Radeloos!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Samba&IndySamba&Indy

Hoi allemaal,
Mijn man en ik zijn radeloos! Een aantal weken geleden heb ik onderstaand verhaal hier geplaatst:


"Onze Thai Ridgeback Indy is 2 weken geleden gestopt met haar eerste loopsheid. Sinds die tijd zagen wij in het broekje een geelachtig substantie, dit rook overigens niet vies maar een beetje metaalachtig (door de loopsheid denk ik) . Ik moest voor onze andere hond naar haar jaarlijkse controle en had ik het voorgelegd bij de DA, zij gaf aan dat het waarschijnlijk Juveniele vaginitis is en dat ik me geen zorgen hoefde te maken, alleen als het meer ging vloeien ik langs moest komen. Afgelopen woensdag dus toch een afspraak gehad bij de DA waarbij ze een vaginale onderzoek heeft gekregen, het zag er allemaal goed en rustig uit maar ze zag bij de uitgang van de vagina dat daar een "knikje" zit en dat het ook oud plas kan zijn dat daar blijft hangen als het ware. Ik vond dit echt zo'n raar verhaal eerlijk gezegd omdat het echt wel pusachtig is . Nou heeft ze niks qua antibiotica meegegeven omdat alles rustig was, maar aangeraden om puur utero te gebruiken de komende tijd. Maar ik vraag me af of iemand mij misschien iets meer kan vertellen. Overal lees ik namelijk Juveniele vaginitis vaak over gaat na de eerste loopsheid maar in haar geval is het pas gekomen na de loopsheid. Ik ga morgen zoiezo bellen naar een andere dierenarts ook om eventueel het verhaal te kunnen verifiëren en anders elders een onderzoekje te kunnen doen, maar ik dacht misschien hebben jullie zoiets ook wel eens gehad!

Tips zijn welkom! Oeh en ik vroeg me af of puur utero dit wel echt zal kunnen helpen.. Wat zijn jullie ervaringen?

Alvast bedankt!"

Na een second opinion bij een andere DA, 2 antibiotica kuren, een echo en sterilisatie verder is de pussige uitvloeing niks minder geworden ???? deze dierenarts beaamde dat Indy inderdaad geen rechte vagina heeft maar dat ze een knik heeft waar bacteriën zich ophopen. Ze gaf aan dat door de eierstokken te verwijderen de kans op pussige uitvloeing zal verdwijnen, alleen heb ik er een hard hoofd in door die knik waar de bacteriën zich ophopen. Na de sterilisatie hebben ze slles schoongemaakt(pus vrij) alleen vandaag (4 dagen na sterilisatie) zitten we nu op 2 honden luiers per dag, die volledig vol pus zitten. (sorry is echt heel vies om te vertellen). Tijdens de sterilisatie hebben ze een uitstrijkje genomen zodat we doelgericht daarop kunnen behandelen. De knik die ze heeft kan operatief niet verholpen worden helaas. Wat betekend dat of ze de rest van haar leven op en af aan de antibiotica zal moeten. Wij zijn echt radeloos en hopen dat iemand hier een soortgelijke ervaring heeft gehad met misschien tips? Wij willen alles proberen! Ze is zo'n vrolijk meisje alleen zit ze nogsteeds om de 10 minuten aan dr flamoes om het schoon te houden.

Mochten er geen tips zijn dan ben ik alleen al blij dat we ons verhaal zo konden vertellen.

Groetjes! Ps. Sorry ik zie nu dat ik dit verhaal onder een ander onderwerp had moeten plaatsen

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Helaas geen tips.

Maar ik vind het ontzettend sneu voor je hond en ook voor jullie.

Ik hoop echt dat het beter zal gaan of dat iemand een tip heeft waar je wat aan hebt.

Heel veel sterkte!

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ze is gesteriliseerd schrijf je en heeft nog steeds een hoeveelheid pus wat naar buiten komt, dat is natuurlijk niet goed, pus is een ontsteking....vraag een verwijzing naar een specialist...als de dierenarts er verder niets aan doet dan alleen antibiotica voorschrijven..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat heftig, ik heb ook niet echt een tip, behalve een specialist hierover raadplegen, maar wil je wel heel veel sterkte wensen. 

 

Had je deze link al gezien?

https://lib.ugent.be/fulltxt/RUG01/002/165/369/RUG01-002165369_2014_0001_AC.pdf

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dobry, heel goed artikel voor topicopener...hp-thumbsup    hoop dat topicopener er wat aan heeft.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik zou hier zeker mee verder gaan naar een specialist.

Maar als ik het goed begrepen heb, had ze voor de loopsheid nergens last van?

Dan kan ik de denkpiste van de DA ergens wel volgen dat door de eierstokken te verwijderen de kans op pussige uitvloeing zal verdwijnen. Door het wegvallen van de hormonen, gaat dan ook de uitvloeiiing stoppen. Maar dat vraagt wat tijd, het is niet zo dat meteen na de castratie de hormonen al uit het lichaam verdwenen zijn, dat gaat langzaam.

 

Ik lees ook dat je hondenluiers gebruikt... dat zou ik niet doen, want dat kan ervoor zorgen dat de boel gaat broeien. Vraag aan de DA hoe je de vulva best schoonmaakt, gebruik zeker niet zomaar zepen of irriterende producten.

honden page profiel Samba&IndySamba&Indy

" Ze is gesteriliseerd schrijf je en heeft nog steeds een hoeveelheid pus wat naar buiten komt, dat is natuurlijk niet goed, pus is een ontsteking....vraag een verwijzing naar een specialist...als de dierenarts er verder niets aan doet dan alleen antibiotica voorschrijven.. "

 



Bedankt voor je reactie!
Ze doet haar best en wil zeker helpen, ik wil nog even het uitstrijkje afwachten. Deze is naar Utrecht gestuurd dus ze zijn er mee bezig. Mocht er niks uitkomen dan gaan we zeker naar een specialist!

honden page profiel Samba&IndySamba&Indy

" Wat heftig, ik heb ook niet echt een tip, behalve een specialist hierover raadplegen, maar wil je wel heel veel sterkte wensen. 

 

Had je deze link al gezien?

https://lib.ugent.be/fulltxt/RUG01/002/165/369/RUG01-002165369_2014_0001_AC.pdf "

 


Hebben het net zitten lezen! Ik heb weken gegoogled en deze was ik nog niet tegen gekomen super bedankt! Interessant dat er veel vergelijkbare symptomen en antibiotica in voor komt!

honden page profiel Samba&IndySamba&Indy

" Ik zou hier zeker mee verder gaan naar een specialist.

Maar als ik het goed begrepen heb, had ze voor de loopsheid nergens last van?

Dan kan ik de denkpiste van de DA ergens wel volgen dat door de eierstokken te verwijderen de kans op pussige uitvloeing zal verdwijnen. Door het wegvallen van de hormonen, gaat dan ook de uitvloeiiing stoppen. Maar dat vraagt wat tijd, het is niet zo dat meteen na de castratie de hormonen al uit het lichaam verdwenen zijn, dat gaat langzaam.

 

Ik lees ook dat je hondenluiers gebruikt... dat zou ik niet doen, want dat kan ervoor zorgen dat de boel gaat broeien. Vraag aan de DA hoe je de vulva best schoonmaakt, gebruik zeker niet zomaar zepen of irriterende producten. "

 


Bedankt voor je reactie! Ik had in overleg met de dierenarts de luiers aangeschaft. Het is namelijk echt een bizarre hoeveelheid wat eruit komt. Het schoonmaken doen we met afgekoelde gekookt water met een beetje zeezout.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  

Bedankt voor je reactie!
Ze doet haar best en wil zeker helpen, ik wil nog even het uitstrijkje afwachten. Deze is naar Utrecht gestuurd dus ze zijn er mee bezig. Mocht er niks uitkomen dan gaan we zeker naar een specialist! "

Utrecht daar zou je ook naar toe kunnen gaan, faculteit gezelschapsdieren utrecht....

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

 

Ik hoop dat er snel op de juiste manier behandeld kan worden. Volgens mij is daar een specialist voor nodig. Ik zou dat op zeer korte termijn plannen.

 

Je kunt schoonmaken met afgekoelde kamillethee.

Zout in water ook al is het maar een klein beetje kan een bijtend gevoel geven.

 

Ik hoop dat er snel verbetering kan komen.

 

Sterkte.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

"  
Hebben het net zitten lezen! Ik heb weken gegoogled en deze was ik nog niet tegen gekomen super bedankt! Interessant dat er veel vergelijkbare symptomen en antibiotica in voor komt! "

ja idd veel overeenkomsten, ook de informatie dat eventuele afwijkingen aan de vagina wel operatief gecorrigeerd zouden kunnen worden, vond ik interessant.

Hopelijk vinden jullie snel de goede oplossing voor jullie hond.

honden page profiel Samba&IndySamba&Indy

Bedankt allemaal voor het meedenken en de lieve berichtjes! Waardeer het enorm. We gaan kijken wat de kweek doet en dan eventueel door naar een specialist om dit te corrigeren! Updates zal ik hier plaatsen!

Volgende forumvraag: Poepzakjes gedoe
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^