vakantie hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

In oktober ga ik met een goeie vriend ongeveer 2 weken op vakantie naar Texel. Tuurlijk gaat de hond mee. We gaan met het OV en met de fiets. Hond kan achterop in de kar. Even kijken hoe we dat met de trein gaan doen haha alles tips zijn welkom. Dit is mijn eerste keer met vakantie met hond. Ik zit namelijk met een paar vragen. We gaan dus met de fiets en OV dus we kunnen heel weinig meenemen. King krijgt brokken maar als ik een zak van 10 kilo mee moet gaan nemen wordt dat een leuke klus. We zitten in een huisje van  landall mijn grootste zorgen is de trein en de spullen die we mee moeten nemen. Of kan ik voor 2 weken supermarkt voer geven? (kvv is geen optie trouwens) tips zijn welkom. En tips van leuke dingen zijn ook welkom. 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Misschien een idee om vast een kijkje te nemen in de  dierenwinkel op Texel zelf zodat je weet wat je daar kan kopen. 

Dan hoef je niet zo veel mee te nemen en kan je thuis al wennen aan de brokjes. Volgens mij zit er ook een welkoop.

Veel plezier samen.

 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Inderdaad daar in de dierenwinkel brokken kopen. 

Verder zou ik er voor kiezen om King gewoon naast de fiets de laten lopen en de kar te gebruiken om spullen in te leggen. De temperaturen in oktober zijn daar prima voor en tegen die tijd is king meer dan oud genoeg (mits dit wel opgebouwd is uiteraard). 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Leuke, King gaat mee...ook op texel zijn er dierenwinkels, kan je brok en kvv kopen....en inderdaad wat er wordt aangegeven, misschien kan King aan de fiets...is het station ver van je huis ? Of aardig dichtbij, kunnen jullie je spullen in de kar onderbrengen.....alvast een fijne vakantie gewenst...laughing

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

je kunt ook een deel van je bagage vooruit laten bezorgen op je vakantie adres

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Met de fiets op de trein stappen is al een hele toer, met een kar erachter lijkt het me helemaal een karwei....

Maar verder wens ik je heel veel plezier op dat eiland (waar overigens ook fietsen te huur zijn....). wink

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Inderdaad daar in de dierenwinkel brokken kopen. 
Verder zou ik er voor kiezen om King gewoon naast de fiets de laten lopen en de kar te gebruiken om spullen in te leggen. De temperaturen in oktober zijn daar prima voor en tegen die tijd is king meer dan oud genoeg (mits dit wel opgebouwd is uiteraard).  "

Ik zou juist wel de optie van de kar open houden voor de hond, straks is het wel warm of is het wel wat te ver weg. Dan kun je niet verder of ga je de hond overbelasten. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Je kan op texel ook fietsen en fietskar huren, scheelt heel veel sjouwen, en inderdaad, op texel zit een dierenwinkel . Even een telefoontje en vast daar jouw hondenbrokken bestellen zodat je ze af kan halen als je er bent.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Enne mag een hondenkar, fietskar wel mee met de ns? En moet je vanaf de trein nog met een bus naar de boot? Dan is een kar haast niet te doen. Oh nee, texel, den helder, is de boot dicht bij het station?

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

" Enne mag een hondenkar, fietskar wel mee met de ns? En moet je vanaf de trein nog met een bus naar de boot? Dan is een kar haast niet te doen. Oh nee, texel, den helder, is de boot dicht bij het station? "

Dat dus , ik zou dat vooraf even nagaan . Als de kar ingeklapt kan worden dan lijkt het me geen probleem 

Maar met fiets en kar de trein in  ? Dat neemt veel ruimte in beslag 

I k zou een fiets huren en voer ter plekke kopen . Vooraf wel bekijken wat er te koop is , en dan thuis alvast uitproberen 

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

En misschien kun je ook een fietskar huren ? Dat kan ook steeds,vaker bij de fietsverhuur 

Dan hoef je alleen je spullen en je hond mee te nemen 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" En misschien kun je ook een fietskar huren ? Dat kan ook steeds,vaker bij de fietsverhuur 
Dan hoef je alleen je spullen en je hond mee te nemen  "

Een telefoontje en je weet het. In Schiermonnikoog kon ik dat 20 jaar terug huren. 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Dat dus , ik zou dat vooraf even nagaan . Als de kar ingeklapt kan worden dan lijkt het me geen probleem 
Maar met fiets en kar de trein in  ? Dat neemt veel ruimte in beslag 
I k zou een fiets huren en voer ter plekke kopen . Vooraf wel bekijken wat er te koop is , en dan thuis alvast uitproberen  "

Het mag, wel met een dagkaart fiets en vooraf reserveren.

 

Ik zou alleen de hond meenemen en daar een fiets huren eventueel.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" In oktober ga ik met een goeie vriend ongeveer 2 weken op vakantie naar Texel. Tuurlijk gaat de hond mee. We gaan met het OV en met de fiets. Hond kan achterop in de kar. Even kijken hoe we dat met de trein gaan doen haha alles tips zijn welkom. Dit is mijn eerste keer met vakantie met hond. Ik zit namelijk met een paar vragen. We gaan dus met de fiets en OV dus we kunnen heel weinig meenemen. King krijgt brokken maar als ik een zak van 10 kilo mee moet gaan nemen wordt dat een leuke klus. We zitten in een huisje van  landall mijn grootste zorgen is de trein en de spullen die we mee moeten nemen. Of kan ik voor 2 weken supermarkt voer geven? (kvv is geen optie trouwens) tips zijn welkom. En tips van leuke dingen zijn ook welkom.  "

Hihi das niet nodig tongue-out In Den Burg zit echt een hele goede dierenwinkel en Welkoop zit er ook. https://www.detexelsedierenwinkel.nl/  https://www.welkoop.nl/winkels/denburg-texel  Er zitten er nog wel meer hoor, maar hier halen wij meestal het voer.

 

Tips? De garnalenkotter in oude schild, wel even vragen of King mee mag gezien het seizoen is. Zelfde voor de razende bol per boot, daar moet je wel een stevige maag voor hebben tongue-out Houd je hond ook op horizon niveau. De razende bol kan je ook vanaf het vaste land bekijken maar met boot ben je natuurlijk dichterbij.... Strandpaviljoen kaap noord kan je een lekker hapje eten en daar gaat tevens een bootje naar Vlieland. Kaasboerderij Wezenspyk daar wil je kaas halen, let op is drukkkkkk daar. Even opzoeken welke stukken strand King los mag gezien het hoogseizoen is. Denk in Den hoorn het minste geklaagd zal worden er over mocht het niet mogen want dat is het rustigste stuk strand. Verder kun op elk stuk mooie duinwandelingen maken en zat bos in de buurt van tussen De Koog en Cocksdorp. In De Koog is De Taveerne een aanrader om te eten. Op een mooie blauwe dag, blijf wat langer op om de sterren te bekijken. Wij doen dat meestal op het strand waar de vuurtoren is in Cocksdorp

 

EN zorg dat je wat contant munt geld hebt, langs de kleine wegen is veel boerderij verkoop. Verse eieren, diverse soorten groenten afhankelijk van het seizoen, honing, jam, tulpenbollen en curiosa. Veel plezier alvast, ik vind het een fantastisch eiland, het kan er druk zijn maar je vind er toch ook altijd een beetje rust hier en daar.

 

 

EDIT! Let wel op, Botty had daar gelijk een teek op zijn snoet. Dus een tekentang als hij niets anders krijgt? Is wel een must.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Ik zou juist wel de optie van de kar open houden voor de hond, straks is het wel warm of is het wel wat te ver weg. Dan kun je niet verder of ga je de hond overbelasten.  "

In elke stad op elke hoek staat drinkwater voor de hond. Honden mogen eigenlijk overal mee naar binnen, behalve Ecomare maar dat lijkt me logisch, die hebben wel weer kennels geloof ik voor de hond. Het is een hond vriendelijk eiland, alleen in het hoogseizoen gelden er andere regels voor het strand omdat mensen klagen en zagen dan. Tsjechie is ook super hond vriendelijk ben eigenlijk nooit ergens in een hotel of museum geweigerd met hond. Op het terras kwam onze drank altijd met een drinkbak voor de hond op het serveerblad hp-smile

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Tsjechië?  Ik dacht dat dit over Texel ging?? Toch?

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Tsjechië?  Ik dacht dat dit over Texel ging?? Toch?
  "

Gevalletje autocorrectie denk ik gezien de rest van de tekst en de linkjes.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ja, dat vermoed ik ook.    winkwink     Ik gebruik nooit ergens autocorrectie..

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Tsjechië?  Ik dacht dat dit over Texel ging?? Toch?
  "

Ja helemaal gelijk in. Mocht je naar Czech gaan? Heb ik nog wel een lijstje lokaal voor je en waar je mee mag met de hond wink Hotels gewoon vragen aan de balie lijstje hotels onderweg de 1000km heb ik ook nog wel ergens.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

546885.jpg In praag

546887.jpg Onze kap'tein lol

546886.jpg FF wat eten

546888.jpg Terug reis hotelletje... had ook een jacuzzi voor een prikkie tongue-out Zijn er in totaal tot 5 keer aan toe, geweest, in dat Tsjechie maar goed idd we hadden het over Texel maar dat is om het even maar dan anders hp-wink

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

plannen zijn gewijzigd we gaan een weekendje in een hotel waarbij de hond gewoon meekan. fiets nemen we zelf mee en eten voor 2 dagen gaat ook prima. we zitten in de top van texel. Fiets kar klappen we in voordat we in de trein stappen. We nemen de allereerste trein dus dan zal het niet zo heel druk zijn. en we gaan op 29 augustus. Wordt een gezellig weekend en ik ga de zeker van genieten samen met me goeie vriend en me hond. 

Volgende forumvraag: Teken!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^