Beste leden,
Zou u aub mij willen helpen met het uitzoeken. Wat kan ik aan mijn schatje geven zodat ze geen vlooien en teken krijgt. Ze is bijna 6 maanden en weegt bijna 1,6 kg. Van sommigen hoor ik dat ze karnemelk geven of knooflook bonbons met schapenvet. Sommige gebruiken schampoo en sprayen. Wat adviseert u voor kleine honden? Ik heb ook enge verhalen gehoord over het vlooien pipetje in de nek. Sommige kleine honden gaan dood aan. We lopen meestal op de stoep. We komen niet vaak in het bos. Is het verstandig om haar te behandelen of kan ik beter pas behandelen als ze vlooien en teken krijgt. Alvast bedankt voor u adviezen ??
Zeker niet wachten tot ze vlooien krijgt! Als ze eenmaal vlooien heeft is het erg lastig om er vanaf te komen, omdat ze dan ook al in je huis zitten!
Ik geef Duke CD Vet Vlo & Teek Exit. Dat zijn druppels op natuurlijke basis. Werkt bij ons heel goed en is veilig, ook voor kleine hondjes.
Als je katten in huis hebt kun je beter de milde versie nemen. Daar zit geen teatree olie in, dat is giftig voor katten.
Schapenvet bonbons met knoflook zou ik persoonlijk niet aan zo'n klein hondje geven. Is heel moeilijk te doseren. Een teveel aan schapenvet is slecht voor je hondje, omdat het moeilijk afgebroken wordt in het lichaam. Het kan dus opstapelen en voor leverschade zorgen
ik zou zo'n klein hondje ook geen schapenvetbonbons geven, ook geen pipetje maar voor een natuurlijk middel gaan en na elke wandeling even nakijken.
Op dit moment heb ik zelf green hero spray voor Jenna.
Ik behandel zelf nooit preventief tegen vlooien en teken. Vlooien hebben ze sowieso vrijwel nooit, laatste keer dat ik een hond had met vlooien was jaren geleden. Volgens mij nemen ze vlooien bijna altijd over van katten. Dus als je katten hebt zou ik dmv een pipet er voor zorgen dat zij geen vlooien kunnen krijgen.
Ik geef mijn honden alleen een pipet als ik merk dat er weer veel teken zijn (in de zomer). Maar op dit moment nergens last van dus dan krijgt ze niets.
Huis- tuin- en keukenmiddeltjes werken nauwelijks tot niets. Ik heb een hond gehad met epilepsie die geen pipetjes mocht, toen heb ik vrijwel alle natuurlijke middelen geprobeerd. Maar zonder resultaat dus.
Hoi Bella, tijdens de wintermaanden in combinatie met een stedelijke low-risk omgeving kan een dagelijkse check op ectoparasieten voldoende zijn. Indien je wel preventief wil behandelen, wat geen onverstandige keuze is, zou ik een spot-on (pipet) adviseren. Er zijn verschillende merken in de omloop die geschikt zijn voor hondjes met een dergelijk gewicht, bijvoorbeeld Vectra 3D 1,5-4 kg of Advantix <4 kg tegen zowel vlo als teek en Stronghold <2,5 kg tegen de vlo. De kauwtabletten zou ik afraden aangezien bijna alle merken hierbij een hoger lichaamsgewicht ter indicatie hebben. Bij twijfel over een methode of middel specifiek voor jouw hondje kan je natuurlijk ook contact opnemen met je dierenarts.
Ik was mijn hond met washbar en geef hier ook druppel van, dit is allemaal op natuurlijk wijze. Google maar eens op washbar hond
Ik behandel nooit preventief. Bij zo'n klein hondje zou ik dat zeker niet doen. Wel geregeld checken natuurlijk.
Ik ga met Kees mee in haar antwoord.
Teken kun je voor behandelen in het tekenseizoen en als je in een zeer teken rijk gebied woont.
Ik behandel mijn maltezer 3,5kg ook enkel wanneer ze vlooien heeft. Dat is in die 9 jaar dat ze leeft, 2x geweest.
Ontvlooid en de kamer goed behandeld, kleedjes in de hete wasgedaan. Kussen is van nep leer.
Woon ik een teken rijk gebied. Ze krijgt dan anti tekenmiddel wanneer het warm begint te worden.
Ik zou een klein hondje van slechts 1,6 kg geen middel geven wat ook geschikt is voor honden tot ca. 4 kg. Veel te riskant zonder je dierenarts om advies te vragen.
Dus mijn advies; overleg met je dierenarts.
Evt. Bij de puppy variant kijken kan ook nog denk ik?
Dit voorjaar plukte ik dagelijks teken van mijn hond. Ik ben toen stop animal bodyguard druppels gaan gebruiken. Ook geschikt voor pups en kittens, konijnen en cavia,s en fretten, veilig voor mens en dier. Staat op op het doosje. Dosering gaat op basis van bewicht. Dosering, eerste dosering is van 0 tot 2,5 kg.
Zelf gebruik ik de helft van de dosering en dit jaar geen vlo of teek meer gezien. Het zijn druppels op basis van plantaardige olie, en stinkt niet. Zit on glazen flesjes die je na opening , afgesloten, in de koelkast kan bewaren.
Deze gebruik ik ook al jaren fijn spul.
Ik gebruik alleen een pipet als er sprake is van vlooien besmetting.(da's 1x geweest in 7 jaar)
en 1 pipet was voldoende om dat de kop in te drukken.
In het voorjaar en najaar kan het nog wel eens zijn dat er erg veel teken zijn op bepaalde plekken bv in het bos.
Als je dat merkt mijdt dan die plekken...zelfs met gif is daar geen land tegen te bezeilen.
Met een werend middel zal een teek vaak over de vacht blijven wandelen
Het is dus wel belangrijk om altijd te controleren na een wandeling en even met een kam door de vacht te gaan.
Verder kan het enorm verschillen hoe gevoelig een dier is voor vlo en teek.
Sommige dieren zijn altijd de klos..anderen zelden
Dit heeft te maken met zuurgraad van de huid en algemene gezondheid
Schapenvet bonbons zou ik niet geven.
Het vet kan niet afgebroken worden door de lever en stapelt zich dus op.
Roos, gebruik je de bodyguard wel of niet preventief, bedoelde je met die ene pipet in 7 jaar de bodyguard of een pipet van wat anders?
bodyguard gebruik ik preventief
Die ene pipet was gif ivm toch paar vlooien en een hond met vlooienallergie die dus nogal heftig reageerde en verschrikkelijke jeuk kreeg en zijn halve staart in 1 nacht kaal plukte.
Dus toen meteen mijn honden en katten een gif pipet gegeven om de boel de kop in te drukken.(toen was het meteen voorbij) en ben ik dus weer terug gegaan naar bodyguard
Een werend middel werkt goed...maar is geen garantie dat het nooit kan gebeuren.
Achteraf bleek de besmetting te komen van een kat van vrienden waar ik met de honden langs was geweest.
Toch heb ik een x een dode teek gevonden, los in de vacht, dus die bodyguard doodt ook. Zit geranium in....
Bij mijn weten is het niet dodend ook geraniumolie niet..iig mag je er niet van uitgaan.
Kan best zijn dat er incidenteel 1 het loodje legt..maar kan net zo goed toeval zijn geweest.
Misschien de hongerdood?
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?