Hallo,
Mijn hond van 8 jaar heeft al jaren last van mallasezia allergie waar ik hem altijd voor behandeld heb met een medicinale shampoo maar de laatste tijd heeft hij zo erg jeuk dat hij me zelfs in de nacht ermee wakker maakt.Nu vroeg ik mij af of cytopoint ook helpt tegen de jeuk bij een mallasezia allergie.Het is niet voedings gerelateerd,hij heeft wel een trage schildklier ik weet dat endocrinologische aandoeningen ook een rol kunnen spelen bij deze allergie en hij heeft de laatste tijd veel stress gehad omdat zijn maatje 3 mnd geleden is overleden.Mocht iemand advies of tips hebben laat het me zeker weten alles is meer dan welkom.
Dit zal een DA moeten voorschrijven. Al dit soort medicatie is om het imuum systeem plat te leggen zo dat de infectie verdwijnt. Cytopoint is het meest recente middel en zou daarom het minst schadelijk moeten zijn voor lever en nieren. Deze middelen worden eigenlijk pas gebruikt als je dier continu onder de hotspots zit.
Gezien er ook een stress factor in het spel is? Zou je naast het wassen ook de nageltjes en voetjes goed schoon kunnen houden. Door het krabben en likken verspreid zich de gist infectie namelijk. Dat likken heeft dan weer een kraag nodig maar dat zou ik persoonlijk even niet doen want dat brengt nog meer stress met zich mee.
Heb je al eens aangegeven aan je dat je gerust de cytopoint kan geven, heb het met je dierenarts er over die weet het....gaat naar gewicht. Hier wordt het al meer dan vier jaar gebruikt...het is een middel wat alleen de jeuk bestrijd meer niet. ..om de vier weken moet het gegeven worden, helpt het goed dan kan het een week of twee langer...en het is niet goedkoop.
Ik weet dat de da dit moet voorschrijven vroeg me alleen af of dit ook kon bij mallasezia,moet achter 4 wkn bloed gaan prikken ivm schildklier medicatie ga het dan eens met mijn da bespreken want dit is voor ons beide niet meer vol te houden
Voor de mallesazia..twee x in de week een wassing, met de pyoderm, dan hou je het goed onder controle, je heb ook en spray die de plekken behandeld en het zelfde effect heeft als de wassing, ik heb je daar een pb over gestuurd. De spray...remedy Yeastosol.
De cytopoint legt het immuumsysteem niet plat...alleen de jeuk remt het. Mijn hond heeft geen enkele hotspot, daar is de cytopoint niet voor, een hotspot behandel je en daar ben je binnen een paar dagen vanaf...honden met een atopie is wel wat anders. Een hond met extreme gisten mallasazia heeft een onderliggend iets ...daarom vermenigvuldigd de mallaszia zich...
Zeker wel het imuum systeem wordt platgelegd waardoor er geen reactie meer ontstaat. Heel simpel in jip en janneke? Het lichaam voelt zich niet langer aangevallen en is er dus geen strijd nodig tussen de rode en de witte bloedcellen.
Cytopoint® is een injectie die door de dierenarts gegeven wordt, en geeft al na een dag verlichting. De werking houdt ongeveer een maand aan, bij sommige honden langer. Een groot voordeel van dit middel is dat er geen wisselwerking is met andere medicijnen, en er geen bijwerkingen zijn aangetoond. De werking van dit middel is als volgt: Cytopoint® is een monoklonaal antilichaam (= een heel specifiek antilichaam) wat interleukine-31 (IL-31) neutraliseert. IL-31 is een eiwit wat de jeukprikkel overbrengt. Wordt de jeukprikkel niet overgebracht naar de hersenen, ondervindt de hond dus ook geen jeuk.
Dit middel remt daarom bij honden met atopische dermatitis, de jeuk. Let wel, als er ook infecties of ontstekingen aanwezig zijn, zal dit niet door Cytopoint® opgelost worden. Het maakt dus deel uit van een complexe behandeling bij allergische honden. Omdat het heel specifiek tegen IL-31 gericht is, verstoord het geen andere processen in het lichaam. Hierdoor kan het ook bij jonge honden gegeven worden.
Ogin gebruikt het al meer dan 4 jaar...wij zijn een van de eerste die het gebruiken 2017 augustus is het geintroduceerd in nederland.
De bron staat erbij...
1. Hoe werkt Cytopoint®?
Cytopoint® (lokivetmab) is een monoklonaal antilichaam dat IL-31 bindt. IL-31 is een eiwit dat de jeukprikkel overbrengt van de huid naar de zenuwuiteinden. Door IL-31 te binden, kan het de zenuwuiteinden niet meer activeren en wordt er geen jeuksignaal naar de hersenen doorgegeven.
bron: Zoetis
2. Wat is het verschil tussen Cytopoint® en Apoquel®?
Apoquel® remt ook het doorgeven van de jeukprikkel aan de zenuwen, maar op een andere manier. Bij Apoquel® bindt IL-31 wel aan het zenuwuiteinde maar het enzym (JAK-1) dat nodig is om die prikkel door te kunnen geven, wordt geremd. Daardoor wordt de prikkel niet doorgegeven.
3. Wat doet Cytopoint® voor mijn allergische hond?
Cytopoint® is een jeukremmer. Het geneest de allergie dus niet maar onderdrukt één van de meest vervelende symptomen van de allergie: jeuk. Op andere uitingen van allergische dermatitis zoals huidontsteking heeft het minder effect. Cytopoint® zal daarom vaak onderdeel zijn van een zogenaamde combinatiebehandeling of multimodale therapie.
4. Welke bijwerkingen heeft Cytopoint®?
Er zijn geen specifieke bijwerkingen aangetoond.
5. Hoe zit het met de veiligheid van Cytopoint®?
Cytopoint® is theoretisch een veilig middel omdat de monoklonale antilichamen heel specifiek gericht zijn tegen IL-31 en dus geen andere processen beïnvloeden.
Monoklonale antilichamen worden afgebroken en gerecycled in de cellen en worden dus niet via de nieren of lever afgebroken en afgevoerd.
6. Hoe gaat een behandeling met Cytopoint® in zijn werk?Cytopoint® wordt door de dierenarts via een injectie gegeven. De injectie werkt ongeveer een maand, maar dit kan variëren van vier tot acht weken. Daarna moet er een nieuwe injectie gegeven worden.
7. Hoe snel werkt Cytopoint®?
Cytopoint® werkt doorgaans binnen een dag.
8. Mijn hond staat op Apoquel®/prednison tegen de jeuk. Moet ik dit eerst afbouwen voordat hij Cytopoint® mag hebben?
Nee, dat is niet nodig, deze medicijnen mogen gebruikt worden tot aan de Cytopoint® injectie. Apoquel® kan op de dag van de injectie of de dag erna gestopt worden. Prednison kan worden afgebouwd vanaf de dag van de injectie Cytopoint®.
9. Mag ik Cytopoint® met andere medicijnen combineren?
Er zijn geen interacties bekend tussen Cytopoint® en andere medicijnen. Dit komt doordat Cytopoint® een monoklonaal antilichaam is, dat een heel ander werkingsmechanisme heeft dan alle andere medicijnen. Combinatie met bijvoorbeeld pijnstillers of antibiotica lijkt daarom geen probleem te zijn.
10. Kan Cytopoint® ook aan katten gegeven worden?
Cytopoint® kan niet aan katten gegeven worden omdat het monoklonale antilichaam speciaal aan honden is aangepast. Als je het aan de kat geeft, zal het immuunsysteem van de kat het als lichaamsvreemd herkennen en aanvallen.
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/cytopoint-epar-product-information_nl.pdf eerste kopje doorlezen. Bij gist infecties wat ook in atopie gebeurd? Kun je proberen zo min mogelijk verspreiding te bereiken. Soms is dat niet mogelijk en kom je gauw uit op medicatie. Bij atopie is dus een huisje aan zee? Uitermate geschikt want daar zijn minder factoren waardoor het lichaam kan denken dat deze in aanval zit, bij atopie.
Wilma heb het met je dierenarts erover...of de cytopoint wat voor jouw hond is....de mallasezia kan je onder controle houden door twee x per week te wassen met de malaseb of pyoderm en de plekken te behandelen twee x per dag met de spray...het is een grote verzorging, de mallassezia komt in hevigheid altijd in de lente en in de herfst ...dan de verzorging extra behandelen je hond....of als de mallassezia zo erg is dan medicatie vragen aan je arts.
Over 4 weken dat is nog een maand, als je hond zo,n erge jeuk hebt ga je eerder toch.....jeuk is erger dan pijn en als je hond zo,n jeuk heeft krapt tie zich helemaal open, ben je verder van huis,,, ga eerder.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?