Hallo allemaal,
Ben op zoek naar mensen die ervaringen hebben met de
Stichting "Hulp doet leven"
zie graag de reacties tegemoet.
groetjes
Ik ken ze niet, maar ik houd er niet van als stichtingen niks schrijven over het testen op harworm/babesia e.d. En ik vind het ook geen fijn idee dat ze niet het volledige adoptiebedrag e.d. teruggeven als het niet lukt met de hond. Het niet terugkrijgen van geld kan een reden zijn voor adoptanten om de hond langer te houden, terwijl dat voor de hond lang niet altijd goed is.
Ze halen ook intacte honden naar Nederland, daar ben ik ook niet voor. Mensen beloven van alles, maar als puntje bij paaltje komt zou ik niet het risico willen lopen dat mijn adoptant de hond niet laat helpen of zelfs een nestje ermee doet ...
Ik zou aan het modteam vragen om het andere topic te sluiten, het geeft verwarring dat er twee topics zijn :).
Zijn er stichtingen die geld terug geven al je de hond niet langer wilt hebben, ik begrijp wel waarom ze geen geld terug geven, ze zorgen voor alle entingen, maken ze vlieg klaar, geven tuigjes mee waar ze niet in kunnen ontsnappen, alle entingen, ontwormen, bloedonderzoeken naar middellandse zee ziektes, misschien een gedeelte terug geven, maar mensen denken na 3 weken al vaak, de hond is niet wat ik in gedachten had, en dan moet hij al weer terug.
Dat er geen bloedtesten worden afgenomen vind ik kwalijk.
Sam had 3 en een half A4tje met bloeduitslagen, alles werd onderzocht, de dierenarts was zeer tevreden hoe ze dat bij Sam hadden gedaan.
Wat betreft het niet teruggeven van geld, als de hond teruggaat naar de stichting : ik lees ook wel dat als de hond herplaatst wordt, het zelfde bedrag gevraagd wordt. Dat is tweemaal verdienen toch?
Oh haha middelandse zeeziekte hoeft niet, maar wel hartworm en tekenziektes.
Wat Dobber zegt, intacte honden hier heen halen, nee vind ik ook niet goed.
Ik ken deze stichting niet, maar verdienen is een groot woord, vaak word er veel geld ingestopt, het is niet dat ze maar 15 weken in het asiel zitten.
En wil je dan die honden gratis weg gaan geven, dat lijkt me ook geen goed plan.
Nee, ben ik met je eens.
Maar als een hond teruggaat naar de stichting kan toch bijvoorbeeld de helft van het aankoopbedrag teruggegeven worden?
Ach welnee, de stichtingen maken zo veel kosten. Voor oude honden betaal je als adoptant vaak een schijntje, dat staat niet in verhouding tot de kosten die er voor gemaakt zijn.
@ Yooop: in principe zit er geen verschil tussen een hond die uit het buitenland in een gastgezin komt en dan voor het normale bedrag geadopteerd kan worden, of een hond in een gastgezin die eerst een mislukte adoptie had. De nieuwe adoptanten betalen in principe het normale bedrag, dus waarom krijgen de oude adoptanten dan niet hun hele bedrag terug?
Enne, hartworm en tekenziektes (Leishmania, Babesia en Ehrlicha) zíjn de Middellandse-Zeeziektes ;).
Het staat gewoon in ons contract, als je het daar niet mee eens bent, dan moet je sowieso er al niet aan beginnen, vind ik met elke hond trouwens, mensen geven het vaak te snel op, dat na 1 maand de hond nog niet speels is, of bang, terwijl als je de hond een half jaar de kans geeft, dan kan je een geweldige hond hebben, ik snap het, want zo brengen mensen na 2 weken al de hond terug..
Geld teruggeven vind ik helemaal afhankelijk van de situatie, en helaas is het zo dat meestal de mensen een hond geen kans geven.
Er staat in ons contract ok, als de hond na 1 week dood gaat dan krijg je niet je geld terug, kijk als er niet goed onderzocht is dat de hond gezond is dat hij plotseling overlijd, en dan hangt het ook nog af van waaraan, dan zou ik als stichting wel overwegen om geld terug te geven, en soms doen ze dat ook..
Maar ik ga verder die hele discussie niet aan, want daar komen we toch nooit uit.
Niet dat je geen tegen woord mag geven zo bedoel ik het niet, maar niet dat dit topic zo'n discussie word, daar steek ik geen energie meer in.
Trouwens, ik denk dt je niet goed geïnformeerd bent over de ziektes.
Ik weet dat ze in Roemenië ook voorkomen :), goede stichtingen testen de Roemeense honden er ook op. Maar persoonlijk denk ik wel dat er verschil zit in de kans bij een hond uit Griekenland of Roemenië.
Hoi.
Ik ken ze niet. Maar hier haak ik al af "Wanneer de hond nog niet gesteriliseerd of gecastreerd is op het moment van adoptie in Nederland en u kiest ervoor om hem of haar te laten helpen, dan zijn de operatiekosten voor steriliseren cq castreren voor rekening van de adoptant.
"Wij adviseren om alle honden, jong en volwassen minimaal 1x te ontwormen met Panacur. Dit is tegen de Giardia parasiet, deze komt in veel landen voor, tegenwoordig ook in Nederland! Helaas zijn onze hedendaagse ontwormingsmiddelen niet tegen deze parasiet. De panacur is te verkrijgen bij uw dierenarts of online."
Adoptanten behoren dit bij adoptie gewoon mee te krijgen (al dan niet zelf betaald.
En geen huisbezoek. Weinig over de ontsnappingsgevaren. Verhaal adoptie veel te rooskleurig. Nazorg? Achterwacht? Niks over de ziektes idd. Op welke manier komt de hond hierheen. Info is zeer minimaal.
Waarom denk je dat?
Leish dat ik nou weer niet dat het in Roemenie voor zou komen?
Beste Rita,
Dit is een beetje een late reactie maar ik hoop dat je er nog iets aan hebt. Twee jaar geleden hebben wij bij deze een stichting een hondje opgehaald. Op dat moment hebben wij slecht geïnformeerd en impulsief gehandeld. We kregen het hondje gelijk mee en er werden geen vragen aan ons gesteld.
Nu twee jaar later zijn we erg blij met Truus. Ons Roemeense herdertje. Het is een fijn hondje voor ons. Maar ze is erg angstig naar andere mensen. Het heeft ook best een tijdje geduurd voordat ze bij ons helemaal gewend was. Maar dit hadden we ook verwacht van te voren.
Als ik nog eens een hondje via een stichting zou adopteren zou ik het zelf heel anders aanpakken. Toen we naar Truus gingen kijken was het eigenlijk niet de bedoeling haar meteen mee te nemen. Dat dit wel kon vind ik nu eigenlijk best raar. Truus had ook kennelhoest toen we haar kregen. Verder geen ramp en ook wel begrijpelijk, maar toch. Onze hond is inderdaad ook niet gesteriliseerd. We mochten niet naar binnen toen we gingen kijken. Maar ik geloof wel dat de honden in huis gewoon losliepen.
Al met al zou ik bij deze stichting niet nog eens een hond adopteren, ook al zijn we heel erg blij met Truus!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?