Me aangemeld op dit forum omdat ik op zoek ben naar lotgenoten.
21maart mijn 8weken oude pup mogen gaan ophalen,jammergenoeg dezelfde dag al richting dierenarts.
De kleine had een blaasontsteking,nu zijn we een 4 tal weken verder en deze morgen voor de derde maal een blaasontsteking.een echo toonde aan dat haar blaas een soort tussenschot heeft en een tweede holte.ook waren de urineleiders niet op de gebruikelijke plek.
We worden doorverwezen naar Merelbeke.
Wie heeft dit ook mee gemaakt?
Hier, een newfoundlander waarvan de urineleiders niet op de goede plek lagen, als ze stond lag of liep verloor ze urine, was al heel vroeg geconstateerd...maar kon pas met vijf maanden geopereerd worden, eerder wilde de specialist dit niet doen, aangezien het een grote hond was waren de plassen groot, toch met vijf maanden geopereerd...wel is het heel lang geleden dat dit gebeurd is, na de operatie de urineleiders op de goede plaats, nergens geen last meer van gehad....als pup wordt het niet snel opgemerkt, pup was natuurlijk niet zinderlijk, toch had ik het snel door dat er iets niet in orde was, terwijl de dierenarts me vertelde dat ik te veel puschte, ik tilde dr poot een keer op en de urine liep er uit, direct naar een specialist , met het onderzoek stelde de diagnose direct op......geboorteafwijking, waar niemand wat aan kon doen. Fokker heeft alles betaald, heel netjes van de fokker.
Danku voor het antwoord,
Ik hoop dat het ook kan geopereerd worden,ze is nog maar 12weken.Zeker smorgends kun je goed zien dat er iets niet klopt,zijn gewoon kleine etter en bloedplasjes.ook heel veel kleine plasjes.
Fokker vroeg om me verder op de hoogte te houden,ze zit er ook mee verveeld uiteraard.
Wat vreugde zou moeten brengen, is voor jullie grote zorgen. De fokker is hiervoor verantwoordelijk, zij heeft immers een zieke pup geleverd.
Wanneer is de afspraak met de universiteitskliniek? Hopelijk is dit operabel en is volledig herstel mogelijk.
Sterkte en beterschap voor je pup.
Mijn dierenarts ging morgenochtend bellen,ik wil zo spoedig mogenlijk een afspraak.
Ja,ze is er mee geboren maar bij de gewone check ups is dit niet te zien.We hopen dat de fo?ker haar verantwoordelijkheid pakt.
Deze avond voelt ze zich ook echt niet lekker in haar vel,al een paar keer beginnen grommen en uitvallen.
Na maanden uitkijken naar onze pup is dit een ferme domper
Blaasontsteking doet ontzettend veel pijn. Logisch dat je pup zo reageert.. Hopelijk kunnen jullie snel terecht bij de kliniek.
Heb je je pup wel gekocht bij een verantwoorde fokker? Ouders getest op erfelijke afwijkingen enz?
Heb je een aankoopbewijs? De Fokker is gewoon verantwoordelijk voor de kosten aangezien je een zieke pup hebt gekregen waarvan de "gebreken" voor de aankoop al aanwezig waren.
Heb je een koopovereenkomst? Wat staat daar in over ziektes, lichamelijke gebreken en erfelijke aandoeningen?
https://www.cdenv.be/actua/wettelijke-garantie-bij-verkoop-van-huisdieren/
De fo?ker is aangesloten bij de rasvereniging.ouderdieren getest.stamboomfokker.
Ik heb uiteraard een aankoopbewijs.
Pijnstillers en ontstekingsremmer begint te werken ze ligt te dutten.ocharm me moederhart..
Er staat wel iets in met een link nr een wettekst.kan nu niet kijken,mevrouwtje slaapt op me en ik vervoer me even niet.
Er is niet te testen op deze geboorteafwijking...die komt pas aan het licht als men de pup in huis heeft en zinderlijk maakt, als de fokker de gewone testen gedaan hebben die voor het ras staan is de fokker niet in gebreke gebleven, aan de fokker of die mee wilt betalen, de fokker van mij heeft de hele operatie vergoed maar hoefde dat niet te doen.
Ik weet dat je op deze aandoening niet kan testen maar ging er meer om bij wat voor een fokker de pup weg komt vaak sta je bij een goede fokker wel iets sterker dan een nestje van MP. Ik betwijfel of de kosten niet vergoed hoeven te worden.. onze pup had ook een aandoening waar niet op getest kon worden, wij hadden wel recht op vergoeding van alle kosten omdat de pup deze "gebreken" al had/binnen 6 maand bekend werden. Dan mag je er namelijk vanuit gaan dat je pup bij aankoop/ervoor al ziek was en je lullig gezegd geen goed "product" hebt gekregen. (Klinkt vreselijk zo maar zo werd het wel benoemd)
Ja,we zijn haar gaan ophalen en drie uur later stond ik al bij de dierenarts.Bij fokker zwarte tegels bij mij witte dus ik zag gelijk dat er iets niet klopte met de plasjes.
Op de verkoopovereenkomst staat er dat deze onderhevig is aan de Belgische wetgeving.
Neen,is geen marktplaats pupje.ons op de wachtlijst gezet begin december,op bezoek geweest,moeder gezien...al de juiste dingen gedaan.Jammergenoeg gewoon pech gehad.
Je hebt wel degelijk garantie - ik dacht in België 1 jaar - en zeker niet alleen op erfelijke aandoeningen.
Lees de tekst van 2020 in de link die ik gaf.
Daar staat o.a.
Citaat
De Europese Unie heeft dit jaar nieuwe regels rond garantie vastgelegd, die tegen midden volgend jaar in Belgische wetgeving moeten worden omgezet. De Europese richtlijn geeft de mogelijkheid om dieren uit te sluiten van garantie, maar minister Muylle wil de bescherming van de consument niet verminderen. Consumenten moeten voldoende waarborgen blijven krijgen als ze een hond of een kat kopen bij en professionele verkoper of kweker.
Einde citaat
En lees verder op die website.
Nogmaals de link:
https://www.cdenv.be/actua/wettelijke-garantie-bij-verkoop-van-huisdieren/
O.a. Forumlid Sheltie Duo is van België en weet hier meer van.
In NL is het volgende in ieder geval.op rashonden van toepassing:
http://rechtvoorderashond.nl/garantie-2/#:
Citaat
Veel pupkopers denken dat zij standaard recht hebben op twee jaar ‘garantie’. In de Europese Richtlijn Koop en Garantie is inderdaad een wettelijke termijn van twee jaar opgenomen. Dit is een garantietermijn die als minimum is voorgeschreven aan de lidstaten van de EU.
Bij de omzetting of implementatie van de Europese Richtlijn naar Nederlands recht heeft de overheid besloten om deze twee jaar niet over te nemen. Een EU-verordening heeft geen directe werking, iedere lidstaat moet nadere uitwerking geven aan een verordening, daarbij hebben ze een bepaalde speelruimte.
In de Nederlandse wet staat dat het product dat u koopt ‘deugdelijk’ moet zijn. Er is geen vaste wettelijke garantietermijn. De pup koper moet de hond voor een bepaalde tijd op een normale manier kunnen gebruiken. Als fokker moet u de pup koper informeren over de eigenschappen van de hond.
Ontstaat er bij de pup binnen zes maanden een gebrek die een normaal gebruik van de hond in de weg staat, dan moet de fokker, nadat de pup koper hem in gebreke heeft gesteld, aantonen dat het gebrek hem niet te verwijten valt, of aannemelijk maken dat het de schuld van de pup koper is.
Na deze 6 maanden moet de pup koper aantonen dat het gebrek de schuld van de fokker is.
Einde citaat
Dat was dus geen gunst, doch een wettelijke verplichting in Nederland.
Goed dat jullie een goede Fokker uit gezocht hebben! Helaas kun je inderdaad soms pech hebben. Je kunt de Fokker dus wel aansprakelijk stellen voor de kosten, ik zou dit ook gelijk doen eerlijk gezegd. Bij ons deden ze nog al moeilijk toen we dat achteraf deden. Je staat in je recht en hopelijk kun je je pup zo zo goed mogelijk laten helpen. Veel sterkte en hopelijk komt het allemaal goed!
We kunnen 5 mei bij de dierenkliniek terecht.
Verder goed in de gaten houden dat ze blijft eten drinken en plassen anders is het via spoed binnen.
Een beetje opgezocht hierover,veel vond ik niet,maar ik las dat lang de plas ophouden misschien nooit zal lukken?
Ik kijk eens rond voor een oppasdienst als we eens een dagje weg willen.(als er eens versoepelt ga worden ;) )
Heb aangegeven dat het al heel lang geleden was.....32 jaar....toendertijd mijn eerste newfy.
Dat is pas over 2 weken. Houd haar goed in de gaten en als je het niet vertrouwt, contact met de kliniek opnemen.
Geduld is een schone zaak.
Ik heb een keer als fokker een pup in het nest met een 'Levershunt' hierbij is de aanvoer na de lever verkeerd of onvoldoende aangelegd. Pup is na maanden onduidelijkheid succesvol geopereerd en kreeg van mij het puppygeld terug! Helaas volgt er vaak een 'schuld' naar puppykoper wat mijn ervaring in ieder geval is als er iets niet naar wenst verloopt..
Is allemaal heel triest maar ik hoop dat ze zo spoedig mogelijk geholpen kan worden. TS heel veel sterkte en blijf dit volgen!!
Is dat nu zo? Het is voor mij ook weer een tijd geleden dat ik een nestje had maar toen die tijd was je alleen verantwoordelijk voor genetisch bepaalde afwijkingen..
Dat is nu inderdaad zo.
Kan je lezen in de door mij geciteerde tekst en in de link die ik gaf.
Vroeger was dat ook zo. Een hond is volgens de wet een product. Als het product gebreken vertoont, heb je garantie. Periode vastgesteld in de wet.
Wij zijn met onze (helaas vorige) golden toen ze ook puppy was naar Wagenrenk in Wageningen gegaan, een specialistische uroloog, drs Zaal.
Ik adviseer jou om de pup ook tijdens de jaarlijkse checkup extra te laten testen ivm mogelijke infecties etc. Onze pup liet urine lopen in haar slaap, maar was verder goed zindelijk. Misschien is dit totaal iets anders geweest dan wat jouw puppy heeft, maar ik vond de uroloog zeer kundig. Succes met de puppy!
Ik heb hier geen ervaring mee maar wil je wel alle sterkte toewensen. Eigenlijk zullen jullie de puppytijd van elkaar moeten genieten en elkaar leren kennen nu is het een tijd vol zorgen geworden. Ik hoop dat de uroloog iets voor haar kan doen. Sterkte.
nou nee zie je eigen tekst
Ontstaat er bij de pup binnen zes maanden een gebrek die een normaal gebruik van de hond in de weg staat, dan moet de fokker, nadat de pup koper hem in gebreke heeft gesteld, aantonen dat het gebrek hem niet te verwijten valt, of aannemelijk maken dat het de schuld van de pup koper is.
wanneer de ouderdieren getest zijn op de door de rasvereniging verplichte gebreken het gebrek niet bij de ouderdieren bekend is het gebrek niet ontstaan is door doen of laten van de fokker en de fokker niet bekend was met het gebrek bij de overhandiging van de pup valt het gebrek de fokker niet te verwijten
vervolgens is de fokker mits wel aansprakelijk gerechtigd als oplossing aan te bieden de pup terug te nemen en de koop ongedaan te maken
de fokker is dus geenszins verplicht de kosten van de dierenarts op zich te nemen
overigens moet mij van het hart dat ik het best wel akelig vind wanneer mensen eerst beginnen over geld ipv over welke zorg de pup nodig heeft wanneer je je wilt beroepen op het feit dat een pup een product is en geen levende have dan moet je ook probleemloos akkoord gaan met inruil of koopontbinding maar wanneer iemand dat voorstelt is dat opeens een onmenselijke mening want een pup is toch geen product maar levende have
De wet- en regelgeving voor een pup die ten tijde van de koopovereenkomst al ziek was, is anders.
Dit heeft niets te maken met de wet- en regelgeving betreffende erfelijke aandoeningen, waarop een fokker volgens het fokreglement van een rasvereniging verplicht is te testen.
Citaat
U koopt voor uw dochter een puppy bij een fokker. Het hondje is al snel onderdeel van uw gezin, maar al na een paar weken gaat het helemaal niet goed met de kleine viervoeter. Na een controle door de huisarts blijkt dat uw huisdier een lelijke infectie heeft. Gelukkig is die goed te behandelen, maar de kosten daarvoor zijn hoog.
Het is heel vervelend als uw huisdier ziek is. Uw hond of kat is waarschijnlijk erg belangrijk voor u en onderdeel van uw gezin. De wet ziet dieren niet als zaken (of goederen). Toch gelden er voor de koop van bijvoorbeeld een hond wel dezelfde regels als voor goederen, zoals een televisie. De wet zegt dat goederen (dus ook dieren) aan de overeenkomst moeten voldoen. Als u een nieuwe televisie koopt mag u een goedwerkende, nieuwe televisie verwachten. Als u een jonge gezonde pup koopt, hoeft u niet te verwachten dat de pup ziek is.
Meld uw klacht in ieder geval bij de fokker binnen 2 maanden nadat u de klachten ontdekte. U kunt alleen de kosten van de dierenarts bij de fokker in rekening brengen als uw huisdier op het moment van het sluiten van de koopovereenkomst al ziek was.Als uw huisdier ziek wordt binnen 6 maanden nadat u het kocht, dan moet de fokker bewijzen dat die op het moment van kopen nog niet ziek was. Als uw huisdier pas na 6 maanden ziek wordt, dan moet u volgens de wet zelf onderzoeken en bewijzen dat die al ziek was toen u het kocht. Dat bewijs kan misschien nog geleverd worden door een verklaring van een dierenarts.
Zijn de dierenartskosten veel hoger dan het bedrag dat u betaalde voor de koop van bijvoorbeeld uw hond of kat? Dan kunt u waarschijnlijk niet alles terugeisen van de fokker. Kan uw huisdier niet meer herstellen? Dan ligt een ontbinding van de koop voor de hand. U krijgt dan uw geld terug. Let op: uw huisdier moet dan in principe ook terug naar de fokker.
@ Dana
Excuus voor het enigszins off topic.
Moest de fokker meehelpen betalen is dat mooi meegenomen anders halen we maar even de broekriem aan.
We zullen blij zijn dat ze kan geopereerd worden en zonder infecties leven.
Vind 5 mei ook nog lang,we houden haar goed in de gaten en bij twijfel gaan we richting dierenkliniek.
Pijnstillers en antibiotica doen hun werk,terug grote plassen ipv 50 kleintjes.
Ze heeft een mooi zacht karakter,echt een lieve loebas.
Even iets hier schrijven,ik maak mijn man gek met mijn getob.
Ze is zo goed aan het genezen dat ik me afvraag of het toch niet iets anders is?
Ze is nu al 2 nachten droog,en druppelt niet.
Wel eens een plas binnen maar dat zijn mooie grote plassen.Nog voor 2 dagen medicatie
Haar navelbreukje wordt precies wel wat erger.
Ik ga gewoon een lijstje met vragen opstellen voor woensdag,ze kunnen meteen maar alles bekijken
(Mevrouwtje heeft helaas ook een hartruisje)
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?