Geen LEUK hondenverhaal.
Ik beschrijf even de situatie. Twee losse honden, eigenaren in gesprek, honden spelen.
Pepijn is dol op een van de twee eigenaren dus holt er hard naar toe (liep ook los) Wordt gegrepen door een van de twee honden, een teef die wij niet kennen, Heidewachtel. Wordt helemaal overdonderd, gelukkig wordt hij snel ontzet door de andere hondenbaas, valt nog tweemaal om.
Thuis blijkt hij pijn in de rug aan te geven. We konden binnen een uur bij de dierenarts terecht. Hij is onderzocht, geen wonden, wel pijn,(kneuzing) waarvoor pijnstilling voor 6 dagen. Zal morgen nog wel meer pijn hebben. Ging pas 4 uur later voor het eerst liggen, blijft voornamelijk staan.
Kort gewandeld. Alles gedaan. Nog geen honger. Beetje yoghurt opgelikt.
Zowel de eigenaresse van de andere hond als ik vragen ons af hoe het nou kwam. Ik denk eigenlijk dat de Heidewachtel haar vrouwtje of de andere hond of de andere eigenaar wilde beschermen? Pepijn is totaal geen agressieve hond, zal nooit een andere hond aanvallen. Gaat vreemde honden liever uit de weg.
In een ver verleden werd hij (als gecastreerde lekker ruikende reu) wel een paar keer aangevallen door teven, maar al een hele tijd niet.
Iemand een idee hoe het zo ver gekomen is?
Jantien
Wat een vervelende aanvaring.
Ik denk dat de teef jaloers was dat Pepijn aandacht vroeg en contact had van/met haar baasje.
Het feit dat Pepijn niet kan gaan.liggen, betekent dat hij forse pijn heeft. Hopelijk slaat de medicatie snel aan.
Ik hoop dat er geen blijvend letsel is.
Beterschap voor Pepijn.
Dank voor je reactie, Loesje.
Hij gaat nu wel liggen hoor en springt ook op de bank.
Maar als ik me beweeg staat hij ook weer op..... Ik moet toch zo af en toe bewegen.....!
Gaat nu een beetje eten....yes yes.
Een pijnlijke aanvaring...heel naar en vervelend en het is zo gebeurd.....hoe gebeurd zo iets nou, heel toevallig vanochtend ook wat meegemaakt......twee honden komen er aan, ogin is aan het snuffelen, een bokser komt naar mij toe en in mijn ooghoeken zie ik ogin aan komen hollen, en gaat tussen mij en de bokser staan, geen gevecht maar duidelijk van, hee hoepel op jij.... eigenlijk exact het zelfde wat jij omschrijft alleen is de hond wat agressiever uitgevallen naar jouw hond, met als resultaat een pijnlijke aanvaring...... je kan het soms niet voorkomen, de bokser is een vriendelijke mensenhond, en Ogin geen agressieve hond maar ook zij ging er tussen staan...... echt van hee hoepel op jij...
Flinke kneuzing is heel pijnlijk, grote kans dat Pepijn morgen nog stram is, als die zelf beweegt alleen maar goed maar rustig aan.
Ja, ik denk inderdaad zoiets als verdedigen. Wel goed van Ogin hoor, dat hij jou beschermt!
Ik was er een eind vandaan, want ik loop tijdelijk met één kruk en Pepijn holt altijd hard vooruit.....
De eigenares is erg geschrokken en zij heeft ook aangeboden de dierenarts te betalen, dus ik doe straks even een kopie in haar brievenbus.
Omdat Pepijn zo klein is en niet terug vecht is hij snel het slachtoffer natuurlijk en kwetsbaar.
Gelukkig heeft hij nu gegeten en gaat hij ook gewoon makkelijker liggen. Pffff.
De bokser is een hele lieve hond, geen vervelende hond, mij mag die graag en ik ook de bokser, toch wat beschermend van Ogin ? Denk meer een tikkeltje bezitterig Ze deed het ook bij Bams en ik betitelde dat als een tikkeltje jaloezie....gelukkig geen agressie van Ogin....en wat lief dat je Ogin een hij noemt, En de hele kleintjes daar doet Ogin het niet bij, die beschouwd ze als....te klein ? Hoop dat Pepijn snel van de pijn af is, en die mevrouw die de kosten wil betalen, alleen maar lof.
Ach arm ventje, wat een schrik. beterschap en sterkte!
Vaak wordt gedacht dat een hond zijn baas wil beschermen, maar dat is het niet.
'Het is wel zo, dat een hond zich door zijn baas gesterkt voelt om uit te vallen. Door de steun van de baas.
Geef de hond aan een vreemde en hij zal niet uitvallen.
Het uitvallen is communiceren, de hond wilt een vreemde uit de buurt. Daarbij maakt het niet eens heel veel uit welke hond bij hem in de buurt komt
Het uitvallen, zie je vaak bij de onzekere honden, als je zeker bent van je zaak, dan hoef je een ander ook niet weg te jagen.
Honden, die gelijk aanvallen, daarbij is er een grote kans, dat een hond dit eerder heeft gedaan. Honden zijn. conflict vermijdend, die willen eigenlijk niet fysiek worden. Dat zie je grommen, uitvallen, maar nog niet bijten
Als de er steeds bij de hond over grenzen wordt over gegaan, dan kan hij overgaan tot snappen en bijten.
Maar dat doen ze pas als er heel vaak een grens bij hun is overgegaan.
Een hond die gelijk Pepijn aanvalt, heeft daar al eerder succes meegehad, anders was dit niet zo direct en gelijk gebeurd. Dan was het eerst flink waarschuwen.
De eigenaresse, zou haar hond bij zich moeten houden, beschermen zodat dit niet meer gebeurd/
Eigenlijk adviseren we daarom altijd een melding te maken bij de politie en je gemeente van een bijtincident, wie weet heeft deze hond al een hoop incidenten op zijn naam.
Je krijgt dan een aanlijn en muilkorf plicht en terecht.
Toevallig hoorde ik net van een andere hondeneigenaar dat deze hond het al een paar keer eerder gedaan heeft!
De eigenaresse zei ook direct : " nou laat ik haar nooit meer loslopen". Zij was erg geschrokken.
(Het rare was trouwens dat we één minuut daarvoor een loslopende Amerikaanse Stafford waren tegengekomen, joggend met de baas. Dan hou ik altijd mijn adem even in, maar die draafde ons gewoon voorbij....).
Jemig dat zal schrikken geweest zijn. Zomaar uit het niets Verwen Pepijn maar lekker thuis. Dit is iets dat jij niet had kunnen voorkomen, enkel het andere baasje. Die kent haar hond en had het wrs kunnen zien aankomen. Maarja, zo weinig mensen kunnen hun hond lezen, of ze steken hun kop in het zand. Hopelijk blijft Pepijn zijn leuke sociale zelf. Sterkte en doe rustig aan. Bij beide zal de schrik er goed in zitten.
Mijn ervaring is, als 2 honden samen zijn, en er ineens een 3de bij komt, dat 1 hond dat vaak niet wil, en dus gaat claimen, de hond, niet het baasje.
Dat vreesde ik al en ik snap niet, waarom je na een eerste keer niet gelijk maatregelen neemt.
Voor elke hond die gepakt wordt, betekend dat zo een nare tot zelfs traumatische ervaring. Ik vind het zo erg.
Hoe is het nu met Pepijn? en jezelf?
Ik hoop dat je een melding gaat maken. Na een melding Geb euro nog niets, pas na meerdere meldingen gaat de politie mrt de eigenaar een gesprek aan.
Hij komt zo wel in het systeem, mocht het dan nog een keer mis gaan.
De eigenaresse is een serieuze dame, die zelf ook nogal overstuur was. Ik vertrouw er echt op dat zij ervan geleerd heeft. Normaal kom ik haar eigenlijk nooit tegen tijdens wandelingen. Een aangifte doen vind ik toch wel erg vér gaan.
Ze heeft de rekening al betaald.
We hebben goed geslapen. Pepijn is rustiger dan normaal (blaft niet als we uit gaan - héérlijk.....) en loopt wat langzamer. Dus we doen het maar heel rustig aan. De pijnstilling helpt prima. We hadden wandelplannen vandaag, hij zou met de bovenbuur weer een uur gaan lopen en dan met mij met de auto naar een afspraak in een natuurgebiedje in de buurt, maar dat doen we niet.
Hier ben ik het helemaal mee eens, een vreemde hond die afstuift op een roedeltje, dat wordt vaak niet gepikt.
Laat ook nooit je hond gaan naar een roedel van een uitlaatservice, grote kans dat het fout gaat. Of naar een hond die met iets aan het spelen is, buitdrift.
Zelf had ik een heidewachtel in de jaren 80. Geen makkelijke hond naar andere honden toe, het had zo haar verhaal kunnen zijn. Ook zij snauwde en beet van zich af maar alleen als een hond naar haar toe kwam. Ze zou zelf nooit naar een andere hond toegaan. Destijds was dit een kwalijke karaktertrek van een heidewachtel, ik dacht dat het er aardig uitgefokt was, maar als ik dit lees zijn er dus nog steeds heidewachteltjes die dit gedrag vertonen, niet tolereren dat er een andere hond binnen de persoonlijke cirkel komt, eigenlijk normaal, alleen bij mijn hond misschien te sterk ontwikkeld,
Als dit vaker is gebeurd dan moet deze mevrouw haar verantwoordelijkheid nemen en waarschuwen en de hond aanlijnen en voorkomen. Maar altijd voorkomen is niet altijd mogelijk ,
Heel veel beterschap met Pepijn,
Wat schrikken is dat hoop veel beterschap met Pepijn
Nog even een update. Het gaat goed met Pepijn, maar hij heeft zeker nog pijnstilling nodig. Vanmorgen trok hij voor hij voor het eerst weer een sprintje buiten, dat deed me goed.
Ik merk dat ik wel een beetje bang geworden ben. Aangezien de eigenaresse van "Liv" direct na het voorval zei : "Nou laat ik haar echt nóóit meer los", heb ik haar via de mail gevraagd of ik daar op kan rekenen. Helaas kan ze dat toch niet beloven, want de hond heeft 'heel veel energie'. Dat vind ik toch wel jammer.
Het verhaal gaat wel rond in de wijk, ben al door twee mensen aangesproken die vragen hoe het met Pepijn is! Dat vind ik niet verkeerd. En ondertussen heb ik ook gehoord dat het vaker voorgekomen is...
Ik loop dus constant in het park goed uit te kijken. Ik kan me niet herinneren haar eerder tegengekomen te zijn, dus hopelijk blijft het bij deze ene keer.
Dan dus vasthouden. Doet ze het niet, melden bij de wijkagwnt.
Ach.. beterschap voor Pepijn!!
Ja, of vaak een teefje die van alles gaat lopen regelen dan.
Fijn dat Pepijn goed herstelt. Ik vind het ook netjes van je dat je geen aangifte hebt gedaan aangezien de eigenaar geschrokken is en ook de rekening betaald heeft.
Dat ze vervolgens in de mail schrijft de hond gewoon weer los te laten (ja het staat er genuanceerder maar daar komt het waarschijnlijk wel op neer) vind ik echt schandalig. Ik zou als ik in deze situatie zou zitten dit zeker aan haar laten weten. Aangeven dat je uit respect geen aangifte gedaan hebt, maar dat dit daar natuurlijk wel aanleiding toe geeft om dat wel te doen.
Zeker omdat het nu dus blijkbaar niet de eerste keer was. Stel dat de andere eigenaren allemaal aangifte hadden gedaan, dan was dit Pepijn wellicht ook niet overkomen.
Als je aangifte wilt doen zou ik het mailcontact even bewaren...
Zo'n hond moet gewoon aan de lijn en alleen gecontroleerd contact maken met andere honden. Als zij zegt dat zij jou geen garantie kan geven, dan zou ik haar terug mailen dat jij dan niet de garantie kan geven dat hier geen melding van maakt bij de wijkagent. Zal wat moois zijn..kijken hoe vaak het mis kan gaan..omdat het een hond met veel energie is, ja dan moet je er iets anders op verzinnen ...dan zelf lekker kletsen met een ander baasje en je hond het zelf uit laten zoeken!
De eerste keer dat een hond een bijtincident heeft veroorzaakt kan je geen aangifte doen, maar alleen een melding maken (tenzij het een heel ernstig bijtincident is)
Er gebeurd verder nog niets met een melding, alleen staat de hond in het systeem.
Pas bij meerdere meldingen, zal de politie met de eigenaresse gaan praten.
Als niemand een melding doet, dan kan een hond een hoop ellende blijven veroorzaken en nog steeds los worden gelaten.
Door een melding te maken, bescherm je anderen. Eigenlijk ook jezelf, je weet nooit of je hem weer tegen komt
Precies, je moet maar denken, wie hebben er nog meer geen melding gedaan.
Al heb ik met Faro die bijna dood was een melding gedaan, maar als ze dan een vals adres opgeven, andere stad, dan bereik je er niks mee. Dat hadden wij, we wisten waar de hond vandaan kwam, maar is op naam van vriend uit andere stad gezet, gevolg, meerdere doodgebeten honden, ook een oud vriendje van Faro, was zo'n lief hondje, hij deed het nog zo goed, gewoon op de pont gebeurd, de hond liep los. Hond van de pont af, en weg was hij, met baasje..
Mede door jullie adviezen heb ik zojuist schriftelijk een melding gedaan bij de wijkagent.
Nu twijfel ik nog of ik de eigenaresse van de hond moet inlichten. Ik doe dat denk ik niet. Ik vertel het wel 'in de wijk', dan komt het vanzelf bij haar terecht.
Ik zou het lekker voor je houden, voordat je er heel veel gezeik en ruzie door krijgt.
Goed gedaan!
Ik zou het haar zeker niet vertellen, je melding blijft anoniem. Je wilt ook geen persoonlijk gedoe.
Mocht het nog een keer verkeerd gaan, doen zet hopelijk weer een melding. Dat is de juiste weg. De instanties zijn op de hoogte en kunnen als nodig ingrijpen.
Mocht je mensen spreken die ook een aanvaring met die zelfde hond gehad hebben, misschien kan je ze overtuigen om alsnog een melding te doen.
Ik vind dat iedereen gewoon veilig met zijn hond miet kunnen wandelen.
Hoe is het nu met hem?
Ik zou het ook voor je houden. Tenzij diegene er specifiek naar vraagt. Of wanneer je iemand anders spreekt die hetzelfde heeft meegemaakt met die hond.
Het gaat goed met hem, hij trekt weer zijn sprintjes als voorheen. Vandaag voor het eerst zonder pijnstiling.
Sinds het incident blaft hij wel anders, hij doet nu : woe/woe/woe! in plaats van waf/waf/waf!
Mooi dat Pepijn weer zijn sprintjes trekt.
Verandering van blaftoon is misschien wel fijn. Woef woef klinkt minder schel.
Beetje late info; ik heb voor Casper en mijzelf VSM Arnica montana D6 tabletjes in huis in geval van kneuzingen, verstappingen etc..
Mijn verpakking is anders, maar hier staat meer uitleg bij. VSM geeft summiere info zoals eigenlijk alleen is toegestaan bij homeopathische producten.
Die vrouw moet haar hond niet loslaten als dit al meerdere keren is voorgevallen. Doet zij dit toch, dan wel melding bij de wijkagent/ politie.
Fijne Pasen!
Wellicht gewoon op de plek willen zetten? Sommige honden zijn baziger dan andere honden, dus misschien vond de heidewachtel dat Pepijn te hoog in de energie zat toen hij zo hard rende?
Wat een vervelende ervaring, hoop dat je wel excuus hebt gehad van de andere eigenaar? Beterschap voor Pepijntje :(
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?