nieuwste "rage" labradoodle

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel I love dogsI love dogs

Beste moderators en Arjen.

Ik keek gisteren bij de rasbeschrijving van de labradoodle en zag dat er in dat topic veel onwaarheden en onbeschaamde reclame voor de labradoodle fokkers staat.

Met wat er nu staat maakt hondenpage reclame voor de founders van de zogenaamde Australische labradoodle. Het is al geruime tijd wereldwijd bekend dat deze founders broodfokkers zijn die stambomen hebben vervalst en verzonnen, hebben gefokt met honden die HD en PRA hebben of daar dragers van zijn en teven back to back hebben laten dekken vanaf veel te jonge leeftijd.
In de meeste gevallen is de Australische labradoodle van de zogenaamde founders lijnen 80-100 poedel van oncontroleerbare afkomst.

Nederlandse fokkers hebben deze honden voor veel geld gekocht van de founders (een soort van piramidesysteem) en dat geld zal terug verdient moeten worden. Dus daar hoort een goed marketingplan bij dat onwaar is.
Ik zal niet zeggen dat de Nederlandse fokkers broodfokkers zijn maar de informatie die ze verstekken aan kopers is onwaar.

Kijk a.u.b eens hier en lees e.e.a eens door:

http://farmsofshame.wordpress.com/2010/05/17/the-designer-dog-fraud/

http://stoprutlandmanor.wordpress.com/
http://www.labradoodle.org.uk/forum/viewtopic.php?f=1&t=13117

Ik kan me niet voorstellen dat hondenpage achter een rasbeschrijving kan staan die onwaarheden bevat, reclame maakt voor broodfokkers en zo goedgelovende mensen voor de gek wil laten houden. Mensen die vaak allergisch zijn en denken het te hebben gevonden met de labradoodle, zeker als ze bij hondenpage de rasbeschrijving gaan lezen.

Wil je een waarheidsgetrouwe versie online zetten, kijk dan eens bij Wikipedia.nl bij labradoodle. Daar is de informatie feitelijk en geen propaganda.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Labradoodle

Mijn verzoek is dan ook de rasbeschrijving van de labradoodle waarheidsgetrouw en reclamevrij te maken en dan op slot te zetten.

Met vriendelijke groet,

ILD.

P.S

De grondlegger van de labradoodle Wally Concan heeft spijt van deze "uitvinding" van de designer dog;

http://www.nydailynews.com/lifestyle/pets/2010/05/05/2010-05-05_man_who_invented_the_labradoodle_regrets_decision_to_breed_worlds_first_designer.html

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "nieuwste "rage" labradoodle" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel gpeetgpeet

@I love dogs
Over propaganda gesproken!
Waar ben jij dan mee bezig? Laster en propaganda en dat eerste is strafbaar en zeker niet wenselijk op forums als deze.

honden page profiel Sandra, Lady Dana & Sir EddieSandra, Lady Dana & Sir Eddie

honden foto van Sandra, Lady Dana & Sir Eddie

Met dat hele F1, F2 enz labradoodle gebeuren moet gewoon opgehouden worden vind ik.
Een kruising labrador x poedel is geen labradoodle en zal het ook nooit worden, het is gewoon een kruising, een bastaard, een vuilnisbakkenras.

Mijn excuses als deze benamingen bij sommige mensen zonder respect overkomen, want dat is niet mijn bedoeling. Kruisingen zijn leuke honden, mooi en lief met net zoveel bestaansrecht als 'ras'honden. De woorden bastaard en vuilnisbakkenras hebben voor mij persoonlijk dus absoluut geen negatieve lading, maar juist positief.

Ik gebruik deze woorden alleen om even duidelijk te maken dat mensen geen misbruik moeten maken van benamingen. Dat wordt namelijk veel gedaan, mensen menen een Labradoodle te kopen (waarom zou je anders die benaming gebruiken?), maar het blijkt gewoon niet zo te zijn.

Groetjes,
Sandra

honden page profiel Sandra, Lady Dana & Sir EddieSandra, Lady Dana & Sir Eddie

honden foto van Sandra, Lady Dana & Sir Eddie

PS: tegen castreren zoals bij de Labradoodles gebeurd, op een leeftijd van maar een paar weken, ben ik het niet eens.

Het heeft grote invloed op de algehele groei van een hond als ze gecastreerd worden op zo'n jonge leeftijd. De botten groeien niet normaal, de groei stopt veel eerder zonder de betreffende hormonen die door castratie weggehaald worden. De breedtegroei wordt namelijk vroegtijdig gestopt, maar de lengtegroei niet, waardoor je lange, smalle honden krijgt in verhouding tot de honden die niet gecastreert werden voordat de botgroei voltooid was.
Verdere gevolgen van een tekort aan hormonen is niet zichtbaar of niet onderzocht, maar ik kan me voorstellen dat er ook gevolgen voor karaktervorming, groei van andere lichaamsdelen en dergelijke zal zijn.
Feit is dat ook honden die op latere leeftijd gecastreerd worden karakterverandering kunnen krijgen. Verder een veranderde stofwisseling zodat ze dikker worden, een slechtere kwaliteit van de vacht (lelijker) en ook zorgt castreren voor een grotere kans op bepaalde tumoren (dus het zorgt niet alleen voor een verminderde kans op borstklierkanken bij teven). En zo zijn er nog wel een paar nadelen op te noemen.

Anoniem (Gast)

Van mij mag iedereen een hondje kiezen die bij hem/haar past. Ras of mix. Maar mensen met een allergie kijk verder dan alleen de aust. labradoodle. Er zijn meer honden "hypoallergeen" en dat zijn onder andere de waterhonden. Google maar eens op italianse waterhond. Ook anti-allergies maar geen jachtinstinkt. Of wat dacht je van een schnauzer, een havenezer, malthezer, wheaten en andere terrier soorten, enz of de poede zelf. Denk eerst goed na over wat je zoekt in een hond en stem daar je keus op af. En wil je gaan voor een design hondje... kies dan een schnoodel of een matipoo of een... gaan allemaal door voor hypoallergeen.
Kan je niet kiezen tussen een goldendoodle of labradoodle... geen nood. De Double doodle (North American Retriever) is ook al in opkomst (kruising tussen labra- en goldendoodle).
En zeg nou zelf.... als je hondje er eenmaal is maakt het niet meer uit hoe groot, wat voor kleur enz. Jouw hondje is altijd de liefste en de mooiste met het meest geweldige karakter!

honden page profiel joyce & tarajoyce & tara

honden foto van joyce & tara

aha nou weet ik wel hoe mijn schoonzusje over mijn hond denkt.
ze weet net zo goed als meerdere mensen hier op de site dat wij een f1 hebben en een zeer lieve en betrouwbare hond hebben en ook zeer lief voor haar pups zijn.
en trouwens mijn pups zijn er een aantal van die geen allergische reactie's vertonen.
tjah en dat de mensen van australie en ook hier in nederland de honden verkopen als ze op jonge leeftijd geholpen zijn ben ik het ook niet mee eens.
mijn pups worden dus niet geholpen..
maar sandra je komt niet echt possitief over want er zijn mensen die de honden niet willen laten helpen.
trouwens kijk eens na de grondleger van gausscholen die traint nu labradoodles voor hulphond en die zijn blijkbaar erg blij met deze honden.
maar goed ras of geen ras voor mij is tara de liefste en geweldigste hond die er maar bestaat en wij zijn er donders gek mee.
je hebt mijn nestje zelf gezien het was een pracht nest en het is nog steeds een pracht nest..
en alle rassen zijn uit een kruising ontstaan maar dat willen mensen niet zien..
nee hun hond is een echte gezonde rashond god weet wat ze daar allemaal mee gedaan hebben..ik krijg nu nog alleen maar complimenten over dit nest vooral van de eigenaar van pappa.

maar maakt mij niet meer uit wat mensen denken ik doe wat ik wil en of je er mee eens bent of niet dat is jou probleem niet de mijne meer..

honden page profiel newfynewfy

honden foto van newfy

Heb alle commentaren niet gelezen, want dan ben ik morgen nog bezig :p
Maar bon ik heb nog nooit een labradoodle of goldendoodle gezien (alleen op foto), dus zooooo ppopulair zullen ze dan toch niet zijn lijkt mij.
Ik ben wel helemaal verkocht voor de goldendoodle. Prachtige beestjes vind ik dat! (qua uiterlijk dan, want ik ken er geen en ken het karakter dus niet)

Anoniem (Gast)

labradoodles zijn schattig! :-)

honden page profiel ACABACAB

honden foto van ACAB

topic is van 01 december 2008

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

Volgens mij zijn ze wel helemaal in op het moment.
Er zitten 3 labradoodles bij ons in de les, alledrie wel heel erg verschillend, de één lijkt meer op een grote poedel. Het zijn leuke spontane honden! :-D

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

topic op slot vanwege omhooghalen door gast, met een aanvallende houding.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "nieuwste "rage" labradoodle" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: eerste keer mijn hond laten dekken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^