Blaffen naar voorbijgangers

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

We woonden vroeger in een appartement (niet gelijkvloers) en nu wonen we in een huis. Onze hond blaft constant naar alle voorbijgangers (hij kent dit niet). Wie kent dit probleem? Wat doe je eraan? 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

bij ons hielp het door zoiets te zeggen als: jaaa goed gehoord dat is .... wat er maar voorbijkwam. Op een kalme maar toch enthousiaste toon, en haar dan bij me te roepen en daarvoor te belonen, met een spelletje, een lekkerte, oid.

In het begin moest ik haar dan vaak wel even afstand laten nehmen, door bijv. mee te nemen naar een andere kamer oid. en haar daar even toe te spreken en te "belonen"

 

Maar ze leerde al gauw de normale gang van zaken hier kennen zodat ze nu alleen nog blaft als de bel gaat of er iets anders dan anders is.

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Ik heb er 3. Als 1 begint, volgt de rest. En er lopen constant mensen langs mijn huis. Ik heb ervoor gekozen mijn vitrages dicht te doen en luxaflex naar beneden te houden. Anders blijven ze aan de gang. Dit gaat al jaren goed. Boven 2 radio's aan, is mijn reactieve teefje ook rustig. 

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Raamfolie. Rustig bij je roepen. En de tijd nemen om de hond rustig te laten wennen aan het nieuwe, zo'n verhuizing is niet niks voor een hond.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik heb lichtdoorlatend folie voor t raam en de radio aan. Werkt prima.

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Merci voor de antwoorden iedereen! Ik ga raamfolie proberen en het geruststellen / benoemen doen we al maar ik heb niet de indruk dat het helpt.

Hij is trouwens opgegroeid in dit huis (tot hij 6m was) en dan hebben we 2 jaar in een appartement gewoond. Dus qua wennen valt dat wel mee. Maar toen hij jong was, ging hij niet echt waken maar nu is het een echt wakertje. 

In de tuin gaat het goed als hij de buren hoort of ziet, maar ook daar als er vooebijgangers zijn, flipt hij helemaal. Met de buren kunnen we kennismaken maar voorbijgangers zijn steeds andere mensen he :/

Volgende forumvraag: Hond VS dreumes 0-1
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^