We zijn nog niet zo ver, maar de da haalde het aan, een operatie om de anaalklieren niet te verwijderen maar open te leggen of zoiets. Zijn er mensen met ervaringen?
Zijn er ook mensen met ervaringen met sensipharm anal gland?
Je krijgt gratis advies, zou dat eerst proberen voordat je overgaat op een operatie....... Gratis productadvies.
In de meeste gevallen is het voldoende de klieren leeg te drukken. Ter ondersteuning raden wij een supplement als Anal Gland Support aan, samen met vezelrijk eten wanneer de hond of kat ook last heeft van dunne ontlasting. Vindt u het lastig om het juiste product te kiezen, neem dan direct contact met ons op zodat we u kunnen adviseren! Stuur uw vraag naar [email protected] of direct via WhatsApp. probeer het eerst eens een paar maandjes, als het niet helpt kan je alsnog er toe overgaan tot een operatie.. hoop dat er meerderen zijn die dit produkt hebben georobeerd...
Ik ga dit ook proberen, advies gevraagd. Dank je Willemijn
Geen ervaring mee maar ik zou eerder gaan voor een supplement/medicatie met eventueel andere voeding en kijken of dat werkt voordat je gaat opereren.
Zitten er nog risico's aan deze operatie vast?
Voeding heb ik al verschillende keren getracht, maar alles geeft bagger ontlasting en dat is dus ook niet goed. En de risico,s zou ik dus graag willen weten. Weghalen geeft risico op incontinentie, moet ik niet aan denken. Openleggen zou dit niet geven.
Ben benieuwd naar ervaringen. Ik gan vandaag de sensipharm bestellen.op de site van sensipharm staan goede reviews, maar hoe eerlijk zijn die. Op de site vd medpets, 1 review , en daar wordt gezegd, doet niets.
Ik heb geen ervaring met het openleggen vd kanaaltjes, alleen met het weghalen vd klieren.
En het was goed dat we dat hebben laten doen, want door de herhaaldelijke ontstekingen en abcesvorming, waren er al verklevingen en vergroeiingen en dat zou alleen maar erger geworden zijn en had tot tumorvorming kunnen leiden.
Na de operatie zijn het enkele moeilijke dagen voor de hond, het is een gevoelige plek die je goed moet verzorgen, en 't ziet er nogal bloederig uit. Maar eens de wonden genezen zijn, is het een verademing voor de hond om eindelijk van al die ontstekingen en pijn af te zijn.
Dank je Alaska. Goede ervaring dus. Diki is nu 2,5 jaar en vanaf pup, verstopt, ontstoken, verstopt. Sinds een jaar, iedere 6 weken legen door de da. Zelf lukt het mij niet, de klieren liggen te diep.
Als je DA voorstelt om de kanaaltjes open te leggen, vermoed ik dat dit om dezelfde reden is als dat ze bij mijn hond verwijderd zijn: namelijk dat de afvoerkanalen een afwijkende vorm hebben (te smal, gebogen,...). Daardoor kan het anaalvocht niet goed afgevoerd worden en komen er ontstekingen van. Voeding heeft daar geen enkele invloed op, het is een fysiek probleem.
Je kan die techniek van het openleggen nog eens terug bespreken met de arts, vragen wat er dan precies gebeurt, hoeveel ervaring hij daarmee heeft, wat je mag verwachten, wat de voordelen/nadelen kunnen zijn tov het volledig verwijderen, enz... Hoe meer info je hebt, hoe beter je je beslissing kan afwegen.
Succes!
Dank je Alaska, het enige wat ik hoorde was dat de klieren dus diep liggen om van buiten af te legen. Ik zoek informatie, voeding heb ik al meerdere geprobeerd. het is het laatste wat ik ga doen de operatie. Maar informatie en weten hoe of wat is altijd goed.
De hond van een kennis heeft pasgeleden deze operatie gehad. De revalidatie was een pittige tijd, maar nu is de hond weer helemaal gelukkig.
De operatie zoals vroeger nl. het verwijderen van de anaalzakjes, is zeker niet zonder risico en moet door een dierenarts, die veel ervaring op dit gebied heeft, gedaan worden.
Het openleggen van de anaalklieren brengt minder risico's met zich mee.
Citaat
Vroeger werden de anaalzakjes geheel verwijderd. De anaalzakjes zijn gelegen in- en tegen het kringspierweefsel aan, wat de kans op incontinentie aanzienlijk maakte. Een betere methode is de anaalzakjes openleggen. Op deze manier wordt het probleem ook definitief opgelost, alleen dan zonder het risico op beschadiging van de anus en dus incontinentie.
Einde citaat
Bron: https://www.doggo.nl/artikelen/hond-en-gezondheid/anaalklieren-hond/
Ientje ik heb er ervaring mee,Tosca had ook van die diepliggende anaalklieren,regelmatig abcessen,kvv,brokken....het maakte allemaal niks uit,het was zo pijnlijk voor haar,het werd chronisch.
Anaalklieren zijn open gelegd,de hond moet een kap om of iets dat waardoor ze niet bij hun kont kunnen,je kan die plaats niet afschermen,er komt wat wondvocht uit en het duurt best eventjes dat het goed dicht is.
Omdat die ingreep bij de sluitspier gebeurt,is de sluitspier eventjes zwakker,drolletje kan er zo uitvallen maar ook dit komt weer goed.
Tosca was 5 jaar denk ik,weet het niet meer goed en eindelijk klaar met al die antibiotica kuren,pijn en ongemak....toen ze éénmaal genezen was,geen centje pijn en de sluitspier werkte weer perfect.
Fijn jullie ervaringen te lezen. Nu eerst de sensipharm besteld, helpt het niet dan heel goed nadenken. Ik vind het zelf zo,n eng idee, opereren op die plek. Brrrrr moet er niet aan denken,
Ik vond het ook heel eng ben toen ook niet over 1 nacht ijs gegaan,maar die abcessen 3 keer in het jaar,begon inwendig kon ik niet zien,daar was ze steeds behoorlijk ziek van.
Vanmorgen aan het zoeken hoe lang ik op h p ben. De eerste reactie die ik zie is van 2013. Dus best Al lang. Geen idee of ik kan vinden wanneer ik ben aangemeld,
Maar toen kwam ik dit topic tegen.
Diki is inmiddels op een week na 4 jaar. De anaalklieren zijn nooit meer ontstoken geweest, wel nog overlopend of verstopt. Echter de periode van leegmaken is naar rond de drie maanden gegaan.
De sensipharm krijgt ze nog steeds, daardoor wordt de inhoud van de klieren dunner en vloeibaarder. Geen pasta meer, maar druppels vocht., het doet dus zeker wat.
En de laatste twee keer, bleek 1 klier leeg te zijn en 1 klier vol. Dus de rechter anaalklier kan zichzelf inmiddels legen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?