Goedemorgen,
Een bedenking of vraag langs mijn kant, via via ben ik in contact met een (stamboom)fokker die een van zijn honden wilt herplaatsen wegens niet geschikt voor de fok. Hond heeft een stamboom en jonger dan een jaar maar geen pup meer. Ik wil niet teveel details geven ivm herkenbaarheid. Leuk telefoongesprek gehad over verwachtingen langs beide kanten.
Van de gevraagde prijs viel ik toch stijl achterover ruim 2000 euro (!). Is dit een redelijke prijs?
Voor mijn man is dit te gek en hij weigert om meer dan 1000 euro neer te leggen voor een herplaatser wat ik opzich een redelijk bedrag vind. Mijn engelse cocker uit geteste ouders en met stamboom heb ik indertijd 1500 euro voor betaald.
Het gaat over een populair gezelschapshonden ras en de pupprijzen ben ik niet helemaal op de hoogte maar vermoed dat ze tussen de 1500 a 2000 euro liggen.
Het is een hond met stamboom, kijk eens naar anderen fokkers wat daar de prijzen zijn voor een pup of herplaatser...wel zo,n zelfde hond.
Ik wilde gaan zeggen dat Lola 250,00 euro gekost heeft en Jenna 40 euro haha. Maar dat waren dus onpopulaire herplaatsers uit een asiel.
Mij lijkt het nogal veel, al heeft de hond een stamboom, maar hij is blijkbaar niet geschikt voor de fok, dus zo perfect dan ook weer niet blijkbaar. Dus ik kan je man goed begrijpen.
Hoe populairder het ras, hoe duurder het wordt, helaas. Zeker in deze gekke tijd, waarin honden als warme broodjes over de toonbank gaan.
Weet je waarom de hond niet geschikt is voor de fok? (Dat hoeven wij niet te weten, maar weet jij het en is het van belang in verband met de gezondheid van het dier, of is het puur cosmetisch?)
Ik vind het belachelijk veel geld
Prio 1 is , lijkt mij , een zeer goed blijvend thuis voor de hond
En dat de hond niet voor niets weggaat , oké
Maar ja , corona he ? Dat is wat je vaak hoort . Honden zijn duur geworden
En ik zou idd eens verder informeren
Vind ook belachelijk veel geld. Onze herplaatser destijds was weliswaar 5 jaar oud, maar hebben niets voor haar hoeven betalen. Het ging hier om een bull terriër met stamboom. Niet de meest populaire hond . Maar de fokker had makkelijk voor haar een 150 of 250 gulden kunnen vragen, geen idee hoe toen de pupprijzen lagen. Maar belangrijker vond hij dat ze een rustig en stabiel thuis kreeg. Kregen ook nog een zak voer + worst mee. Het is maar net wat voor fokker je treft en wat hij/zij belangrijk vindt. Ik vind 2000 euro in ieder geval veel te veel, populaire hond of niet.
Het is technisch natuurlijk geen herplaatser maar een hondje die wat langer bij de fokker heeft gezeten. Ik zie vaker dat daarvoor hetzelfde bedrag wordt gevraagd dan voor een pup. En bij populaire rassen is dat tegenwoordig inderdaad zo bizar hoog. Ik vind het trouwens wel anders als het hondje verkocht is en teruggekomen is bij de fokker.Zelf heb ik 0 euro betaald voor al mijn herplaatsers maar die waren allemaal ouder dan 6 jaar en moesten echt weg waar ze zaten. Op eentje na was er ook geen stamboom en wel een flinke rugzak. Hier heb je waarschijnlijk w het voordeel dat het hondje al grotendeels is opgevoed. Een pup klinkt leuk maar is vooral hard werken.
2000 euro is geen verkeerde prijs indien deze reeds gesocialiseerd, onderlijk, én getraind is (puupy en GG-A niveau).
Uiteraard afhankelijk van de reden waarom de hond niet geschikt is voor de fok.
Bedankt voor de reacties. Het hondje is inderdaad niet verkocht geweest maar langer aangehouden door de fokker om ev te gebruiken voor het verder zetten van een bloedlijn. Hond is uitgesloten voor de fok wegens gebitsafwijking waar de hond zelf geen last van heeft maar onwenselijk is voor het ras. Ras is voor het moment een beetje een 'hype' vrees ik. Het ras was voor ons van minder belang maar hondje voldoet aan het profiel van wat wij zoeken, een bescheiden formaat, reu en geen grote gebruiksaanwijziging dus gewoon een vrolijk ongecompliceerde huishond. Hond heeft geen cursus gedaan maar is wel goed gesocialiseerd en goed bekend met het huiselijke leven en heeft geen medische of gedragsproblemen.
Ik ga het allemaal even laten bezinken en bespreken met mijn man.
Pups (Berner Sennenhonden) die bij mij in het nest al een gebitsafwijking of andere fokuitsluitende fout hadden gingen voor half geld weg.
Mijn herplaatser (Grote Poedel) met stamboom heb ik gratis gekregen, maar zij was bijna 5 jaar oud. Persoonlijk vind ik 2.000 euro een hoop geld.
Weer zo'n graaier, de prijzen zakken wel. 2000 euro is voor veel mensen een maandloon. Er worden nu honden op Marktplaats aangeboden met de tekst: "Door omstandigheden kunnen we niet meer voor hem zorgen" en dan gaat het verder. Gekocht dus in de vorige Lock down. Hoe zijn trouwens de ouderdieren als een pup gebitsafwijkingen heeft? Ik heb nog nooit een rashond gehad. Altijd een kruising. Het waren en zijn allemaal hele lieve dieren. Kijk gewoon eens verder en focus je niet teveel op een bepaald ras.
hier een herplaatser van een onwijs populair soort, destijds bijna 4 De koop is wel al 4 jaar terug.
Baasje vond het belangrijk dat hij in een goed huis terecht zou komen.
echt maar een schijntje betaald van wat een pup zou kosten.
overigens een gebits-afwijking zorgt wel voor extra kosten aan het gebit en zou ik echt wel verzekeren. b.v. een onder of overbeet. Dat zorgt ervoor dat het gebit niet goed schoon schuurt met eten. Dat zorgt dan voor extra tandsteen. en teveel tandsteen ruik je echt wel.
Mijn spets was een jaar. Ook nog bij de fokker. In het buitenland, Scandinavië., ik,heb destijds, nu 20 jaar geleden ook een behoorlijke prijs betaald, maar dan in guldens, 1000 ongeveer, kwam ook de vlucht en de bench bij.,
Kreeg een enorm fijne en sociale hond, goed gesocialiseerd, zindelijk, kon alleen zijn.
Ik zou zeker vragen of de Fokker de hond geleerd heeft echt alleen te zijn, zonder andere honden, anders kam dat probleem 1 zijn waar je tegen aan loopt. Vraag door, waarom niet geschikt. Dat kan een plukje haar zijn met een verkeerde kleur, maar ook iets lichamelijks ... dat moet je wel weten.
Hond in kwestie heeft een gebitsafwijking.
En dat vind ik persoonlijk reden temeer om zeker geen 2000 euro voor de hond te betalen.
Wat To hierboven ook al zegt, gebitsafwijkingen kunnen problemen geven en dan heb ik het niet alleen over tandplak en tandsteen. De fokker zegt dat de hond er geen last van heeft, dat moet je dan voor nu maar aannemen.
Lastige vraag. Nu vind ik de prijzen voor honden sowieso al de pan uit gerezen, maar dat terzijde.
Je geeft zelf aan dat voor dit ras de prijzen wel rond dit bedrag liggen. Heb je de fokker en de hond al persoonlijk ontmoet om een beeld te krijgen van of de hond inderdaad zo sociaal is als dat ze zeggen?
Heeft deze gebitsafwijking gevolgen in de toekomst? Nu kan het nog geen issue zijn, maar als de hond volgroeid is, wat is dan de prognose van hun dierenarts? Is de hond al geholpen, of gaan ze dat ook van jullie verwachten als je de hond koopt, krijg je dan ook de stamboom papieren erbij en op je naam?
Mijn eerste hond, met stamboom was 4 jaar oud, prima opgevoed en afgericht door de eerste eigenaar. Veel mensen vonden het belachelijk dat er een bepaald bedrag moest worden neergelegd voor de hond. Ik schrok destijds van bedrag maar we zijn er toen wel uitgekomen.
Heb daar tot op heden nog steeds geen spijt van. De hond was goed opgevoed, alle zindelijkheidstrainingen en socialisatiedingen hoefden niet doorlopen te worden, veel commando's kende hij al.
Puur in geld gezien, was hij het bedrag gewoon waard. Ik heb er een gouden hond aan gehad. Medisch later helaas wel wat mis met hem, maar dat was echt niet voorzien door de eerste eigenaar, dus geval dikke pech. Toch heb ik bijna 7 jaar enorm veel plezier van hem gehad.
Dus ik vind het lastig om waarde van een hond te bepalen. Je moet wel reëel en open naar elkaar kunnen zijn, ook van verkoper/fokker naar goede potentiële eigenaar toe. Ik vind 2000 euro extreem veel geld, en denk niet dat ik voor zo'n bedrag een hond of kat aan wil schaffen, ook al hebben ze een stamboom. Maar je geeft aan dat de cocker ook 1500 euro als pup heeft gekost.
Daarom wil ik aangeven dat als de pupprijzen van dit ras al zo zijn, dat kosten voor socialisatie en de entingen e.d. door een fokker niet geheel onterecht kunnen zijn.
Bedankt voor alle reacties. Ik snap uiteraard dat een (ras)hond veel geld kost en als ik mij op de wachtlijst zet voor een puppy zet betaal ik een soortgelijk bedrag maar voor mijn gevoel is dat toch anders omdat je een pup krijgt.
Ik blijf het dubbel vinden zoveel geld betalen voor een herplaatser, langs de ene kant krijg je niet de puppydingen, hond is al zindelijk,geen puppybijten etc maar langs de andere kant vind ik het raar om volle pot te betalen voor een hond die niet 'voldoet'. Moest de fokker de helft van de pupprijs vragen had ik direct toegehapt.
Afbieden op een hond is volgens mij ook 'not done'? Er nog geen kennismaking geweest maar een telefoongesprek waar de fokker aangeeft dat hij denkt dat de hond goed bij ons zou passen.
Het gaat inderdaad over een onderbeet. Ik was mij er niet van bewust dat dit tot tandproblemen kan leiden. Ik ga de vraag is bij mijn dierenarts neerleggen in hoeverre dit consequenties heeft want regelmatig tanden reinigen onder narcose is ook een dure affaire ( ik spreek uit ervaring want helaas 2 oudere katten met slechte tanden).
Het is een fokker, zeg je. Weet je ook wat een pup zou kosten bij deze fokker? Nog meer?
hier een link waar het nodige te lezen is.
https://dierenziekenhuizen.nl/honden/het-gebit-van-de-hond/onderbeet-overbeet-bij-de-hond/
afdingen op een hond kan wat mij betreft best hoor... hij/zij voldoet immers niet... en de kwaal kost wel extra geld.
Dat niet alleen . Met een onderbeet kunnen ze ook moeilijker eten , dus dat kan bv ook weer leiden tot klachten. Ik vind het eerlijk gezegd zielig , zeker voor zo veel geld
Bedankt blondie. Er is nog geen live ontmoeting geweest. Ik ben getipt op deze herplaatsing door mijn dierenarts die de fokker persoonlijk kent en we hebben al per telefoon en mail contact gehad. Ik heb ook al verschillende filmpjes gehad van de hond en het lijkt mij een vrij en vriendelijk beestje. Ik heb voor mijn cocker een asielhond gehad met een hele rugzak en deze was nogal beperkend als in hond nergens mee naartoe kunnen nemen en moeten wandelen op rare tijdstippen en dit wil ik echt niet meer dus vandaar de keus voor een goed bewust gefokte rashond.
nou thara overdrijven is ook een kunst.. er is niks zieligs aan. en in ons geval wordt er wel gewoon gegeten.
en ook de nsoepjes van de grond eten geeft geen probleem.
Oei hier schrik ik wel van. Bedankt voor de link.
Het is zeker geen onderbeet als op de foto bij het artikel dat de honden uit de mond steken maar regelmatige tandbehandelingen is een extra kostenpost. Ik vermoed dat de verzekering dit ook gaat uitsluiten aangezien het een op voorhand gekend probleem is? Hondje eet volgens fokker alleen brokjes dus eten binnen krijgen is vermoedelijk geen probleem en ook een filmpje gezien waar de hond op een bot aan het kluiven was.
geen paniek kijk even op mijn profiel.. is het dan zoiets??
Fokker fokt volgens mij maar om de 2 jaar een nest en ik ben niet zeker van de prijzen. Van wat ik op internet vind liggen de pupprijzen voor dit ras tussen de 1500 en 2000 euro.
Bedankt to. Ja het is inderdaad erg vergelijkbaar. Heeft jouw hond hier veel last van en veel tandplak?
Ik ben fokker geweest en had in dit geval nooit meer dan 750 euro voor de hond gevraagd. Overigens heb ik 3 pups met een overbeet, en behoorlijk, in een nest gehad en dat heeft niet tot problemen en extra kosten op latere leeftijd geleid.
eerlijk is eerlijk.. nee
tegen de tijd dat hij erg uit zijn bek stinkt sla ik aan het krabben dan haal ik het tandsteen zelf weg.
Tandenpoetsen is wel nodig. En eten gaat ook erg goed. hij is hier nu zo"n 4,5 jaar en ik heb pas 1x zijn gebit laten reinigen.
En ze krijgen beide een tandenpoets stick van veggiedent elke dag.
De VeggieDent FR3SH is een caloriearme kauwstrip 100% gebaseerd op plantaardige ingrediënten. Dit maakt deze kauwstrip uitermate geschikt voor honden met voedselintolerantie als gevolg van dierlijke eiwitten. De gepatenteerde ‘Z’ vorm en formulering zorgen voor mechanische reiniging waardoor de hond niet alleen schone tanden krijgt maar ook een frisse adem. Het gebit wordt gereinigd door kauwen.
De VeggieDent kauwstrips maken deel uit van het dagelijkse verzorgingsschema van het gebit van de hond, waarvan het tandenpoetsen een ander onderdeel is. Geef daarom minstens één VeggieDent kauwstrip op de dagen dat de tanden van de hond niet worden gepoetst.
hij heeft er echt geen last van.
Is deze hond ook al getest op HD, ED, rug en de overige andere erfelijke afwijkingen die binnen dat ras verplicht zijn? Evenals cursussen? Zo ja, vind ik 2000 euro echt geen verkeerde prijs.
Ik heb 2 hondentrainers die ook honden fokken, vaak houden zij een aantal pups aan tot de leeftijd van 10 maanden / 1 jaar, en deze worden dan voor een hoger bedrag dan 2000 euro verkocht. Terwijl ze als pup de helft minder kosten. Maar testen, trainingen etc is prijzig en de nieuwe mensen hebben in principe wel een goed opgevoedde getrainde hond. Het is echter aan jullie of jullie dat bedrag er aan willen uit geven.
Bedankt To. Dit valt inderdaad wel mee. Ik heb nog nooit de tanden van mijn hond gepoetst maar ga mij hier is goed over inlezen. De kauwstrips dat klinkt interessant ook voor mijn cocker want zij begint een klein geel randje op haar hoektanden te krijgen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?