Ik zat gisteren op een verjaardag en kwam in gesprek met een mevrouw die vanaf dat de hond 1 jaar oud was ( nu 5 jaar ) verschillende medische trajecten heeft doorlopen zowel regulier als bij een holist sinds een half jaar lukullus veggie geeft waar haar hond het super goed op doet....
Na elke keer weken dan weer paard,konijn etc te hebben geprobeerd ( kvv )
Laat ze haar hond op de lukullus veggie,
Geen gejeuk meer geen rare plekken meer en bovenal een gelukkige hond en eigenaar....
Zo zie je maar weer,
Een paar duizend euro uitgeven aan medische trajecten/immunotherapie/dermatologen/holist met kruiden en supplementen en uiteindelijk blijkt eeh veggie brok de oplossing....
Ik vond het verbazingwekkend maar ben natuurlijk blij voor de hond....
niet van toepassing, heb het even weggehaald...
Ja, dat is vaak een goede oplossing geen dierlijk eiwit meer, of insecteneiwit. Sanimed insect ik zei het al eerder, is ook fijn spul.
Sanimed valt helaas af omdat in de insect ook dierlijk vet ( gevogelte ) zit....
Luca verdraagt ook geen dierlijk eiwit, helaas gaan vegetarische voer ook niet bij haar. Via de vegiefriend kon je proefzakjes proberen. Vind dat wel jammer, ze hebben ook kloven vegetarisch.
Wel fijn, dat die hond het er wel goed op doet. ik weet hier dat er nog een hond was, die geen dierlijke eiwitten verdroeg.
Goed dat je dit onder de aandacht brengt. Wellicht dat andere forumleden of lezers dit voer voor hun hond met bijv. allergieën kunnen gebruiken.
Er zit een beetje dierlijk gevogelte vet in. In vet zitten geen eiwitten.
Nee in sanimed insect,
Er zijn heel veel vegetarische honden brokjes. Kijk ook eens bij yarrah. Of google eens vegetarische voeding hond, dan kom je op veel merken uit. Brokken maar ook blik.
In lukullus veggie?
Waar zie jij dat staan dan?
RJ
Geeft die mevrouw ook supplementen om een en ander aan te vullen en bijv. de invloed van door Voerwijzer minder goed gekwalificeerde mineralen zoals sulfaten, oxides, fosfaten en chlorides, die in Lukullus Veggie aanwezig zijn, op te heffen?
Bij enkel plantaardige eiwit wordt 30% geadviseerd. Dit is bij Lukullus Veggie 24%.
Advies vet is 15%. Lukullus Veggie bevat 9,3%.
Ik neem aan dat de holist van die mevrouw voor de in verhouding veel lagere eiwit- en vetpercentages een oplossing geboden heeft.
Eiwitten en vetten zijn belangrijke bouwstoffen, die in de juiste hoeveelheden gegeven moeten worden.
Jawel
De hond in kwestie moet juist weinig vet....
Idd dat gaat wel goed bij Luca, pens gaat ook goed.
Nee de Sanimed insekt ging het om, gevogelte vet
Voor een hond wat weinig vet mag is dit niet van toepassing....
Dat is slechts één van de door mij genoemde elementen. De andere zijn wel degelijk van toepassing nl. het veel te lage percentage eiwit en de minder goede mineralen; nl. sulfaten, oxides, fosfaten en chlorides
Het gaat hier helemaal niet om 'minder goede mineralen'. De anorganisch gebonden mineralen zijn in sommige gevallen minder goed opneembaar door het lichaam dan organisch gebonden mineralen. Dit is echter van een heleboel factoren afhankelijk. Gaat het om een gezonde hond met een gezonde maag-darmconditie, dan kunnen anorganisch gebonden mineralen prima dienst doen, en hoeven deze niet 'minder goed' te zijn dan organisch gebonden mineralen. Het is dus veel te kort door de bocht om te zeggen dat anorganisch gebonden mineralen 'slecht' zijn en organisch gebonden materialen 'goed'.
Over het 'veel te lage percentage eiwit': dit is een mening van de beheerder van de hobby-website Voerwijzer, die overigens geen voedingsdeskundige of dierenarts is. Wil je daadwerkelijk op wetenschap gebaseerde richtlijnen aanhouden, kijk dan naar de recente Europese FEDIAF-richtlijnen (herzien in 2019). Die zijn namelijk opgesteld door een onafhankelijk team professionals en gebaseerd op wetenschappelijke bevindingen.
Bij een compleetvoer (zoals Lukullus Veggie) is het trouwens niet nodig om supplementen bij te geven.
Wat mooi dat de huidproblemen op deze manier konden worden opgelost. Ik weet van meerdere honden dat ze uitstekend functioneren op vegetarisch of zelfs veganistisch voer. Zolang de voeding compleet is en alle benodigde voedingsstoffen bevat, is er ook niets mis mee.
Iedere hond is anders: de ene hond zal het beter doen op rauw vlees, de andere juist op een vegetarische brok. Gelukkig zijn er mogelijkheden te over.
Ik gebruik in mijn postings niet het woord "slecht", doch schrijf "minder goed gekwalificeerde" en "minder goede" mineralen.
Wij hebben dezelfde ervaring. Een langdurig traject bij de dermatoloog, allerlei medicatie, speciaalvoer waarin de eiwitten superfijn zijn gemaakt waardoor het geen allergische reactie zou geven ( maar dat werkte maar korte tijd) en als laatste oplossing zouden we dan immunotherapie moeten gaan proberen, behoorlijk duur en met een kans van 70 % dat het zou werken.
Via internet gezocht naar alternatief voer en terecht gekomen bij Lukullus Veggie en sinds die tijd klachtenvrij!!!
We hebben het doorgegeven aan de dermatoloog en hopen dat die het ook meeneemt als oplossing voor andere honden, hoewel ik een klein vermoeden heb dat de leverancier van het speciaalvoer dat ze ons onze cocker voorschreven hun voorkeur heeft en dat dus het advies zal blijven.
Apart was overigens dat we toen van de dermatoloog wel opeens het advies kregen om ook blikvoer met kangaroe of paard te proberen, blijkbaar valt dat buiten de allergie-gevoeligheid. En inderdaad: we doen er nu wat hypo allergeen blikvoer kangaroe van Concept for Life bij. Gaat prima. Het is meer om het wat smeuig te maken maar de brokken worden ook zonder dat wel gegeten uiteindelijk.
We geven trouwens ook altijd wat kortgekookte flespompoen bij, op aanraden van een dierenarts in Amerika. Goed voor de anaalklieren.
Onze cocker spaniel is nu al een jaar vrij van klachten en z'n vacht ziet er weer goed uit.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?