Hoi allemaal! Ik ben helemaal nieuw hier -sowieso nieuw op überhaupt een forum- maar ik zit met het volgende:
mijn Franse Bulldog teef is nu 60 dagen drachtig van 1 pup. Wij hebben met 45 en 56 dagen een röntgenfoto laten maken. Waarom twee keer? Omdat de assistente zei dat het al op dag 45 zichtbaar zou zijn, op de röntgenfoto op dag 45 niks te zien was en mijn gevoel zei dat ze wel degelijk drachtig was dus met 56 dagen terug en ja hoor drachtig van 1 lange (hopelijk geen dikke! pup).
Beide ouders zijn getest en hebben een neus zoals de Europese richtlijnen dit voorschrijven. Ik ben geen fokker dit nestje is ook geen pretnestje of voor commerciële doeleinden. Ik wilde simpelweg nog heel graag een gezonde Franse Bulldog bij. Dit pupje blijft dus ook gezellig bij ons.
volgens de dierenarts zou ze niet overtijd gaan omdat ze al melk gaf sinds de 56e dag. Nu las ik verder op internet dat dit niet zou uitmaken. Maargoed ik wacht het nog rustig af.
de bedoeling is dat peanut (onze hond) het zelf gaat proberen. Mocht dit niet lukken hebben wij uiteraard het nummer van de nooddierenarts voor het geval een keizersnede moet worden. Gezondheid van mijn teef staat te allen tijde voorop!
nu de reden waarom ik mij aanmeldt op een forum: ik ben suuper nerveus!! Ik heb nog nooit een nestje gehad, heb mij super goed ingelezen, maar wil erg graag praktijkervaringen horen van bevallingen van 1 pup en op welke dag. Wie o wie? ????
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
60 dagen, dierenarts standby ? Alles in gereedheid, de werpkist ? Heb je ook iemand die je bij kan staan ? Geloof ik best dat het spannend is. Beiden ouders zijn getest,dat is netjes.....je kan ook advies vragen van de fokker van jouw hond ?
Je bent nu wel een fokker hoor!
Succes, dit wordt een spannende tijd.
Wat leuk om naar uit te kijken ,
Hier is ook wel 1 pup geboren hoor ,zelfs drie weken voor de beval datum waren er twee te vroeg geboren ,de laatste bleef netjes zitten tot dag 63 ,en is normaal geboren ,
Probeer rustig te blijven want je brengt je gedrag over op je hond ,en die moet geen nerveus gedoe maar steun hebben ,
Je kan er nog zoveel over lezen ,maar in de praktijk gaat het vaak anders ,Je kent je hond goed genoeg om te weten wanneer ze gaat beginnen ,en net als bij de dracht (wat je zeker wist) ook nu op je gevoel afgaan .
Leuk dat pup bij moeder mag blijven en veel succes met de bevalling .
Wat ik veel zie met eenling honden is dat ze veel missen in hun eerste socialisatie mbt leren spelen met nest genootjes, die zijn er namelijk niet maar pups leren hier ontzettend veel van. Je hebt dus best wel wat in te halen in de socialisatie met andere honden, maar zorg wel dat dit gegarandeerd positieve ervaringen zijn. Stabiele honden die je al kent bijvoorbeeld.
Wat fijn deze reacties! Ja werpkist en de rest staan allemaal klaar. Dierenarts is op de hoogte en ik heb een noodnummer.
Dat van de socialisatie daar had ik helemaal niet over nagedacht. Hoe zou ik dit het beste kunnen aanpakken? Ik woon vlakbij de hei en het bos. Maar de pup kan daar natuurlijk nog niet mee naar toe om te socialiseren met andere honden tot ze haar prikjes heeft gehad.
waar ik zo bang voor ben is dat -omdat de dierenarts de pup op de röntgenfoto zo lang vond- de pup langer blijft zitten en veel te groot wordt. Dus Heleen, veel dank voor jouw reactie dat geeft weer moed! Temperatuur was vanochtend 37,2 graden zo laag is hij eerder nog niet geweest. Verder slaapt ze nog altijd alleen maar
Ach je moet niet zo bang zijn voor een eenling die alleen op gaat groeien ,Ze leren het meest van de moeder ,en andere honden voor socialisatie zijn vaak ook al ouder ,Zou toevallig zijn als je de juiste leeftijd treft .En ik ken zat zeer stabiele eenlingen .
Wat je het meest ziet voor de bevalling is ,niet eten ,graven ,hijgen ,vaak aandrang tot plassen ,piepen en totale onrust om daarna weer tijden te slapen .Maar ik heb hier ook gehad dat er een bij me op schoot sprong ,haar water brak (gatver op mij ) en even daarna persen en probleemloos alles ,Zij bleef ook gewoon door eten.
En andere die zijn weer tijden erg onrustig ,gewoon niet meer alleen laten ,want elke bevalling is weer anders .
Ik zie toch echt wel anders op de hondenschool, ik zou dus nooit een eenling pup nemen.
De eenlingen die ik zie zijn doodsbang van andere pups, zitten alleen maar in een hoekje van het veld en komen tot niks. Baasjes hebben er keihard voor geknokt en veel werk in gestoken maar die hond is nu uitgegroeid tot een volwassen hond met enorm veel reactiviteit. Als je veel andere honden hebt, zoals bij jou, kan het inderdaad wel goed gaan maar als de pup de eerste 8 weken alleen zijn moeder ziet, heb je best een flinke klus om dat recht te trekken in mijn ervaring.
Verder vertel ik gewoon wat mijn ervaring is met eenlingen Heleen. Jouw ervaring is kennelijk anders en jouw ervaring laat ik gewoon in zijn waarde. Je hoeft niet alles direct te bagatelliseren als het niet jouw ervaring is. De eenlingen die ik gezien heb, waren echt wel pittige pups het eerste jaar en een waarschuwing mag er best zijn.
Nou voor het geval dat ga ik voor extra veel playdates zorgen met honden van de buren. Helaas geen pups in de buurt dus hoop dat het goed komt.
Als ik naar de beschrijving van Heleen kijk zal het vandaag in ieder geval niet gebeuren. Mag ik jullie op de hoogte houden voor het geval het wel begint? Alle tips zijn namelijk welkom. En ik ga mijn zenuwen in bedwang houden
Veel succes hoor!
Is de 60 dagen na de ovulatie of na de 1e dekking geteld?
Een goede Hollandse herder fokker die ik ken, had ook een 1ling. Zij had 6 andere Hollanfse herders rondlopen, inclusief de moeder. Ze hebben er super veel mee gedaan om de pup zo goed mogelijk te socialiseren, maar het is écht een enorm pittig ding. Toont totaal geen respect naar andere honden, corrigeert zelf veel te hard en laat zich zelf niet corrigeren, kijkt niet naar de hondentaal en geeft deze zelf ook niet. Aan de fokker lag het niet, ze heeft meerdere nesten van deze teef gehad en alle nakomelingen waren stabiel en sociaal, aan de nieuwe bazen ook niet, maar deze hond is echt een kreng naar soortgenoten.
Dus wel echt iets om rekening mee te houden. Dat het bij jou goed gaat Heleen, geloof ik meteen, want met 32+ honden, heeft een 1ling pup genoeg om van te leren. Dit is meestal niet het geval bij andere fokkers.
De 60 dagen is na de tweede dekking. De tweede dekking was ze namelijk super erg “gewillig” en de eerste dekking veel minder.
ik hoop dat ik de pup dan maar zo goed mogelijk kan socialiseren.. wordt er nu wel zenuwachtig van nu ik dit allemaal lees..
De reden waarom ik dit vraag is omdat je aangeeft dat bij de foto de eerste keer nog niets te zien was. De 63 dagen dracht waar men het altijd over heeft is 63 dagen na de ovulatie (99% van de teven bevalt 63 dagen na de ovulatie). Het zou dus goed kunnen dat de teef dus minder dagen drachtig is dan dat je denkt omdat de ovulatie later heeft plaats gevonden. Daarom zou ik niet direct in paniek raken als de teef over 2 dagen nog niet bevalt. Kijk goed naar de teef en je eigen gevoel. Bij mijn teven weet ik dat ze zodra ze beginnen te trillen (voorweeën) en te hijgen dat ik binnen 24 uur pups heb. Succes!
Oh dat is inderdaad handige informatie. Dankjewel Gea!
Op een drachtkalender zag ik dat een hond op dag 21/22 bij een geslaagde dekking slijmverlies had. Dit had peanut op de 24e dag. Vandaar dat ik ook maar vanaf de tweede dekking ben gaan rekenen. Het zou wel verklaren waarom ze op de 45e dag niks zagen op de röntgenfoto. Wellicht was ze toen pas 42 dagen drachtig en zou ze nu dus 58 dagen drachtig zijn.
wat een gereken allemaal!
Heee Britt ,ik laat ieders ervaring in de waarde hoor ,
Maar ik ken gelukkig alleen normale 1 lingen ,en je denkt toch hopelijk niet dat ik een pup van zeven of acht weken tussen mijn volwassen beessies laat dartelen?
Overigens zijn het het merendeel 1lingen bij andere mensen die ik ken of waar ik les geef ,en echt ,dat zijn normale pups en volwassen honden geworden .
Verder zal het ook aan het ras liggen ,frans bulletje is nu niet direct een erg moeilijk ras .
Hollandse herders zijn wat pittiger als een frans bulletje ,en nogmaals er lopen hier geen pups tussen 32 volwassen honden .Daarbij zijn de eenlingen die ik had gewoon geplaatst als normale pup ,het is niet zo dat ik alles zelf hou gelukkig .Het ging mij om de 1lingen die ik meemaak bij andere .
Hier een eenling, nimmer gemerkt dat de hond anders was dan mijn anderen puppen, lekker verwend door de moederhond en door de fokker, ging overal mee naar toe, ook in de pubertijd een heerlijke hond....hier maakte de eenling niets uit. Wel was het een grote hond, ja alles was wat de melk betreft voor de pup.. ook volwassen een heerlijke goede hond.
Heee willemijn ,ik herinner me dat jij ooit eens vertelde een 1ling gehad te hebben ?
Vertel ,had je daar meer problemen mee als met een meerling pup opvoeden ?
Ohhh je reageerde al ,leuke foto !
Ooo toevallig, ja ik heb een eenling gehad, Nu Nunkawih...een heerlijke hond, zowel als pup en volwassen...heb heel wat pups gehad, nu Ogin die was druk en stuiterig, heel anders, zelfde opgevoed bij mij, maar de eenling had de mams voor zichzelf en de fokker nam de pup overal mee naar toe...een rustige stabiele hond, niets mis mee.
Ja zie je ,had ik het goed onthouden
Ja leuk als je ons op de hoogte houdt ,het zou alleen kunnen dat het topic gesloten wordt ,maar je kan ook mensen per pb vragen stellen dan .
Oh nou wat een positieve reacties! Ik ga gewoon zo veel als mogelijk dingen met de pup ondernemen om hem of haar te socialiseren.
heleen, 32 honden?! Wat een droom! Allemaal van hetzelfde ras? Of heb je verschillende rassen
Wanneer je genoeg met de pup onderneemt is er niets mis mee met een pup uit het nest, je houdt de pup zelf, prachtig, ik werd er bij betrokken omdat de pup voor mij was, mocht overal mee naar toe, en dat deed ik dan ook, heb het vanaf het begin kunnen volgen....
iets waarvan ik niet heb kunnen vinden of het genoemd is of niet (excuses voor eventuele herhaling) en wat ik toch even wil benoemen (zeker niet verkeerd bedoeld!!), maar je hebt een Franse bull.
Die hebben een relatief groot hoofd met een relatief kleine geboorte doorgang. Van wat ik heb gehoord kunnen zeer weinig Franse bullen zelfstandig werpen. Ik zag staan dat je de dierenarts al standby hebt staan voor een eventuele keizersnede?
Mocht het werpen niet super gaan (eenlingen kunnen groter worden omdat ze meer ruimte hebben in de baarmoeder, wat weer tot complicaties kan leiden vanwege het waarschijnlijk al kleine geboortekanaal), dan zou ik zeker niet lang wachten met een telefoontje naar de DA. De kans op complicaties is namelijk groot en beter te snel gebeld dan te laat.
Verder wil ik je succes wensen met de worp en alvast veel plezier met de opfok!
Zou ook weer niet te veel doen ,daar krijg je vaak neuroten van ,pups hebben nog zoveel rust nodig .
Nee wij vinden alle honden wel leuk dus leven samen met vijf verschillende rassen ,tw. Jack russells,gos d "atura"s ,Oost Europese Herders ,Engelse bullen en mopsen .
Dromen moet je uit laten komen vinden wij .
Klopt dat bevallingen van Franse bulldogen al snel uitlopen tot een keizersnede. Des te meer ik daarom ook nerveus ben dat het er maar 1 is.
de dierenarts wilde niet bij voorbaat al een keizersnede inplannen. Ik vind het ook belangrijk dat ze het zelf probeert. Maar ik heb een behoorlijk kleine Franse Bulldog (9,8 kg) dus ik ben bang dat dit hoe dan ook in een keizersnede eindigt
Misschien dan toch een keizersnede inplannen op voorhand?
Scheelt veel gedoe en is misschien ook veiliger. Het is jou hondje, dus jij beslist hoe je de worp wilt afhandelen. Dat een DA het daar niet 100% mee eens is kan zijn, maar jij bepaald.
Iig goed dat je er rekening mee blijft houden
Er zijn veel één pups nestjes, en die worden allemaal groot en volwassen. Ma doet heel veel aan opvoeding. Dus geen zorgen daarover. Eerst een gezonde fijne pup op de wereld laten komen. Heel veel succes. Zo te lezen heb je alles super voorbereid en voor elkaar.
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?