Maar hoe ziet een gedragskundige dat dan, wel of niet castreren?
haha altijd handig!!
Zou zelf.muil.korfje halen op het moment als die wil.aan vallen hem op zijn zei neer leggen en poosje laten.liggen en hem blijfen ijen
Heb dit met rod weiler gedaan die deed dit ook tot bloed aan toe heb dit paar keer achter elkaar moeten doen. Maar hij heeft zijn maat niet weer gebeten. Dus die jou niet bijt kan het ook zonder melf korf
Jij hebt te vaak naar de dog whisperer gekeken
methodes diep uit de vorige eeuw..gebaseerd op domineren
Inmiddels weet men gelukkig meer van hoe je met een hond omgaat..
Oh nee, niet doen hoor!! Dit is een ontzettend DOMME methode. Hierbij schaadt je het vertrouwen van je hond enorm. Dit is een dominantie technies, en het feit is dat de dominantie theorieën echt al JAREN zijn achterhaald.
Inderdaad teveel naar Cesar Milaan gekeken ben ik bang. Houd hier aub mee op en lees je goed in over positief opvoeden en positieve hondentraining. Hiermee kom je een stuk verder zonder dat je je jonge pup van alles hoeft aan te doen.
2 intacte teefjes in huis (lees nest) kan problemen geven omdat ze beiden tijdens de loopsheid zich willen voortplanten. Ik zou ze beiden gelijktijdig laten steriliseren. Ondertussen de confrontaties vermijden want ondertussen is het gedrag misschien al een gewoonte.
Ik heb het topic niet echt goed gelezen, maar ik lees het een en ander over steriliseren om gevechten te voorkomen. Daar wil ik (in het algemeen) even op inhaken.
Steriliseren en castreren betekent niet dat de honden geen ruzie meer maken. Ik heb inmiddels twee keer een behoorlijke ruzie meegemaakt tussen verschillende honden in 1 roedel. Beide keren waren alle honden waren geholpen.
1 van deze ruzies was een gevecht tussen twee zusjes die al vanuit het nest bij elkaar waren. Het ene (omega) zusje heeft samen met de dominante reu de alpha teef (het andere zusje) te pakken genomen. Nadat de honden opgebroken waren hebben we het alpha zusje met spoed naar de dierenarts gereden. Ze is direct geopereerd aan een kapot oor en allemaal onderhuidse scheuren. Deze twee zusjes hebben tot aan de dood van de alpha teef (of ze dat toen nog was?) niet meer samen gekund.
Na castratie/sterilisatie zijn de ruzies door de hormonen vaak veel minder. Maar hormonen is niet de enige reden voor vechterij. Bovenstaande honden leefden al zeven jaar samen en hebben voor die tijd nog nooit gevochten. Een hond laten helpen geeft absoluut geen garantie dat ze niet meer zullen vechten. Als de reden voor het vechten niet hormoon gerelateerd is, dan zal het vechten gewoon doorgaan. En zelfs als het wel door de hormonen komt kan de relatie tussen honden inmiddels zo slecht zijn, dat de gevechten blijven komen.
Nogmaals, ik zeg dit even in het algemeen en niet specifiek richting de situatie van TS :).
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?