Hallo allemaal,
Ik ben Niki en sinds 17 januari zijn wij de trotse eigenaars van Balou. Een Franse bulldog met een goed neusje.
Hij is op dit moment 12 weken. Waar wij tegenaan lopen is dat hij binnen (bijna) alles netjes op het matje doet maar buiten doet hij niks. Zo gauw we weer binnen zijn plast hij.
Het maakt ook niet uit hoe lang we buiten staan, of ik wel iets zeg of niks zeg. Hij snuffelt wel maar ook niet heel veel.
Hebben jullie tips hoe ik ervoor kan zorgen dat hij buiten ook iets gaat doen? Ik denk dat hij bij de fokker niet buiten is geweest.
Bedankt alvast!
Als een pup geleerd werd om binnen op een matje te plassen, dan is het niet verwonderlijk dat ie binnen plast, natuurlijk. Hij doet gewoon wat hem aangeleerd is.
Je hebt het hondje nog maar enkele dagen, dus hij moet nog aan alles wennen: zijn nieuwe thuis, aan jou, aan zijn omgeving. Wees dus geduldig. Ongelukjes kunnen nog gebeuren. En de hond kiest nu gewoon voor wat hem het meest vertrouwd is: binnnen plassen.
Haal dat matje weg. En ga veel naar buiten: na elk slaapje, na het eten, na een spelletje... steeds naar buiten en daar blijven rondhangen tot ie plast. Gelukt? Laat hem weten dat dit goed is, dat dit is wat je wenst. Opnieuw en opnieuw en opnieuw. Zo leert ie het wel.
Eens met Alaska, jullie hondje is er pas 3 dagen en dar is best wennen. Vertrouwde omgeving weg en als ze bij de fokker hebben geleerd om op dat matje te plassen dan is voor nu ook vertrouwd.
Gewoon het matje weg halen en goed opletten wat hij doet van te voren. Vaak hebben puppies toch een bepaalde handeling voordat ze iets doen. Bijv. Meer snuffelen op 1 plek, wat rond draaien om 1 plekje.
Pup oppakken en mee naar buiten, doet tie daar belonen. En ongelukjes horen erbij het zijn net babies, alleen die doe je een luier om.
Sorry ik heb perongeluk een mod melding gedaan was niet de bedoeling!
Bij het poepen hebben we de handeling inderdaad door.
Ik ga de matjes eens weghalen dan kijken wat hij dan doet. Wij hadden deze ook al een buiten gelegd om te kijken of hij het dan wel buiten zou doen maar dit deed hij niet.
Ongelukjes vinden wij ook helemaal niet erg het is inderdaad nog een baby. Wij vroegen ons alleen af hoe er hem kunnen leren dat hij het buiten mag doen.
Bedankt!
Ja dat matje weghalen vinden we dan spannend haha. Maar wellicht wel een betere oplossing. We gaan inderdaad steeds na een slaapje, eten of spelen naar buiten.
Gisteren hebben we een half uur buiten gestaan met hem maar dan gaat hij mooi naast ons zitten als hij het beu is ????.
We houden vol, ik hoopte dat iemand DE tip had hoe we het hem makkelijker buiten ook konden leren
Je kunt ook het matje eerst bij de buitendeur leggen. Gaat hij aanstalten maken om op t matje wat te doen dan pak je m op en zet m buiten. Een paar dagen later haal je dan t matje helemaal weg.
Dat is ook nog een goede inderdaad. Dankjewel!
Elke hond en pup geeft signalen aan voor de moeten plassen. Aan jou de taak constant op de pup te letten en de signalen op te vangen. Deze kunnen heel subtiel zijn (even snuffel op de grond, rondje draaien etc) kunnen tekenen zijn dat de hond moet plassen. En dan meteen naar buiten. Matje zou ik inderdaad ook weg halen! Succes!
En een toevoeging, normaal zou ik hier niet zomaar op in gaan, maar omdat je bewust typt: goed gefokte FB: De blauwe kleur is bij de Franse bulldog niet toegestaan. Nu is de Franse bulldog nooit gezond aangezien ze áltijd een brachycefaal ras zullen blijven, maar de blauwe kleur, komt voor na sterk genetische verwantschap van de ouderdieren. Dat 'goed gefokte' kun je dus beter weg halen, voordat er mensen meelezen die hier dan bewust op zoek naar gaan. Hopelijk blijft hij gezond zonder al te veel last van ademhalingsproblemen, snurken is hier al een groot voorbeeld van.
Bedankt voor je tips!
Met goed gefokt bedoel ik dat de ouders getest zijn en goede neusjes hebben.. Hij is ook onderzocht en heeft ook een goed neusje
Super, jouw hond is heel goed zindelijk, alleen voor jullie op de verkeerde plek.
Wat Kees zegt, matje naar buiten. Ik wil daar aan toevoegen,breng het matje langzaam maar zeker naar de buitendeur, dus iedere dag een keer een stukje verschuiven, richting buiten deur.dan matje aan de buitenkant! En buitendeur open, hebben jillie een veilige tuin of balkon?
Leg je het matje in een keer buiten, dan is het matje weg en dan heb je kans dat hij gaat plassen of poepen waar het vroeger lag.
Ennn iedere pup, plast na
Slapen
Eten
Drinken
Spelen
En weer slapen en weer eten enzv.
En dat kan dus soms 3 x per uur zijn en als hij slaapt zomaar een uurtje niet.
Als je hier ook rekening ,de houdt...... dan kan je hem op die momenten buiten zetten, waar dan ook al een plasmatje ligt......
Bedankt! Ik heb veel aan je tips, we gaan ermee aan de slag!
Even off topic ,
Maar de blauwe kleur bij rassen ontstaat door verdunning van de bruine kleur of het inkruisen van andere rassen ,Bv licht bruin x lichtbruin ,geeft kans op grijzige kleur ,ga je met grijs verder om daar of grijs of weer lichtbruin op te zetten ,dan kan je blauwe kleur krijgen ,en zo ontstaan de verschillende kleuren ,Hoeft geen sterke genetische verwantschap voor te zijn dus .
Ook kan je testen op kleur via DNA onderzoek ,maar dat hoeft niet altijd zuiver te zijn .
Een goed gefokte franse bull bestaat tegenwoordig echt wel ,snuitlengte is langer ,neusgaten zijn groter ,kop breder ,de vereniging doet met vele fokkers echt hun best voor het ras ,dus om te stellen dat ze nooit gezond zijn ?
De mat buiten leggen?
Hij associeert ws. de plek én de geur met zijn plasjes. Die geur kun je in ieder geval naar buiten brengen :)
Fabeltje. Van buiten kan het er inderdaad een stuk gezonder uit zien, maar er gaan tientallen generaties overheen voordat het ook van binnenuit werkelijk wat doet. Röntgenfoto's en scans zijn daar het bewijs van. Maargoed, dit is inderdaad té off topic dus ik laat het hier bij.
Ik nog niet
Als je tientallen generaties erover heen moet laten gaan voor verbetering ben je geen al te beste fokker ,daar heb ik geen scan of rontgen voor nodig ,vindt het ook echt geen fabeltje ,maar er zullen altijd tegenstanders van bullen en bullachtige zijn ,net zoals er tegenstanders van andere rassen zijn die niet gezond overkomen .Het is nl zo dat je met 1 verkeerde keuze ouderdier al flink achteruit kan gaan qua gezondheid en dat is bij alle rassen zo .
Wat ik wel vindt ,is dat vele rassen er in de loop van de laatste 50 tot 80 jaar erg op achteruit gegaan zijn qua uiterlijk ,gezondheid ,uithoudingsvermogen ,Maar gelukkig spannen vele mensen zich weer in om ook dat weer te verbeteren .
Sorry Niki van Balou dat ik er nog even op doorging .
Je zou het matje mee naar buiten kunnen nemen om duidelijk te maken dat het buiten moet gebeuren. Normaal gesproken als je aandrang ziet? Pup optillen en naar buiten 8 tot 12 keer per dag, even 5m op een veldje te staan. Is er iets gedaan? Uitbundig belonen en eventueel een snoepje geven.
Jaren tachtig of eerder. Bleek dat wilde zwijnen die gevoerd werden door mensen, minder gingen wroeten. De volgende! Generatie had al kortere snuiten..... Dus het kan zo snel gaan. Twee kanten op.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?