Hoi, we zouden een buitenlandse pup kunnen adopteren via een goede stichting. Ze zou met 15w naar België komen en lijkt op een labrador. De mama lijkt op een herder /labrador.
Nu krijg ik net een bericht dat iemand haar hond op bevallen staat met de combinatie van Duitse herder/Golden retriever. Groeien op bij een gezin met kindjes en die hebben we ook.
Ik ben thuisblijfmama en mijn man werkt in shiften. We hebben 4 kinderen van 12,11, 7 en 3 jaar.
Tijd, plek en liefde over.
Maar voor welke gaan we?? Ik was zo zeker van de buitenlandse pup dat ik nu begin te twijfelen met een pup die je op 8 weken krijgt ipv 15 weken.
Kenners?
Ik zou voor de buitenlandse pup gaan. Ik vind een pup kopen uit zo'n rare combi (golden retriever x herder) geen slim idee. Je steunt hier onverantwoorde fok mee, br00dfok of niet. Lekker voor de pup gaan waar je in eerste instantie voor zou gaan. 15 is nog hartstikke jong, jong genoeg om aan te leren met jonge kinderen om te gaan.
Als ik het zo lees heb jij eigenlijk in je onderbewustzijn de keuze al gemaakt.
Een pup met 8 weken al krijgen en met kinderen opgegroeit.
Kijk ook naar wat je van een hond verlangt.
Je hond komt wel in een gezin met jonge kinderen.
Uit wat voor situatie komt de pup uit het buitenland?
Zit die pup nu ergens bij iemand in huis, of in een asiel o.i.d.?
Hebben jullie ervaring met honden, honden uit het buitenland kunnen een rugzakje hebben, ook al zijn ze jong.
Zie je dat zitten om dat met je gezin op te vangen en het hondje alle tijd en begeleiding te geven?
Pascalle, het is echt een oeps nestje daar zijn ze heel eerlijk over en het zal 1 malig blijven dus zeker geen broodfok maar een gewoongezin uit België die 2 honden hebben.
Het is moeilijk dat de buitenlandse pup al van de geboorte volg, ondertussen is ze steeds mooier geworden maar ze komt pas begin september aan.
Goldens zie ik enorm graag maar ons 'aankoopbudget' ligt niet zo hoog mede ik thuis steeds ben. Vandaar dat het me ook aansprak.
Men man wil dat ik een keuze maak en stop met twijfelen
Die kleine puppys van het 'oepsnest' (een excuus dat veel te vaak gebruikt wordt) vinden wel een nieuw baasje.. een buitenlandse hond van 15 weken moet maar afwachten. Ik zou het oneerlijk vinden voor een jongere pup te gaan alleen maar om de reden die jij geeft.. 15 weken is nog zo jong en het zijn dan nog zulke puppies. Echt genoeg tijd om ook de buitenlandse hond aan je kinderen te laten wennen. Je weet toch nooit hoe het loopt.. ook honden die in een gezin opgroeien kunnen onvoorspelbaar naar kinderen reageren..
Ik vind het echt een hele slechte kruising, golden x herder. Zeker als je naar de karakters kijkt van beide honden. Ze hebben niks met elkaar gemeen en bijna een tegenover gesteld karakter. Zeker met de Duitse herder zou ik persoonlijk altijd gezondheidstesten willen bij een pup aangezien er veel ongezonde herders rondlopen met bijvoorbeeld HD.
Oepsnesten zijn ook onverantwoordelijke fok en door toch daar een pup te kopen, steun je die vorm van fokken.
Ik zou echt voor de buitenlandse herplaatser gaan. Er is echt niks mis met een pup pas op 15 weken krijgen. Genoeg mensen die voor een pup naar België gaan i.p.v. Nederland omdat daar een goede fokker zit.
Gogh het is niet perse om dat hoor, ik ben gek op haar maar ik word met de dag zenuwachtiger omdat ik wel filmpjes krijg maar te weinig naar men zin uiteraard. Ik voel er volledig bij betrokken zij' en dat is nu eenmaal moeilijk op zon verre afstand. Mijn man zegt dat ik voor de buitenlandse moet gaan omdat ze de eerste keuze was van mij. Hij vind het anders niet eerlijk. Ik wil de juiste keuze maken want ze blijft hier for ever. Foto van haar bijgevoegd ????
Sylvia, de mama isergens hoogzwanger gedumpt, ze zijn in het asiel geboren. Op filmpjes loopt ze tussen haar zusjes en er lopen ook grotere kinderen. Ze leeft op zand, bakstenen en hooggras.
Vooropgesteld dat ik sowieso zou gaan voor de buitenlandse, denk ik dat je ook mee moet laten wegen dat een hond uit Duitse Herder en Golden nog best wat issues kan gaan hebben. Wat je zegt, de hond blijft for ever. Dus als hij ineens HD blijkt te hebben, is dat ook iets dat for ever meegaat... En het is heel realistisch dat de pup HD krijgt, van de Duitse Herder staat er echt om bekend. En ook bij de Golden komt het vaak voor. Geloof mij, HD is verschrikkelijk. En ook duur als je gaat opereren.
Dus ja, ik zou gaan voor het buitenlandse hondje...
Erg bedankt allemaal!! Ik volg men hart en ga stoppen met twijfelen! We gaan voor Myca blijven gaan, dikke dikke merci om even de muizenissen uit men hoofd te halen
Als ik die foto zo zie, zou ik geen seconde twijfelen, hoor.
Ik heb zelf helemaal mijn hart verloren aan buitenlandse honden en heb er ook alleen maar goede ervaringen mee. Een pup van 15 weken is nog heel jong en kan nog ontzettend veel leren, dus maak je daar geen zorgen om.
Alvast veel geluk gewenst met jullie toekomstige huisgenootje.
Dat geeft vast een stukje rust in je hoofd :). ik zou ook echt voor haar gaan, ze ziet er super lief uit en je weet in principe alles van het beestje, want ze heeft nooit op straat geleefd. Een hele fijne combinatie van én een buitenlandse hond, én toch een hondje waar je alles van weet en de eerste weken echt hebt kunnen volgen.
Komt ze via een stichting oid?
Ja hoor via rescue romanian straydogs ???? maar 15 weken is lang wachten als je al zeker 10 jaar aan het praten bent erover ????
Die stichting ken ik niet, ga even googelen.
Ach, denk dan maar zo: de pups uit het andere nestje zouden ook pas in september weg mogen ;). Dus je bent beide keren net zo lang bezig, maar nu red je wel echt een hondje dat anders mogelijk niet geadopteerd zou worden. Zo heb ik zelf een hondje in de opvang gehad (ook uit Roemenië) die als pup in het asiel kwam. Ik was haar eerste Nederlandse adresje, ze was toen al 7 jaar oud :(...
Ik kan je wel vertellen dat vooral die laatste dagen e-norm langzaam gaan ;). Je hebt er zo naar uitgekeken, die laatste nachtjes gaan veel trager dan normaal.
15 weken is juist helemaal niet zo lang zeker niet veel extra als je al 10 jaar hiermee bezig bent.
10 jaar zijn 520 weken, wat zijn 15 weekjes extra dan nog. Het duurt ook echt geen 15 weken meer tot september, overigens.
Afwijkend antwoord hier dan. Ik heb niets tegen buitenlandse hondjes maar Roemenië zou mijn keus niet zijn. Ik ken weinig ongecompliceerd hondjes uit dat land. Zelfs als ze heel jong naar Nederland komen. Ik vind ze qua karakter vaak minder stabiel dan honden uit zuidelijke landen. Roemeense stichtingen zijn vaak ook lastiger te checken en echt niet alle pups worden gevonden. Ook bij het vervoer uit Roemenië heb ik zo mijn vraagtekens. Zo'n ellenlange hete busrit waarna je een trillend diertje in je handen geduwd krijgt. (Ben een paar keer mee geweest met iemand die een hond ging ophalen). Van het hondje hier weet je inderdaad niet of er erfelijke ziektes zijn maar ken je wel de start en weet je hoe er gesocialiseerd gaat worden.
Ik ga niet adviseren welke keuze je moet maken. Je hart weet jouw keuze immers al, het is het verstand wellicht dat je soet twijfelen.
Wel wil ik iets opmerken over de kruising golden × dh:
Met geluk heb je er een geweldige pup aan met pech ook werkelijk alle pech, en dan bedoel ik zowel fysiek als qua karakter.
Een Dh welke niet uit geteste ouders komt zowel fysiek als op karaktereigenschappen kan behoorlijk tegenvallen in een gezin.
Ik kan het weten. Ik heb een dh met fci stamboom en dna profiel..je zou zeggen alles flex toch?! Nou nee...het is een zeer prikkelgevoelige hond die ver bij jonge kinderen vandaan had moeten blijven.
Let wel; schat van een hond met een hart van goud, maar het is ontzettend hard werken en investeren om de hond stabiel te houden in gedrag. Kan zeggen dat het met momenten geen aardigheid is om een dh in huis te hebben.
Hopelijk heb je hier iets aan in de overweging van je keuze.
Maar dat kan de buitenlandse hond ook krijgen hoor. Dus kwa gezondheid kan je daar geen lijn in trekken.
Ik zou niet wakker liggen van die 15 weken hoor. Ik had mijn jongste ook op die leeftijd omdat het een buitenlandse pup is (niet van asiel maar goede fokker). Wij kunnen voor jouw die keuze niet maken! Al zou ik wel gaan voor de buitenlandse pup omdat ik kriebels krijg van die zogenaamde oeps nestjes :D
Wij hebben Mellow de spanjaard gekregen toen hij ongeveer 8 maanden was. Geen dag spijt van.
Ik ben t wel met Klara eens dat Roemeense honden vaak banger zijn. Nu is dit nog een jonkie die niet op straat gezworven heeft, maar t is wel iets waar je goed rekening mee moet houden, ook ivm je kinderen.
Maar super dat jullie voor een buitenlandertje gaan, ze ziet er lief uit.
Heb niet alle reacties gelezen, dus misschien zeg ik wat dubbel.
Maar ik zou voor de buitenlandse hond gaan. Ik ken best wat retrievers herders en eigenlijk vind ik ze bijna stuk voor stuk niet leuk. Heel erg druk, lomp, vocaal en reactief.
Persoonlijk vind ik een pup met 15 weken juist makkelijker, maar dat is persoonlijk natuurlijk. Snap ook dat mensen zo'n klein schattig pupje juist fijn vinden in huis te hebben.
Daarnaast zou het voor mijn gevoel niet eerlijk zijn om zo'n hondje in het asiel te laten zitten omdat er dichterbij een pupje wordt geboren.
Natuurlijk kan dat, ik ken er ook genoeg. Maar aan de andere kant vind ik het met een buitenlandse hond toch minder de kat op het spek binden dan met een Duitse Herder die vaker wel, dan niet HD ontwikkelt. En dan ook nog een Golden erbij, ook erg gevoelig voor HD... Er zijn meer buitenlandse honden zonder issues, dan Duitse Herders en Goldens, vermoed ik zo.
Duitse herder kan alleen als de ouder niet zo'n glijbaan rug heeft. Dat is mijns inziens gewoon nog erger want dan kan ie zonder HD niet eens fatsoenlijk lopen door een misvormd skelet. Ik zie ze hier vaak... het ziet er niet uit. Een rug hoort recht.
Ik heb ken weinig echt stabiele buitenlandse honden, máár mijn tante heeft 3 honden uit Roemenië geadopteerd, en dit zijn echt hele stabiele lieve rustige schatten. Ze zijn er dus wel de jongste kwam met 5 maanden in NL.
Het is waar dat Roemenië een land is waar ze echt heel slecht met dieren omgaan en er zijn genoeg onstabiele hondjes uit dat land. Maar als ze als pup opgegroeid zijn in het asiel is het wel heel anders dan wanneer ze van de straat komen.
Overigens, bij de zuidelijke landen zit je met de grote kans op ziektes. Dat is voor mij een reden om geen hond uit Griekenland/Spanje te willen adopteren.
Qua vervoer kiezen stichtingen voor transport over de weg, of met het vliegtuig. Het lijkt beter om met het vliegtuig te gaan vanwege de snelheid, maar je moet niet onderschatten wat een vliegreis met de honden doet. Op transport over de weg kunnen ze tenminste na een tijdje soort van wennen aan de rit en beginnen ze iets te ontspannen. Bij een vliegreis gebeurt dat niet en is het een continue stress over een hele dag tijd.
Bovendien zijn het meer 'handelingen': ze moeten in en uit de bench om te wegen/bench te wegen, door piepende controlepoortjes, opstijgen, eventuele turbulentie, dalen, opgeladen worden op karretjes, ratelend (al dan niet via een roltrap) door het vliegveld en dan in de aankomsthal nog een tuigje om en in de bench van de adoptanten. En dat allemaal in relatief korte tijd. Oh, en dan nog de rit naar huis. De snelheid van een vliegtuig heeft een tijdsvoordeel, maar daarmee komen ook echt nadelen om de hoek.
Gedeeltelijk wel/niet mee eens. Ik ken heel veel ongecompliceerde Roemenen. Maar ken er ook veel met trauma's. En problemen door geen goede begeleiding ná adoptie. Ik zou ten aller tijden voor het buitenlandse hondje gaan. Maar dan wel de juiste die in mijn woonsituatie past. Een pup uit Roemenië is niet blanco. Je moet wel goed weten hoe de pup daar is, want je hebt 4 kinderen, waar 1 van 3jr oud. Dat betekent "onvoorspelbaar". En dat is de grootste vijand van een onzekere hond. Daarnaast zal je veel aanloop hebben van vriendjes vd kids. Met een leuke, onbezorgde pup zal dit een minder groot probleem zijn dan met een onzekere hond. Want als dit niet goed begeleid wordt, heb je straks een pup die angstbijt en visite wegjaagt. Dus zorg dat je goed ingelicht en voorbereid ben. Maar ook dat je dit tijdens de screening/huisbezoek heb besproken en er een achterwacht is (en uiteraard nazorg). Mocht het toch niet gaan, waar gaat pup dan heen? Succes.
Precies dit. Ik zeg ook niet dat alle honden uit Roemenië onstabiel en moeilijk zijn. Ik ken ook twee hele leuke. Maar ik ken er ook best wel wat met een gebruiksaanwijzing richting andere honden en kleine kinderen. Ook als ze als pup al deze kant op komen. Tegelijk worden ze op de site van stichtingen altijd positief beschreven en is er vaak nauwelijks hulp als het minder gaat. Dat is gewoon een kanttekening die ik bij honden uit Roemenië heb.
Ik zou voor de hollandse hond gaan, je kan regelmatig gaan kijken, kijken hoe de pups zijn, je kent de achtergrond vd hondjes, zijn de ouders getest op hd ed en dat soort dingen? Je ziet ze opgroeien en groeit zelf mee met de pup.
Inderdaad ik ken ook veel probleem hondjes uit buitenland.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?