Mijn Brittany van 11 jaar begon donderdagavond hard te janken. Vrijdag was er een vrij grote zwelling in zijn oor. Meteen naar de dierenarts die zei dat een adertje was gesprongen. Ze heeft het bloed eruit gezogen maar gisteren (zaterdag) zat zijn oor weer vol. Heeft het zin om het bloed weer uit zijn oor te halen? Ramon is aan het spelen en rollen en lijkt geen last te hebben. Heeft iemand ervaring met zo'n probleem?
Mijn ervaring is dat het toch geopereerd moet worden. Mijn reu heeft ook een bloedoor gehad, 2 maal laten leegtrekken maar het bleef terugkomen.
Dus toen een snee er laten in maken, het is mooi genezen, zonder een bloemkooloor te worden, wat je veelal ziet.
Lees even het artikel over bloedoor
https://dierenziekenhuizen.nl/honden/oorontsteking-bij-de-hond/bloedoor-dik-oor-hond/
Hopelijk valt het mee; anders maandag je dierenarts bellen.
Dierenartsen willen het maar al te graag keer op keer behandelen en leegzuigen. Even zo vaak komt het bloedoor weer terug. Ons teefje destijds had ook een bloedoor, onze DA raadde aan om het oortje te laten verschrompelen, wel veelvuldig insmeren met ik dacht Arnica zalf (het is al weer 20 jaar terug)
Uiteindelijk hou je dan zo'n oortje over, iets minder mooi, maar beter dan elke keer een terugkerend bloedoor.
Net artikel gelezen van de link van Loesje, maar onze Spot heeft nooit oorontstekingen gehad, ze heeft 7 jaar met schrompeloortje nog geleefd. Oorpijn vermoed ik ook niet, gezien je dat snel kan constateren aan kopschudden, wrijven met poot over oor etc.
Een bloedoor is een serieuze aandoening. Ik zou het ook laten opereren. Een bloemkool oor zie je toch vaak als gevolg van een bloedoor.
Bloemkooloren zijn ook pijnlijk, dus ik zou zeker bekijken om dat trachten te voorkomen.
Een bloemkooloor is het gevolg van een bloedoor Maar wat is het probleem, behalve dat het cosmetisch wat minder mooi is?
Ik zou mijn 11-jarige hond niet voor de 2e keer in zeer korte tijd onder narcose laten gaan.
Dat vraag ik mij dus serieus af. Dan had ik daar toch wel iets van moeten merken in die 7 jaar tijd
Hier ook een jack russell die een bloedoor (otheamatoom) kreeg
Als de oorschelp vol loopt ,voelt het zwaar aan ,insmeren met arnicazalf verschillende malen per dag aan beide kanten en arnica korrels 3 x daags doet erg veel ,
Leegzuigen doet niets want het loopt gewoon weer vol en als ze eenmaal in die oorschelp geprikt hebben en ze schudden een keer met hun kop dan loopt het weer vol ,
Ben je er op tijd bij met arnica of arniflor zalf dan schrompelt het niet ,Begin je er later mee dan schrompelt het ietsjes maar is totaal niet pijnlijk ,En doe je er helemaal niets aan dan krijg je gewoon een schrompeloor wat ook niet meer pijnlijk is .
Een operatie zou ik nooit doen .
Mijn vorige hond heeft het aan beide oren gehad
Ik heb uiteraard oorontsteking uit laten sluiten door de da
Mijn hond heeft arnica en hamamelis gehad op advies da
Het kleine sneetje wat ontstond en waaruit dus vocht kwam smeerde il heel dun met honingzalf
Na 4 weken was het bloed oor genezen .
Mijn da , hij is het ruim.26 jaar, zei me ik ben afgestapt van opereren
En ja , het oor kan veranderen
Ik wist het , maar anderen viel het niet op
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?