Middel tegen vlooien/teken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Het tekenseizoen is inmiddels weer begonnen en heb al heel wat teken bij Nero weggehaald. Vorig jaar had hij 4-8 teken per dag dus het was een dagtaak om steeds die teken weg te halen. Ik wilde hem ook geen bravecto geven na die horrorverhalen. Nu heb ik een tekenband laten maken door iemand. Maar staat dit weer in het nieuws:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5222576/middel-tegen-vlooien-en-teken-bij-huisdier-gevaarlijk-voor-mens

 

Ondanks de tekenband heb ik dit voorjaar overigens al een aantal teken weggehaald. Oké er is vast niks tegen teken wat niet slecht is voor de hond of het milieu. Maar ik ben benieuwd wat jullie gebruiken en jullie voor jouw hond de beste optie vinden! Want ik ben nog zoekende.. 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Bij mij dragen ze de hele lente en zomer Seresto banden. Die blijven 8 maanden goed en zijn waterproof (noodzakelijk hier). 

Ik vind het fijne van Seresto dat hij eraf kan, mochten ze er last van krijgen. Het is dan een kwestie van een keer de vacht wassen en alles is eraf. Dit kan bij druppels en pillen voor m’n gevoel niet/minder goed. 

Ik denk wel dat de banden hun werk doen. Laatst een wandeling gehad met een Golden Retriever en hij en Maui hebben continu dezelfde route gevolgd samen. Hij had 8 teken en zij maar 1. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik gebruik niks preventiefs. Teken hebben ze hier bijna nooit, die paar haal ik wel weg.

Als ik vlooien bij ze zie geef ik Nexgard, das inmiddels ook al weer heel wat jaartjes geleden.

 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Ik geef Advantix, niet om een speciale reden maar gewoon omdat ik die toevallig altijd mee krijg bij de dierenwinkel. Preventief geef ik niet. Af en toe een teek weg halen vind ik prima. Zodra ze er echt helemaal onder zitten geef ik wel een pipetje. Die werkt voor ongeveer 3 weken. Ik merk geen bijwerkingen.

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Ik vind het heel dubbel. Ene zijde wil ik mijn hond beschermen tegen teken , want die kunnen ziektes verspreiden en tegen vlooien (ooit met pleegkittens een vlooienplaag in huis gehad... dit wil je écht niet..) en aangezien ik in een dierenkliniek werk en we gemiddeld 8 katten in de opname per week hebben die bol staan van de vlooien..... tja het is makkelijk meegenomen ondankt hygiene en werkkleding ed... maar ook ik wil liever niet teveel chemische middelen gebruiken. Ik heb een hoop dingen geprobeerd die natuurlijk zijn maar merk toch bij veel dingen dat het allemaal net niet is, zeker met de teken in de zomer.. ik haal al snel 5 teken na elke wandeling van Fenrir af. Dan geef ik toch echt in het hoogseizoen liever een Nexgard. 

 

Overigens vind ik het artikel erg vaag. Er wordt alleen gesproken over Fipronil, wat een redelijk achterhaalde werkzame stof is die eigenlijk alleen nog door Frontline wordt gebruikt of door middeltjes bij de Action of Kruidvat... wat ik sowieso al nooit op mn dieren zou kwakken hp-frusty

Over andere middelen en hoever die verschillende stoffen in welke hoeveelheden het dan schadelijk is wordt niks beschreven. Wij hebben de brief in de praktijk in elk geval niet gehad waar ze over spreken in het artikel.

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Ik gebruik (preventief) CD-vet. Daar ben ik heel tevreden over.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik gebruikte tot 5 jaar geleden altijd advantix, maar ondanks de advantix hadden mijn honden toch nog regelmatig teken, vlooien hebben ze hier nog nooit gehad ( en ik heb al 18 jaar honden), en mijn ouders hebben al honden sinds 1975, ook hun hebben maar 1 keer een vlooienplaag gehad en dat was toen ze hun eerste hond kochten in 1975 ( een niet gesocialiseerde Ierse setter van 5 maanden oud, heeft waarschijnlijk de eerste 5 maanden in een schuur op een boerderij geleefd ).

 

Sinds mijn oudste australian shepherd epilepsie heeft geef ik geen chemische middelen meer. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hier krijgen ze al jaren bravecto omdat dat het enige doeltreffende is voor ons. 1 pil in maart, die werkt tot de winter. De honde hebben nog nooit bijwerkingen gekregen.

Helaas is dit middel enkel teek-dodend en niet teek-werend. Dus de teken kruipen nog steeds massaal in de vacht en gaan pas dood als ze bijten. In praktijk wil dat zeggen dat de honden de teken ook mee binnen brengen, en ik ook wel es tekenbeten oploop.

Er is heel wat te doen rond bravecto. Maar recent ook rond seresto. Dat zou opeens ook voor vele sterfgevallen zorgen en het Amerikaanse congress vraagt de producent Bayer om het middel van de markt te halen. 

En dan heb je de vele producten (druppels, banden) die natuurwater besmetten en de dieren in het water doden. Kan ook niet de bedoeling zijn...

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

sinds een paar jaar gebruiken we hier egyptische zwarte kummelolie door het eten. Nav een artikel uit Forschung und Wissen

 

https://www.forschung-und-wissen.de/nachrichten/medizin/schwarzkuemmeloel-schuetzt-menschen-und-hunde-vor-zecken-13373275

 

En ik kijk elke dag even na op teken, bij Jenna heb ik al die tijd geen teken gezien,  al denk ik niet dat het honderdprocentig werkt. Maar volgens mij doet geen een middel dat.

Wel af en toe een pauze inlassen ivm evt. overbelasting vd lever.

 

edit: katten mogen dit niet hebben. 

honden page profiel Marjolein & MabelMarjolein & Mabel

honden foto van Marjolein & Mabel

Er is onlangs wel een nieuw soort halsband op de markt gekomen: Fleacare. Ik zag het op Instagram voorbij komen en ze zijn nu ook beschikbaar op bol.com. Geen idee of dit werkt, het heeft wel een aantal goede reviews. Het is in ieder geval diervriendelijk zover ik begrijp, voornamelijk natuurlijke ingrediënten .

Fleacare Vlooienband

 

Ik doe nu zelf eigenlijk ook niks meer preventiefs. Teken zijn er altijd maar weinig tot nu toe en die pluk ik dan zelf weg, en nu we geen katten meer hebben zijn de vlooien ook verdwenen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik gebruik sinds vorig jaar bodyguard stop. Een x in de 2 weken.

Vorig voorjaar haalde ik ettelijke teken van mijn hondje af, tot ik dit ging gebruiken, na een week,of vier, gebruik,  niets meer gezien. Dit jaar eind februari mee begonnen. Maar het moet nog inwerken. Al een aantal,kleine teken gevonden die nog over de haren wandelden , maar vanmorgen toch weer eentje die was vastgebeten. Hoop dat het snel weer gaat werken, want gif vind ik niet fijn. 

Karnemelk schijnt ook te helpen, niet op de huid maar om op te drinken.

honden page profiel RJRJ

wij geven helemaal niks,

 

voor onze hond is het middel erger dan de kwaal,

 

 

gelukkig heeft ze een korte vacht dus kunnen we dagelijks even kijken of er wat zit....

Volgende forumvraag: Veel jeuk in zij
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^