Hi,
Sara krijgt supplementen voor haar gewrichten (glucosamine) en ze krijgt puur probotic voor haar maag/darmen. Beide moeten gegeven worden op een lege maag. Mag dit allebei tegelijk in de ochtend? Of kun je dit beter apart geven?
Daarnaast voeren wij haar orijen thundra, best hoog in eiwit. Sara heeft moeite met voedsel verteren en is intolerant voor gevogelte en rund. In orijen thundra zit 5% eend, ze lijkt hier niet echt op te reageren, waarschijnlijk omdat er zo weinig van in zit? Is het verstandig om een brok te gaan voeren met een lager eiwit wat ze beter kan verteren? Ze heeft snel last van haar maag/darmen. Welke brok hou je over als er geen gevogelte en rund in mag zitten.. vis eet ze echt niet, lam gaat ook erg moeizaam. Ze is een hele slechter eter wat het nog moeilijker maakt om goed voer te vinden..
Hoi, is de eerste maal dat ik hoor dat je die twee supplementen op lege maag moeten. Kan naar mijn idee gewoon door 1 van de maaltijden heen met een klein beetje water.
Probiotic is een beetje zoetig, qua geur. Je zou dit dus heel goed kunnen gebruiken om haar op een andere brok te zetten. Brokjes, probiotic en een beetje water om alles te binden. Je zou ook kunnen proberen om 1 tl nat erdoor te doen.
Als ik zo naar de ingrediënten kijk....
Verse geit (5%), vers hert (5%), vers schaap (4%), verse wild zwijn (5%), verse riddervis (5%), verse eend (4%), verse regenboogforel (4%), verse sardientjes (4%), verse kabeljauw (4%), gedroogde geit (4%), gedroogd hert (4%), gedroogde kabeljauw (4%), gedroogde schaap (4%), gedroogde blauwe wijting (4%), rode linzen, groene linzen, eenden vet (3,5%), gedroogde haring (3%), gedroogde koolvis (3%), kekerbonen, gele erwten, groene erwten, alfalfa, zeewier, pompoen, kabeljauwlever (1,5%), geitenpens (1,5%), geitenlever (1,5%), schapenpens (1,5%) schapenlever (1,5%), hertenlever (1,5%) wortelen, spinazie, appels, peren, veenbessen, gevriesdroogde lever, jeneverbessen, rozenbottels, paardenbloem wortel, vlier, goudsbloem, cichorei wortel.
Kun je ook proberen naar een enkelvoudig eiwit en iets lager in het gehalte en minder ingrediënten. Orijen is een enorme vette brok met heel veel ingrediënten.
Wat me ook opvalt is dat de gevriesdroogde lever niet gespecificeerd is. Is dit de vorm van lever die gebruikt wordt in de specificatie? Of een mix van verschilde eiwitten of enkelvoudig om de boel aan te vullen en wat voor soort dan? Dit heb je ook altijd met het kopje "dierlijke bijproducten" Dat mag volgens de regels ook bv kippenveren zijn.
Als er staat nuchter geven , en dat is zo met glucosamine, dan ook doen, het wordt sneller opgenomen. Volgens mij kan het wel gelijkertijd. Maar ik moest van de dierenarts de probiotica over de maaltijd doen. Tja veel verschillende meningen.
Verder. Ik ben geen fan van hogere eiwit% dan hoogstens 25%. Mijn hond krijgt brokjes met 21%. Alle eiwitten worden in het lijf opgebouwd en veranderd in eiwitten die voor het eigen lijf geschikt zijn, hierbij komen afvalstoffen vrij die door oa de nieren verwijderd worden. En heel veel honden krijgen nierproblemen op oudere leeftijd bij hoge eiwit%. In mijn opleiding leerde ik, hond hoogstens 21 tot 23 % eiwit, kat 27 Tot 28 %.
Dat is mijn mening en dit heb ik geleerd in div. opleidingen in de studie blokken voeding.
Sara heeft voedsel intolerantie en dat maakt het super lastig. Ik ben op een geve moment naar een brok gegaan met 1 diersoort, alleen kreeg ze even later weer intolerantie daar voor. Toen hebben we bewust gekozen voor een brok met meerdere diersoorten zodat ze niet teveel van 1 diersoort binnen krijgt en zo heftig reageert. Ze wordt dan heel misselijk en veel overgeven. Of zie ik dit verkeerd?
Soms zie ik het even niet meer haha. Probotica puur moet je aanmengen met warmwater en dan geef ik haar dat zo. Glucosamine doe ik wel in een klein stukje worst omdat ze het anders echt niet eet..
Ook krijgt ze nog vlees van carnilove in dezelfde diersoorten een beetje als de brok. Wild zwijn en lam + rendier en visioen.
Kennen jullie een goede "vlees" brok met een lagere eiwit en dan misschien toch 1 diersoort??
Dat is echt naar het percentage eiwit kijken. Op de voorkant van de verpakking staat meestal... Met wilde zalm, wild zwijn, biologische kip met goji bessen ect. Dat is meer voor ons, dan onze dieren.
Bij intolerantie kan het net zo goed de wortel zijn. Bij allergie ga je sneller praten over eiwitten. Intolerantie is onregelmatige stoelgang met soms wat spuit poep. Licht er aan wat je erin douwt aan vreetwerk Bij een allergie praat je over jeuk, bultjes, hotspots, stinkende vacht, oorontsteking ect. Het niet goed verteren kun je testen. Gooi er een paar stukjes eend van 0.5diameter en als het er aan de achterkant heel uitkomt? Dan heb je niet? Niet verteerbaar.
Sara had intolerantie maar was alleen maar misselijk en spugen. Veel maagzuur. We hebben bloedonderzoek laten doen en nog veel meer onderzoeken dus het is wel echt intolerantie. Helaas wel voor veel dus, het gaat wel om de eiwitten in het vlees. Het lastige is dat je 1 stukje kip kunt geven en dan is het helemaal mis, terwijl het bij eend pas na 3 stukjes mis is. We zijn met vers vlees geven erachter gekomen dat ze ook niet tegen eend kan. Toen kreeg ze puur vlees, eend en was het gelijk mis.. de 5 procent in de brok lijkt dan weer niet zo erg te zijn.
We zijn hier echt al 1.5 jaar mee bezig. Meerdere DA plus holischtische dierenarts maar we komen en zijn eigenlijk nog niks verder.. het is wel echt lastig.
Om te kijken of het dierlijk eiwit is, kan je een voeding geven met gehydroliseerde eiwitten, dan zijn de eiwitten zo bewerkt dat het lichaam ze niet meer herkent als eiwit. Bv. Royal canon anallergic of hypoallergenic. Was een verademing voor mijn vorige hond.
Insecteneiwit is ook een dierlijk eiwit waar een hond niet overgevoelig of allergisch op zou reageren. Daar doet mijn huidige hond het goed op.
Maar, ook andere dingen kunnen overgevoeligheid veroorzaken. Mijn hondje kan niet tegen de enorme hoeveelheid aardappel die in een brok zitten. Granen , rijst, geen probleem, maar die aardappel.
Heb je wel eens een dagboekje bij gehouden en één voor ingrediënt gekeken waar er reactie op komt? Voor ons was het echt etiket voor etiket opschrijven wat erin zat. Soms mailen en vragen of er iets veranderd was qua recept. Dat zijn we gaan doen na 3 antibiotica kuren binnen 1 jaar vanwege hotspots. Dat was allergie. Waarvan menig arts zegt, dat kan niet? Zat er ook zeewier tussen, rijst, pasta, konijn, paard en ga zomaar door.
Intolerantie heb ikzelf en ook wat familie leden. Ik wordt best heftig misselijk als ik iets eet waar mijn hoofd van zegt "lekker" en dan zegt mijn maag en darm "Dikke middelvinger for you!" Vooral op nuchtere maag, meestal bij te vettige of zoete dingen. Skip vaak eten op visite op een paar hapjes na. Er kan iets inzitten en dan zit ik gelijk een uur op het toilet te zweten en dat op visite. Daarvoor laat ik me van der Valk ontbijt niet altijd staan.
Je kunt zoeken waar er reactie is en met die waslijst aan ingrediënten? Ga je het niet vinden. Dat is mits alle fysieke medische problemen zijn uitgesloten aan oorzaak van het spugen.
Je bedoeld kip en rijst, brok? Dat duurde ook een tijdje voordat we daar achter waren in allergie. Bleek de rijst te zijn achteraf. Dikke bonje met de fabriek want wij maar denken, kip of rund Die kip kreeg hij mooie vacht van en geen ontstekingen en dat met aardappelen of bataat. (werkt natuurlijk niet voor iedere hond maar je zal er maar mee zitten. Gevalletje van, ik doe het er even niet goed op aan de meerderheid van.....)
Proberen en bijhouden, waar ligt de verandering en dat betekend echt niet dat het af en toe niet mag 2 stukjes verder. Nogmaals lijst verkleinen en opschrijven. Elk dingetje wat je toevoegt en er is reactie, markeren.
We hebben vandaag een afspraak gehad bij een andere holistische dierenarts (telefonisch). We gaan nu supplementen inzetten voor haar immuunsysteem. Zij denken ook dat dat niet in orde is. Ze wordt namelijk ook ziek van entingen en teken middelen enz. Het is niet alleen de voeding. Wel geeft ze aan dat de brok die ze krijgt erg goed is, wel hoog in de eiwitten maar wel goede. Anders moeten we een brok voeren met een andere koolhydraten en daar reageren gevoelige honden vaak ook niet goed op. Verder doet ze het ook prima op dit voer. Ze is alleen snel aan de diarree is ze wat erbij krijgt. Ze krijgt nu dus tijdelijk alleen even haar brokken met een weerstand kuur en dan even aankijken of het beter wordt..
Doet me beetje aan mijn Shep denken. Zij kan ook niet tegen tekenmiddelen en entingen. Dan krijgt ze aanvallen van partiële epilepsie. Ze is nu 14.5 en ben 5 jaar geleden gestopt met enten omdat ik die aanvallen daar toen aan linkte. Voor vlooien en teken krijgt ze iedere dag een schapenvet bonbon met knoflook. Ook is ze allergisch voor granen, kip en rund. Daarom krijgt ze brokken welby zalm met 1 eiwit. Daar doet ze al jaren goed op. Nu ze oud is is ze soms kritisch met eten en moet ik het afwisselen. Heb nu dus ook edgar cooper konijn en de variant met lam. Gaat ook goed. Jouw hond lust geen vis en lam maar misschien is de konijn een idee? Eiwitgehalte van edgar cooper weet ik even niet. Puur probiotica krijgt ze soms ook. Gemengd met water. Glucosamine ben ik mee gestopt. Ze krijgt nu groenlipmossel, gewoon over brok. En primeval gelatinaat. Is een poeder wat ik ook in water doe. Kan ook over brokken maar dan blaast ze het uit haar bak.
Oh doe maar niet de edgar cooper konijn. Net opgezocht voor de eiwitten en lees dat er kippenvet in zit. Kijk ik dan weer van op omdat Shep er geen jeuk vam krijgt. Is trouwens ook een senior brok.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?