Onze Gozer is bijna 9 weken.
Een week lang hebben wij op de bank geslapen, Gozer pieten en jankten even maar werd als snel stil als de bench deurtje dicht ging (na een week op de bank)
Vannacht was Gozer alleen, en dat hebben wij geweten ook, hij heeft heel de boel bij elkaar geschreeuwd, gegraaft en alle spijlen willen weg bijten voor een lange tijd, uiteindelijk werd gozer wel stil, maar zodra na het buiten laten voor de nachtelijke plasje begon het gegil opnieuw.
ook overdag zodra het deurtje dicht gaat gilt hij de boel bij elkaar.
Nu overwegen wij om Gozer toch maar mee te nemen naar bed, en dan uiteindelijk de bench te gaan verplaatsen als het beter gaat.
maar waar doen wij goed aan? help!
Je doet er, in mijn ogen, sowieso geen goed aan door hem in een bench te stoppen terwijl hij zo reageert.
Neem 'm lekker mee naar boven om te slapen. Of blijf zelf beneden slapen en de pup beneden naast je.
Pas wanneer de pup genoeg gewend is, zich goed op zn gemak voelt, ga je wat verder weg liggen.
Een bench is geen moeten he. Sommige honden willen gewoon niet opgesloten zitten.
Daarnaast wordt het warmer weer, dus willen honden zich gewoon in de nacht verplaatsen naar een koeler plekje in huis.
Waarom moet hij dan van jullie in de bench? Hij laat duidelijk merken dat hij het niet prettig vindt. Blijf lekker beneden bij hem of neem hem mee naar boven, stel hem gerust wanneer hij in paniek raakt. Het is nog maar een baby. Niet leuk dus om dan al meteen verplicht een hele nacht opgesloten te zitten in een vreemde omgeving zonder gezelschap.
Het is ook onnatuurlijk om een hond op te sluiten in een bench.
Er zijn honden die het goed aangeleerd is, waarbij het wel lukt.
Dan is het geen probleem natuurlijk, als ze daar dan 's nachts graag liggen.
Misschien lukt het beter als de druk er van 'de bench in moeten met het deurtje dicht' eraf is.
Waarom wil je graag dat je hond in een gesloten bench zit?
Is dat uit angst voor onzindelijkheid of slopen?
Je kan nog een puppyren gebruiken zodat je hond meer ruimte heeft, je hond voelt zich misschien minder opgesloten en hij heeft wat meer leefruimte.
Het is sowieso niet verstandig om zo'n jonge pup zo te laten gillen in de bench, het enige wat je bereikt is dat hij overstuur raakt en een hekel aan de bench krijgt.
Mijn jongste hond is 9 maand, heeft nooit in een bench gelegen.
Slaapt vaak op bed.
Maar evengoed als ik 's nachts werk ligt hij zonder probleem in de bijkeuken met de andere hond.
Eigenlijk is dat automatisch gegaan, nooit geoefend maar gewoon gedaan.
Overdag net zo, wel eens een uurtje weg en blijven de honden ook in de bijkeuken.
Daar ook nooit druk op gezet of geoefend, gewoon honden op hun kussen, zeggen dat ze moeten even moeten wachten en weggaan.
Hij vind het nu al fijn om te kauwen aan onze tafel en plintjes (en al het andere waar hij op kan kauwen)
Daarnaast om te voorkomen dat hij zijn behoefte in huis doet, want dit gaat hartstikke goed (zindelijk worden)
De eerste week hebben wij op de bank geslapen met ook de bench deurtje dicht, dit ging hartstikke goed. Vandaar dat we dachten we kunnen in onze eigen bed.
Je leest zoveel uit een lopende adviezen dat je soms door het bos de bomen niet meer ziet, wij willen ook absoluut geen verkeerde beslissingen nemen.
onze eerdere honden (als pup zijnde) sliep direct beneden zonder maar een kick te geven.
Neem de bench mee naar boven, zet hem naast je bed, ga beneden een lekker mandje neerzetten voor op de dag en moet je weg, leer je pup met een puppyren daar dan in te verblijven, heeft tie zijn mandje daar, en snachts mooi meenemen naast je bed...wanneer de hond ouder wordt en vrij mag rondlopen gaat die vanzelf een eigen plekje opzoeken...nu voorlopig mooi naast bed en kijk of die dan de bench niet zo erg vind.
Ja dat deden de honden hier ook, als pup overal op willen kauwen, vooral stoelpoten en zo.
Maar zodra ze dat deden, ehhh zeggen en iets naar ze toe gooien waar ze op mochten kauwen.
Bij beide honden viel dat kwartje redelijk snel.
Hoewel de jongste hond een verzamelaar is en alles wat hij vindt op zijn kleed verzamelt.
Geef je hond dan iets waar die wel op kan kauwen. Je zult 'm ook de hele dag in de gaten moeten houden en bezig zijn met leren wat wel en niet mag.
Zindelijk worden is gewoon na elk eet/speel/slaap moment naar buiten en daar tussendoor ook nog soms. Je merkt vanzelf wanneer je er een iets langere tijd tussen kunt laten zitten. En dan nog, wat geeft een ongelukje? Dat hoort erbij en is ook een leerproces.
Belonen als de behoefte buiten gebeurt, negeren en zonder mopperen/zuchten opruimen als het binnen gebeurt.
Geen enkele pup/hond is hetzelfde, ze leren allemaal op een andere manier en ander tempo.
De kunst is om het tempo van de pup te volgen en niet het tempo van jezelf.
Gek hè, dat je zo zelfverzekerd bent en je dan zo onzelfverzekerd kan voelen, je wilt het zo graag goed doen.
Maar je kunt niet alles goed doen. Dat geeft ook niet, dat hoeft ook niet. Iedereen mens en dier leert z'n hele leven met vallen en opstaan.
Is nog ff te vroeg om de deur dicht te doen. Gewoon nog beneden slapen, je hebt hem pas een week. Komt wel goed hoor. Heb je een gang die je af kunt sluiten? Dan kun je eventueel kijken of hij daar kan verblijven. Of in een ren. Dan kan ie ook niet bij je meubels enz.
Bedankt voor jullie reacties
Gozer gaat vanavond mee naar de slaapkamer...
Wij willen absoluut geen bange hond...
De bench gaan we opnieuw oppakken en oefenen..
Als je merkt dat je hond het zo vreselijk vindt, waarom er dan voor kiezen om zn jong pupje zo te laten janken, tot de spijlen kapot bijten aan toe? Waarom dan niet de keuze maken om er naast te gaan slapen of er naast te gaan zitten tot je hond rustig is. Hier doe je voor niemand goed aan. Daarnaast is een bench niet voor de zindelijkheid, het is gewoon een kwestie van je hond optijd buiten zetten. Ik heb een bench geprobeerd voor mijn 2e pup, ze vond het vreselijk, heb hem gelijk de deur uit gedaan. Ik zou ook eerder gaan voor een ren of een stuk van de kamer afzetten.
Maar voor nu zou ik eerst 10 stappen terug zetten en de pup lekker meenemen naar boven of langer beneden liggen. Wij hebben destijds de hond 2 weken mee genomen naar boven en toen naar beneden verhuisd, daar nog een week geslapen en toen was het goed..
Rustig aan, komt vanzelf goed. Gewoon lekker de tijd nemen.
Ik had overigens voor mijn pup een ruime puppy ren. Daar zat ze dan in als ik even ging douchen, of haar niet in de gaten kon houden. Na 3,5e maanden sprong ze er overheen en zit ze los in de kamer, waar haar mand staat. Ze heeft nooit aan de meubels gezeten, en op 2 bankkussentjes na ook niet gesloopt. Ik heb haar namelijk áltijd zodra ze ergens aan zat te knagen iets gegeven waar ze wél op mocht kauwen, en wat ze wél kapot mocht maken. Als je dit consequent blijft doen zal je pup op een gegeven moment doorhebben dat het niet de bedoeling is op meubels te kauwen. Het is gewoon een kwestie van constant in de gaten houden. Ook wat de zindelijkheid betreft. Als je daar je aandacht aan besteed heb je helemaal geen bench nodig.
Nu twijfel ik, gewoon alleen haar mandje mee nemen naar boven zonder bench?
En overdag het mandje in de bench zetten (met deurtje open natuurlijk)..
Of bench mee nemen naar boven en daar het deurtje openlaten of dicht doen?
ik kan gewoon geen beslissing nemen, liefst neem ik hem mee mijn bed in, bijwijze van spreken
Kan ook, waar jij je goed bij voelt.
Wat is je uiteindelijke doel? Hem s nachts altijd in de bench met deur dicht? Of ik de mand. Want daar zou ik dan vast mee beginnen. Als je hem in de bench wil zet je de bench naast je bed met evt het deurtje open, en steeds als hij geluid maakt even je hand erin en hem gerust stellen.
Maar wil je hem lekker in zijn mand in de kamer beneden, dan zet je hem s nachts in zijn mandje :)
Persoonlijk heb ik mijn beide honden als pup nooit mee naar boven genomen, op oudere leeftijd mogen ze af en toe bij mij slapen. Dit zodat ze niet 'dubbel' hoefde te wennen. Máár ik heb wel bijna 3 weken beneden naast mijn pup geslapen.
Eerste week pup los door de kamer, ze kon liggen waar ze wilde, en dat was het liefst bij mij op het matras, tegen me aan. De 2e week heb ik de puppy ren opgezet en haar daar in gezet met deurtje open (was een hoop opstaan s nachts om haar steeds terug te zetten) en de 3e week in de ren met deurtje dicht.
Dat ligt er inderdaad aan wat je uit eindelijk wilt. Ik heb bij mijn eerste hond bijv ook een bench gebruikt, omdat ik toen nog thuis woonde en dat een voorwaarde was, dus het moest. Maar ook zei liep met 4 maanden al los in huis, gewoon omdat het prima ging. Mijn 2e pup heeft nooit in een bench gezeten omdat zij dit gewoon niet prettig vond. Ik vond het niet nodig om iets langzaam te moeten aanleren terwijl ze het helemaal niks vindt, ze raakte ook in paniek. Zij ging mee naar boven in haar mandje, uit eindelijk sliepen we even beneden en was het goed. Nooit gesloopt..
Wil je dat je hond uiteindelijk los kan lopen of moet je hond altijd in de bench als jullie weg zijn? Hoe gaat het overdag, gaat ze er wel eens vrijwillig inliggen?
Mocht je hond het nou echt niet prettig vinden zou ik voor de mand gaan en desnoods een ren gebruiken voor de momenten dat je even niet kunt opletten. Wij gebruikte daarvoor gewoon een goedkope konijnenren.
Ik ben bang dat als hij een paar uurtjes alleen is dat mijn meubels in kleine stukjes bijt.. ( hij heeft nu al de neiging om het te doen, tuurlijk wordt hij daar in gecorrigeerd)
Dus eigenlijk uit voorzorg maatregel..
tot gister avond ging hij vrijwillig maar na vannacht is dat helemaal niet meer..
liefst wil ik dat hij los loopt..
ben alleen bang dat ik de verkeerde keuzes maak en hem iets verkeerds aanleer wat weer moeilijk af te leren is
Ik ben bang dat als hij een paar uurtjes alleen is dat mijn meubels in kleine stukjes bijt.. ( hij heeft nu al de neiging om het te doen, tuurlijk wordt hij daar in gecorrigeerd)
Dus eigenlijk uit voorzorg maatregel..
tot gister avond ging hij vrijwillig maar na vannacht is dat helemaal niet meer..
liefst wil ik dat hij los loopt..
ben alleen bang dat ik de verkeerde keuzes maak en hem iets verkeerds aanleer wat weer moeilijk af te leren is
Een pup van 9 weken een paar uurtjes alleen laten lijkt me ook niet verstandig.
Dat kunnen ze nog niet.
Bouw dit rustig op met minuten. Ga je langer weg, zorg dan voor oppas in de tijd dat je weg bent.
Hij bijt aan je meubels als hij alleen is?
Hoelang is hij alleen?
Slopen kan komen omdat hij het nog te spannend vind om alleen te zijn. Kauwen werkt nl kalmerend.
Eigenlijk zou een pup eerst zich helemaal veilig moeten voelen in zijn nieuwe huis, voordat je gaat oefenen met alleen zijn of alleen slapen
Hier de pup met 8 weken om en nabij eerst 3 weken in bed gehad...totdat ze dusdanig begon te klooien toen overgezet in de bench op de slaapkamer...een aantal weken daarop verplaatst naar de gang in de varikennel...hier slaapt zij nu nog steeds...ze is nu precies 4 maanden jong...het alleen laten, mijn mening, moet je niet willen zo jong...ik kan onze pup nu ong 45 min alleen laten als ze goed slaapt na een wandeling...zwz kan een pup niet lang zijn plasje ophouden dus kan hij ook niet alleen gelaten worden is mijn uitgangspunt. Het proces van alleen laten gaat vanzelf naar mate de pup ouder word...
Dit begint bij eerst bijv naar de keuken te gaan en pup in woonkamer te laten, daarna even naar de wc gaan, daarna even douchen, even naar buiten en het naar buiten gaan bouwt zich met de minuten op. Dit is mijn inziens een proces van weken en niet van dagen..
Hier heb ik onze pup de eerste 3 weken ong naar boven gesleept, we deden alles samen, van douchen, was opvouwen aan toe...boven liet ik haar dan soms even een minuutje op de overloop en liep naar de zolder en zo gaande weg bouwde zich dat vanzelf uit. Totdat ik haar niet meer kon dragen, kreeg zoonlief de opdracht bij de pup beneden te gaan zitten zodat ik naar boven kon...hierdoor was ze niet alleen maar kon zich toch beetje bij beetje los maken van mijn continu aanwezigheid.
Hopelijk kan je hier iets mee en vergeet niet te genieten van je pupje
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?