Mijn puber van 6 maanden is een beetje een mopperkont, maakt snel geluid...hij gromt niet gericht naar ons ofzo...maar kan een soort van mopperbrom laten horen als hij iets niet leuk vind...bv als hij ligt en de stoel naast hem wordt verschoven dan schrikt hij en doet hij grmmbbrommmm. Of als hij ergens langs wil en er staan een tafeltje in de weg, dan bromt ie tegen het tafeltje..dat soort voorbeelden. Omdat hij pas 6 maanden is weet ik natuurlijk niet hoe zn karakter zich verder ontwikkeld....verder is hij op dit moment lief en luistert best goed...hebben jullie ook ervaring met mopperkonten?
Ja mijn Noe is ook echt een mopperkontje, als ze iets niet leuk vind of het zint haar niet komt er een grommetje uit. vind het wel grappig eigenlijk.
Yep. En ik vind het wel fijn omdat ik hem daardoor wel goed snap. Echt gericht grommen doet hij niet. Meer diep zuchten, ontevreden kreunen, vrolijk kletsen, of geïrriteerd wauwelen.
Je hebt een bearded collie toch? Dat zijn wel heel gevoelige honden. Wakers. Weet je iets van zijn achtergrond?
Ik zou daar rekening mee houden, en als hij tegen een tafeltje dat in de weg staat gromt (ziet hij wel goed?), zou ik dat even benoemen. "Ja dat is een tafeltje, daar kan je gewoon langslopen hoor" oid.
Wat is ongeveer je dagindeling met de hond? Doe je ook zoek- en snuffelspelletjes met hem?
Dobry, ja idd een beardie..gevoelige honden ja, het is mijn 3e beardie. De vorige 2 blaften wel veel maar mopperden niet. Hij komt van een goede fokker.
We doen nog niet echt veel zoekspelletjes...kan ik wel eens gaan doen. En morgen worden de haren rondom zn ogen geknipt.(hij gaat naar de trimsalon)
Dat brommen als er iets verschuift is misschien ook in een reflex omdat hij dan half in slaap is.
Wie weet scheelt het als het haar voor zijn ogen weg is. En idd als hij slaapt zal het gewoon een reflex zijn, het grommen op dingen die verschoven worden. Misschien helpt het ook als je het even benoemd daarna.
Ja...of ik heb gewoon een mopperkont...kan ook..de pest is alleen dat ik er zelf steeds van schrik omdat we een slechte ervaring hebben gehad met een pup (golden retriever) die heel snel gromde en uitviel echt naar ons..en daarom terug naar de fokker is gegaan. Dus nu schrik ik van elk grommetje en brommetje maar denk dat dat meer aan mezelf ligt????
Ik kan me bijna niet voorstellen dat je een pup terug brengt naar de fokker? Wel dat je de kosten verrekend met de fokker voor rehabilitatie. Denk dat verhaal wel iets dieper mag uitgelegd worden? Zo komt het echt heeeeulll krom over.
Heel herkenbaar. Hier ook een brompot. Ik neem het wel serieus voor de zekerheid. Als hij op de bank ligt en hij bromt dan stuur ik hem meteen naar zn plaats. Als hij een grammetje geeft bij andere dingen stop ik met wat ik aan het doen ben of spreek ik hem rustig toe.
Dat snap ik Anouk...wij hebben een paar jaar geleden tussen deze beardie en de vorige, een paar weken een golden pup gehad. Zij gromde en viel uit al vanaf dat ze bij ons was...zocht ons ook niet op, ging aan de andere kant van ons huis liggen en was op de een of andere manier geen match met ons. De fokker wilde haar toen heel graag terug. Achteraf gezien hadden we natuurlijk vanalles kunnen proberen met een gedragstherapeut enzo..maar toen wist ik dat niet en ging alles zo snel dat we maar het advies vd fokker gevolgd hebben. De hond is toen bij vrienden van de fokker geplaatst en het gaat heel goed met haar, dus daar heb ik ook vrede mee. Nu kijk ik er heel anders tegen aan..doordat ik in de tussentijd veel gelezen heb over honden communicatie. Maar ik merk gewoon dat ik zelf nog schrik van gromgeluidjes.
Heb je zelf het gevoel dat je aan deze angst kan werken?
Want het speelt al langer in je topics, het gaat altijd over het grommen en jouw angst daarvoor. Het lijkt me dat dit iets heel bepalend is voor jou. En dat spiegelt zich uiteraard in het omgaan met je hond. Je hond pikt die angst/onzekerheid/wantrouwen ook op.
Dus misschien eens bekijken wat er voor jou zou werken om hier wat overheen te groeien?
Tja het niet mijn idee om de minkukels die het niet direct goed doen te herplaatsen. Soms kost het bloed, zweet en tranen. Tafeltje vaak verschuiven? En man er ligt ook nog een stukje kip
Alaska daar heb je helemaal gelijk in en ik vind het zelf ook vervelend. Is ook wel toeval he...dat ik weer een mopperkont tref. Misschien moet het wel zo zijn zodat ik daar iets van kan leren!! Ja..ik kan mezelf wel naar een psycholoog ofzo slepen maar behalve dit stukje heb ik verder geen problemen en het doet me al goed om verhalen van anderen te lezen.
Anouk..klopt ook hoor...maar alles ging toen zo snel en we vertrouwden op de mening van de fokker. Achteraf gezien hadden we het anders kunnen doen ja.
Mijn hond kan ook soms een brompot zijn. Ze is voornamelijk bang om geplet te worden (een paar keer gebeurd, twee linkervoeten ), dus als ze slaapt en je gaat plots vlak naast haar zitten? Gromt ze. Dus ik ga rustig naast haar zitten, of laat haar weten dat ik naast haar kom zitten, of ik stuur haar al van tevoren naar een andere plek. Ook gromt ze in bed als ik bijna over haar poten rol (ze ligt onder de dekens). Ze is daar de laatste tijd in bed extra erg in, dus ik stuur haar nu vaker als ze begint te grommen aan de kant. De afgelopen jaren vond ik het niet erg, want kreeg liever een waarschuwing dan dat ik over haar heen zou rollen paar ongeluk. Ik heb echter geen zin om meerdere keren per nacht wakker te worden, omdat mevrouw het liefst met haar poten tegen me aan ligt of onder mijn nek gestopt heeft zoals ze de laatste tijd doet (ze gromt vooral als ik dreig over haar staart/poten te rollen). Als ze zo languit wil liggen moet ze dat maar doen in haar mand, of met haar poten van mij af
Ze is een hond van 7kg.
Ze mag van mij dus wel grommen, maar dat betekent niet dat ik haar haar zin laat hebben perse. Zij wil niet dat iemand naast haar komt zitten? Dan stuur ik haar naar haar mand, de bank is van iedereen.
Ik mag me niet omdraaien in mijn bed omdat ze tegen me aan ligt? Dan mag ze van mij opstaan Zodra ze staat zorg ik dat ik dan weer mijn 'plek claim, en daarna mag zij weer een plekje uitzoeken om te slapen. Meestal weer onder de dekens tegen me aan opgekruld. En dat mag dus best, zolang ik me ook maar mag verroeren XD
Ik heb vocale honden. Zuchten, steunen, kreunen, grommen en brommen.
Onze Aki hebben we van pup af aan, dus die geluiden kennen en herkennen we wel en moeten daar om lachen.
De dame is net een jaar geweest en hebben we pas een paar maanden in huis. In begin kon ze wel gericht grommen en dan voelden we ineens tanden, maar ze kon ook brommen om het brommen. Of tijdens haar slaap allerlei geluiden maken.
Nu leren we die geluiden beter herkennen en negen van de tien keer is er niets aan de hand. Gewoon wat vocaler dan een gemiddelde hond, zo zie ik het maar.
Enige wat ik wel belangrijk vind, maar dat geldt voor Aki ook, dat het niet grommen en dreigen wordt om stompzinnige dingen en vervolgens vrij rap tanden gaat gebruiken.
tja sommige honden communiceren nou eenmaal zo op een voor ons overdreven manier. Ik heb er ook bij die grommen als ze blij in, grommen als ze ergens liggen en er loopt een nadere hond voorbij terwijl die de liggende hond aan kijkt. enz. Maar dat zijn ook de honden die nooit ruzie hebben met andere honden misschien juist omdat ze zo duidelijk zijn.
Ik heb ook twee honden die grommen maar totaal niet serieus worden genomen en de andere er dan gewoon naast gaan liggen. Zo veel verschil kan er dus tussen grommen en grommen zitten.
luister gewoon naar je gevoel, zie het als communicatie maar niet perse negatief.
Sommige honden worden met een afwijing geboren net als mensen kunnen ze ook autisme, down of ADHD hebben en dan noem ik er maar een paar.
Ik begrijp heel goed dat als je een pup koopt je weet dat je leven wel veranderd met een hond erbij en dat het met een pup nog een stuk zwaarder is het eerste jaar, maar als je pup dan ook nog afwijkt en ik weet natuurlijk niet of in dit geval het ook zo was, maar je een hele honden leven drasties moeten aanpassen met grote kans om dagelijks gebeten te worden, geen bezoek kunnen ontvangen enz enz dan stap ik heel goed waarom je een pup terug brengt. Een hond neem je voor je plezier en dat van de hond.
Niet om je hele leven te laten beheersen, ruzie met mensen om je heen te hebben en geen sociaal leven te hebben omdat je hond iedereen wil bijten.
ik heb zelf zo hond die ik daarom niet weg kan doen. Die is hier geboren en blijft hier. Jammer genoeg bijt ze regelmatig tot bloedenstoe, niet omdat ze het wil maar vanuit het geen inpulscontrole hebben. Mensen en andere honden vind ze leuk, wil ze graag aandacht van en mee spelen maar dat is onmogelijk vanwege haar gedrag. heel sneu...
Van mijn 11 honden is zei de enigste die buiten uitvalt. Zelfde opvoeding en training.
Had ik deze hond gekocht als pup had ik haar niet terug gegeven simpelweg omdat ik weet hoe mensen denken die hond wel even te breken.
tuurlijk is veel met de juiste training beter te krijgen maar dit soort afwijkingen zijn niet trainbaar.
Om dus terug te komen om wat jij vind, ik snap heel erg goed dat iemand geen zin heeft om zn hond te houden.
Michelle, het was bij ons ook nog eens zo dat de fokker haar zelf graag terug wilde, om haar bij mensen te plaatsen met meer ervaring.Dus niet alleen vanuit onze kant de beslissing genomen.
Michelle, D en Blondie..fijn om te lezen dat er meer mopperhonden zijn. Het is alleen zo vervelend dat er zo negatief over grommen gedacht wordt...als ik bv zoiets tegen mijn moeder vertel zegt ze: je moet het niet goed vinden dat een hond gromt. Alsof je daar iets aan kan afleveren als het uit reflex of in de slaap gebeurt????
Michelle, het was bij ons ook nog eens zo dat de fokker haar zelf graag terug wilde, om haar bij mensen te plaatsen met meer ervaring.Dus niet alleen vanuit onze kant de beslissing genomen.
Michelle, D en Blondie..fijn om te lezen dat er meer mopperhonden zijn. Het is alleen zo vervelend dat er zo negatief over grommen gedacht wordt...als ik bv zoiets tegen mijn moeder vertel zegt ze: je moet het niet goed vinden dat een hond gromt. Alsof je daar iets aan kan afleveren als het uit reflex of in de slaap gebeurt????
Als je grommen dat bedoeld is als waarschuwing gaan straffen, dan krijg je een hond die kan gaan bijten ipv waarschuwen.
Als je een hond die vanuit onzekerheid gromd gaat straffen dan word die nog onzekerder.
Als je een hond die gromd omdat dat bij de hond hoort gaat straffen dan verziek je je band met de hond.
Dus in alle omstandigheden verpest je je band met de hond. Je hond vertrouwd je niet meer terwijl vertrouwen in elkaar juist de sleutel is van alles!
Jij moet leren waarom je hond gromd zodat jij je hond leert te gaan vertouwen en vanuit daar kan je pas er iets aan doen als het tenminste grommen is dat niet bij de hond hoord maar uit angst of als waarschuwing.
Maar dat verschil leer je dus vanuit ervaring of van iemand die met je kan meekijken en daar ervaren is is.
Klopt...heb je gelijk in!! Denk dat het iets is wat bij onze Fozz hoort...en misschien klein stukje onzekerheid, hij is ook pas 6 maanden.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?