar loop ik juist niet, tenzij ze het gemaaide gras weghalen, want de aren zijn in stukjes gemaaid, en dan is het helemaal link.
Ik vind het ook doodeng, ook waar ik loop, gewoon in de wijken ook, overal staat het, ik heb jaren geleden een schaar meegenomen en een plastic zak, en dan knipte ik 1 vierkante meter af elke dag, ja ik stond voor gek, maar na een aantal weken had ik mooi plekjes waar ik kon lopen met Faro.
Bij mij buren groeit het ook, dus dat ik ik weg, dat is een pas waar alleen in gelopen word, niet mijn pad, maar ik haal het weg.
Maar ja, oproep dus...., Danielle kan dit vast voor je maken en nog iemand, die maakt ook zelf mooie dingen , ik weet dat er 2 zijn hier op het forum.
Dan hoef je niet zo'n hele zak over het hoofd te doen.
Hier gemaaid gras, er zijn dan geen grasaren te zien, ook ik ben er voorzichtig mee, weet wat het kan doen...ik let op, alleen als ik zie dat het gras goed gemaaid is kan ze los anders op asfalt en aan de lijn.
Gek dat hij zo veel pech heeft. Ik woon ook in een heel groenrijke omgeving, overal Aren, zelfs in onze voortuin, maar nog nooit hebben mijn honden of ons keesje er last van gehad.
Zou hem gewoon niet meer los laten en hem alleen laten snuffelen op strookjes en veldjes waar ze niet zijn. Beter kort aan de riem dan weer een operatie.
Waar grasaren in de omgeving zitten lieten we de hond altijd aangelijnd.
En zochten we plekken op met goed onderhouden velden waar vaak gemaaid (2x per week) werd en de ontwikkeling van grasaren daardoor. Minder tot geen kans had.
Maar feit blijft grasaren zijn smerig. En in de echte natuur worde bermen, dijken enzo etc niet bijgehouden en zijn meer grasaren. Bepaalde delen van bosgebied zouden misschien gewoon kunnen. Maar met name bij de randen en op open plekken zul je ze toch kunnen treffen.
Ik duim mee dat jullie dit jaar minder pech treft.
Hier word er niet gemaaid, dat heeft een reden, het is broedseizoen, aangezien wij overal slootjes hebben en daarnaast een voetpad, staan ze overal .
Grasaren kunnen wij dus niet uit de weg gaan.
Willemijn, dat gras ziet er niet uit dat er grasaren staan, als ze hier maaien dan ligt het vol met kleine stukjes grasaar dat is helemaal gevaarlijk, maar jouw veldje ziet er veilig uit gelukkig.
Hier zijn ook veilige grasveldjes, maar daar mag geen hond op, dat is voor de kinderen.
Tegenwoordig is het in om al die groen stroken een meter hoog te laten worden en dan de hele zomer zo te laten
Vanwege de insecten dat die mooi kunnen terug keren wordt er dan gezegd
Loop zelf ook steeds minder relax omdat Aizen gewoon net een koe is en gewoon bang ben dat die dat gaat eten en het straks vast zit diep van binnen.
Ja hier ook, en je ziet ook meer vlinders, het werkt wel, dat dan weer wel.
Teun hapt ook naar grasaren als hij ook maar enigszins de kans krijgt.
Hij heeft 2 jaar terug een flinke verse aar ingeslikt. Hij bleef kokhalsgeluiden maken, dus naar de DA. Daar aangekomen was het al wat minder, behalve als hij over zijn keel wreef. DA heeft in zijn keel gekeken, maar verder niets gedaan.
Hij heeft toen een cerenia en een rimadyl injectie gehad + voor 5 dagen rimadyl mee.
Hier gelukkig nog nooit last van gehad maar ik laat ze niet los waar grasaren zijn.
Dat klopt, hier is dat ook, hele velden staan in bloei straks, en gelukkig maait de gemeente hele velden waar de honden op mogen, en er zijn geen grasaren te bekennen, op de bloei velden blijf ik ver bij vandaan...ik ben er ook huiverig van, kan zo de poten ingaan. Kees die zijn goed te zien....
Nou hier zijn stukken (niet alles) gemaaid, de randen van de sloten niet, maar dat geeft niet, ik ben er heel blij mee.
Je zou eens aan de bel kunnen trekken bij de gemeente. En er bestaan snuitjes met gaas, misschien een optie?
Dubbel
Dubbel
Op dit moment zijn de aren nog zacht en.zitten ze nog stevig vast omdat ze nog niet voldoende gerijpt zijn. Voor nu kan je nog even wat meer ontspannen maar ik begrijp de zorgen hoor. Ook Saar is vorig jaar geopereerd aan een grasaar in haar wang en ook ik ben extra alert. Andere tips dan opletten, bij je houden op stukken met aren en evt een bescherm snoetje heb ik niet voor je.
Ik vind het ook maar een raar iets dat ze je hond in kunnen kruipen.
Dan moeten ze toch gelijk zich vast kunnen prikken, of hoe gaat zo iets.
Hier staan ze ook overal, diesel vliegt en gewoon door heen, nog nooit zo'n ding bij hem gezien of wat dan ook.
De Rottweiler van mijn dochter rukt ze al 7 jaar van de stengels af, wat daar leuk aan is.....maar nog nooit last van die dingen gehad.
Ja dat is toch prachtig? Het gaat al zo slecht met de insecten...
Als ze straks volledig uitgeroeid zijn stort ons hele ecosysteem (lees: de aarde) ook in, en dan hoopte je maar dat er nog een grasaar bestond.
Eens.
Het is toch ook, maai mei niet..maand.
Hier doet de gemeente eraan mee, strakke grasvelden veranderen in prachtige kleuren groen, hoge en lage grassen, verschillende kleuren, en overal ertussen komen alle kleuren bloemen op, gewoon spontaan, niets is ingezaaid.
Grasaren hebben een harde punt en zijn bedekt met weerhaakjes. Als ze eenmaal ergens in terecht zijn gekomen kunnen ze nog maar één kant uit, steeds verder naar voren.
Ik liep hier in de buurt ook al te kijken maar heb ze nog niet gespot terwijl het vorig jaar echt ellende was!
Hier wordt ieder jaar gezaaid, hele velden, een prachtig gezicht allerlei soorten bloemen zelfs de klaproos...en je kan hier wel veilig lopen met de hond....
Bedankt voor alle reacties! Heel fijne tips zitten ertussen. Dat van een gaas als muilkorf ga ik naar opzoek!
Ik wil even uit de wereld helpen dat ik niet van een groene omgeving houd. Ik woon in de Achterhoek op het platteland. Groenrijkere omgevingen zul je in Nederland nauwelijks vinden. Daar woon ik niet voor niets - ik hou ervan! Mijn tuin staat vol groen, bloemen en van de gemeente krijgen we gratis bomen om te planten. Hoe meer groen hoe beter. Maar wanneer er iets tussengroeit wat levensgevaarlijk is voor mijn hond, mag die plantsoort wat mij betreft uitsterven. De ellende die ik met grasaren heb meegemaakt, gun ik niemand. 'Dan hoopte je maar dat er nog een grasaar bestond' vind ik dan ook nogal een ongepaste opmerking.
Daarnaast is het niet heel 'gek' dat Nero zoveel pech heeft. Want dat is het - pech. Het is toch ook niet 'gek' als een andere hond geluk heeft en nog geen grasaar in het lichaam heeft gezeten? ;-) Alles staat hier bomvol grasaren. Dus ja, ik ga de gemeente bellen met de vraag om het te maaien. Dan kun je dat zonde vinden, maar een ongemaaid groenstrook in de Randstad is dan nog steeds niks vergelijken met wat wij hier aan natuur hebben.
Dat is fijn zolang je niet met je hond naar een specialistische dierenkliniek moet waar hij moet worden opgenomen en het nog maar de vraag is of het goedkomt! (Het is goedgekomen, maar dat was behoorlijk stressvol).
Ik denk overigens niet dat een muilkorfje gaat helpen. Als hij ergens snuffelt dan prikt zo'n aar er toch wel tussendoor. Of tussen zijn tenen of in zijn pootjes.
Hier ook ontzettend groen maar vooral extreem bosrijk. In de bossen groeien de aren niet. Het zijn juist die aangelegde parken, bermen en uitlaatstroken waar het hier stikt van de grasaren. Ik ga om die reden 2 a 3 keer per dag naar de bossen. Al hebben mijn honden denk ik geluk met hun vacht. Ze hebben er nog nooit last van gehad, maar ben wel op mijn hoede.
Snap ik, maar dat maaien helpt niet, dan liggen ze er in stukjes, nog veel meer dus, als ze er eenmaal staan dan is het gewoon een probleem.
Tenzij ze het gras stofzuigen na het maaien, nu bij mij op een belangrijke plek waar ik altijd loop is gemaaid voordat ze uitgekomen zijn, maar soms komen ze toch uit als ze al gemaaid zijn, dus ik blijf uitkijken, op gemaaid gras vind ik het gevaarlijker want dan zitten ze los, en dan zitten ze zo tussen de tenen en al zeker in de neus.
Dus beter zorgen dat ze eerder maaien, en dan niet langs kanten waar vogels broeden.
Hier hebben ze de helft weggehaald.
Je kan trouwens gratis een zakjes bloemenzaad krijgen en strooien waar je wilt even googelen en dan vind je meerdere organisaties.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?