Goedemiddag.
ik heb een 9 jaar oude malthezer reu.
de laatste weken zit deze niet goed in zijn vel.
Na een korte wandeling waarbij hij heel snel loopt…..doet hij normaal nooit komt hij thuis en gaat ingedoken zitten en trilt…is ook lastig contact mee te maken.
Beweegt ongeveer een half uur niet en gaat dan liggen.Na een poos is hij weer de oude.
Dierenarts vindt alleen een beetje rugklachten….hiervoor naar de osthepaat geweest maar nog te kort geleden voor reactie hierop.
Weet iemand wat dit kan zijn……
Lieve hondengroet
paco.
Om eerlijk te zijn heb ik er geen ervaring mee, maar ik wil wel meedenken. Het klinkt als stress, maar als dit ineens komt, waar wordt dit dan door getriggerd?
Maar vertoont hij verder geen symptomen van stress? Heeft hij zeker geen pijn?
Klinkt voor mij alsof hij het buiten eng of spannend vindt. Het hele snelle lopen, snel weer naar huis.
Een half uur bijkomen van de spanning en dan is hij weer de oude, veilig in zijn eigen huisje.
Zou verwachten als het iets medisch zou zijn, dat hij dan na een half uur ook nog niet zichzelf zou zijn.
Verder doet hij alles goed? Eten, drinken, ontlasten? Je merkt als hij in zijn normale gedrag is, geen verschil met bewegen. Hij kan nog gewoon ergens opspringen zoals altijd?
Dank je wel voor het meedenken.
Hij eet super goed…drinkt altijd wat matiger en kan ondanks dat hij misschien rugpijn heeft nog altijd een sprintje trekken naar het eind van de tuin als daar een hond blaft.
Zit tijdens zo’n…..noem het maar aanval gebogen rug staart naar beneden en ogen die niet helder staan.
is nu na vanmorgen weer alert en vrolijk.
Gaat alleen niet graag naar buiten nu….liep altijd wel een keer of 6 een rondje.
Is ook niets gebeurd……
Klinkt bij mij alsof het wandelen pijn doet, misschien eens wat rust nemen en kijken hoe het dan gaat.
Een beetje last in de rug kan ook erg last zijn, als ik het zo lees, dan weer rust nemen en opknappen, dus mij lijkt het door het wandelen te komen.
Ikzelf zou zeker terug gaan naar de dierenarts, of een andere, of foto laten maken.
Gezien de leeftijd? Zou ik ook even aan de lippen van een dierenarts gaan hangen. Plots veranderen van gedrag heeft meestal een oorzaak. Veel hondjes kunnen ook dement worden. Ga even terug hoe hij was als pup.
Als hij jonger was geweest? Had ik ook voor of stress gegaan of misschien geeft dit trucje wel een hele goede beloning, veel aandacht en lekker snacks. Maar op 9 en plots veranderen? Op wat trager en iets chagrijniger naar drukke jongere andere honden na. (Hebben wijzelf ook een beetje last van ) Dat zou ik zelf niet vertrouwen.
Kan het geen napijn zijn ? Je bent pas bij de osteopaat geweest ?
oeh ja, kan ook nog, goeie!!
Ja , als ik naar Thara kijk net na de behandeling
Die is gisterenmiddag behandeld
Maar die heeft gister en vandaag de hele dag geslapen
Probeerde vanmiddag of ze een stukje wilde wandelen . Nou , poepen plassen en ze Wil de weer naar huis
Vaak hebben ze toch wel spierpijn en zijn moe . Het lichaam moet echt weer herstellen
Ik dacht dat dat de klachten na de osteopaat max. Een paar dagen duurde. Misschien even navragen aan de osteopaat.
Wat denk je zelf dat het kan zijn?
Ja Faro had 2 a 3 dagen last er na..
Er kunnen véél oorzaken zijn maar één van die oorzaken is inderdaad rugklachten. Onze hond kreeg onder andere last van het Geriatrisch Vestibulair Syndroom (scheve kopstand en dronken rondwandelen) en van secundaire epileptie. De oorzaak? RUGPIJN! (Ja echt).
De oplossing was: Ik ga er nog amper mee wandelen. Zijn rug kon dat niet meer aan. Sindsdien heeft hij géén aanvallen meer gehad (Het is letterlijk herleid tot nul).
Onze Jack trilt wel héél af en toe nog, als hij erg véél beweging gehad heeft. Gaan wandelen doet hij bijna niet meer omdat hij elke 5 minuten, 10 minuten pauze moet nemen wegens een te zwakke rug (en omdat hij dan risico loopt op nieuwe aanvallen). Maar hij loopt wél nog elke dag, tientallen keren zelfstandig de tuin in.
Als hij een beetje overdrijft en te veel heen en weer loopt, dan begint hij dus te trillen (maar dat schrikt hem niet af, het is ne harde bikkel).
Wat denk je er van om even contact op te nemen met de osteopaat als het sinds die tijd is?
En anders lijkt mij opnieuw een afspraak bij de dierenarts de enige optie. Want er toen niet was, is misschien nu wel te zien, Want dit klikt als heel veel pijn. Een osteopaath kan ook een werveltje net even te ver behandelen en dat geeft ook pijn.
Kortom, hier kunnen we niets zien, maar dit doet je hond niet voor niets,
Is er geen spondylose vorming? Dan zou ik absoluut niet laten behandelen, kan meer kwaad dan goed.
De vorming van de spondylose is pijnlijk, maar eenmaal de brug gevormd is, is de pijn over.
Of te wel fotoos en dierenarts. Dit zou heel goed kunnen gezien de klachten. Maar voelt een osteopaat dit niet, aangroei van bot.
Bedankt voor alle reacties.
Vooral in de ochtend na het opstaan is hij na het eerste wandelingetje redelijk uitgeput.
Hij gaat dan liggen en na een poosje komt er weer leven in. De rest van de dag gaat het nu beter hoewel hij niet graag loopt. We laten dat maar even zo. Over twee weken gaan we nog een keer naar de ostheopaat en hopen dat dat na de tweede keer weer wat verlichting geeft. Verder laten we hem maar lekker liggen. Het gekke is dat hij prima kan rekken en strekken en een sprintje trekken naar het eind van de tuin gaat ook nog prima.
Bedankt voor alle reacties.
Uitgeput. Kijk even naar de kleur van de slijmvliezen, in ogen en bek, zij die wel mooi roze? En niet bleek.
Ik zou hier wel voorzichtig mee zijn. Ik ben niet tegen osteopathie, mijn hond heeft er baat bij gehad, maar een osteopaat heeft geen röntgenogen en kan bij een probleem met de ruggenwervel ook averechts werken. In het geval van bestaande klachten altijd eerst naar de dierenarts om een hernia of spondylose bijvoorbeeld uit te sluiten. In dit artikel staat een hele duidelijke uitleg. Jammer wel dat je dierenarts aangeeft dat hij iets met de rug constateert maar geen verder onderzoek initieert. Misschien toch nog eens bellen en doorvragen naar de opties? Als het over een hond van 16 gaat snap ik namelijk dat het één van de ouderdomskwalen is maar een hond van 9 heeft (als het goed is) nog heel wat jaartjes te gaan.
Het meest fijne is wanneer een osteopaat ook dierenarts is
Dan zou ik toch minimaal een telefoontje of mail aan de osteopaat doen. Rekken en strekken doen honden ook om de pijn uit hun lijfje te krijgen. Twee weken wachten met een hondje dat wellicht pijn heeft vind ik toch wat sneu.
Toen ik naar de osteopaat/fysio ging met mijn hond, wilde zij graag de rontgen zien omdat ze hierdoor beter kon behandelen. Is dat niet standaard zo? Even mijn nieuwsgierigheid en off topic.
Nee, de goeie doen het wel, maar je hebt ook osteopaten die gewoon aan de slag gaan, wat echt soms verkeerd kan zijn, daarom is een foto belangrijk.
Er zijn zelfs osteoptaen die een draagbare Röntgen hebben en ter plekke een foto kunnen maken als de hond mee werkt afhankelijk waar het zit.
Ah zo. Bedankt!
Dit vind ik wel een beetje kort door de bocht. Toen ik met mijn fitte gezonde hond voor een preventieve behandeling/check naar de osteopaat ging hoefde dit niet. Er waren geen duidelijke klachten en zij heeft mijn hond geheel nagekeken en een paar kleine blokkades losgemaakt. De osteopaat waar ik geweest ben staat overigens vrij goed bekend en heeft de juiste papieren.
Begrijp me niet verkeerd, bij klachten is het zeker belangrijk om het één en ander eerst uit te sluiten.
Ik bedoelde alleen bij rugklachten, onze osteopaat deed niks zonder eerst een foto.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?