Hallo!
Dit is wellicht een beetje een rare vraag, maar ik ben op zoek naar mensen die eventueel ervaring hebben met gedragsproblemen ten gevolge van maag-darm problemen, of ten gevolge van schildklier problemen.
Qua gedrag heb ik het met name over hyper activiteit (ook na het eten en voor het poepen), geen rust hebben, bijten,..
Heb hiervoor een GT ingeschakeld en deze gaf aan dat het nog eens goed in een van bovenstaande hoeken kon zitten en daar het gedrag vandaag zou kunnen komen.
Uiteraard is de afspraak bij de DA al gemaakt, maar ik zou het fijn vinden ervaringen van anderen te hebben om mij een beetje voor te bereiden.
Alvast bedankt
Te snel werkende schildklier of te veel gedoseerd voor een trage schildklier kan alle klachten verklaren, hyperactiviteit, geen rust, wat bedoel je met bijten? Zichzelf of andere honden, mensen? Kan ook komen door over prikkels, hyperactief.
Schildklier heeft effect op het hele lichaam. , dus ook op maag darmen. Afstemmen van medicatie, het instellen is lastig en luistert heel nauw.
Ik bedoel met bijten het bijten in mensen/handen en zichzelf (pootjes).
Wat jij aangeeft qua overprikkeling klopt inderdaad, echter kan hij überhaupt momenteel niet met prikkels om gaan.
Nelis Verhoeven heeft een interessant stukje geschreven over schildklier en gedrag
https://calmingsigns.nl/schildklier-en-gedrag/
Wat daar volgens mij niet besproken is, is dat de schildklier onderdeel is van een heel systeem, de problemen hebben vaak niet hun oorsprong in de schildklier zelf, maar ergens in dat systeem.
Het zenuwstelsel (rug) zou ook nagekeken moeten worden. Verder kan elke vorm van stress (lichamelijk, geestelijk en emotioneel) zowel gezondheidsproblemen als gedragsproblemen veroorzaken.
Vaak een hele puzzel om uit te zoeken. Ook het voer speelt een rol.
Dank jullie wel voor de reacties ????
inmiddels ben ik bij de Da geweest en heb alles laten onderzoeken (incl. Bloed). Hier hebben ze niks gevonden.
op het moment krijgt hij een bachbloesem en houd ik een strikt ritme met hem aan om meer rust te creëren. Als dat goed gaat, gaan we op advies van de gt kijken of speuren wat meer rust in zijn kopje gaat geven.
Mochten jullie nog tips hebben, zijn ze uiteraard altijd welkom.
uit ervaring weet ik dat dat gedrag ook kan voorkomen uit een aangeboren afwijking in de kop. Prima mee te leven maar kan erg vermoeiend zijn. De afwijking is op een CT scan gevonden.
Hond uitte dit door niet afteleiden bij uitvallen naar honden en soms mensen. Trainen werk niet en corrigeren maakt het erger. Dierenarts noemt het neurotisch gedrag.
Ik weet ook dat er een onderzoek is gedaan naar ADHD bij honden, net als bovenstaande geen inpulscontrole. Diagnose werd bevestigd door kleine dosis ritalin wat bij mensen word voorgeschreven bij ADHD. Honden die het niet hebben worden drukker en honden die het wel hebben juist rustiger en veel meer bereikbaar. Blijkt dat het bij honden zelde voorkomt maar gebeurd dus wel.
Nadeel is dat ritalin toxic is voor honden bij net iets te veel en te weinig niet helpt.
Beide voorbeelden komen zelde voor maar gebeurd wel. 99% is opvoeding en te weinig beweging.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?