Hij is inmiddels 9 en een half maand oude amerikaanse staffordshire terrier. Ik had hem met 8 weken en heb hem gelijk tussen alle soorten honden gezet. Hij was goed gesocialiseerd. Het is nooit een enthousiaste drukke pup geweest. Nog steeds even rustig en kalm. Alleen hebben we nare ervaringen achter de rug, jammer genoeg. Hij kon met ieder hond opschieten, na de laatste bijtincident, is het minder geworden. Hij accepteert nu echter alleen de honden uit de roedel (de roedel die wij en de buren hebben gecreeërd), en de rest is hij gewoon heel erg fel tegen. (ik denk toch wel de hoge niveau van agressie, dus hij wilt bijten). Maar in de roedel wordt hij iedere keer onderdrukt door 3/4 honden tegelijkertijd en doet hij niks terug. (Meestal gelijk op de rug).
Ik kan hem niet meer loslaten op losloop gebieden, wat ik daarvoor wel kon. Hij luistert redelijk goed voor een pup van 9 maanden. Kent alle commando’s. Aan de lijn kunnen we netjes voorbij honden lopen.
Ik wil hem opnieuw socialiseren, maar jammer genoeg zijn we tot nu toe geen stabiele honden tegengekomen.
Ik kom uit Amsterdam-oost.
Iemand die mij deze kans gunt?
Waarom zou je dat willen? Beter leer je je hond andere honden te negeren en bescherm je hem in je eigen roedel.
Eens en het feit dat het een stafford is,is een raseigenschap die bij het ras hoort.....ze kunnen vaak niet met soortgenoten.
Ga dat dus ook niet forceren,respecteer het karakter van je hond en handel daar naar.
Hond aangelijnd houden met vreemde honden in de buurt en zijn er veel loslopende honden,dan elders anders lopen waar je hond geen schade kan aanbrengen aan buurtende honden.
fijn dat het negeren aan de lijn goed gaat en in eigen roedel
daar zou ik zuinig op zijn.
dus voor de rest forceer je hond niet...dat bijt incident heeft al genoeg teweeggebracht..
nu rest je voorkomen.
zuinig omgaan met de verdraagzaamheid van je hond.
Je hebt een stafford gekocht en hondintolerantie is een raseigenschap. Dit is een genetisch dingetje wat je enkel onder controle kan krijgen. Wat al gezegd is; het is dus beter om je hond te leren anderen te negeren. Loslopen zit er dus niet in.
9 maanden is een heel normale leeftijd dat de knop omgaat bij honden. Het jachtinstinct bij Siberische huskies, het waken bij Tibetaanse mastiffs, etc. Het is heel normaal dat ze als puppy anderen nog accepteren en goed luisteren, maar rond de puberteit verandert dit in vele gevallen gewoon. Ze worden ouder, zelfstandiger en raseigenschappen komen naar boven drijven.
Inderdaad, accepteer de raseigenschappen en het karakter van je hond en leer ermee om te gaan. Maar ga niet onder het mom van 'het ligt aan de opvoeding' gevaarlijke situaties opzoeken en veroorzaken, in de hoop dat hij plots weer sociaal wordt. Dat gaat niet werken.
Forceren kan misschien even lijken te helpen maar daarmee loopt enkel het spannings niveau op tot het echt goed mis gaat.
Ja je hond leek het eerst goed te doen.
En later ging er iets mis.
Echter gaan deze honden in de startfase altijd wel goed. En richting ze volwassener worden zie je dat andere hondenen een probleem word. Vaak niet altijd maar zo danig vaak dat he er niet vanuit moet gaan dat je dit even op kunt lossen.
Verder roedel leuk. Nu gaat ie op de rug als ze hem met 3 of 4 gelijk de wacht aan zeggen. Maar als je hond 1 jaar of anderhalf a 2 is zou ik het er niet op gokken dat ie dan op de rug gaat liggen.
Je kan mazzel hebben dat het in de rodel goed blijft gaan. Maar wees alert. Ook als het goed lijkt. Want tegen je jonge hond volwassen is zou het wel eens heel anders kunnen zijn/gaan.
Ik vraag je alleen in het belang van je hond en de andere honden uit de roedel alert te blijven.
In elk geval heel veel succes.
En de tip je hond anderen te leren negeren is een belangrijke.
Niet opnieuw gaan proberen te socialiseren. Daar gaan ongelukken mee gebeuren. Dit gedrag is een raseigenschap. Hij vind vreemde honden niet meer leuk dus houd hem daar gewoon bij weg. Dat is het veiligste voor jouw hond en die van anderen. Daarbij denk ik dan een losloopgebied sowieso niet echt een plek is die je met een Stafford moet opzoeken. Hoe goed ze ook gesocialiseerd en opgevoed zijn die knop gaat in de meeste gevallen een keer om. Bij die van jou is de knop al om en dat is niet iets dat je terugdraait of oplost doormiddel van socialiseren met een sociaal stabiele hond. Gewoon accepteren dat je een hond hebt gekocht die bepaalde raseigenschappen heeft en dat deze zich ook uiten. Neem je verantwoording houd hem aan de lijn en geen contact met vreemde honden.
Ook in je eigen roedel zou ik alert blijven want die correcties kan hij ook plotseling niet meer accepteren. Dat hij nu nog op zijn rug gaat liggen is geen garantie dat hij dat blijft doen.
Ja idd! Bedankt voor de positieve reactie!
Ik zou vooral focussen op de activiteiten die je wél kan doen met je stafford.
Daar valt opschieten met elke hond en drukke losloopgebieden bezoeken niet onder.
Zo hoef ik bijv van mijn eigenwijze poolhonden niet naar jachttraining te gaan, of pakwerk te gaan doen.
Elk ras heeft zijn eigen kwaliteiten en daar moet je als baas wel rekening mee houden / op aanpassen
Ja, ik merk dat zelf ook wel. Ik ben blij dat ik zijn lichaamstaal onder de knie heb, dus ik voorkom eigenlijk al heel veel. Ja het is ook niet zo zeer dat ik de behoefte heb om hem met andere honden te laten spelen, maar moet hem dus leren negeren. Ik ben er mee bezig. Ik hoop dat ik het zelf voor elkaar krijg, anders kan ik nog altijd een trainster opbellen voor hulp. Maar bedankt voor je reactie!
Je hebt gelijk! Ik ga dat doen. Bedankt!
Eens met iedereen hierboven, nogmaals grote kans dat die bepaald gedag van de roedel ook niet meer gaat pikken, dus let goed op.
Helemaal mee eens. Ik ben 99% alert wanneer hij in de roedel zit, want 8 van de 10 keer moet ik de andere honden van hem afhalen (omdat de andere honden eigenaren dat “spel” vinden). Ik voorkom echt heel veel, maar ik had gewoon gewild dat ik wat meer stabiele honden kende, want de roedel is ozo onstabiel. Allemaal hondeneigenaren die de mentaliteit hebben “alles is spel en laat ze zelf uitzoeken”. Ik ben daar niet altijd een voorstander van, omdat ik weet wat ik in huis heb natuurlijk. Maar goed, ik moet dan maar focussen op andere activiteiten wat hij wel leuk vindt, bijvoorbeeld oefeningen doen.
Zal ik doen! Bedankt voor je reactie ook!!
Bedankt voor je reactie!!
In amsterdam zijn vaak wel eigenwijze plekken te vinden waar je rustig kan wandelen...met duidelijk zicht en weinig honden die je duidelijk van ver ziet aankomen.
bouwplekken op zondagochtend bv zijn super fijn en toekomstig bouwland
ook de zeer vroege ochtend is je vriend...of bv omheinde plekken bij hondenschool die geen les geeft.zoals in westerpark bij omnia
—————————————————- Waarom ik dat zou willen? Omdat ik de schuld bij mezelf ging zoeken. Ik ben er van bewust dat het natuurlijk zijn aard is, maar na dat hij is gegrepen door zijn soort en ook in de roedel iedere keer wordt gegrepen. Zocht ik de fout eerlijk gezegd bij mezelf, want ik had kunnen zien aankomen en ik bleef het proberen. Want ik zie ook wel dat hij met sommige honden kan spelen en dat wilde ik toch ergens behouden. (Want ik denk stiekem hoe minder hij met honden in contact komt, hoe minder sociale skills hij gaat hebben)
Goeie! Ga ik zeker ff een keer bezoeken.
mijn hond is een jachthond en kan ook absoluut niet met andere honden behalve 1 die helaas inmiddels overleden is.
Veel honden zijn als pup heel makkelijk en open met andere honden, maar kunnen eenmaal volwassen niet meer met vreemde andere honden. Het best is om dat te accepteren zodat je hond niet steeds die stress heeft om iets te moeten wat er niet in zit.
Je schrijft dat hij steeds door een paar honden in de roedel onderdrukt wordt. Mij lijkt dat niet prettig voor hem als het standaard is, en zoals al aagegeven is, kan dat weleens goed mis gaan ooit, als hij het zat wordt. Ik zou dat liever voorkomen en hem niet meer in die situatie laten komen. Liever dan alleen wandelen met de honden waarvan je zeker weet dat het goed gaat.
Hier totaal ander formaat hond maar ook wij ontlopen liefst loslopende honden. Zoals Roos al zei, vroege ochtenden zijn ideaal. Daar wil ik nog aan toevoegen; regen. Warme jas aan, stevige schoenen, en gaan. Heerlijk rustig buiten.
Even algemene vraag aan de staffie baasjes hier: Hoe kijken jullie aan tegen een muilkorf? Niet zo zeer omdat je zelf je hond niet onder controle hebt, maar omdat er helaas een boel ongeleide projectielen loslopen.
Ik vind een korf heel handig en heb het altijd bij me, ik heb er 1 van bumas, en op drukke plekke waar ik weet dat er een losse hond op me af kan schieten of waar ik niet veel zicht heb doe ik het altijd bij ze om. Die van bumas vind ik handig, omdat die een kliksysteem heeft, zie ik van de verte een hond aankomen is die binnen een paar seconde om gedaan. Ze vinden het totaal niet erg, heb er positief vanafs pup al mee geoefend, omdat het een hoge kans was dat het nodig zou zijn, maar bijvoorbeeld voor de dierenarts is het ook heel handig geweest, de reu is daar heel bang en vind het dan toch veiliger om dan de korf om te doen.
Ja helemaal waar. Ja weet je wat het is. Hij kan met ze omgaan, en ik ben er ook bewust van dat hij ooit misschien terug gaat reageren omdat ie het zat is. Hij wordt echt iedere keer doorgebeten, ik ben wel altijd heel snel en grijp altijd in, maar de andere honden eigenaren laten het altijd maar gebeuren. Ik vermijd het nu sinds een paar dagen. En ik doe dat zoals jij het zegt ik zoek echt teefjes op waar die wel mee kan. En laat ik hem even hollen met haar of hen.
Ik kwam dus net een mevrouw tegen waarvan haar hond los liep en kwam afgerend op mijn hond. Hij reageerde gelukkig goed, maar verstijfde haren overeind. Ik zag dat hij wilde duiken op hem, maar gelukkig heb ik iets meer controle dan voorheen. Maar in dit soort situaties vind ik een muilkorf ook heel handig en zullen mensen meer oplettend zijn denk ik en hoop ik.
Maar hoe denk je er over dat wanneer je hond dus wordt besprongen of aangevallen en hij kan zichzelf niet verdedigen? Ik denk daar soms persoonlijk aan, kunnen ze daar niet agressiever van worden?
ik snap niet dat die andere eigenaren niet ingrijpen, met wat goede begeleiding zou het misschien wel gewoon goed gaan tussen deze honden. Het lijkt me echt heel vervelend voor je hond. Hierdoor zal zijn stresslevel ook omhoog gaan, wat logischerwijze ook weer invloed heeft op het reageren op andere honden. Gelukkig dat hij andere honden wel kan negeren als je met hem aan de lijn wandelt, dat is al een groot voordeel.
Meestal als de honden los zijn, zijn ze (hopelijk) sociaal. Maar nu die van mij gekorfd is, kan ik de andere hond tegenhouden. Ook veranderd het gedrag van mijn honden niet, dus die laten duidelijk weten dat die ze niet in de buurt wilt hebben en de honden luisteren daar toch meestal wel naar door rondjes om je heen te dansen, erg vervelend, maar meestal zijn de honden tegen te houden.
Sowieso probeer ik altijd losse honden te ontwijken, maar zou er een extreme geval zijn waar de andere hond ook nog eens agressief is, dan zou ik alles eraan doen om mijn hond te beschermen en dat is toch makkelijker als je minder bang hoef te zijn dat die van jou wat doet. Nooit meegemaakt hoor een agressieve losse hond, ze zijn vaak gewoon speels, nieuwsgierig en stront vervelend ;)
Ja joh, ze hebben kortom gewoon schijt. Ff naar een klein honden uitlaatveldje. Ouwehoeren onderling en de honden zoeken het wel uit. Maar goed ja aan de lijn lopen zonder dat hij omkijkt naar een ander hond die daar loopt zit staat whatever. Vroeg begonnen er mee, ik ben daar echt blij mee. Loopt echt netjes naast me
Nou wat ik hier tegen kom hebben ook allemaal geen sociale skills. Ze lopen los waar ze los mogen, maar allemaal een beetje macho. En ja met mijn hond wordt dat gewoon vechten ws. tot nu toe niet gebeurd gelukkig
Ik heb mijn hond ook vaak gekorfd lopen. Hier merk ik dat mensen hun honden dan juist bij zich houden. Dus misschien een goed passende korf kopen ? Dan bescherm je, je hond en kun je ook zelf relaxter lopen. Dat hij niks terug kan doen vind ik fijn omdat ik dan mijn handen vrij heb om de andere hond op afstand te houden. Daarbij wil ik niet dat hij zichzelf verdedigd. Hij kan zo’n schade aanrichten als hij wil en uiteindelijk trek je altijd aan het kortste eind ook al liep de andere hond los en die van jou aan de lijn.
Door de korf kan ik hem juist optimaal beschermen.
wel evt even korfje om op het paadje ernaar toe..daar lopen veel honden los maar is maar klein stukje( honden paadje langs de creche vanuit nassauplein)
Hekje bij omnia is altijd van het slot...Het is maar een pleintje..maar toch fijn om even los met je hond te kunnen spelen of oefenen.Door de begroeiing langs het hek heb je ook geen last van directe confrontaties met langslopende honden.
En let maar eens op bij bouw terrein...meestal staat al snel 1 hek los aan 1 kant...of zit alleen vast met een tierap...knip
even open en weer in het blok zetten .. en je hebt een prachtig omheind strand voor een avond of in weekend
Succes
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?