https://www.scientias.nl/antibioticaresistente-bacterien-ontdekt-in-hondenvoer/
Niet dat ik weet wat we er mee moeten, brokken of rauw maakt niet uit.
Heel zorgelijk. Toch veel meer in rauwe voeding dan in de droge voeding. Ik zou graag de merken en zo willen weten, van beiden. Maar ja vandaag zit het hier in morgen daar in,
Men roept van de daken dat rauw voeren een gevaar is voor de volksgezondheid. Dat klopt. Maar brok ook, zo zie je hier.
Ik denk dat dit weer laat zien dat het echte probleem in de bio-industrie zit. En niet in het wel of niet rauw voeren.
Niet gevaarlijk voor gezonde mensen, een groot vereiste is om goede hygiene in acht te nemen....de entorokok is al heel lang onder ons, alleen is het zo dat omdat we zoveel grijpen naar antibiotica we resistent er van worden, mensen die een zwakke gezondheid hebben, en dan de gewone antibiotica krijgen zijn resistent geworden en we zullen dan een andere antibiotica in moeten zetten.
Ik zeg het verkeerd de entorokok die is met de gangbare antibiotica moeilijk te bestrijden.. hier hebben we er mee te maken gehad, en is er een andere antibiotica ingezet....en dat is al een hele tijd geleden.
Heb je het artikel wel gelezen?
Het gaat er namelijk ook over dat onze honden hier last van krijgen. Die kunnen hun handen niet wassen.
De bacterie is zorgwekkend , is dat meer dan 40 procent van de gevonden bacteriestammen resistent bleek te zijn tegen meerdere soorten antibiotica
Dat klopt, een maand geleden heeft Ogin antibiotica gehad en wel voor twee weken, de antibiotica sloeg niet aan, en heeft nu iets anders gehad, ze had een infectie... zelfs als een hond een brok eet of van ons eten wat krijgt kan de bacterie daar ook in zitten, vandaar dat hygiene een vereiste is.
Er staat juist dat het in zowel rauw als brokken voorkomt.
Het artikel gaat ook niet over dat je geen rauw moet voeren.
Rauw voeren is ook een gevaar voor de volksgezondheid. Er zit dan ook wel degelijk verschil tussen.
[Bovendien troffen de onderzoekers in alle monsters van rauw hondenvoer multiresistente enterokokken aan. Daarentegen bevatte slechts drie van de niet-rauwe monsters multiresistente bacteriën.]
Of, uit het orginele artikel:
[A total of 55 samples of dog food (22 wet, 8 dry, 4 semi-wet, 7 treats and 14 raw-frozen) from 25 brands available nationally and internationally were included in the study.
All of the raw dog food samples contained multidrug-resistant Enterococci, including bacteria resistant to linezolid. In contrast, only three of the non-raw samples contained multidrug- resistant bacteria.]
Dat betekent dus dat er in ALLE 14 rauw vlees preparaten multiresistente bacteriën zitten (100%!), terwijl ze slechts in 3 van de 41 niet-rauwe preparaten aanwezig waren, dat is dus maar in zo'n 7 %.
Maar daar gaat het niet om, het zit in het vlees en in de brokken, ze eten het toch, dan krijgen ze het toch binnen, daar heeft hygiene niks mee te maken.
Voor gezonde mensen is deze bacterie niet gevaarlijk, wanneer mens of dier er ziek van worden zal er een goede antibiotica ingezet moeten worden...vooral als men al een zwakke gezondheid heeft..en niet de huidige, de bacterie is daar gevoelloos van geworden, bleek.
Het gaat over resistentie tegen antibiotica, ook een goede antibiotica werkt dan niet.
Citaat uit artikel.
Zo blijkt dat er jaarlijks zo’n 700.000 mensen overlijden aan infecties die in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw nog prima te behandelen waren met antibiotica. Als er geen actie wordt ondernomen, vrezen onderzoekers dat er naar schatting zo’n 10 miljoen mensen in 2050 als gevolg van antibiotica-resistentie komen te overlijden. De WHO classificeert dit dan ook als één van de grootste bedreigingen voor de volksgezondheid.
Lijkt me toch een probleem, niet dan?
Hele andere antibioticaas zullen dan moeten ingezet worden....
Klopt,
Men heeft de mogelijkheid geopperd dat er naast een verspreiding van mens tot mens ook een dierlijk reservoir is als bron van resistente enterokokken. Resistentie zou geïnduceerd kunnen worden door toevoeging van antibiotica aan het voer van dieren in de bio-industrie. Dit is vooral gesuggereerd voor resistentie ten opzichte van de aminoglycosiden en vancomycine.
Die hebben we niet.
Laten we eerst maar eens proberen om corona te overleven.
Wat antibiotica betreft dat probleem is al jaren bestaand, die resistentie ontstaat door het te vaak uitschrijven,inderdaad ook dieren in de bio industrie krijg vaak antibiotica.
Rox krijgt nog lekker haar plakje vers vlees uiteindelijk zullen we toch ergens aan dood moeten gaan.
https://www.rivm.nl/vragen-en-antwoorden-over-antibioticaresistentie
O jawel, er zijn al vele antibioticaas, en er zullen dan nog wel meerderen andere antibioticaas volgen...
Helemaal waar, we moeten maar eerst eens stoppen om de veestapels contstant antibiotica te geven in het voer....er zijn gelukkig al bedrijven die het minderen, maar de kippenboerderijen die geven nog steeds volledig door het voer antibiotica..en dat krijgen de mens en dier te veel binnen en daardoor worden bacterieen resistent tegen antibiotica, nogmaals gezonde mensen en dieren hebben geen last van deze bacterie.
Wat ik ook al eerder hebt aangegeven......
Een goede persoonlijke hygiëne helpt verspreiding van (resistente) bacteriën voorkomen. Was dus regelmatig uw handen met water en zeep. Doe dat altijd na toiletbezoek en voor het (bereiden van) eten. Droog je handen zorgvuldig af aan een schone handdoek of papier van de keukenrol. Meer informatie vind je op de pagina over handen wassen. Bekijk ook de animatie 'hoe voorkom je verspreiding van resistente bacteriën'. bron zie boven van Monique.
Je moet toch echt beter lezen:
"Bovendien was 23 procent (bijna een kwart) resistent tegen linezolid; een antibioticum dat als laatste redmiddel bij ernstige infecties wordt ingezet, wanneer andere medicijnen falen."
En dan is er dus helemaal niets meer, geen keuze voor een andere AB.
Er staat dat bacteriën werden gevonden die resistent zijn tegen de allerlaatste te geven antibiotica , of te wel deze bacteriën zullen niet dood gaan aan welke antibiotica dan ook. Of te wel daar bestaat geen antibiotica voor.
Ik vind het heel zorgwekkend..
Gelijk gereageerd met bulleke.
Pfff, het gaat erom wat Ogin naar binnen werkt. Heb het nog niet eens over jou of je resistent zou worden of niet.
Dus het gaat niet om hygiëne maar om hetgeen Ogin eet.
Als Ogin op een gegeven moment resistent is voor alle AB incl. linezolid, het laatste redmiddel, dan is er dus geen redden meer aan.
Is biologisch dan dus beter, zowel brok als rauw? In biologisch zou geen antibiotica in die voeding van de dieren mogen zitten..
In Zweden wordt daar erg op gelet, ook bij hondenbrok.
Heel zorgwekkend dan, we kunnen er dus niets tegen doen....
Het enige wat helpt is wereldwijd stoppen met het standaard toedienen van antibiotica aan de veestapel. Maar dat zal wel niet veranderen, want dat kOsT gElD.
Kortom. We are doomed. No matter what. Corona is nog maar het begin.
[/doomsday prepper]
Maar even serieus. Er moet wel wat veranderen, anders kunnen simpele infecties weer dodelijk zijn.
Bron, meander medisch centrum.
Wat is een VRE-bacterie?
VRE staat voor ‘Vancomycine-resistente enterokok'. Enterokokken zijn bacteriën die bij iedereen voorkomen in het maag-darmstelsel. Gezonde mensen merken hier niets van, maar bij ernstig zieken kunnen enterokokken infecties veroorzaken. Deze infecties kunnen normaal gesproken behandeld worden met een antibioticum, zoals Vancomycine. Vancomycine-resistente enterokokken zijn, zoals de naam al zegt, resistent tegen het antibioticum Vancomycine. Dat betekent dat de VRE-bacterie niet reageert op dat antibioticum. Infecties die door een VRE-bacterie worden veroorzaakt, kunnen wel behandeld worden met andere antibiotica, maar deze middelen hebben mogelijk meer bijwerkingen. VRE-bacteriën worden overgebracht door (hand)contact en via besmette voorwerpen. Meer bijwerkingn om te behandelen , Toch zal men moeten gaan behandelen met andere soorten antibiotica.
En die andere soorten zijn er dus niet bij deze soort resistente bacteriën, eng moeten we meteen op tilt slaan, nee, wel nadenken over wat we voeren als we dit weten.
Antibiotica was ooit de hemel op aarde, maar daar komt een keer een eind aan en dat einde is nu dus in zicht.
Goede discussie.
Voor mij geldt.
Mijn hond is geen wolf,
een wolf eet rauw, ja klopt, maar eet geen gemanipuleerde dieren opgefokt met groeihormoon en ab. Dus op die manier gaat de vergelijking eten is gelijk voor wolf en hond niet op.
Een hond is een beest eter, en een alles eter. Een hond kan ook uitstekend graan aan, is ook waar. Een hond at vroeger gewoon met de pot mee, dus de restjes...... En dat was niet alleen vlees, sterker nog amper vlees. Ze werden wel veel minder oud, Maar dat werden de mensen ook.
En rauw voeren kan ik niet of ik moet konijntjes, herten, eenden en ganzen gaan schieten in het wild en die als heel beest geven. Naar mijn idee voer je dan je hond alsof hij een wolf zou zijn, en dan ben ik terug bij het begin, een hond is geen wolf,
Ieder moet voeren wat hij of zij wil. En laten we iedereen daarom niet aanvallen. Dat rauw voeren risico,s met zich mee brengt is al zo lang bekend, alleen dat het nu om bacteriën gaat die niet meer te bestrijden zijn met de zwaarste ab, en zoals eerder gezegd, dat is eng
En hiermee krijg ik heel veel over mij heen.
Eng hoor. En we weten het eigenlijk best. Grote massa's dieren bij elkaar betekend ziektes, waarvoor ab gebruikt wordt. Wat op termijn niet meer gaat werken. Wat nu....
Toch maar weer zelf gaan koken voor onze honden? Plus het stimuleren van (meer) plantaardig te gaan eten?
Maar de vleesindustrie is machtiger dan de WHO las ik. Ooit moet dat dan wel heel verkeerd gaan, zoals we al zagen met oa de Influenza, de H5N1, Ebola, SARS, MERS en nu Covid19.
In elk geval heel zorgwekkend idd.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?