Heb je ook met de fokker gesproken? Of met de rasvereniging? Het is een probleem dat veel voor komt bij dit ras, misschien is er kennis over?
Heel veel sterkte hoor.
Ik heb de fokker ook vanavond gemaild. Ik zal idd ook eens op de rasvereniging kijken. Dank voor je tip!
Ben je al bij een dermatoloog geweest en je hond laten testen op een pollenallergie ? Apoquel helpt niet ? Kijk dan eens naar de cytopoint samen met de dermatoloog.
Hi Willemijn, hij kreeg eerst apoquel maar dat deed weinig, toen prenoral maar vanwege het zeer matige effect + de bijwerkingen staat hij nu weer op apoquel in een hogere dosis.
Hij krapt nog steeds veel. Hij heeft twee keer een cytopoint injectie gehad. Het idee van de dierenarts was het zo even stil te leggen zodat hij tot rust kon komen en herstellen. Hij heeft ook een afgebroken tandje. Die moet onder narcose verwijderd worden. Dat durft de dierenarts en wij nu niet aan. Idee was dat de cytopoint vier weken zou werken zodat hij tussentijds kon herstellen en dat tandje getrokken kon worden, maar de injectie had helemaal geen effect: net of hij het niet heeft gehad.
Hij is nog niet bij de dermatoloog geweest, dit is de volgende stap na de holistisch arts. Er is geen bloedtest gedaan, hij lijkt overal op te reageren. Maar wellicht toch wel goed om te doen. Met de dierenarts ook over immuuntherapie gesproken, maar zij verwacht dat hij hier niet op zal reageren gezien de effecten tot nu toe.
Dat is heel jammer, jeuk is erg voor je hond, wij zijn begonnen met twee weken cytopoint, daarna drie weken, vier weken en nu vijf weken....voor voedseltolerantie is de cytopont geen goed iets, voor een pollenallergie wel...heb je al een week of zes een eliminatiedieet gehad . ? Je schrijft waarschijnlijk een voedselallergie. Bij een bloedtest die afgenomen wordt en opgestuurd wordt naar het laboratorium in lelystad, daar kunnen ze kijken of het een pollenallergie is ...en kan er eventueel een serum voor je hond genaakt worden dat je hond antiestoffen opbouwd, mits het een pollenallergie is.
Bah zeg wat een getob om je hondje
Margriet Vroom is een goede dermatoloog
Wellicht kun je een verwijzing vragen aan je betrokken d.a
Sommige dingen zijn nu eenmaal zaken voor specialisten
Wat een ellend3.
In de jaren tachtig had ik 2 westies in de trimsalon. Beiden met enorme huid en allergie klachten.
Advies was toen, haartje voor haartje plukken, niet scheren. De baas spoot iedere maand met desensibilisatie , of zoiets, om de allergieen er onder te krijgen. Het trimmen was enorm veel werk. Voor 1 hondje had ik twee middagen nodig en de baas deed ook veel zelf. Maar de hondjes knapten op en zagen er zo goed uit en zonder jeuk.
Deze baas was in Utrecht, universiteitskliniek bij . Dr Willems, dermatoloog, geen idee of hij er nog is, maar deze arts had meer westies met deze problemen.
In ieder geval zou ik je aanraden, ga naar een dermatoloog die met het westie huid probleem op de hoogte is.
Ik zou als eerste doen wat Willemijn aangeeft.
Bloed laten prikken door je dierenarts en laten opsturen naar dat lab in Lelystad.
Dan weet je waar hij allergisch voor is en kan je veel gerichter een plan v aanpak maken.
Ik zou zelf eerst nog terugbellen naar de praktijk waar je nu onder behandeling bent, anderhalve week is ook nog best kort dag.
Het is vaak een enorme zoekzocht.
Maar wat mij heel belangrijk lijkt is dat de klachten heel goed voedingsgerelateerd zouden kunnen zijn, las ik op een site over WH terriers, en je dus vooral ook de mening van een voedingsdeskundige zou willen horen.
Geen geschikte voeding, zorgt voor darmprobllemen, darmproblemen kunnen lekkende darmen veroorzaken, waar het lichaam weer op gaat reageren met reakties, het immuunsysteem kan dan op van alles en nog wat gaan reageren, dit kan ook steeds wisselen.
Mijn hond is ook erg allergisch is voor pollen, mijten, gras en wie weet waarvoor nog allemaal. Na een lange weg is ze langzaam overgegaan op nu een plantaardige biologische voeding. Niet dat ze nu helemaal nooit meer jeuk heeft, maar het is goed verbeterd. Al gaan we in het voorjaar wel weer kuurtjes doen met chinese kruiden en puur pollen ter ondersteuning.
Iemand die veel verstand van heeft van voeding is Esther Plantinga, als het mogelijk is zou ik bij haar eerst eens een consult aanvragen, ze doet dit als het goed is ook online, zodat de basis eerst goed aangepakt wordt.
Ik denk dat je nu alles te gelijk wilt aanpakken. Ik zou eerst of alleen met holistisch gaan of alleen regulier. Nu gaat alles door mekaar en dan weet je nog niet wat werkt. Ik weet hoe lastig het is om je hond zichzelf open te zien bijten, schuren en krabben maar je kunt het alleen uitvinden als één ding te gelijk aanpakt. Lees dit even door https://mcvoordieren.nl/kennisbank/medicijnen-bij-atopie/ en idd Apoquel slaat niet bij elke hond aan, heb vernomen van andere.
Dankjewel voor alle reacties!
Ik heb vandaag een uur met de fokker aan de telefoon gezeten en ze schrok enorm. Ook van de foto's die ik haar aansluitend hen gemaild.
Ik ga doen wat Willemijn adviseert: verder bloedonderzoek laten doen want dat is deze periode nooit gedaan.
Dobry; ik heb eind vorige week de holistisch arts gesproken en toen op hun aanraden gestopt met twee van de drie soorten druppels. (Intake was 10 februari)
De fokker had ook hele duidelijke tips adviezen en was ook zeker niet enthousiast over de voeding vd dierenarts. Het is natuurlijk een behoorlijk kostenplaatje (geweest) en zij denkt dat we met hele andere dingen betere resultaten kunnen behalen:
- volle yoghurt
- eieren
- zuurkool
- sudocreme grote pot kruidvat insmeren voor de nacht en dan een shirt of rompertje aandoen.
Ze zegt dat het gisten zijn en door allerlei middels / medicijnen zijn we van de regen in de drup geraakt.
Tips verder:
- stoppen met apoquel (waarom iets geven dat niet werkt maar wel afbreekt)
- zij adviseert fish 4 dogs
- min. 3 wk milde antibiotica vanwege de vele ontstekingen die er nu zijn (het is twee eerder een weekje gegeven)
- een ander soort shampoo twee keer per week
Ze heeft mij vanmiddag geappt dat ze een pakketje klaar heeft liggen dat ze mij morten stuurt.
Ze zei het komt allemaal goed, had me maar eerder gebeld.
Groetjes Martine
Martine, met Ogin zijn we gaan decibiliseren nadat de test gedaan is, Ogin is voor 16 allergenen allergisch...een milde antibiotica hebben we als eerste gedaan de huid knapte er van op....we gebruikte ook de pyoderm, op aanraden van de dermatoloog, dierenarts heeft deze champo...met goed resultaat, de hooikoorts die ogin heeft is levenslang maar door te decibiliseren hebben we het onder controle...decibiliseren heeft even tijd nodig maar je ziet de huid verbeteren.....dermataloog of een allergeoloog, beiden kunnen je hond de huidklachten onder controle krijgen, we hebben ook de eliminatie voor voedingsallergie gedaan, maar dat heeft ze niet, ik geef geen kip en rund, we voeren kvv..
Martine, de uitslag van Ogin, in de piek van hooikoorts radar, wordt hier in alle vroegte gewandeld voor tien uur, na tienen is de hooikoorts heftig, je kan het niet vermijden natuurlijk, bij Ogin is de allergie onder controle....maar het is wel levenslang opletten....en met de hooikoorts piek gebruiken we nog steeds een serum, en cytopoint het hele jaar door. Lees het even door op je gemak, straks haal ik het weg.
De shampoo van vibrac is ook te krijgen bij medpets, sommige DA's doen er moeilijk over en dan moet je weer een consult erbij hebben.
Niet zomaar kopen, eerst op advies van de dermatoloog....er zijn meer champo,s die meer geschikt zullen zijn, iedere huid is anders.
Das waar eerst op recept maar wij zaten ook aan de vibrac en soms had onze DA het niet en dan moet je het ergens anders gaan halen. Vandaar dat ik het even zeg Wij zijn later overgestapt op Carnis Calendula shampoo. Katjang had alleen last van die rot Es pol en één of andere struik/plant waar we nooit achter zijn gekomen welke qua pollen.
Fijn dat je een goed gesprek met de fokker had. Ik denk dat ze wel gelijk heeft.
Haar advies om eieren (vol hormonen bedoeld voor een kipkuiken en mogelijk milieuvervuilingsmiddelen bevattend) en vis (op zich een goed voedingsmiddel maar tegenwoordig met wel een erg groot risico om toxische stoffen binnen te krijgen
https://leefbewust.nu/hoe-gezond-of-ongezond-vis-eten/)
daar zou ik wel twijfels bij hebben en daarom toch alsnog een consult bij een goede voedingsdeskundige zoals Esther Plantinga te consulteren. Sorry als het drammerig klinkt haha, maar met een gevoelig hondje is het gewoon extra oppassen. Al zal je waarschijnlijk nooit helemaal ontkomen aan wat schadelijke stoffen.
Ik geef Jenna ook yoghurt, wel biologisch en plantaardig. Ook fermenteer ik groente voor haar, je hebt dan gelijk een goede pre- en pro biotica. Als je zuurkool koopt zit daar meestal wel veel zout in en zelf maken gaat echt heel makkelijk.
Jenna heeft in het begin ook 2 antibioticakuren en prednison gehad, het hielp wel, maar daarna kwam de jeuk wel weer erger terug helaas. Maar misschien is het een goed Idee om dit even te doen, al is het ook weer niet goed voor de darmen, maar soms is het afwegen.
Daarom is het ook zo lastig soms om wat op welk moment te doen.
ga aub naar een specialist ( dermatoloog )
spreek helaas uit ervaring dat een holist niet altijd helpt, en cytopoint helpt ook niet altijd bij honden met een omgevingsallergie ( onze hond is er daar 1 van )
fish4dogs is trouwens wel een brok wat zout is ( bron: voerwijzer.com )
Update:
Inmiddels is Puk 5.
Helaas zijn we nog steeds op hetzelfde punt. In februari waren we voor een zoveelste bezoek bij de dierenarts. We zouden eind die week een weekend weggaan maar dat kon echt niet. Puk was zo aan het krabben. De dierenarts heeft tijdens het consult dierenziekenhuizen gebeld en die middag konden we terecht voor een spoedconsult bij medisch centrum Amsterdam.
Na allerlei (bloed) en (huid)onderzoeken zijn we gestart met desensibiliseren (naast wassen -wat we al maanden deden en medicatie).
Inmiddels 10 mnd verder en met 2/3 keer wassen, medicatie en prikken ging het af en toe op en neer maar staan we nu weer op hetzelfde punt.
Het lijkt of Puk er ook depressief van wordt, het is slapen of krabben. De laatste weken wil hij met moeite 3 keer uit, maar zijn staartje hangt laag en vaak vlucht hij onder de bank als we de riem pakken.
Hij kan ook niet meer goed springen. Voorheen sprong hij vlot on de auto of op de bank.
Ik heb echt het idee dat het allemaal weinig heeft geholpen; de vele, vele wasbeurten, medicatie (echt alles wat je kunt bedenken heeft hij gehad), desensibiliseren etc. We zijn inmiddels zeker €4500.- a € 5000,- armer en nog is Puk niet beter.
Het voelt als een doodlopend pad.
Ik denk dat als die medicatie toch niet helpt. we beter kunnen proberen zijn immuunsysteem te versterken. (Eerder al wel doils skin, zalmolie, holistisch centrum den Hoek geprobeerd).
Nu vond ik vandaag dit:
Kent iemand dit?
http://allergiehond.nl/allergiehond.nl/efaskin-het-alternatief-bij-allergie/
Ja dat ken ik, dat is een hollistische dierenarts in capelle a.d.ijssel die dit geeft aan allergische atopie honden het is te proberen.....heeft je hond ook last van malassazia ? Gisten op de huid...dermatitis atopie is levenslang alleen met goede verzorging is het redelijk onder controle te houden maar opflikkeringen zal je blijven houden....ogin heeft ook atopie en we zijn per jaar ook deze prijzen kwijt...aan zorg, gelukkig zijn we verzekerd.. blijf de pyoderm gebruiken en twee wassingen per week, wipes doekjes met dezefde samenstelling als de pyoderm erin voor de aangedane plekken.....hier wordt om de vijf weken altijd de cytopoints gegeven..zodat ze geen jeuk heeft...kip en rund krijgt ze niet....kvv geef ik wel, met bepaalde diersoorten..
Ogin was zes maanden dat ze deze diagnose kreeg en is inmiddels nu zes jaar oud, we hebben ruim drie jaar gedecibiliseerd....daar zijn we nu mee opgehouden, wel wordt ze nog steeds twee x in de week gewassen met de pyoderm...en iedere dag verzorging....afgelopen woensdag is ze naar de kliniek weer geweest en had een grote uitbraak, en weer medicatie...de hazelaar en els staan al in bloei...iedere keer toch weer een opflikkering...het is niet anders.
Martine, ik weet dat je er af en toe moedeloos van wordt, ga voor de efaskin, kijk of het helpt...weet niet waar je woon, de hollistische dierenarts die met dit werkt zit in capelle a.d.ijssel, zal het voor je opzoeken, je kan naar haar mailen, ik heb eens advies gevraagd en kreeg gelijk advies van dr...
Welkom op de website van Hella Mentjox
De praktijk voor Acupunctuur, Homeopathie en Voeding.
|
|
Hi Willemijn,
Ja ik ken de site van Hella: daar vond ik de informatie. Ze heeft meerdere sites maar ik vind buiten haar eigen sites wel wat maar niet heel veel gebruikerservaringen.
Fijn dat ze toen zo snel reageerde op je mail. Wij hebben de pillen besteld.
Wij wonen in Amersfoort, maar het kon online.
Puk is allergisch voor iig de cobramijt en malassazia gist. Maar dit zal het topje van de ijsberg zijn: ze kunnen op zoveel niet testen.
Wat fijn dat het relatief goed gaat met Ogin!! Tenminste dat denk ik te lezen als hij met citypoint weinig jeuk heeft. Super!
Bij Puk is het zo dat sinds dit nu circa 2 jaar speelt, het alleen erger wordt. Een "up" het afgelopen jaar betekent dat het enkele dgn rustiger is geweest (altijd met medicatie), het krabben blijft dan maar minder venijnig en hij is blijer.
Maar het grootste deel is het wassen, prikken, medicatie (op dit moment apoquel en cyclosporine) en dan nog ontzettende jeuk.
Zoals het nu is kan het niet doorgaan. Als het werkt dan is het het allemaal waard maar het werkt niet. Als Puk citypoint, apoquel krijgt; het lijkt net of hij niets heeft gekregen.
De dermatoloog is geen voorstander van Vers Voer.
Maar misschien moeten we dat toch eens proberen. hij heeft dat eerder gehad, maar destijds via de dierenarts. Welk merk geef jij?
Puk is nu niet gelukkig. We moeten wat anders vinden.
De mallasazia....twee x in de week blijven wassen met de pyoderm...zo krijg je het onder controle, ik haal de wipes van Maxani chloorhexidine bij medpets...12.50 per 40. Daar behandel ik haar oren mee, de mallasazia is daar verdwenen, en als ik ernstige plekjes zie op haar huid heb ik een spray daarvoor....die ook dat behandeld met ook chloorhexidne erin........wat voeding betreft, hou je aan de arts, iedere hond is anders..ik geef ogin geen kip of rund..geef ik bijvoorbeeld pens dan is dat schapenpens en bestel ik bij zooplus....ook geen snacks waar rund of kip in zit, ogin heeft geen voedselallergie. Je zal blijvend verzorgen..maar heus er zijn ook goede maanden hoor....
Als je hond allergisch is voor de cobramijt dan geen brokken geven.....je kan wel puur vlees geven, zoals eend, konijn, paard, ik bestel bij specimal...jammer dat je zo ver weg woon anders had je hier zeker wat kunnen komen ophalen....geef bij het eten bietjes ( kroten) coocgel er maar eens op wat het doet voor je hond, ze zijn te koop bij alle supermarkten, biologisch vacuum en al gekookt, wat schijfjes bij het eten geven....niet duur, bewaren in de koelkast bij aanspreken.
Hier kan je zien waar ogin allergisch voor is...de mallasazia is ze niet alergisch voor, maar omdat het immuumsysteem minder is heeft de uitbraak wel en wordt er een behandeling dus ingezet, doot twee x in de week te wassen met de pyoderm, wat echt werkt, en ook de spray en wipes te gebruiken, ondanks alles zijn er wel steeds opflikkeringen die dan de kop in gedrukt moeten worden, ze heeft nu een nieuw antibiotica middel met een prednison spuit gehad, afgelopen woensdag en het hersteld gelukkig weer razend snel, maar het blijft levenslang....geef niet op, er zijn echt maanden dat het goed gaat.
He Willemijn,
We hebben in februari weer een afspraak staan in Amsterdam en bespreken het dan verder met voeding.
ik zal die wines ook eens opzoeken, dank voor de tip.
Ik denk dat we (naast wat we nu doen) ook iets anders moeten. Als het de afgelopen tijd niet zomaar opeens beter gaat, echt er zijn hier geen dagen laat staan maanden zonder jeuk, zie ik dat ook niet zomaar gebeuren als we hetzelfde blijven doen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?