Ha allemaal,
Sinds donderdag deed onze sheltie Abby (1 jaar) heel gek. Ze leek ergens last van te hebben, maar we dachten dat het door haar loopsheid kwam. Vrijdagochtend gingen we haar wassen en ontdekten we een hele grote plek onder haar staart, op haar been/naast haar anus. Daar zat allemaal etter. Logisch dat ze zo paniekerig was dus. Gelijk de da gebeld en daar ‘s middags langs geweest. Ze hebben haar een roesje gegeven om het gebied te scheren en te ontsmetten, omdat het anders ook te traumatisch zou zijn.
Sinds die behandeling ontsmetten we de plek 2 keer per dag en krijgt ze pilletjes tegen de jeuk. Ze wil nu alleen nog maar zitten en durfde zaterdag niet te staan, dan raakte ze soort van in paniek en ging ze gelijk weer zitten. Plassen doet ze pas als wij haar optillen en dan laat ze het gewoon lopen. Maar nu vandaag bijt ze ook in haar rechter achterpoot (daarboven zit de hotspot). Daar heb ik net ook een rood plekje gevonden, dus die gelijk ontsmet. Maar die poot staat ook heel raar. Ze probeert soms op te staan maar dat lukt niet. Hebben jullie enig idee wat hier aan de hand kan zijn of heeft iemand hier ervaring mee? Ik wil morgen sowieso weer naar de dierenarts, maar misschien hebben jullie nog tips. Ze heeft sinds vrijdag ook nog maar 2 of 3 keer geplast en poepen kan al helemaal niet. Abby eet en drinkt verder gelukkig nog wel, maar verder ligt of zit ze de hele dag voor zich uit te staren. Ze trilt ook veel, ontzettend sneu om te zien. Hebben jullie tips en of ervaringen?
Ik zou niet tot morgen wachten, bel de da even voor advies.
Nee ik ook niet, dan maar naar een weekend arts, en ook 3 dagen niet poepen, daar moet je ook bezorgd over zijn. Misschien heeft ze een klysma nodig?
We gaan nu inderdaad naar de dierenarts. Dank voor jullie meedenken!
Suc6!
Is het geen fistel?
Daar kan je hond heel veel last van hebben.
Ach gossie, de plek is geschoren en door de hotspot is dat pijnlijk, je beschrijft dat er pus uitkwam, een fikse ontsteking geworden...pijnlijk...heel goed dat je naar je dierenarts gaat voor controle en het even na laat kijken....
De dierenarts heeft ernaar gekeken en de ontsteking zag er gelukkig rustig uit. Er zaten haren in de korst, dus waarschijnlijk trok dat als ze wilde opstaan. Dus die heeft ze weggeknipt en de korst eraf gehaald. Ze heeft ook al haar behoeftes van 3 dagen gedaan in de wachtkamer, oeps. Maar fijn dat het eruit is. En er is gelukkig niks met haar poot aan de hand, want ze kon er nog wel op staan. Nog een injectie gehad tegen de ontsteking en hopelijk gaat het nu snel beter. Ze wil nog steeds liever niet staan, maar dat zal gewoon wel pijn doen en je merkt ook dat ze erg angstig is. Dank voor jullie meedenken!
T is ook gewoon een rotplek. Hopen dat t snel opknapt!
Super meis dat je gegaan bent, wat een opluchting voor dr.... dierenarts is wel wat gewend hoor....ja dat doet ook pijn natuurlijk, korstjes en trekkende haartjes....vertroetel dr maar eens lekker hoor....zacht kussentje onder dr billen ,
Komt goed met Mathilde....
Goed dat je naar de dierenarts ging. Heb je ook pijnstillers meegenomen?
Beterschap.
Nou, maar goed dat je gegaan bent, loopt ze nu wel dan? En ja, pijnstillers zou wel fijn zijn, want oei, lijkt me erg pijnlijk.
Nee, de dierenarts durfde pijnstillers niet aan omdat ze al 2 soorten medicijnen had nu. En omdat ze mogelijk het MDR gendefect heeft (komt veel bij collies voor) waardoor ze niet alle medicatie mag hebben. Heb Abby vanochtend weer gestimuleerd te gaan staan, maar ze gaat weer gelijk zitten. Loopt dus nog niet en ook niet geplast... Mogelijk zijn er toch weer haren in de plek gaan zitten. De plek is ook nog behoorlijk rood. Ze is wel weer van levendiger, maar het schiet nog niet echt op
Wat een rot plek voor een ontsteking, ik hoop dat het snel wat beter gaat.
Ik heb een hond met kennelsyndroom gehad ,die toen ik hem net had ,zeg maar op slot ging door angst als ik hem aanlijnde om te wandelen.Dat uitte zich in trillen en als bevroren blijven zitten in zijn mand...tilde je hem op hield hij zich slap.
Dat heeft een half jaar geduurd.wat raar was ivm hij wandelen inmiddels al zeer leuk vond.
Het gekke was als ik hem aan de riem zachtjes uit de mand trok ...hij na paar stappen van slot ging..en zich uitschudde en blij mee liep...maar verder kwam ik niet.
Toen een gt erbij gehaald die zei dat het een oude associatie van de hond was ..waar hij dus in bleef hangen.
Ze zei verander de plek waar je hem aanlijnt...lok hem met iets lekkers.
en ja hoor...meneer kwam zelf uit zijn mand en niks geen reactie bij aanlijnen
Zoiets kan ook bij jou hond aan de hand zijn een angst/pijn associatie.
(zoveel pijn geeft een hotspot niet zolang er niet aan je vacht wordt getrokken als het nog helemaal ontstoken is.)en er is verder ook niks mis met de poot verder.
Het belangrijkste is dat je geen tafeltje dekje gaat geven bij angst.
Je zal haar zover moeten krijgen dat ze zelf gaat lopen.
Ik denk (ivm logische reactie van bezorgd mens en niet weten of het fysiek was) dat jullie haar niet willen lopen nu faciliteren .Je haar op haar plek voer geeft en water en inderdaad optilt voor naar buiten gaan.
Haar blaast leegt zich dan ivm de extra druk van tillen en ook darmwerking vertraagt bij niet bewegen..maar kwam er gelukkig rap uit bij de dierenarts.
Als haar blaas weer leeg is is de noodzaak tot lopen weer weg.
Dat jullie alles nu anders doen bevestigd haar angst voor lopen.
Wat ik zou doen is dus gewoon water en eten aanbieden op haar normale eet drinkplek en er geen aandacht aan geven.
Je kan iets extra lekkers geven natuurlijk wat ook lekker ruikt op wat afstand.
De bedoeling is dat ze zelf die eerste stappen zet en ervaart dat er niks verschrikkelijks gebeurd en gezien ze goed eet en drinkt zal ze uiteindelijk de motivatie hebben daar naar toe te gaan
Ook met uitlaten gewoon roepen naar normale aanlijn plek...haar zelf laten komen evt lokken met iets lekkers.
Komt ze niet...paar uur later nog eens proberen.
Blaas leegt zich uiteindelijk vanzelf..ook zonder optillen dus je hoeft niet bang te zijn dat die knapt.
Niet meteen bang zijn voor te weinig voeding of vocht.(wel in de gaten houden maar ze gaan niet meteen dood zonder) en haar verwachting is zolang ze ligt dat het wordt gebracht.
Succes...en even volhouden , je doet het om haar te helpen.
ohh ps medicatie kan je natuurlijk wel aanbieden op haar honk want dat moet erin.
en de wonden natuurlijk wel controleren.
succes ! Zolang er geen echte pijnlijke fysieke aanleiding is zou dit de truuk moeten doen.
Geef niet te snel op en wees creatief..
Is er een bevriende hond in de omgeving, kan je die thuis uitnodigen en kijken of ze dan in beweging komt..
Of misschien als je die hond snackje geeft uit de hand...dat ze motivatie krijgt om ook te komen als je haar roept.
(niet komen is niet krijgen)
Je kan vanalles proberen...maar zij moet gaan lopen.En verder niet te veel poespas...ze kan lopen..
De knop moet om uit eigen motivatie zodat ze weet dat lopen geen echte pijn meer doet...ookal trekt het misschien nog een beetje waardoor ze nu al in de paniek schiet bij het idee
Ja precies! Vanochtend probeerden we het met een balletje, waar ze normaal erg enthousiast voor is. Ze ging echt in de houding zitten om te gaan lopen en werd enthousiast, maar heeft het uiteindelijk niet gedaan. Wel heb ik haar aangelijnd alsof we gingen lopen en iets resoluter haar meegenomen, toen liep ze inderdaad wel maar alsnog paniekerig (proberen te gaan zitten). Maar ze moet hier inderdaad even doorheen denk ik. Snoepjes werken in elk geval niet, misschien een andere hond wel. Hopelijk wordt het met de dag beter.
eerste stappen zijn gezet en klinken goed ...inderdaad even resoluut zijn voor eerste stappen.
ohh en geen rare pijn reactie dus..gil of extreme reactie
en als ze dorst of honger krijgt loopt ze vast naar haar eet drinkplek.(of ze uitdrogen kan je voelen met huidplooi te pakken)
Ook dat balletje...gewoon blijven doen gezien dat wel gemotiveerde reactie geeft...en bevriende hond.kijk wat werkt.
Op een gegeven moment gaat de knop om...
Wij noemde dat, dat hij vergat bang te zijn. (was hij te enthousiast voor )
Ik zeg ga zo door
Dank je, gaan we doen! Nee geen gil, wel wat piepen. Maar dat kan ook angst zijn, lastig te bepalen. Nog 1 vraagje: hoe deden jullie het met plassen? Want dat heeft ze sinds gisteren bij de dierenarts niet meer gedaan, wel gedronken. Ze ligt momenteel wel buiten op het gras, maar maakt geen aanstalten...
Ik zou gewoon wachten...als een gezonde blaas te vol zit leegt deze vanzelf en knapt niet.De sluizen gaan open
Gewoon weer wandelen over een tijdje en voor zelfde geld staat ze op en doet het zelf in de tuin en loopt
Ik heb beschreven dat ook ik mijn hond uit mand trok voor wandelen.Dat moet nu eenmaal.pas later werkte truuk 2 eerst met voer lokken.(was ook maar paar keer nodig)Later kwam hij gewoon zelf voor wandeling als ik riep.
Voor jullie zal dat de bal zijn.
Mijn hond had ook plekken waar hij eens geschrokken was waar hij dan nooit meer iets wilde doen.
Je kan dus eerst een favoriete plek proberen waar ze geen pijn ervaren kan hebben...en daar eens die bal pakken..
Of wandelen met een hond..ect
Toch heb ik een beetje twijfel, goede tips hoor, als het angst is, maar als het pijn is dan vind ik het geen goede tips, als de haren weer vast zitten dan trekt dat weer aan de wond, en aangezien het geen kleine wond is, dan lijkt mij dat pijnlijk.
Misschien dat je toch nog eens het moet laten schoonmaken bij de dierenarts (als dat mag)
Misschien kan de dierenarts iets op de haren smeren dat het niet meer plakt aan de wond?
Ik denk ook maar gewoon mee hoor.
Daar heb je ook een terecht punt! We blijven de wond goed in de gaten houden, ook of er weer haren in komen. Anders kunnen we inderdaad even langs de dierenarts. We wachten even af hoe ze zich komende dagen gaat gedragen. Dank voor je advies!
Ik zou dan ook inzetten op pijnstillers als t niet verbetert. Ook met t gen defect blijven er wel pijnstillers over die wel mogen.
Ik hoop dat t snel opknapt.
Ik ben wel benieuwd hoe het gaat.
@ Kees en Yo.
Ik zei ook: wel de wonden in de gaten houden...
Pijn waarvan?
De ontstekingsremmer moet nu goed werken..en wonden er goed uitzien, droog en vrij van rare trekkende haren.Hond koorts vrij...geen etter geen zwelling ..hond eet drinkt en toont energie..
Verder heeft da niks anders geconstateerd wat extra pijn kan geven...
en ken geen 1 hond die pijnstillers krijgt voor een paar hotspots...ze jeuken meer dan ze pijn geven.
En na 2x da zouden de erg trekkende haren wel weg moeten zijn.
Ze zal de korst wel voelen...maar pijn?... Zoveel dat ze niet kan lopen?Dan had dierenarts toch iets moeten vinden?
Ik denk ook niet dat hond met veel pijn blij in de houding gaat zitten voor balletje..
Wel een hond met angst voor lopen ivm zich een rotje geschrokken toen het wel opeens pijn deed.
Als je pijn vermoed natuurlijk terug naar da...maar ik zou verbaasd zijn tenzij koorts zwelling lamlendig ect
Verder is mijn methode weinig dwingend qua hoeveel bewegen je vraagt...dus dat scheelt ook al.
Ik hoop dat het al wat beter gaat.
Ps Als mijn hond ergens niet durfde te plassen en nodig moest ..dan deed hij 1 enorme plas in huis (tilde zijn poot niet eens op )direct na terugkomst in huis ivm hij wandelen dus wel met plassen associeerde.
Dus dweil bij de hand houden kan geen kwaad.
Ik zeg het voor de zekerheid, een hond die een roesje krijgt voor een hotspot, dat moet flink erg zijn dan dus dat lijkt me pijnlijk, grote plek met etter, klinkt pijnlijk.
Paniek bij lopen, dat klinkt als pijn, balletje ontzettend leuk vinden , gaan zitten maar er toch niet voor gaan, doet me aan pijn denken.
Persoonlijk zou ik wel gewoon eten en drinken brengen, als het anders niet lukt.
Het zou natuurlijk kunnen dat er haren vast zitten in de genezende wond, dat is het enige wat ik wilde zeggen, jouw adviezen, niks mis mee, goede adviezen, behalve als het toch pijn is en dat kunnen wij niet zien..
Ik zou gewoon nog eens naar de wond laten kijken.
Als ze pijn vermoeden terug naar da.Maar in principe zou het prima moeten gaan met de wonden.
Heb ook volste vertrouwen in dat baasjes haar goed in de gaten houden fysiek.
faciliteren even mee wachten tot na da bezoek...als het angst is, doe je minstens 3 stappen achteruit in wat je wil bereiken, als je opeens weer alles aanbied...volgende keer wacht de hond gewoon langer ...het komt toch wel.
Rot voor baasje en hond
Dat is mijn "angst"
Ik hoop ook gewoon dat het beter gaat inmiddels met het dier
Zowel met de wonden als het gedrag.
Mathilde hoe gaat t vandaag met Abby?
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?