Bij mij in de buurt is een leuke ruwharige teckelpup, van ik schat 5-6 maanden. Hij woont als enig hond bij een rustige alleenwonende dame.
Ik vind haar geen gelukkige indruk maken.
De hond is enórm druk. Als ik hem tegenkom ligt hij op straat of hij trekt enorm naar ons toe.
Nu ben ik twee keer met hen naar een losloopveldje gegaan (hij hád nog nooit losgelopen). De teckel aan een lange lijn losgelaten.
Dan spurt hij op Pepijn af en hangt aan alles wat uitsteekt aan Pepijn. Die laat dat even toe, gaat dan grommen. Bijten doet hij niet, maar grommen des te meer. De teckel is daar 'niet van onder de indruk' en gaat maar door en door en door.
Als ik wegloop komt hij achter ons aan en begint hij weer. Voor Pepijn is het niet echt leuk,maar hij piept niet. Ik hoopte dat de teckel er iets van zou leren, maar dat gebeurt dus niet.
De teckel heeft een puppycursus gehad en gaat door met de volgende cursus.
Iemand een idee wat ik verder nog kan doen om die teckel te helpen?
Niks, waarom zou je dat willen?
Om die teckel wat handelbaarder te maken. En misschien krijgen we er een wandelmaatje mee.
Lief van je....kijk eens als de teckel wat meer komt of de lijn even los kan...veilige en ook voor pepijn...helemaal eraf bedoel ik.
De vrouw moet natuurlijk wel geholpen willen worden ;). De meeste honden van 5, 6 maanden spelen gewoon heel lomp. Dat stopt pas als de andere hond ze echt corrigeert, maar niet iedere hond doet dat of vindt dat fijn. Het kan slimmer zijn om een tijdje samen aangelijnd te wandelen. En los te laten als de eerste energie er wat uit is. Loslopen is bij teckels geen must. Langere wandelingen wel.
Lekker wandelen met hem en onderweg wat oefeningetjes doen, aandacht vragen. Desnoods zonder Pepijn . Een teckel is nu niet direct een hond die makkelijk los kan al zou dat het beste voor hem zijn.
Denk daar bij dat een teckel, dashond, is gefokt om , de das, wild dier tig keer zo groot als de teckel,, in zijn hol op te zoeken, er uit te jagen of, als het niet anders kan, dood te bijten. Een teckel is dus geen bange hond,, maar een enorm slimme hond die voor zichzelf opkomt. Ook de eigenwijsheid, lees zijn eigen wijsheid, heeft hij nodig om in het dierenhol zijn mannetje te staan. Het is dan vaak, jij of. Ik.
Het in een hol kruipen zit de teckel in het bloed, dus kijk uit, het zal niet de eerste hond zijn die verdwijnt in bv een konijnenhol en er niet meer uitkomt.
Het is een verantwoording, wandelen met een hond van een ander, met een zo sterke jachtpassie.
Hier lopen twee kleine teckels die altijd samen loslopen, geen probleem, komt misschien dat de eigenaar ze altijd los heeft...komen keffend op Ogin af, zodra ze bij dr zijn is het gekef over....ik zie het echt van, wij zijn niet bang van je Ogin, als je dat maar weet, wij zijn met zijn twee, En Ogin verblikt en verbloosd niet...zijn trouwens toch twee lieve honden.
Ik denk ook dat je de teckel meer helpt door samen te gaan wandelen. Een losloopveldje is voor veel honden toch iets anders dan lekker los lopen en samen spelen. Eerder een stressig gebeuren waar ze niet precies weten waar ze aan toe zijn, niet weten wat de bedoeling is.
Het lijkt me super voor die vrouw als je haar daarmee zou willen helpen. Het was iets waar Jenna (die ook uitvalt naar andere honden) veel aan gehad zou hebben. Soms als er iemand zo aardig was om met ons op te lopen en haar zo de tijd te gunnen aan de andere hond te wennen, ging dat prima. Wel eerst op wat afstand.
Maar waarom moet er geholpen worden? Alleen omdat die druk speelt, of is er meer aan de hand? Want lomp spelen en constant door willen gaan is wel typisch voor jonge honden natuurlijk. Veel honden groeien er over heen. Een beetje sturing kunnen ze ook wel gebruiken, maar dat houdt vooral in dat je bewust keuzes maakt met wie je de pup wel en niet laat spelen. Lompe pups die altijd door willen gaan moet je niet laten spelen met honden die makkelijk over zich heen laten lopen. Dan draven ze vaak alleen maar verder door. Als het te gortig gaat wil het ook wel eens helpen om het spel te beëindigen, de honden even aanlijnen bijvoorbeeld.
Dat een pup zich “misdraagt” wil niet gelijk wat zeggen over hoe het met de hond of de relatie met het baasje gaat. Sommige pups zijn gewoon moeilijker dan anderen. Dus daar zou ik geen oordeel aan ophangen. Als die vrouw echt om hulp komt vragen kan je haar een goede hondenschool adviseren.
Hier een pup van 5 maanden en die doet precies zo hoor, is gewoon pup? :)
Ik zou Pepijn wel in bescherming nemen. Super lief dat je wilt helpen, maar dit is niet leuk spelen. Even afkoelen en als je normaal kan doen mag je spelen.
Ja, precies. Als het geen fijn spel is en je hond vindt het niet prettig, kom dan meteen tussen. Het is niet omdat het een pup is dat je alles moet toelaten.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?