Wat fijn dat het weer beter gaat.
Mooi hondje trouwens. Ziet er een lieverdje uit.
Rare en kwetsende opmerkingen verder gewoon negeren. Sommigen hebben gewoon geen inlevingsvermogen en dat is een afwijking waar ze zelf niet aan kunnen doen.
Verwen je schatje maar lekker, knuffel je hartediefje.
Dank u wel voor de lieve woorden,zal haar zeker extra verwennen
Is het je 1e hondje? Dan ben je ook snel ongerust! Herkennen we allemaal.Heel normaal . Reverse sneezing, mijn heidewachtel had het, ben ik ook meteen naar de da gegaan. Die heeft het uitgelegd ook wat ik moest doen. Heidewachtel is er 13 mee geworden. Even kopje iets omhoog tillen en over keeltje aaien dat ze slikt en het is over. Tegenwoordig wordt geloof ik ook gezegd neusgaatjes even dicht houden, vind ik zieliger. heel soms doet Diki het ook en ik herkende her. Kopje omhoog aaien slikken en over.
Misschien heb je er nog wat aan,
Maar ga op je eigen gevoel af. Met mijn heidewaxhtel belde ik ook een keer op een zondagavond. Ze hoestte zo. Da zei, klinkt als kennelhoest, morgen over. Tja inderdaad ze hoestte niet meer, maar had wel bijna longontsteking en was heel ziek. Dat had voorkomen kunnen worden waarschijnlijk als ik doorgezet had om toch te komen, haar hele leven heeft ze wel last van gevoelig strottenhoofd gehad.
Aangezien je geen da bent, ik ook niet, toch even een lesje:
Een maagzweer wordt niet veroorzaakt door te veel maagzuur, het is ook geen wondje, het wordt door een bacterie veroorzaakt.
Het te veel maagzuur, beschadigingen in de maagwand en dus zelfs een bloeding is het gevolg van.
Een onbalans kan je in je darmflora hebben, voorzover ik weet niet in het maagzuur.
Wat is het verband tussen een bezorgde baas en hoe je een pom kan vervangen?
Ik snap hem even niet.
Ze schrijft dat ze het eerder heeft gehad, bij de da is geweest, het was niet erg.
Er staat nergens dat er bloed uit de spijsverteringsorganen komt.
Het hondje heeft gebraakt , waarbij als het vers bloed zou zijn, de kleur helder rood zou moeten zijn.
Het is donker.
Bloed verkleurt donkerder als het oud wordt, de kans dat je oud bloed overgeeft lijkt me niet erg groot.
Over de golden met de gebroken poot, was je erbij?
Het kan dat het een dusdanig gecompliceerde breuk was, wellicht nog meer verwondingen, dat de hond nog achterliggende problemen had, waardoor de keus is gemaakt om hem te laten inslapen.
Soms is dat voor het dier een betere keus, dan een lange lijdens weg, omdat wij onze hond niet willen loslaten.
Persoonlijk vind ik het van jou zeer onverstandig om je hond op je oprit te laten.
Je ziet wat er van kan komen.
Een hond met een schop slaan, je had hem wel dood kunnen slaan.
Dit zou ik werkelijk nooit doen of adviseren.
Als die hond jou hond vast had, zou jou slaan de rede kunnen zijn, dat het stuk vel losgetrokken was.
Iets over de kop gooien, dan raken ze gedesoriënteerd en laten meestal los.
Natuurlijk ga je als je hond is aangevallen en gewond is gelijk naar de da, dat is een heel andere situatie dan een bezorgde baas, die hier steun zoekt.
Het zou handig zijn, om opbouwende adviezen te geven en als iets niet duidelijk is, eerst te informeren over hoe of wat.
Dergelijke bijdragen zijn nuttig, de rest voegt eigenlijk niets zinvols toe.
Maar goed, mijn mening.
Sorry Suzanne. Een maagbloeding kan zeker ook door iets scherps oid komen, niet iedere beschadiging vh het maagslijmvlies komt door een bactierie, het kan, maar hoeft niet. kan ook door een te hoog zuur gehalte. Dat is een ziekte en daar is een naam voor .
Oud bloed spugen is donker bloed. En dat kan. Denk bv. Aan ingeslikt bloed van een bloedneus, hier niet aan de orde, of eeh bloeding die langer zit en, siepelt en dieper in de maag zit.
Helder roodbloed zie je meestal bij of slokdarm, of en dat is vaker, bij longproblemen en ophoesten, ook dat spuug je uit. Bloed uit de maag is vaak echt donkerbruine drab.
Als het niet duidelijk is wát een hond braakt en men vermoed evt bloed, ondanks dat de hond zich verder prima gedraagd, is het altijd raadzaam het braaksel te laten onderzoeken op bloedsporen en dan met name hoe het zich verhoudt qua hoeveelheid.
Naar aanleiding daarvan kan men altijd besluiten om over te gaan tot een gastroscopie..
Suggereren waar evt bloed vandaan kan komen is m.i onzinnig..in het verleden een Jack Russell gehad met zware blaasproblemen. Hieraan geopereerd en herstelde redelijk. Werd daarna weer ziek, opgenomen bij dierenarts en de dag dat we afscheid moesten nemen spuugde hij oud bruin bloed..hond was helaas stervende..Om even aan te geven dat álles mogelijk kan zijn.
Bij het spugen zelf kan wel eens een bloedvaatje springen maar dan zie je wat puntjes bloed of het braaksel word wat rozig...oud bruin bloed zit er al langer en kan overal vandaan komen....
Bij twijfel áltijd dierenarts raadplegen en aansturen op onderzoek van braaksel...dan indien nodig verdere plan van aanpak
Tiamo
Witte leeuw, hoe gaat het nu met je hondje?
Laat je het ons even Weten?
Dat klopt, het ging me alleen hier om, hij draait nl de oorzaak en gevolg om van een maagzweer.
Het gaat me niet om alle andere oorzaken van een maagbloeding of beschadiging van de maagwand.
Ik citeer het stuk nog even:
hond heeft wellicht een bloeding of wond in haar maag. Veroorzaakt door een onbalans en teveel maagzuur, resulterend in een maagzweer wat eigenlijk een wondje in de maagwand is. Daardoor oprispingen en extreme gasvorming in de maag ipv darmen en geeft bloed over
Ik ben geen da, ik weet dat oud bloed bruin is, dat moet dus al een tijd in de maag zitten denk ik.
Dan zal je geen goede maaglediging hebben of een opstructie waardoor bloed lang genoeg in de maag blijft om bruin te gaan verkleuren.
Heb het opgezocht, weer wat geleerd.
https://www.gezondheidenwetenschap.be/richtlijnen/bloedbraken-hematemese
Bloedbraken is, zoals het woord zegt, het uitbraken van bloed. De kleur van het bloed kan gaan van helderrood in geval van een plotse hevige bloeding, tot teerachtig zwart bij een langzame bloeding, wanneer het bloed langer in de maag blijft.
Ik vind dat het bij een medisch probleem het raadzaam is om gelijk je da te bellen.
Die kan dan stappen ondernemen, als nodig.
Los daarvan, vind ik er niets mis mee om (als de da gebeld is) te suggereren wat het zou kunnen zijn.
Ik vind het leerzaam, steek er altijd wat van op
We stellen geen diagnoses.
Is niet mijn 1ste hondje.mijn 1ste hondje was een tibetaanse terrier die ik met heel veel verdriet een spuitje moeten geven heb aan haar 11 jaar ze had kanker.daarna bewust 8 jaar gewacht om een nieuw hondje te nemen want afscheid is altijd zo zwaar.Merci voor de tip dierenarts had het ook al gezegd om over keeltje te wrijven..ze zei dat ik niet ongerust moet zijn of paniekerig naar haar moet doen als ze een aanvalletje heeft dat dit omgekeerd effect is.is hetzelfde als hyperventilatie bij mensen zzei ze.
Ik had het hier al gepost een beetje terug.ze heeft goed geslapen die nacht en de volgende dag was het weer volledig over en was ze weer springlevend.net zoals de 1ste keer toen ze hetzelfde had.vreemd he?ik zal sowieso eens onderzoekje aanvragen van buikje ofwel is het echt van iets verkeerd te eten.weet het echt niet.dierenarts 1ste x ook niets speciaals gezien.ze is kerngezond zei ze.longen,hartje goed ,buikje niet opgezwollen...mss eens fotoke laten nemen
Ik had het hier al gepost een beetje terug.ze heeft goed geslapen die nacht en de volgende dag was het weer volledig over en was ze weer springlevend.net zoals de 1ste keer toen ze hetzelfde had.vreemd he?ik zal sowieso eens onderzoekje aanvragen van buikje ofwel is het echt van iets verkeerd te eten.weet het echt niet.dierenarts 1ste x ook niets speciaals gezien.ze is kerngezond zei ze.longen,hartje goed ,buikje niet opgezwollen...mss eens fotoke laten nemen
Het was meer bruin van haar met schuim.dierenarts zei dat dit kan komen doordat het maagje leeggespogen is en daarvan die bruine kleur met gal
Sara had wel een maagzweer door teveel maagzuur, aldus mijn DA. Ze heeft voedsel intolerantie en spuugde regelmatig maagzuur. Hierdoor zou ze een maagzweer gekregen hebben. Nu ze niet meer spuugt is het ook helemaal over. Dus ik weet niet of dit helemaal klopt wat je zegt. Of ik ben verkeerd ingelicht en heb alle onderzoeken voor niks gedaan.
Dit is geen bloed dus doe even normaal
https://www.mlds.nl/ziekten/maagzweer/
https://www.mcvoordieren.nl/maagzweer-hond
Je hebt gelijk!
Heb het even opgezocht, het is bij honden idd anders dan bij mensen.
Ik ging er vanuit dat het het zelfde was.
Gelukkig ben ik geen da
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?