Hoi,
Een poos niets gepost, wel gezellig meegelezen :)
Onze Bull Terriër gaat sinds 4 weken naar de pupcursus. Hier zijn 2 andere pups (een Jack Russell & een Franse Bulldog). Voor de les mogen de pups even los om te socialiseren. Nu komt het .. onze Bull Terriër springt telkens bovenop deze 2 pups en probeert ze te berijden... tot vervelens toe (althans, voor mij..). Ik moet wel zeggen dat de andere pups steeds weer op hem af komen, dus ze zijn niet bang ofzo.
Ik trek hem er steeds af, zeg dan niks (dit moet van de trainer) maar hij BLIJFT MAAR DOORGAAN .. Het zal hoogstwaarschijnlijk dominantie zijn, maar hij is echt onvermoeibaar. Ik begin me gewoon opgelaten te voelen tijdens de les ..
Kan het zijn dat dit met de leeftijd te maken heeft? Hij is nu 4,5 maand. We nemen hem soms ook mee naar onze schoonouders, die hebben een ouder hondje van 14 jaar (kruising Jack Russel & nog iets .. ). Deze bespringt hij gelukkig niet maar hij besluipt hem wel steeds van achter, omdat hij wil spelen. De ouwe sul is stokdoof, en schrikt steeds van onze bt, waarop de ouwe van schrik blaft en hapt (er gebeurt gelukkig verder niks). Dit gaan soms urenlang door, als we niet ingrijpen. Het is puur dat onze pup graag wil spelen, en de ouwe is zeg maar .. een ouwe knar
Er wordt gelukkig niet gebeten oid, maar het begint ontzettend vervelend te worden. Uiteindelijk doen we hem maar apart, zodat hij (en het andere hondje) rust krijgt. Het lijkt wel of we hem niet 'uit de zone' kunnen krijgen..
Volgens de trainer 'terriër eigen"...
Bekend voor (bull) terriër eigenaars, of hebben wij weer een bijzonder beest te pakken??
Dit werkt voor de andere pups denk ik avérechts qua socialisatie. Ik vraag me af waarom de trainer dit een goed idee vind, en of dit überhaupt een hondenschool is die hier inzicht in heeft. Maar goed ik ken de context natuurlijk niet.
Wat ik zelf zou doen met een opdringerige pup, is die alleen bij stabiele volwassen honden laten die daar mee om kunnen gaan. Jouw pup rijdt nu vrolijk verder, want die andere pups die kunnen er niet tegen opboksen. Daar leert niemand wat van. Ik zou hem verder inderdaad uit de situatie halen zodra hij begint met rijden. Soms is het ook een vorm van spanning afreageren.
Als het tijd is om te spelen op de cursus en jouw pup rijd de hele tijd, aanlijnen en ga wat anders doen, je pup is druk en over prikkeld...ga een rondje dan wandelen inplaats van spelen met de anderen...en wat betreft in de thuis situatie met de...oude knar Hou je pup bij je als je op bezoek bent, de ouwe wil niet spelen met je jonge hond. Nu gromt tie nog straks pakt tie je jonge hond als die het echt zat is...zorg dat dat niet gebeurd..je hond wordt ouder en ook rustiger.
Dit is geen dominantie hoor, maar meestal een manier om spanning kwijt te raken. Mijn hond doet dit ook. Ik zou ze eigenlijk niet meer los doen bij die pups
Ik vind de trainer nogal de plank misslaat eerlijk gezegd. Niet alleen terriers rijden, en rijden in die context is vaak spanning. Ik zou mijn pup eerlijk gezegd aanlijnen en uit de situatie halen. Dan maar niet spelen op dat moment.
Wat een vreemde hondenschool is dat...?
Je hond is opgewonden (dit kan zowel plezierige opwinding als spanning zijn) en reageert zich af op de andere pups.
Het is aan jou om het gedrag van je hond in goeie banen te leiden, en daar je op een hondenschool staat op dat moment, zou je mogen verwachten dat die 'trainer' je het juiste advies geeft.
Neem afstand en wacht geduldig af tot je hond kalmeert. Of loop even een snuffelrondje met hem, zodat de opwinding wat kan wegebben. Zo geef je hem de boodschap dat rijden op andere honden niet toegestaan is, en er pas interactie met andere honden kan zijn als hij eerst bedaart.
Herhaal dit elke keer: speelt je hond op een fijne manier met de anderen? Prima, dat mag. Maar gaat ie in overdrive, wordt ie te fel of te drammerig en is het geen leuk spel meer? Dan is het meteen gedaan en haal je de pup uit de situatie.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?