Zomaar een tip voor mensen met kleine hondjes die kleine drolletjes leggen.
Ik gebruik als het even kan een groot blad van een boom of struik om Twinko z'n drolletje op te rapen en in de prullenbak te gooien. Dat scheelt weer een plastic zakje in het afval.
Simpel maar goed voor het milieu.
Goed idee!
Ik ben soms aan het priegelen met een stok om Jenna's uitwerpselen onden een struik te schuiven op een plek waar je zowiezo bijna nooit iemand tegen komt. Scheelt idd weer voor het milieu.
Daar krijg je bij ons gewoon een boete voor.
Ik prop meerdere drollen in 1 zakje. Lodewijk heeft minidrolletjes, daar past die van Lobke prima bij in.
Maar goeie tip Hilde nu er weer blaadjes vallen.
Dit doe ik ook. Nu poept Kahlúa eigenlijk altijd ver in de struiken of op plekken waar het mag en geen opruimplicht is (aangeleerd) maar anders gooi ik het ook met een stokje in de struiken. Scheelt dat de honden hier kvv en barf eten en dus harde ontlasting hebben, 1 keer per dag een klein drolletje.
Hoezo? Wormenbesmetting gaat toch niet alleen van hondendrol naar hond? Heel wat andere dieren zijn besmet (muizen, vossen, vee,...). De eitjes komen terecht in het milieu (aarde, gras, bessen, enz.) en zo kan je hond ook gewoon besmet raken.
Goeie tip, Hilde. Er vallen deze dagen bladeren genoeg, haha, je zit dus nooit zonder
ik doe het ook niet in de stad (niet dat Jenna daar ooit poept) of in het stadspark. Echt daar waar ik praktisch nooit een sterveling tegenkom.
Dan is het afwegen, plastic gebruiken of poep van een hond, die regelmatig op wormen onderzocht is en nog nooit een positieve uitslag had, dus met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid geen wormen heeft, onder een struik schuiven. Ik kies dan voor het laatste.
Tja, ik heb afbreekbare zakjes, ga niet met blaadjes de drollen oprapen.....ontwormen is hier niet nodig....en gebeurd hier ook nooit...met Bams heb ik vanaf 8 weken laten testen, nooit nodig geweest om te ontwormen, en ook ogin is nog nooit ontwormd...
Volgens mij heb jij ook geen kleine hondjes.
Das waar, maar ze poepen niet veel hier....
Nijsse pleit daarom voor een landelijk beleid. "Het algemene advies is om je hond 4 keer per jaar te ontwormen. Wij ontdekten dat het opruimen van poep, net zo efficiënt is als 12 keer per jaar ontwormen." Testen is voldoende, geen eitjes, geen ontworming....en om maar klakkeloos te ontwormen, heeft geen enkele zin....
Niet???? Die twee kleine hondjes van jou die leggen toch ook ini-mini drolletjes?
Ik had het over écht kleine hondjes. Niet twee schattige handtas newfoundlanders.
Twinko z’n keuteltje is niet groter als je pink. Dat vind ik zonde om daar een zakje voor te gebruiken. Vandaar met een blaadje de prullenbak in of, bij gebrek aan prullenbak, zwieper ik ‘m met blaadje en al de bosjes in (het keuteltje, niet Twinko).
Als Puck achter in de tuin poept (dat doet ze zelden), dan met wc papier en dan hup de wc in.
Verder hier in de buurt, zoals in de rest van het dorp, opruimplicht. Ik neem dan wel een plastic zakje mee voor het drolletje van Puck.
Vind het anders wel smerig om zo lang met een hondendrol in een blaadje door de wijk te wandelen.
In het bos gebruik ik, als Puck op het pad of dichtbij het pad poept, een stokje. Ik neem een zwaai en golf 'm dan zo wat verder weg het bos in.
Welke zakjes heb jij dan Willemijn?
Hier ruimt bijna niemand het op, ik erger me er rot aan, hele veldjes vol stront, waar wij dan niet meer kunnen lopen, de boete is hoog maar er is geen controle.
Deze zomer heb ik tegen een grote roddeltante verteld dat er gecontroleerd word bij ons in de buurt, na 1 week zag je geen verse drollen meer lopen, ik moet maar weer eens verzinnen dat ik een boete heb gehad, dan is het weer even schoon op de veldjes en langs de stoep.
Er bestaan ook papieren zakken, maar die zijn best duur en niet echt geschikt voor poep, leuk bedacht maar het werkt niet.
Off topic: maar wat hier héél veel gebeurd waar ik me rot aan erger, mensen die de poep opruimen met een zakje, en vervolgens al die poepzakjes in de bosjes of stoep flikkeren
Oh dat gebeurt hier ook, of ze worden aan het prikkeldraad gehangen wat om een weiland staat.
toen ik jaren geleden in Tjechie was waren daar van die containers met gratis papieren zakken, die hadden een soort grepen waarme je de poep zo kon opvegen. Ik vond dat handige dingen.
Dat zouden ze hier ook moeten doen met de gratis zakjes die van plastic zijn, er staat wel op dat het afbreekbaar is, maar bij nader onderzoek blijken er toch plastic deeltjes in het milieu terecht te komen.
Die papieren zakjes die je kan kopen zijn echt vreselijk duur helaas.
Bedoel je die zakjes die van mais meel zijn gemaakt?
Dat snap ik ook niet. Als je dan de moeite neemt om het op te rapen met een zakje gooi het dan in de prullenbak. Hier zie ik dat ook zo vaak
Ik gebruik zakjes. Bacchus is een km poeper (staat niet stil tijdens het poepen) en dan ga ik niet opruimen met een blaadje. Daarnaast staan er weinig bakken hier, dus loop ik vaak nog een stukje met een zakje poep eer ik het weg kan gooien.
Waar er vuilbakken zijn, gebruik ik afbreekbare zakjes.
Waar er geen zijn, composteerbare en die leg ik dan uit zicht of gaan riool in. Voor wat, hoort wat. Uiteraard ruim ik de kak op, maar ik wil dan wel de mogelijkheden hebben om me er van af te doen ook.
Mijn reu gaat altijd kakken in bosjes, volledig uit zicht. Dat ruim ik niet op. (Tenzij het op iemand zij privé eigendom zou zijn uiteraard, of waar er vee zou aankunnen)
Interssant om te lezen hoeveel mensen vinden dat ze een klein hondje hebben
Wat milieuvriendelijke zakjes betreft weet ik nooit zo goed wat te geloven. Al die termen die verkopers gebruiken om je te doen geloven dat je een milieuvriendelijk product koopt...
Dat komt omdat op de meeste van die zakjes staat "biologisch afbreekbaar", en mensen denken dat ze oplossen. Dat doen ze uiteindelijk ook, in microplastics die vervolgens in het milieu terechtkomen en inmiddels door de hele voedselketen verspreid zijn, zelfs mensen bevatten al aardig wat plastic.
Alleen composteerbare zakjes breken goed en milieuvriendelijk af, maar die zijn niet zo makkelijk verkrijgbaar en daarnaast ontzettend duur.
In onze gemeente heb je van die 'papieren' zakjes, lastige is dat je er twee handen voor nodig hebt maar vindt het wel beter voor het milieu dan de plastic zakjes. Gelukkig hebben wij ze bijna niet nodig. Link doet eigenlijk altijd zijn behoefte in de lange wandeling (in het bos en dan in de bosjes/hoog gras) dus daar ruim ik het niet op. En dan doet hij op de andere rondes hier in de buurt eigenlijk niks meer
Gratis van de gemeente, ik haal ze altijd voor een maand, gebruik ze ook thuis, heb het uitgeprobeerd om te kijken of ze echt afbreekbaar zijn, ja dus, heb ze aan de waslijn gehangen en ze verteren helemaal...
Ja dat vraag ik me dus af, word het sneller microplastic of niet? Als het uit elkaar valt wil niet zeggen dat het niet milieu belastend is, waait het plastic weg of is het geen plastic?
Ik heb mais zakjes, maar vraag me ook af of dat nou echt zo milieu vriendelijk is en of dat echt geen plastic is.
Daar krijg je hier een boete voor, drollenbakken staan ook vaak naast bankjes, en dan zitten ze in de poeplucht, ik denk dat het daarom niet mag, en de bakken legen zal ook wel een probleem zijn als er losse poep in ligt.
Ik heb maiszakjes maar weet eigenlijk niet of ik nou belazerd word, maar poepbakken zijn hier niet veel, dus je moet ver lopen met een drol, en daarom heb ik wel goede zakjes..
De meeste mensen hier ruimen het niet op, er zijn er maar een paar, ook al zeg ik er wat van, maakt niet uit, je kan nog een klap krijgen ook als je er wat van zegt..
volgend deze fabrikant zijn zakjes uit honderd procent mais, met de huidige techniek nauwelijks mogelijk, en komt er toch nog wat chemie bij kijken.
wat dat precies betekend voor het milieu weet ik niet.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?