zoals iedereen al zegt, vertrouw het niet, koop daar geen hondje
het is ook ontzettend zielig voor de honden, maar de enige manier om een einde te maken aan deze dierenmishandeling is daar geen hondje te kopen. Hoe meer wij bij zulke mensen kopen, hoe meer de ellende in stand gehouden wordt.
Als je een kruising wil die niet teveel geld mag kosten, kan je beter naar een asiel gaan. Daar zitten veel honden op een nieuw liefdevol baasje te wachten.
Vol verbazing bekeek ik deze advertentie en het black and tan hondje zou zo het broertje of zusje kunnen zijn van mijn feetje. Ik heb Feetje in Asten opgehaald (vlakbij sommeren), moeder gezien, contact gehad met baasjes van de vader, en mijn hondje is kruising : 1/4 border collie 1/4teckel 1/2 sheltie. (Ik heb niet het idee dat mijn hondje broodfok was). Maar wat ik ermee wil zeggen, misschien komt de zwarte uit hetzelfde nest met ern omweg bij haar gekomen, nou dan is het echt geen poedel!
Zit is mijn Feetje toen ze nog pup was
https://www.dierenbescherming.nl/checklist-foute-puppyhandel
Op Facebook is een account met lijst van broodfokkers en puppyhandelaren : koophiernooiteenpup
-
Oeps nestjes doen de eigenaren ook geen testen op erfelijke afwijkingen.
Jij koopt er een pup, misschien hebben beide ouders wel ernstige pl, hd, misschien epilepsie, of andere problemen. Daar krijg je vast geen gezonde pups uit voort.
Wat zie jij als hobbyfokker?
Ik zou zeggen, ga voor zo gezond mogelijk. Dus ouderdieren getest op en vrijbevonden van erfelijke afwijkingen, voorouders ook niet geheel onbelangrijk daarvan wil je ook de gezondheid van weten.
Je kunt beter wat duurder uit zijn, je hebt de hond immers voor zo'n 12-15 jaar. Als je de prijs deelt door het aantal jaren dat de hond leeft, valt het allemaal wel mee.
Ga je voor goedkoop, dan heb je kans op een pup die niet zo'n goede start heeft gehad, geen socialisatie, wellicht erfelijke gebreken en pijn, daarvoor duizenden euro's aan dierenartskosten in zijn gehele leventje.
Zet dat goedkoop gewoon uit je hoofd. Ga voor een goed gefokte pup van een gezond ras.
Dat hondje van je link, dat zou wel kunnen. Een goede fokker wil namelijk weten waar zijn/haar gefokte pups blijven, hun leven lang. Je kunt, als je er zelf door omstandigheden niet meer voor kan zorgen, beroep doen op je fokker. Hij/zij zal dan of de hond terugnemen of zoeken naar een nieuw huis.
-
Gelukkig heb je Elly in de handel gezien, een tipje van de ijsberg, ik ben zo blij dat je er niet voor gaat.
Er zijn in Nederland leuke honden te vinden bij bijvoorbeeld ik zoek baas.
Je kan natuurlijk ook even sparen, en wachten en dan een ras nemen wat je echt leuk vind.
Ook zijn er leuke buitenlandse honden, maar dan moet je je wel even in lezen, want niet elke stichting is een goede stichting.
Je zou via een stichting dan bijvoorbeeld kunnen gaan kijken naar een hond die al in Nederland is bij een opvanggezin, zo kom je ook wat meer te weten over het karakter.
Spaanse Waterhonden zijn er ook via Spanje, en die verharen niet.
Ik ben blij dat je het in ziet!
Ja, in het asiel kunnen ook dieren zitten met ziekte of erfelijke afwijking. Maar je steunt in ieder geval niet direct de broodfok en de oeps nestjes. Daarnaast weet je van te voren vaak of een dier wat mankeert, soms komt dat ook later pas aan het licht.
Wat goed dat je besloten hebt om niet voor een broodfokhondje te kiezen.
Het is helaas een illusie om te denken dat er bloedlijnen gefokt kunnen worden die volledig vrij zijn van ziektes - lang niet alles valt te testen en er zijn maar weinig honden volledig gezond én rastypisch. Ook pups met een stamboom uit ouderdieren die allerlei gezondheidsonderzoeken gehad hebben kunnen ziek worden of gedragsproblemen ontwikkelen, en er zijn net zo goed asielhonden van onbekende komaf die fluitend 15 worden. Als gevolg van inteelt kampen vrijwel alle hondenrassen ook met een (soms heel flink) aantal rasgebonden erfelijke afwijkingen, en daar wordt ook door fokkers die zijn aangesloten bij de rasvereniging écht niet altijd open kaart over gespeeld. Het is dus zeker niet zo dat een hondje via de rasvereniging garantie geeft op een gezonde hond, en dat een hondje van Marktplaats per definitie ziek wordt. Maar: het is absoluut zaak om géén hondje te kopen van een handelaar of broodfokker, vanwege al het dierenleed dat daar achter zit. En zeker als je geen >1000 euro kan of wil uitgeven aan een pup van een rasfokker, zou ik kijken naar een asielhondje of een hondje via een stichting (bijvoorbeeld uit Spanje). In Nederlandse asielen zitten over het algemeen weinig probleemloze hondjes (of die zijn binnen een dag geadopteerd), maar in bijvoorbeeld Spanje (waar men heel anders met dieren omgaat) zitten de asielen en opvanggezinnen vol met veelal ongecompliceerde hondjes en zelfs pups, die heel hard een thuis nodig hebben (en medisch onderzocht, volledig ingeënt en gechipt zijn). Kijk hier (klik) bijvoorbeeld maar eens, daar staan ook een aantal hondjes tussen met een minimaal verharende vacht. Hiermee spek je niet de portemonnee van een broodfokker, maar geef je een asielhondje een kans (dit geldt uiteraard ook als je een hondje uit een Nederlands asiel haalt). Ik heb zelf overigens ook twee honden uit een Spaans asiel en dat zijn werkelijk de makkelijkste honden die ik ooit gehad heb, en bovendien kerngezond. Van mijn rashonden (zowel pups als herplaatsers) kan/kon ik dat helaas niet zeggen.
Ja hoor, in de NL se asiels zit het vol zielige hondjes en geimporteerde hondjes, vaak hondies die met alle goede bedoelingen geadopteerd zijn maar het niet redden in een normaal huisgezin. Helaas. Het probleem is echt groot. Natuurlijk kan het ook goed gaan, helaas heb ik het zo vaak fout zien gaan.
Kijk eens op de site van hhin hondenherplaatsingnederland. Daar worden hondjes afgestaan, blijven bij de baas tot er een nieuwe baas zich meld, veel bekend over de afkomst en reden van afstand doen.
Je kan ook bij een rasvereniging aangeven dat je een herplaatser wilt hebben, vaak veel goedkoper en meestal ook eerlijke informatie.
hartstikke goed van je
en ja een asielhond kan ook uit de broodfok of uit een oepsnestje, of pretnestje komen, maar je betaald die mensen dan niet. je werkt er dus niet aan mee. Ze kunnen ook ziek zijn, al worden ze wel eerst onderzocht door een dierenarts, en weet je dus wel op het moment van de aankoop of de hond iets mankeert of niet. Al kan uiteraard elke hond na aankoop alsnog ziek worden, honderd procent zekerheid heb je nooit ook niet bij een goed gefokt hondje.
-
Ik zou Verhuisdieren in de gaten houden.
Mocht je interesse hebben in een buitenlandse hond, wees dan bewust van de ziektes die deze honden eventueel bij zich kunnen dragen bijv. Leishmania dat zich nog na 7 jaar van infectie kan openbaren. Dit is geen kwestie van een pilletje erin en klaar, zoals sommige stichtingen/organisaties beweren. Echter zeer hoge kosten van medicatie, consulten dierenarts, regelmatig uitgebreid bloedonderzoek en dieetvoer. En zo zijn er meerdere ernstige aandoeningen, die buitenlandse honden met zich kunnen meedragen:
Honden uit het buitenland - Medisch Centrum voor Dieren
https://www.mcvoordieren.nl/honden-uit-het-buitenland
Als je met een stichting/organisatie in zee gaat, die buitenlandse honden laat adopteren, zorg dan dat deze voldoet aan ALLE punten van de buitenlandse hondenchecklist:
https://hondenbescherming.nl/ik-neem-een-hond/checklists/
Misschien is Sol een hondje dat jou aanspreekt, hij is nog jong, ruwharig, en niet zo groot
http://www.ace-charity.org/nl/honden/honden/16300
Of Silas, zij is al in Nederland, maar wel een heel aktief hondje
Ik vind Thijs heel leuk:
https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asieldier/hond/150692/dierenopvangcentrum-t-noordbroek
't Is een druk kereltje volgens de beschrijving, maar daar kan zeker aan gewerkt worden. Qua formaat sluit hij ook aan bij die van de pups die je in eerste instantie had gezien.
De hond van Ace ziet er erg bang uit op de foto's, daar zou ik naar informeren, een beetje verlegen betekend ook vaak bang. Wel een mooi hondje.
Silas ziet er ook leuk uit.
ja idd Sol ziet er bangig uit, het lijkt een hondje dat nog veel moet leren en vertrouwen in mensen moet krijgen.
wat een leuke hond, spreekt zeker aan
ik ken de stichting verder niet, ze schrijven dat het hen voornamelijk gaat om ter plekke hulp te bieden en lijken ook wel een open boekhouding te hebben.
-
Geld doet geen pijn,
maar het leed wat ze door moeten maken en/of nog komen kan doet wel heel veel pijn!
Succes met het zoeken naar een gezonde lieve hond!
Zeker een leuke, maar inderdaad, geen idee wat TS smaak is, ik vind ze geen van allen leuk voor mij. Maar ze zijn natuurlijk wel leuk, welke hond niet.
hoe belangrijk is niet verharen voor jullie?
soms verharen gladharige honden juist met bergen van dat heel fijne haar.
Ja als je haren erg vind dan moet je niet voor zo'n ras gaan.
-
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?