Hallo allemaal,
Wanhopig kan ik ervan worden omdat het zo sneu is , maar hopelijk kunnen jullie me helpen.
Ik heb een chihuahua, eens in de zoveel tijd heeft ze een soort buikpijn aanval. Deze ziet er als volgt uit.
avond van te voren drinkt ze vaak meer ( niet altijd maak vaak wel) nog niets te merken. Vaak hoor ik de volgende ochtend de darmen heel erg te keer gaan. Vaak eerst een wat stevige keutel, daarna wat ontlasting wat niet stevig is, geen diarree , maar meer slap. Paar uur later is ze onwijs ongemakkelijk, weet ze niet hoe ze moet liggen/ zitten. Wilt continue bij mij zijn. Hoopje ellende. Wilt op dit moment ook niets meer eten drinken. Weet niet hoe ze moet liggen. Darmen blijven flink te keer gaan. Dit duurt vaak precies 12 uur. Daarna heeft ze onwijze honger. Dan maakt ze me vaak wakker.
de volgende dag is ze weer aan de betere hand , heeft de alleen af en toe dat ze wat blijft slikkeren.
dierenarts weet niet wat het kan zijn. Uit bloedonderzoeken komt niets.
Heeft iemand dit ook meegemaakt en de tip zodat ik haar gerichter kan helpen? Eventueel met medicatie? Het voelt zo onwijs machteloos
Groet,
joyce
Ik herken het.
Mijn spets had soortgelijks.
Een bezoekje aan de osteopaat en het bleek dat er in de achterrug , het bekken een en ander niet goed zat. Een behandeling was voldoende om het probleem op te lossen.
Hij had heftige buikpijn iedere keer, wel met kortere tussenpozen, opgeblazen buik, poten strekken. Het was zo sneu voor hem.
Ook hier bloedonderzoek, Fotoos, zelfs een operatie, niets mocht helpen, maar dat ene bezoekje gaf hem zijn leven weer terug. zonder pijn.
Je kan ook proberen of verandering van eten helpt, geef dan een tijd gehydroliseerde eiwit, helpt dat, dan weet je dat voeding de boosdoener is, in die tijd mag je zelfs niet een kruimeltje vaniets anders geven.
. Daarna kan je gaan elimineren met een soort eiwit zes weken proberen, en dan ook niets anders.
Ientje,
Wat sneu zeg, hoe zijn ze erachter gekomen dat het aan de bekken lag? En wat voor behandeling is het geweest ? Had die van jou ook altijd borrelende darmpjes ?
Ze is vorig jaar geopereerd aan een navelbreuk en ik dacht altijd dat dit de oorzaak was
Heeft de dierenarts nog meer onderzoeken gedaan dan enkel bloedonderzoek? Als oorzaak onbekend is wordt er normaal gesproken verder gekeken. Denk bijvoorbeeld aan eliminatiedieet, ontlastingonderzoek, of een endoscopie.
Ik zou idd advies van Iglo opvolgen.
Wat is een keer in de zoveel tijd? Ik herken de borrelende darmen van mijn vorige hondje. Maar die had daar misschien 3 x per jaar last van. Dat hoorde ik dan inderdaad flink borrelen. Omdat zij meestal hetzelfde voer kreeg , twijfelde ik er niet aan of het daar aan kon liggen. Ik ging er dan vanuit dat ze misschien iets had gegeten achterthuis wat misschien niet lekker was gevallen. Ik heb destijds wel met mijn dierenarts overlegd dat ik haar pijnstilling mocht geven als ze pijn had. Maar omdat het heel zelden voor kwam ,verder geen onderzoeken laten doen. Het duurde ook hooguit een dag. Er kon soms ook een jaar tussen zitten dat ze er helemaal geen last van had.
Hoi,
bedankt voor het meedenken.
het is echt wel eens in de zoveel weken, daarna is ze echt weer opgeknapt. Alleen het duurt super lang (12u)
Er is inderdaad alleen nog een bloedonderzoek geweest, vanmorgen overleg gehad voor een eventuele echo , en een bloedonderzoek dat er gekeken gaat worden naar de rode bloedcellen ontstekingen.
alleen vind het zo sneu, en ben benieuwd als jullie ervaringen hebben
Ik liep al maanden bij de da. Foto, bloed, niets kwam er uit. Da werd boos op mij omdat ik steeds terug kwam, toen ben ik verder gaan kijken. Juist door een operatie, waarbij de hond slap is en ,,opgespannen ,, op de rug ligt kan makkelijk iets in de rug, ben of ekken verschuiven. Het was een ostoepathie behandeling. Waarbij de vastzittende wervels en bekken los zijn gemaakt en wervel weer op de goede plek kwam.
Sindsdien laat ik mijn . Hond (en destijds de kat) regelmatig controleren door een osteopaat, en altijd zo,n zes weken na een narcose. Nu twee keer bij diki geweest, een keer castratie en een keer operatie aan lip, en twee keer zat de rug op div. plaatsen vast.
Je kent je hond niet meer terug als een dergelijk probleem verholpen is, zo vrolijk zo speels weer.
Ja, ik heb wel ervaring. Mijn hond had ook eens in de paar weken buikpijn-aanvallen. Dat ging gepaard met heftig overgeven en diarree. Maar tussen de aanvallen door had ze wel (milde) klachten. Is jouw hond helemaal klachtenvrij verder? Geen jeuk, of overmatig likken en krabben, overgeven, diarree, veel drinken, … iets?
Urine ook gecontroleerd? Kan het niet iets van gruis zijn/nierstenen?
Oh wat sneu zeg, wat is hier toen uitgekomen?. De volgende dag moet ze wat hoesten/ slikkeren. Verder gaat het prima. Ze heeft wel sneller jeuk de laatste tijd maar niet heel opvallend.. nu heeft ze ook hooikoorts symptomen wat het nu ook niet makkelijk maakt
Nooit getest, ze willen dit eventueel ook nog onderzoeken, dit is schijnbaar ook te zien op een echo?
dierenarts denkt niet dat dit het is, ze plast goed… heeft op dit moment geen pijn en de darmen rommelen heel erg ..
Van achter een schermpje is het moeilijk te beoordelen hè, nu krijg je allemaal verschillende adviezen. Ik zou zeggen, ga terug naar de dierenarts die heeft er voor geleerd. Er zijn meer onderzoeken dan bloedonderzoek.
Zeker waar, maar vragen staat vrij toch? Wellicht heeft iemand hier ook een hond waarbij de symptomen voorkomen.
Vragen staat zeker vrij, maar zoals je ziet krijg je allemaal verschillende antwoorden. Als het mijn hond was ging ik het verder laten onderzoeken, sneu als je hond zo’n last van buikpijn heeft.
Zeker omdat het aanvallen zijn zou ik inderdaad terug naar dierenarts gaan, kan dan zoveel zijn, ontstekingen in de darm? maag? je weet het gewoon niet.
Bij borrelende buik kan je wel kamille met gember thee maken en wat brokken malen en er doorheen doen.
Maar ik zou willen weten waar het vandaan komt, ook al zijn deze kruiden onschuldig en hebben geen bijwerkingen.
Ik gaf mijn hond die thee en dat hielp echt, maar ik wist wel wat hij had.
Ik zou ook opschrijven wat je hond eet en erbij gekregen heeft en kijken of je kan zien of je een oorzaak vind, als de dierenarts er niet uit komt, of een specialist.
Ga ook zeker verder met de dierenarts , maar omdat de klachten zo vaag zijn, weet de dierenarts ook niet wat voor onderzoeken hij allemaal kan doen.
Dit houden we inderdaad bij, en hoeveel ze drinkt per dag.
Ga ook zeker terug naar de dierenarts, maar tientallen onderzoeken die wellicht niet nodig zijn, is ook zielig voor het dier. Vandaar mijn vraag.
Helemaal goed hoor dat je hier komt overleggen en vragen naar ervaringen, een topic en account aanmaken geeft al aan dat je er echt wat aan wilt doen! Trek je maar niets aan van sommige opmerkingen, maar ga idd zeker op verder onderzoek uit.
Bedankt voor deze lieve reactie!
klopt ik wil er heel graag wat aan doen maar omdat het zo onbekend en onduidelijk is, is het zoeken naar een speld in de hooiberg. Ik wil haar niet onnodig allemaal onderzoeken laten ondergaan die wellicht niet nodig zijn.
dus vandaar mijn vraag :)
Zie maar eens hoeveel plusjes jouw eerdere reactie heeft :-)… (ik wist de eerste maanden op hondenpage niet eens van het bestaan van deze plusjes)
Heb je helemaal gelijk in. Misschien kun je met de da overleggen dat je een foto of echo laat maken als ze weer zo'n aanval heeft?
Goed dat je naar de dierenarts gaat, het is nagenoeg onmogelijk om hier een diagnose te krijgen, we zijn tenslotte geen dierenartsen.
Wel herken ik de symptomen die jou hondje heeft erg goed. Mijn hondje Balou heeft dit ook, hij heeft jaren geleden de diagnose een overgevoelige spijsvertering gekregen. Hij krijgt sindsdien gastrointestinal brokjes van Royal Canin en gastrointestinal vlees van Rocco, hier doet hij het goed op. Ik kan echt zijn eten niet veranderen, geheid dat het dan gelijk weer mis gaat. Het is helaas niet zo dat hij er nooit meer last van heeft maar duidelijk minder. Als hij toch last heeft krijgt hij Buscopan, dit is een medicijn tegen buikkramp. Eigenlijk is dit een humaan geneesmiddel maar het word soms ook aan honden gegeven.
Succes bij de dierenarts.
Huh? in buscopan zit toch suiker en veel zetmeel zelfs mais.
Inderdaad de volgende stap, en een bloedonderzoek met iets van rode bloedcellen.. vorige keer zag ik de aanval aankomen, heen gegaan . Lichamelijk onderzoek konden ze niets vinden… dus hopelijk met een echo en of foto wel!
Dankjewel voor je informatie, overgevoelige darmen, als in hoe is de diagnose gegaan? Wellicht kan ik hier op aansturen dat ze dit ook onderzoeken
Wel mais lees ik, suiker staat er niet bij maar de tablet werkt prima tegen de buikkrampen en het belangrijkste op zo'n moment is dat die stoppen. In de gastrointestinal brokken zit ook mais en granen maar ondanks dit werkt dit voer het beste voor Balou en dit vind ik het belangrijkste.
Balou had net als jou hondje terugkerende maag/darmproblemen, eerst werd er gedacht aan een maag/darmontsteking. Toen bleek dat de klachten regelmatig terug kwamen zei mijn dierenarts, dat mijn hond een overgevoelige spijsvertering heeft en heeft hij hem de dieetbrokken voorgeschreven. De Buscopan heeft de dierenarts later voorgeschreven toen Balou een keer zo'n buikpijn had dat ik met hem naar de dierenarts ben gegaan. Hij heeft toen een injectie Buscopan gehad en ik heb tabletten mee gekregen voor als hij weer zo'n buikpijnaanval zou krijgen.
Toch zou ik dit overleggen met de dierenarts, bepaalde medicatie mag je hier niet bij in nemen, dus de dierenarts moet hier van op de hoogte zijn.
Een bijwerking is, last krijgen van verstopping, droge mond, snellere hartslag en een benauwd gevoel.
En er is interactie met andere medicatie tegen misselijkheid en buikpijn.
Wat sneu zeg! Gaat het nu beter ?
Hier werd eerst gedacht aan epilepsie, maar daarvoor duurt het te lang. Daarna werd gedacht aan maagzuur, heeft ze medicatie voor. Zo sneu als ze iets hebben. Ken het medicijn niet , zij heeft nu novacam mocht ze er een krijgen
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?