Hallo , weet iemand raad ?
Ik heb een 2jarige fox terriër, die in onze tuin geen geluiden van buren kan verdragen of hij bijt in de omheining en hangt er zelfs aan..
Gedragstherapeut geprobeerd, geen effect..
Grtjs Danny
Niet alleen laten in de tuin, ben je erbij leid de hond af, met een lekker bot, gedraagt de hond zich niet dan naar binnen, hebben ze gauw door...zeker als ze graag buiten zijn. Wat heeft de gedragstherapeut geprobeerd dan...
Wanneer is je hond dan in de tuin?
Is hij faar ook alleen?
Wat is verder ongeveer de dagindeling van je hond, doe je er veel mee?
Wat zei de gedragstherapeut dan?
Dat kan zoveel oorzaken hebben. Hond is misschien super waaks, te lang alleen, bang, verveling of misschien dat de buren of kinderen van de buren die het gedrag aanwakkeren, uit punt van pesten of de reactie wel grappig vinden.
Gedragstraining is geen Hans Klok gebeuren. Normaal kijkt iemand mee over de schouder. Werkt de uitgedachte tactiek niet? Dan een tweede consult na verloop van tijd. Gedragstraining zegt het al, het is kijken naar het gedrag van de hond en vanuit welk uitgangspunt dat voort komt en mens die er aan vast zit.
Dit filmpje vind ik geweldig bv https://www.youtube.com/watch?v=pdw3PV16pa8 Fantastische hond ook, hihi
Beste Danny,
Eens met Anouk. Daarnaast is het van belang om er achter te komen waarom je hond dit doet, en daar naar handelen. Het is zeker wel op te lossen.
Tijd voor een nieuw consult dus. Zorg dat de (eventueel nieuwe) gedragsdeskundige is opgeleid volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Deze is opgeleid door Martin Gaus Academy, Dogvision of Annorlunda.
Succes!
Allen alvast bedank voor jullie reacties !
De therapeut werkte met gebarentaal.. geen effect..
Volgens hen heeft Ferro veel stress.
nochtans genoeg aandacht, dagelijkse wandeling, nooit lang alleen thuis, mag overal mee, is heel sociaal..
Maar geluidsoverlast is een groot probleem als hij thuis is (spelende kinderen bij buren, grasmaaier buren, vuilnisophaling..)
grtjs
Ook als de hond binnen is? Reageert hij dan ook zo fel op die geluiden?
Ja heeft al achterdeur kapot gebeten toen we er niet bij waren..als we thuis zijn op dat moment dan jankt hij en is heel nerveus..
Heb je de hond al lang? Hij is 2 jaar, schrijf je, is ie altijd zo geweest van pup af of heb je hem als volwassen herplaatser?
Mijn huiskamer is een soort donker fort Knox. Tv staat 24/7 aan, ook als ik weg ben. De lamellen en gordijnen zijn dicht om de prikkels vanuit buiten zo veel mogelijk te verminderen. Lichtje aan. Bach rescue erin en Pet remedy spray. 1 grote donkere bench midden in de woonkamer waar degen in kan die dat nodig heeft. En een vriendin "on hold" bij problemen (ik heb een camera) en die ze tussendoor uitlaat. Vaak helpt dit. Wb buiten. Ik denk dat je eerst moet zorgen dat je hond zich binnen zeker voelt en dan gaan uitbreiden. Maar makkelijk is het niet.
Hij reageert op geluid, van buiten af., samengevat.
In de tuin, hij gaat blaffen en bijten,
Zorg dat hij niet alleen in de tuin is.
1, roep je hond, met een hoog stemmetje, kijk eens, koekje, hij komt naar je toe, je geeft het koekje, en zegt rustig op normale gesprekstoon, goed zo, braaf stil, je beloont dan voor het komen bij je beloont zo niet het blaffen en bijten, je gaat met een volgend koekje voor zijn neus, naar binnen en binnen geef je, het volgende koekje.
(Dit komen en koekje kan je ook eerst, (aan de lijn aanleren), uiteinde van de lijn vastpakken, pipo hier, en meteen achteruit lopen, komt de hond mee, je mag de riem gebruiken door hem te leiden, niet rukken, koekje, weer achter uit met hier enzv. Heeft een hond binnen een paar minuten door. Dan op een stil stukje. Bv de tuin, los proberen. Laat jet voer zien, maar na hier Ga je lopen.)
2. Lukt dit niet, wat ik mij kan voorstellen omdat je hond volledig in de adrenaline zit, dan ga je rustig naar hem toe, je bent al buiten he, je raakt hem even aan, hij kijk naar je en op de seconde dat hij niet blaft, geef je hem het lekkers, en zegt op normale rustige toon, braaf stil, volgende lekkers voor zijn neus en naar binnen. En daar weer het lekkers.
De bedoeling hiervan is, dat hij op het geluid uiteindelijk blaft, naar je toekomt en stil is bij je, want dan krijgt hij het lekkers. Uiteindelijk blaft hij niet meer maar komt op het geluid naar je toe om het koekje te halen.
Duurt even, maar het heeft resultaat, vooral geduldig blijven. Ga je mee schreeuwen, van nee, kop dicht, stil, houd op enzv, dan blaf je in zijn ogen mee, geeft hem stress, nog minder zekerheid, en daardoor nog meer blaffen.
In huis, kan je hetzelfde doen, geluid, hem roepen koekje enzv.
Een goed boek dat ook dit probleem beschrijft is ,,de vrouw die naar honden luistert van jan fenell,,. Ik vond het een goed boek en heb er veel van geleerd. Ook verlatingsangst wordt beschreven, kijk eventueel, en als je het wilt, of je het 2e hands kan vinden, het is duur..
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?