Hallo.
Ik had een lieve gezonde hond Zora . Ze was net 3 jaarige Mechelse Herder. Zoratje was maandag gesteriliseerd en volgens arts was alles goed gegaan. Dinsdag s'ochtends had ze in eens een flinke bloeding gekregen. Haar buik was opgezwollen en kwam bloed uit haar wond . Ik ben met spoed naar dierenarts gegaan en ze is voor 2e keer onder mes gegaan ( voor dat moest ik nog uur wachten). 10 uur was ze opgenomen en ik mocht thuis afwachten. Ik was om 11 uur door asistente gebeld . Ze vroeg of hond had medicijnen gehad en ze vertelde me dat operatie gaat goed omdat dierenarts was nog bezig.
Om 12:30 ... was ik gebeld dat mijn hond had overleden.... ik kon niet geloven.... Dierenarts zei bloeding was ergens bij de nieren ... ?! ze kon bloeding niet stoppen . De plek kon ze niet vinden. Ze kon mij geen duidelijk antwoord geven. Mijn Zoratje is overleden door daagelijks operatie . Doodgebloed ... ik vermoed sterilisatie is niet goed uitgevoerd. Er is iets slordig gedaan. En ja dierenarts geef nooit toe. En voor sectie is te laat. Heeft iemand met zo iets mee gemaakt?
Jee wat ontzettend verdrietig...misschien toch nog eens in gesprek gaan met je dierenarts wat de oorzaak precies is van het onverwachte overlijden van je hond, lijkt me toch dat de dierenarts ook wil weten wat er gebeurd is, voor jou heel veel sterkte.
Gelukkig heb ik zoiets nooit meegemaakt
Wat een nachtmerrie moet dit voor je zijn.
Het feit dat de bloeding ontstaan is na de sterilisatie, wijst er toch wel op dat er tijdens die operatie iets niet goed is gegaan.
Waarom kan er geen sectie meer gedaan worden?
Ik wil je in ieder geval heel veel sterkte wensen bij de verwerking van dit grote verlies en hoop dat je toch nog een antwoord krijgt op de vraag wat er precies gebeurd is.
Wat vreselijk, heel veel sterkte!
Verschrikkelijk, arme Zora, zo jong nog.
Ik denk dat ik zelf wel zou willen weten wat er nu precies mis is gegaan. Zo mogelijk sectie verrichten. En een gesprek met de dierenarts is misschien een goed idee, om haar visie te horen over de mogelijke oorzaken van de bloeding.
Heel veel sterkte!
Was dit via laparoscopie of de ,,normale,, methode. Ik zou ook willen weten waardoor. Dan heb je zeker ook later rust anders blijf je je het afvragen
Wat triest zeg ! Sterkte met het verlies van je hond
Maar wat ik dus niet begrijp
Waarom neemt de da niet zelf het initiatief om even rustig een gesprek aan te gaan? Je hebt hier als eigenaar toch recht op.
Dit is geen verwijt naar jouw hoor
Maar ik vind de houding van de da in deze nogal nalatig
Heel triest dit en ja maar niet op die manier. Mijn kat kwam terug, de eerste 4 dagen geen ontlasting. Daarna echt heel weinig urine maar ze dronk en at wel. Poepen meer dan een week geduurd! Ik was echt laaiend toen ik het dossier opvroeg. Ze hadden een overdosis narcose toegediend en compleet de boel stil gelegd daar. Ik had er nog zo bij gezegd dat ze ondergewicht was voor haar ras soort.
Ik zou daar mee beginnen dat medisch dossier en blijf voorlopig vriendelijk. Dat het dus ook niet aangepast wordt tussentijds. Fouten zijn menselijk maar dan moet je die wel kunnen toegeven. Misschien was er wel een ander oorzaak waarom dat gebeurde maar dan nog heb je de plicht als DA om dat te vermelden.
Ik wil je heel veel sterkte wensen met dit plotselinge heftige verlies.
een ingreep is altijd een risico helaas.
Bel je dierenarts en vraag nogmaals om uitleg hoe dit heeft kunnen gebeuren.
Je kan ook om autopsie vragen als dat beter volt voor je.
Uit je verhaal lees ik iig dat dierenarts eerlijk is over de bloeding en helaas de plek niet op tijd kon vinden.
Maar misschien dat de arts beter uit kan leggen hoe zo'n bloeding kan zijn ontstaan..en dat evt autopsie meer kan uitwijzen over evt nalatigheid of domme pech.
nogmaals heel veel sterkte met het verlies
Patiente kaart opvragen, de DA is namelijk verplicht om een verslag te schrijven over de operatie, indien er een fout is gemaakt door de DA ( hij is hiervoor verzekerd) kan in iedergeval je een tegemoetkoming financieel eisen.
Veel Sterkte
Wat vreselijk. Heel veel sterkte.
Heel veel sterkte met het verlies JK
Ik snap dat je vragen hebt en waarschijnlijk boos bent op de dierenarts maar mijn advies, praat het uit zodat je er niet mee blijft lopen.
Sterkte.
JK, wat heftig. Ik heb een maand geleden mijn 5 jarige golden retriever Noa moeten laten inslapen. Een week na het vaststellen van een diagnose chronische nierfalen, was ze zichzelf aan het vergiftigen dat het moment te vroeg kwam. Diagnose was een paar weken tot maanden leven. In ons geval binnen een week.. te jong... te onwerkelijk.. opeens.. vooral na de opnamen van 3 dagen was ze er nog slechter aan toe. Spoelen van nieren heeft haar niet goed gedaan. Spijt dat eeuwig zal blijven leven, waarom heb ik haar daar laten opnemen?
Spijt is het ergste in combinatie met het overlijden van een jonge hond. Ook al doen we alles wat wij denken het beste is voor onze hondenkinderen.
Mensen zeggen, tijd... dan geef je het een plekje. Maar ik kan dat niet. Ik ben mijn kindje kwijt. Onze eerste hondenkind. Ik zal ermee moeten leren leven dat ik verder moet leven zonder Noa in mijn leven. Misschien komt dat moment nooit.. Ik ben erg blij als ze in mijn dromen voorkomt! Ik zie de wereld om me heen anders.
Je verdient het om te weten wat er precies is gebeurd. En nee, een arts gaat niet snel zeggen 'ik heb fouten gemaakt'. Ook jouw hond is te jong overleden en zo plotseling. Dat is heftig. Antwoorden heb je nodig. Je krijg jouw hond er niet mee terug. Maar jij verdient het om antwoorden te hebben.
Het liefst vraag ik jou in welke kliniek dit is gebeurd. Maar wat iemand eerder ook aangaf... ingrepen zijn met risico's en kan overal gebeuren.
Ik wens jou heel veel sterkte en kracht toe! Liefs, van mij!
Dat mag niet, want dan zijn ze niet verzekerd . Dat is ook zo bij huisdokters, zij mogen nooit toegeven dat ze een fout maakten.
Hij is verzekerd maar hij mag een eventuele fout niet toegeven.
Tijdens de sterilisatie (eigenlijk castratie) worden verschillende bloedvaten doorgehaald, waarbij goed afbinden van absoluut levensbelang is. Intra-abdominale bloedingen vanuit een slecht afgebonden a. ovarica of a. uterina zijn de meest gevreesde ernstige complicaties post-castratie. Hierom is het belangrijk tijdens de operatie zelf al enorm goed op te letten wat bloedingen betreft, eenmaal losgelaten zijn die vaten verdomd moeilijk terug te vinden, dit is al helemaal het geval bij een heroperatie met een hemoabdomen. Trauma aan andere organen/vaten is natuurlijk ook mogelijk. Ik wil met nadruk niét de schuld bij deze dierenarts leggen, maar de situatie zoals jij hem voorlegt klinkt als een uit het boekje. Helaas is sectie echt de enige manier om zekerheid te verkrijgen hierin. Heel veel sterke gewenst.
Dierenarts van 2e operatie had me gebeld. Ze zei was een pech voor ons en Zora . Volgens haar bloeding begon snachts en was al te laat omdat haar buik zat vol bloed en bloeding kon niet stoppen. Ze zei blijkbaar buikvlies begon bloeden en tijdens 2e operatie bloeding ging verder en verder tot zora was overleden. Maar ze zei niet waarom bloeding is ontstaan. Ze noemde dat pech. Dierenarts van sterilisatie zelf ( 1e )had ik niks van gehoord... laf.
Ja ik hou vast aan dat fout is gegaan. Inwendig bloeding is niet uit zicht zelf begonnen....
Zora is begraven en autopsie volgens gdd enz. was te laat en heel klein kans dat kon wel iets vinden. Dat ellende had ik al genoeg... veel te veel pijn.
Bedankt voor reacties . Voor die gene met zijn verlies wens ik ook heel veel sterkte .
Renate.. Helemaal fout antwoord..ze geven niet toe omdat anders de verzekeringspremie omhoog gaat..
Huisarts hetzelfde plus kunnen die nog een schadevergoeding betalen aan de patiënt.
Ga toch het gesprek aan met je dierenarts. Deze zal zich ook ellendig voelen dat het gebeurd is. Dit doet hij of zij niet expres maar is pech.
Ooit was ik het niet eens met mijn dierenarts. Hij wilde mijn hond geen ab geven, heel iets anders dus, voor een verwijderde nagel. Teen ging ontsteken en moest later geamputeerd worden. Ik was woest. Ben het gesprek aangegaan en dierenarts gaf toe dat hij bij de verwijdering van de nagel ab had moeten geven bij mijn hond, omdat die hond op alles met zware ontetekingen reageerde. Ik kreeg geen geld terug, ook niet van de operatie van de teen amputatie, maar we konden wel weer door 1 deur. Da zei tegen mij, ik waardeer het dat je naar mij toekomt en tegen mij zegt dat je hier boos om bent, en dat je niet bij anderen over mij gaat lopen kletsen en mijn naam daardoor in discrediet brengt. . Ik ben nog jaren lang patiënt bij hem geweest met mijn honden. We wisten wat we aan elkaar hadden, tot hij ging verhuizen naar een ander deel vh land.
Bij een andere dierenarts werd een grove fout gemaakt bij mijn spets. Ik zei, mijn hond is ziek, hij zei, letterlijk, je moet niet zo zeuren, we hebben alles onderzocht, Ook met hem ben ik het gesprek aangegaan, maar kreeg bij die dierenarts een heleboel bagger over mij heen. Ik had gelijk (helaas), bleek bij verandering van dierenarts, mijn hond was heel ziek. Dierenarts 1 vond dit een kwestie van vertrouwen in hem opzeggen. Jammer dan. Heb hem later gevraagd of hij ook dat onderzoekje had gedaan, testen op rode bloedcellen (5 minuten werk) , nee dus. Toen ik hem via mail vertelde dat mijn hond daar afbraak van had, kreeg ik geen antwoord meer.
Maar dat hij zich niet fijn voelde........, ik kwam hem, ooit tegen en hij wist niet hoe hard hij de andere kant op moest lopen.
Jouw dierenarts voelt zich zeker ellendig, hij of zij is ook een mens. praat het uit. Iedere operatie brengt kansen mee op complicaties, dat is bij jullie hond gebeurd, vreselijk, maar er over praten helpt echt. Gewoon bellen, mag ik er nog eens over komen praten, nu is alles nog zo vers, over een week ook nog, maar dan blijf je er niet mee in je hoofd rondmalen.
Nogmaals heel veel sterkte
Heel erg veel sterkte met dit grote verlies.
Jee, wat super verdrietig :( Gecondoleerd.
Je hoeft er niet meteen vanuit te gaan dat de dierenarts niet iets heeft goed gedaan. Ook een heel gewone operatie als een sterilisatie is een medische handeling met een zeker risico, al is het een klein risico (en bijvoorbeeld een kleiner risico dan het risico op baarmoederontsteking bij níet steriliseren, bij teefjes). Van elke narcose, van elke snee in een lichaam, bij elk minuscule wondje kan een complicatie ontstaan die leidt tot overlijden van mens of dier. Daar hoeven niet eens fouten voor gemaakt te worden. Het is echt heel naar, maar de kans is groot dat het gewoon domme pech is. Het leven is helaas zo oneerlijk.
Ik woon in België en ik weet hoe het daar aan toe gaat, erg genoeg maar waar. Zo helemaal fout is mijn antwoord dus echt niet, in NL is het mss anders.
Schadevergoeding? Vergeet het maar, ze lachen je vierkant uit en de Orde houdt hen de hand boven het hoofd. Je moet mij echt niks wijsmaken over iets wat ik zelf heb meegemaakt.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?