Hi!
Ik heb een misschien ietwat rare vraag.
ik ga een aantal keren per week met Max naar een losloopveld zodat hij lekker kan rennen of spelen. Buiten de eerste paar keren gaat dat eigenlijk heel goed, is hij heel sociaal naar de andere honden en vertoont in principe geen rijgedrag.
maar.. nu komt het..
sinds een week of 3-4 heeft hij het gemunt op 1 specifieke gecastreerde teef. Het enige waar hij dan op gefocust is, is erop rijden en is op geen enkele manier meer uit die focus te halen of af te leiden.
De teef zelf heeft ook al vaker een snauw gegeven, maar dit werkt niet.
Max is 2 weken geleden om medische redenen chemisch gecastreerd, maar het gedrag was er ervoor en erna ook nog.
Uiteraard houd ik hem op dit moment bij deze hond weg. Maar ik vind het erg apart.
thuis vertoont hij overigens soms rijgedrag maar dat is meestal als hij te moe is en dan is zijn mandje de klos.
hebben jullie toevallig enig idee wat dit teweeg kan brengen?
alvast bedankt
Bij chemische castratie verergert het gedrag de eerste weken, pas na zes weken zie je resultaat. Het kan dus zijn dat de chip, ik denk dat net met chip van half jaar of jaar is gedaan? Een piek geeft in zijn seksuele gevoelens, dus rijden. Ik denk dus dat de chip hier oorzaak van is, maar dat het na een aantal weken zal minderen.
Ik weet niet wat de oorzaak is waarvoor je de chip hebt gezet, maar houd er rekening mee, dat als dat gedrag verbetert door de chip,het terug komt als de chip is uitgewerkt. Echte castratie kan trouwens toch anders uitpakken dan chemische castratie, chemische castratie blijft toch een chemisch iets in zijn lijf, waardoor er dingen anders gaan, dat merk je nu. Een echte castratie zal geen rijgedrag verergeren,
Waarom een gecastreerde teef? Toeval denk ik. Een gecastreerde reu kan soms lekker ruiken voor een volle reu omdat deze niet meer naar reu ruikt voor een hond, een gecastreerde teef ruikt gewoon naar teef.
Ik dacht eerst zelf ook dat het door de chemische castratie kwam, maar het probleem deed zich eigenlijk al een paar weken ervoor ook al voor.
Hij is overigens niet gecastreerd wegens gedragsproblemen/rijgedrag, maar wegens herhaaldelijke voorhuidontsteking.
Ik heb er zelf voor gekozen om een chemische castratie uit te voeren in tegenstelling tot een gewone castratie, omdat hij nog net geen jaar is.
Heb je een implantaat laten injecteren?
Dit werkt pas na 6 weken.
Een voorhuidontsteking is toch geen medische reden voor een chemische castratie? Vrijwel elke puberreu krijgt in meer of mindere mate en voorhuidontsteking. Het is vooral hormonaal, ken werkelijk geen puberreu die geen voorhuidontsteking heeft gehad. Je kunt er spul voor kopen om het schoon te maken en wordt minder/ gaat weg als ze volwassen zijn. Mijn hond heeft ook al bijna een jaar terugkerende voorhuidontsteking maar geen haar op mn hoofd die eraan denkt hem daarom te castreren.
Hoe dan ook, mijn hond rijdt ook op bepaalde honden. Dit hoeft niet iets seksueels te zijn, sterker nog; meestal is dat niet zo. Wat ik bij mijn hond merk is dat hij het doet als het hem even 'te veel' wordt. Het is dus vaker een uiting van stress/ opwinding (niet seksueel). Als hij niet de rust krijgt om zelf rond te snuffelen en niet weg kan bij de rest van de loslopende honden. Ik ken trouwens zat gecastreerde reuen die ook rijden. Daarnaast heb ik weer een ongecastreerde reu die soms ook bereden wordt door allerlei soorten andere honden (gecasteerd/ongecastreerd/teef/reu)
Maar geen garantie dat na 6 weken het rijden stopt.
Hoi!
Rijden is een vervelend probleem. Ik ken het, mijn reu van twee jaar rijdt soms op teefjes en gecastreerde reuen.
Rijden kan natuurlijk altijd spanning zijn, maar het kan ook sexueel zijn. Het kan beide. Als het sexueel is kan chemische castratie zeker helpen. Maar dit is het probleem, dat hoeft dus niet. Het enige wat je dan kan doen is je hond uit de situatie halen. Hoewel rijden voor ons zeer beschamend is, is dat voor honden niet zulk raar gedrag. Zeker niet voor een jonge reu. Naarmate ze ouder worden wordt het meestal minder, zolang je zorgt dat het geen ingesleten gedrag wordt.
Persoonlijk heb ik mijn oudste reu niet chemisch laten castreren. Hij is erg onzeker, en castratie maakt het alleen maar erger. Ik maak dus die afweging. Ook heeft hij (ookal is het nu minder) voorhuidontsteking. Dit is normaal voor een puberreu en dit wordt minder/ gaat weg. Castratie kan dit verhelpen, tijd doet dit ook.
Chemische castratie helpt niet direct, dus ik zou het aankijken. Kijk ook naar zijn gedrag. Gaat hij uitvallen etc.? Dit kan namelijk ook veranderen na (chemische) castratie en dat is zeker iets om mee te nemen in je beslissing.
Succes!
Ik zou je hond wel wegnemen uit de situatie als hij begint te rijden. Het is erg vervelend voor de hond die bereden wordt. Niet alle honden bijten voldoende van zich af.
Voorhuidontsteking. Alleen daarom wil ik nooit meer een reu. Altijd puspiemels. Zo smerig. Overal vlekken hele klodders pus kwamen er uit mijn reu. Op schoot kon niet zonder handdoek.
Dus ja ik snap dat. Toen mijn reu gecastreerd was, te grote prostaat, wat een opluchting toen dat verdween.
Dus ja ik snap wel dat iemand een reu daarvoor laat castreren. Of chemische castratie dit oplost, ja tijdelijk, zeker weten.
.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?