Je hebt gelijk idd, maar ging mij meer om het feit dat het niet alles uitsluit (ik had er even bijvoorbeeld bij moeten zetten).
Ik ga morgen nog even goed de info in de link doorlezen, want ziet er wel interessant uit.
Ja snap ik, dat maakt het wel lastig, dan zou ik hetzelfde doen denk ik, sterker nog, wij zijn niet meer naar het buitenland gegaan omdat Faro anders geent moest worden.
Freya wordt getiterd, geen onnodige vaccinaties hier.
De enting tegen kennelhoest is onzin, kennelhoest kan je vergelijken met een verkoudheid bij mensen en daar helpt ook geen vaccinatie tegen. Komt bij dat, toen ik mijn hond nog wel gewoon liet enten, ze iedere keer kennelhoest kregen. Nadat ze daar niet meer voor geënt is, kreeg ze het nooit meer.
Ik denk steeds aan wat de specialist van Yoshi zegde, namelijk dat het jaarlijks enten zelfs schadelijk kan zijn en zeker niet nodig. Bij oudere honden ronduit af te raden, ten eerste hebben zij zeker genoeg afweerstoffen opgebouwd en ten tweede kunnen de entingen bij honden met aanleg voor artrose, deze artrose erg aanwakkeren. Hij maakte zich daar enorm kwaad in dat dierenartsen maar blijven enten, maar ja, zo zegde hij "het is zo makkelijk verdiend dus zullen vele dierenartsen het gewoon blijven doen".
Dát klopt. Niet alle dierenarts en zijn bijgeschoold over het titeren en het juist interpreteren van de uitslagen. Daarom is het verstandig om op de lijst van gecertificeerde dierenartsen
https://www.vaccicheck.nl/lijst-van-gekwalificeerde-vaccicheck-dierenartsen
te kijken of de dierenarts van jouw keuze gecertificeerd is. (Groene logo op de lijst)
Ik kan er toch niet onderuit dat ik het gevoel heb dat ook geld hierin een rol speelt.
Dus ok ze wil geen jaarlijkse enting, dan op z'n minst wel jaarlijks titeren. Dit komt ook mede doordat deze da meerdere dingen heeft geadviseerd waarbij ik het gevoel heb dat het om geld ging.
Beide zijn nl gecertificeerd.
Maar goed, gelukkig heb ik een hele fijne en goede dierenarts gevonden inmiddels.
Wel een fijne lijst voor de anderen die er één zoeken
Ik weet niet wie dat ondergezoek uitgevoerd heeft,het werd naar het lab gestuurd,dat deed de dierenarts niet zelf.
Dan is er mogelijk geen vaccicheck gebruikt. De kans bestaat dat de resultaten van de test dan ook anders/ niet goed (?) geïnterpreteerd zijn.
Als je laat titeren, vraag dan hoe het in z'n werk gaat en welke test er gebruikt wordt. Een onderzoek door een lab is vaak (veel) duurder...
Toch wel,ze zeiden op maandag dat moet naar middelburg en daar wordt het bekeken. Onderstaande is van de praktijk waar ik kom. Ik denk dat ik zelf die conclusie heb getrokken dat het daar naar het lab ging omdat het hier niet werd bekeken.(zomaar wat dingen gekopieerd)
Vaccineren op maat: de Vaccicheck ® Wat veel mensen niet weten is dat wij al jaren lang ervaring hebben met het uitvoeren van titerbepalingen bij hond en kat. Met een titerbepaling kunnen wij aantonen of er nog voldoende bescherming aanwezig is tegen een aantal virussen zoals hondenziekte, besmettelijke leverziekte, Parvovirus en kattenziekte. Dit zijn virussen […]
Als blijkt dat de hond niet voldoende beschermd is tegen één van deze ziektes, dan moet u terug komen naar de kliniek. Maar dat kost u helemaal niets! Wij vaccineren dan GRATIS. Bij de kat wordt op een later tijdstip de niesziekte enting geven. Blijkt de bescherming tegen kattenzieke onvoldoende te zijn dan wordt deze ook GRATIS gegeven.
Hmm... Als een hond beschermd is met uitslagen die hoog genoeg zijn voor een aantal jaren, dan is jaarlijks titeren niet zinvol. Of er zou een andere reden moeten zijn. En dan bedoel ik niet het geld!!!
Ze doen het dus niet zelf...
Apart... maar niet onmogelijk... wel bijzonder (vind ik maar ik ken de situatie verder niet)
Het enige dat ik kan bedenken is het geld om eerlijk te zijn, maar nogmaals dat is mede gekleurd door eerdere ervaringen daar.
Misschien hadden ze (nog) te weinig ervaring ermee en durfde ze niet voor langer af te tekenen.
Door de ervaring wordt dit neem ik aan ook beïnvloed, dus als ik de het voordeel van de twijfel geef gooi ik het daar maar op haha.
Ik laat niet titeren bij mijn hond omdat ze sowieso jaarlijks die enting voor Weil krijgt. De andere vaccinatie krijgt ze om de twee jaar. Ik laat niet titeren omdat ze veel stress heeft van naar de da gaan en dan ga ik liever maar 1 keer ipv nog te moeten teruggaan als de titerbepaling niet in orde is.
Bij mijn kat laat ik wel titeren omdat zij sowieso regelmatig naar de dierenarts moet om bloed te checken voor haar schildklier. Dus dan kan ze gewoon de entingen krijgen wanneer we een volgende keer gaan. Zij komt ook niet buiten, dus dat is iets minder belangrijk.
ik heb al mijn honden laten titeren en laat mijn nest pupjes ook titeren.
Meer info mag ook via FB
Hier word ik altijd blij van!
Het kost even wat energie om het juiste moment van de 1e enting te bepalen maar als je op het juiste moment ent én ook checkt of de enting aangeslagen is, dan pas weet je zeker of je hond beschermd is!
(Ent je te vroeg dan slaat de enting sowieso niet aan en heel soms maakt een hond voor 1 van de bestanddelen geen antistoffen. Dan denk je dat je hond beschermd is, want die is ingeënt, en dan blijkt dat helemaal niet zo te zijn!)
En ik heb al heel vaak voorbij zien komen in de FB groep, dat honden dan jaren lang geen nieuwe DHP nodig hebben! Geen extra belasting van het immuunsysteem met entingen die niet nodig zijn (ook op latere leeftijd doet een enting bij aanwezigheid van antistoffen niets, helemaal niets). Je blijft alleen om de 3 jaar checken hoe hoog de antistoffen staan... en pas als het nodig is wordt er opnieuw geënt.
(Rabiës, Weil en kennelhoest vallen hier buiten)
Wíj hebben het dit jaar voor het eerst gedaan en onze teckel heeft drie jaar geen entingen nodig. Kosten 40€. Dus zeer de moeite waard. Er wordt bloed geprikt en dit wordt onderzocht om te zien of de afweer nog in het lichaam aanwezig is of niet. Zo kan je er ook achterkomen of antistoffen niet aangeslagen zijn.
De in NL gebruikelijke cocktail DHP enting van Nobivac is voor 3 jaar.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?