Zojuist lees ik op Facebook dat er een jonge hond (10 maanden) is overleden aan de gevolgen van de ziekte van Weil.
Ik denk dat dit wel de meest besproken enting is, met voor & nadelen.
Enten jullie je hond tegen Weil?
Onze toekomstige pup zal getiterd worden en dus ook worden ingeënt op maat. Aangezien Weil niet te titeren is en ik sowieso mijn vraagtekens heb bij deze enting open ik dit topic.
Benieuwd hoe jullie er in staan.
Deze link vond ik wel interessant
https://www.hondenvaccinatieinfo.nl/belangrijke-info-vaccinatie-weil
Ja , overal water, mensen die massa,s brood en afval achter zich neer gooien dus ook overal ratten.
Hier krijgen ze hem wel allemaal. En tot nu toe nog geen reacties gezien bij mijn honden na de vaccinatie.
Floris krijgt hem ook elk jaar. Dit is niet iets waar ik een risico mee wil nemen. Voor de rest inderdaad laten titeren.
Ja ik ent wel tegen weil, maar bij pups doe ik m later en apart van de andere vaccins. De nieuwe L4 geeft vaak toch wat meer reactie.
idd interessant
het blijft een afweging. Jenna is hier op zesjarige leeftijd aangekomen met allergieklachten, wat toch met het immuunsysteem te maken heeft.
Hier is eendjes voeren verboden, en het water waar we op afstand langs lopen, want Jenna zou nooit gaan zwemmen, ze haat zelfs regenplassen, is een stromende rivier. Ik acht het risico op besmetting voor haar dus kleiner dan het risico dat haar immuunsysteem niet goed reageert op de vaccinatie. Vandaar dat ik bij haar voor niet voor Weil enten gekozen heb.
Hier wordt niet voor de ziekte van weil geent....Bams is heel ziek geweest van de L2 ...met vier maanden en nimmer meer de vaccinatie van weil gehad, en iedere dag zwom ze in stromend water, nimmer in stilstaand water of bij rietkragen...zelf zwem ik ook in buitenwater en wordt ook nimmer gevaccineerd voor weil. ogin mag niet gevaccineerd worden , ik titer...heeft ze geen antistoffen voor de andere virussen dan wordt ze gevaccineerd, ik zwem altijd in stromend water en nimmer in stilstaand water.....Ogin heeft een atopie, vandaar geen vacvinaties als het even niet hoef...
Ja hoor, zeker. Mijn hond is geen waterrat, maar als het warm is, wil hij toch weleens even afkoelen. En onderweg drinken uit sloot en plas doet hij ook.
In het park waar ik dagelijks wandel zijn ook ratten, onlangs sprong er zelfs een per ongeluk bovenop hem...
Verder titeren we wat mogelijk is en de anti-rabies krijgt hij uiteraard ook, want we komen ook wel eens over de grens.
Voor degene die er heel zeker van zijn, hebben jullie de link gelezen en denken jullie er dan anders over?
Natuurlijk wil je alles wat je kunt voorkomen, voorkomen. Maar de enting beschermd dus niet eens tegen alle varianten die er in NL zijn. Daarnaast zou 30% van de honden volgens een professor in dit artikel na de L4 enting alsnog niet beschermd zijn en biedt het maar 3-12 maanden bescherming
Jaa ik denk dat ik er aan moet geloven, je hond hoeft natuurlijk het water niet in om weil op te lopen, waar ratten piesen daar is Weil, dus gewoon waar ratten zijn.
Wij hebben dus in ieder geval 1 rat, die via onze tuin oversteekt naar een plek waar men vogels voert, ik weet natuurlijk niet of het steeds dezelfde is.
Dit forum heeft me wel bang gemaakt om deze enting te geven.
Maar ik begreep dat de meest voorkomende varianten meer aanwezig zijn, ook al zijn er heel veel varianten.
En ik dacht dat het maar een half jaar beschermd?
Ik heb de link gelezen maar blijf er hetzelfde over denken. Ik heb echte smeerkezen en non responders die bestaan inderdaad. Maar aangezien mijn honden overal in gaan overal van drinken en ik in een stad woon waar heel wat ratten zitten wil ik het risico niet nemen.
In de enting zitten de varianten die het meest voorkomen. Vandaar dat het nu de L4 is ipv de L2. Ik zou mezelf voor m’n kop slaan als een van mijn honden heel ziek word of zelfs sterft. Maar ik dan niet gevaccineerd zou hebben. Nu heb ik er in ieder geval alles aan gedaan. Geen enkele enting geeft 100% garantie dat je hond niet ziek kan worden.
Volgens mij zegt de fabrikant 1 jaar, maar dat blijkt dus niet te kloppen. Ergens anders las ik ook dat jachthonden wel elk half jaar geënt zouden moeten worden, wat ik dan weer niet begrijp.
ja gelezen, een tijd geleden ook al eens hetzelfde of dergelijk artikel, en zeker een belangrijk punt. Wat voor mij de beslissing naar in ons geval beter niet enten ondersteunt.
Is ook zeker zo, het heeft 2 kanten. Maar wel een goede om over na te denken ipv klakkeloos te prikken.
Beetje de afweging hoeveel risico je hond loopt en in hoeverre de enting belastend zou zijn of zou kunnen zijn zoals in het geval van Willemijn en Dobry
Ik spreid de vaccinaties zoveel als mogelijk en ga titteren waar mogelijk. Dus dan kom ik uit op 1x per jaar L4 en 1x per 3 jaar Rabiës. Voor de andere ga ik er van uit dat ze voldoende beschermt zijn tenzij ik non responders heb.
Kies je de maand waarin je de L4 laat zetten dan ook bewust? Zodat ze in de zomer het meeste kans hebben om beschermd te zijn?
Zeker, bewuste keuzes maken is alleen maar goed.
Ik loop nu 1,5 jaar in de praktijk en tot nu toe nog geen gekke casussen gehad na vaccinaties. Dierenarts waar ik les van heb gehad heeft 1x in de 11 jaar dat ze in de praktijk werkte een hele heftige reactie op een enting gezien. Dat samen met hoe mijn honden buiten zijn en de hoeveelheid ratten heeft bij mij de doorslag gegeven. Daarnaast hebben al mijn honden nog geen reactie gehad op deze enting. Bij de Rabiës hebben ze bv wel een bult op de plaats van de injectie gehad.
Ja klopt ik zet hem het liefst in het voorjaar. Aangezien we dan meer gaan zwemmen. In de winter zijn we ook veel op pad maar zoeken de honden het water wat minder op.
Ja gemiddeld een half jaar, dan heb je naar beide kanten uitschieters.
Laten jullie jezelf ook vaccineren als je in buiten water zwemt ? Ook ik zwem in buiten water, en nee geen vaccinatie voor weil,...
Vaak wordt er gezegd door dierenartsen, nee geen bijwerkingen van betekenis, zeggen ze ook van de tekenmiddelen....
Dat dacht ik ook, las ook dat zelfs rattenvangers niet zijn ingeënt. Die komen toch ook wel intensief met ratten in contact
Als ik me buiten zo zou gedragen als mijn honden zou ik me zeker laten vaccineren. Echter duik ik niet overal in en likken aan de grond enz ben ik ook niet zo van.
Als ik mee ga het water in kies ik wel een plek waar ik van weet dat het er niet krioelt van de ratten. Zo zou ik bv de jeker hier over slaan maar daar houd ik mijn honden ook weg.
Het is gewoon een afweging die je als eigenaar zelf moet maken. Er zijn zowel voor als tegenstanders. Zolang als je, je keuze bewust maakt vind ik het helemaal prima.
Gezonde volwassenen worden er niet zo ziek van.
Weet je wat het is. Als een hond vlak na het geven van bv een tekenmiddel sterft word er in heel veel gevallen gewoon geen onderzoek gedaan. Er kan dus daardoor niet bewezen worden dat het daadwerkelijk door dat middel gekomen is. Mensen roepen dan wel dat het daardoor komt maar bewijzen kunnen ze het ook niet. Als dat nou wel gedaan zou worden heb je antwoord maar dat is er nu niet.
Ook is de wetgeving in nl vrij streng wat betreft diergeneesmiddelen.
En ik vind het altijd jammer dat gedaan word alsof het dierenartsen allemaal niet uitmaakt.
Ik drink het water dan ook niet als ik buiten zwem, jij wel?, het komt niet via je poriën binnen, een hond krijgt vaak wel water in zijn mond.
Het maakt dierenartsen zeker wat uit...mij werd verteld, ogin niet vaccineren, titeren voor de virussen en dan eventueel enten, maar er zijn vele dierenartsen die klakkeloos de entingen samen voegen en niet een tussen pose er tussen laten zitten...ik heb het geluk dat mijn dierenarts daar wel aan denkt.
Ja je hebt gelijk, ik ga die enting maar een rap regelen.
Drink het niet maar krijg vaak toch water in mijn mond....ik zwem niet in sloten hoor en ook niet in stilstaand water....
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?