Groot en klein kunnen dan misschien vaak goed samen. En op zich geldt dat voor de Berner ook wel.
Alleen de Berners die ik had hadden geen flauw idee hoe groot ze waren. En de laatste was echt lomp en onbenullig. Die zou nooit moedwillig een kleinje iets doen. Maar in onbenulligheid en enthousiasme zou zo'n kleintje makkelijk geplet raken.
Die enthousiasme was dan belangrijk om goed te begeleiden. Elke keer opnieuw. Maar vanuit die eigen ervaring zou ik niet snel naast een chihuahua een berner nemen. Maar dat is persoonlijk op basis van persoonlijke ervaring.
Ik ga niet zeggen wat jij moet doen. Je kent je chi zelf het beste en als je een bernerpup neemt dat opgroeit met zo'n klein hondje is het misschien heel anders. Maar zal wel veel extra opletten en begeleiden betekenen. In de wetenschap dat die pup een heel flink stuk groter word.
Ik denk dat ik die combi zelf niet zou aandurven. Met een bernen pup alleen had ik mijn ogen al voor en achter nodig. Daargelaten dat t dat dubnel en dwars waard was. Het zijn geweldige honden.
Maar ff de rem erop anders blijf ik doorgaan.
Goed dat je deelt welke keuzen je overdenkt. En dat deelt.
Uiteindelijk ben jij de gene die bepaald welke keus je maakt en niemand anders.
Ik hoop dat de reacties je helpen bij het maken van de voor jou en je chi juiste keus.
Wij hebben altijd berners gehad thuis allemaal herplaatsers en de laatste als pup gekocht. Wat een heerlijke honden. Naar mijn idee viel het lompe wel echt mee, maar ik kan natuurlijk wat gewend zijn. Echte kindervrienden, stront eigenwijs en echte knuffelaars <3
Gemiddeld zijn ze 10 tot 12 jaar geworden bij ons alleen onze pup hebben we helaas op 2,5 jarige leeftijd moeten laten gaan :(
Dan zal ik voor de Berner gaan ik ben daar mee opgegroeid met een Berner zijn mooi honden
Ze zijn práchtig! Maar daar gaat het nu even niet om ;).
grote hond kleine hond kan prima...je hebt een boel ook zelf in de hand qua opvoeding en omgang met elkaar.
Die trap(ook al is deze niet enorm) zie ik als grootste obstakel bij grote hond.
Ik heb meerdere mensen met hun handen in het haar zien zitten, ivm hun hond langdurig geen trap kon lopen
bij blessure/operatie of door slijtage /ouderdom.
Dat vind ik echt wel iets waar je over na moet denken. .
Mijn eigen oplossing is nooit een dier zwaarder nemen dan ik de trap op en afkrijg.(ik woon op 3 hoog met makkelijke trappen )
Heb nu ook een hond die ivm leeftijd en slijtage geen trap kan lopen.(zeker niet eraf..en op ook niet als trap stijl is)
Ben reuze blij dat hij 10kg weegt en dus tilbaar is.
Flink stuk lopen buiten kan hij prima...maar niet trap lopen is dus wel een dingetje ,dat ik regelmatig als probleem tegen kom bij mensen met grote honden.
Hoe zou jij het oplossen nu met Bamse als je alleen via 7 treden je huis in of uit kon?
Ook na bv alle operaties ect die ze gehad heeft toen ze nog jonger was..
Is dat niet waaraan je moet denken bij aanschaf?
Trappen zijn leuk zolang je hond erop en af kan bij zo'n grote hond.
We hebben zaterdag weer een bezoek staan bij een Fokker van de berner.
We gaan haar ook echt haar eerlijke mening vragen want inderdaad, met een operatie ed word het trappetje wel een dingetje..
Tja en de ziektes.. We zitten nu een beetje op 70/30 wat betreft corgi en de berner.
Maar we willen wel echt een goede keuze maken.
Ergens denken we er ook aan om een hond uit het asiel te halen, maar daar zitten ook veel probleem gevallen en met kinderen vind ik dat tricky.
Van de week hadden we contact met een stichting.. Daar werden we niet vrolijk van.
We willen met een asiel hond echt rustig de tijd nemen om hem te leren kennen en om te kijken of hij bij ons past.
Maar bij die stichting (honden kwamen uit Bulgarije), moest het allemaal snel snel..
Tja dan weet je nooit of je echt een match bent.
Dus dat is ook echt een warboel moet K zeggen.
Laat je zeker niet overhaast een hond aanpraten uit het buitenland(ookal ben ik groot voorstander van adoptie)
Voor geschikte adoptie hond zou ik in jullie geval eerder kijken naar hond die al in opvang is in nederland
en van gerenomeerde stichting/asiel
Maar iig een plek waar je degelijk kan orienteren of de match klopt
Ohh en fijn dat je de trap serieus neemt
Ja de trap nemen we heel serieus.
Het zijn van die dingen die je moet indekken voor je eraan begint vind ik..
We doen niets overhaast
goed bezig
Ik zou inderdaad vooral ook in je beslissing meenemen; wat heb je je hond te bieden. Een Cardi is wel een ander kaliber hond dan een Berner qua karakter. Het zijn herder, en echt werkhondjes.
En qua trappen lopen..
Ik heb met 2 cardi reuen op een appartement gewoond, en ik kan je vertellen...5x per dag 18,5kg per hond op en af moeten tillen is ook echt geen pretje.
En voor de grootte...je zult het met beide rassen goed moeten managen. Een cardi weegt ook al gauw rond de 17 kg, dus ook dat verschil met een chihuahua is ontzettend groot. Cardi's vinden het in spel leuk om elkaar na te jagen en op te drijven(en te heelen), daar kan je chi ook echt wel geblesseerd door raken. Dus dat zul je wel in de gaten moeten houden. Een Berner is over het algemeen wel gemoedelijker, maar natuurlijk nog een flink stuk zwaarder en soms ook zeer lomp.
Wat goed dat jullie ook een asiel- of buitenlandse hond een kans willen geven. Jammer dat het eerste contact met een stichting niet zo lekker liep.
Nu gaat het bij een stichting sowieso vaak sneller dan bij een stamboomfokker. Stel dat jij je vandaag aanmeldt voor een pup die je op de website van de stichting gezien hebt, dan is die hond natuurlijk al geboren. Je hoeft niet te wachten tot stamboomhond van jouw keuze loops geworden is, gedekt, bevallen etc. Dat scheelt je meer dan 4 maanden wachttijd (van loops worden totdat de pups uit het nest mogen).
Vaak zitten de honden ook in slechte omstandigheden en wil een stichting het beestje het liefst zo snel mogelijk bij een goed baasje hebben. Stel dat er volgende week een leeg plekje is op een vlucht naar Nederland, dan zullen ze alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat jouw hondje mee kan. Het kan dus zijn dat je dezelfde week nog een huisbezoek krijgt en dat een week later jouw hondje op Schiphol aankomt.
Het is wel gebruikelijk dat je bij een stichting niet eerst een tijdje de hond in huis hebt om kennis te maken, en als het niet klikt dat de hond weer weg moet. Meestal is er van te voren veel contact over en weer met jou en wat jij de hond kunt bieden. En dit wordt terug gekoppeld naar de rescuer waar de hond zit en deze kan dan aangeven of dit wel of niet zou kunnen klikken. Bij een goede stichting is er dus al een procedure om een geslaagde adoptie zo groot mogelijk te maken.
Je zou ook kunnen kijken naar een hond in een gastgezin. Dat beestje is al in Nederland ingeburgerd en het gastgezin weet ook veel te vertellen over het karakter.
Er zijn genoeg buitenlandse pups die zich prima aanpassen aan het Nederlandse leven en die net zo leuk en lief zijn als Nederlandse pups. Het is alleen wel zaak om een goede stichting uit te zoeken die je begeleid. Niet alleen van te voren, maar ook na de adoptie.
Het kan wel lastig zijn om een goede stichting te vinden. M.i. zijn dit goede stichtingen: Dog Adoptions Nederland (https://www.dogsadoptionsnederland.nl/) en Stichting Skýlos Strays (https://skylosstrays.com/). DAN is in Roemenië, SSS in Griekenland. Je kunt hun websites bekijken, dan krijg je een beeld van wat een goede stichting doet om de kans op succes zo groot mogelijk te maken. Misschien helpt dat ook bij het beoordelen van andere stichtingen, mocht je ergens een hondje zien waar je helemaal verliefd op bent geworden :).
Het kan inderdaad tricky zijn. Maar mijn ouders haalden toen wij jong waren de meest lieve hond uit het asiel die we ooit gehad hebben voor kinderen. Liever dan sommige honden die ze daarvoor en daarna vanaf pups af aan hadden. Ze leek geen pijn niet snel te voelen (natuurlijk mochten we haar geen pijn doen! Maar was in sommige gevallen wel een ‘handige’ eigenschap), en omdat mijn moeder ook op kinderen met een lichamelijke beperking paste die hun kracht minder goed konden doseren, was het wel erg leuk voor hen, dat ze heerlijk bij ze op schoot kwam kruipen terwijl zij haar ‘aaiden’ en ‘kriebelden’ (ze probeerden op hun manier voorzichtig te zijn, waardoor het ook weer niet super veel pijn gedaan zal hebben, maar Ruby bleef heerlijk liggen slapen, ze kroop zo vaak bij hen op schoot als maar kon!). Daarnaast kon ze al snel apporteren waardoor wij als kinderen met haar konden spelen, blafte ze minimaal (handig met kleine kinderen op bed), kon makkelijk alleen blijven, had geen voedselnijd, en vond liefde en aandacht héérlijk, ook al werd die soms wat ‘ruw’ gegeven.
Wij hadden misschien ontzettend veel geluk ook. Maar ik zou het asiel dus niet meteen afschrijven. Volgens mij kan je je wensen doorgeven bij het asiel, en geven zij een seintje als er een hond binnenkomt die voldoet aan je ‘wensen’ al kan het zijn dat het nu 10 jaar later anders gaat. Mijn moeder had in ieder geval aangegeven een hond te willen die met kinderen kon, en werd toen gebeld dat ze een hond hadden binnengekregen en of ze langs wilde komen om te kijken wat ze van de hond vond. En ze ging meteen mee, en bleef
Mijn zusje is ondanks opgroeien met honden geen hondenfan. Zal ook nooit een hond nemen. Maar als het ‘een Ruby’ zou zijn, dan is dat de enige uitzondering.
Het feit dat jullie zo twijfelen ondanks het bezoeken van fokkers .... misschien zijn beiden dan gewoon niet de rassen die jullie zoeken?
wij twijfelden ook tussen mini aussie en sheltie. Maar bij het bezoeken van fokkers was het voor ons direct duidelijk...
En wat is het geworden
Oké een teef of reu
Daar staan we blanco in, de pup moet bij ons passen, dus geen voorkeur verder.
Ook niet qua kleur.
Gedrag is voor ons het belangrijkste
Chichi ik heb jou een privé bericht gestuurd wil jij ook vrienden van mij worden
Spannend!!!! Heel veel succes met wachten .
Wel overwogen beslissing..nu succes met wachten
Leuk, spannend!!
Superleuk! Bij welke fokker gaat ie vandaan komen?
We staan op de lijst bij courtly en bij cardiville :))
Superleuk!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?