Hallo,
Hopelijk plaats ik dit in het juiste forum.
Ik ben bezig met een onderzoek naar hondengevechten. Uit recent onderzoek blijkt dat deze gevechten ook vaak in Nederland gehouden worden. Dit is een erg gesloten wereld en daarom is het lastig informatie boven water te krijgen.
Misschien is hier iemand die ervaring heeft met een foute fokker / gedumpte honden / iemand die zich bezig (b)leek te houden met hondengevechten?
In dat geval kom ik heel graag met je in contact!
PS - Het gaat om een journalistiek onderzoek maar alles wat je me vertelt behandel ik zeer vertrouwelijk.
Vraag even voor toestemming bij het moderatorteam.
En je dacht dat mensen daarover gaan praten, op een hondenforum..? Daarvoor moet je echt dieper die wereld in, en die mensen vind je hier niet zo gauw.
Bedenk je ook goed dat er een hele boel verhalen de ronde doen, zonder enige bron. Als je iemand flink zwart wil maken, is dat zo geregeld. Daarbij zijn er ook veel onzinverhalen over zogenaamde "bait dogs".
De verhalen over bait dogs ken ik, en die weet ik op waarde te schatten.
Over je andere opmerking: ik realiseer me dat ik met deze post geen insider uit de wereld te spreken zal krijgen... maar misschien wel iemand die me verder kan helpen of zelf wel eens zijdelings getuige is geweest van verdachte praktijken!
Gr.
Dat recente onderzoek is volledig uit de duim gezogen en degene die niet verder kijken als hun neus lang is, slikken dat weer voor zoete koek.
Het wereldje is helemaal niet gesloten, want het is er niet (meer) in NL.
Word zo moe van dit soort stierenpoep verhalen van mensen die denken iets ooit gehoord te hebben en voor waar aannemen.
Ik zit in het stafford wereldje, al heel wat jaren ondertussen, als het hier zou plaats vinden, zouden fokkers zoals ik van het werktype stafford wel benadert zijn...
Als je geen stierenpoep wil nakauwen, ben je welkom om over onze geliefde rassen te praten. Over het ontstaan en nu en alles wat er tussen heeft gezeten.
Verdachte praktijken? Die tijd is geweest.
Als ik al die artikels moet geloven, valt zo'n beetje iedereen onder de hondenvechters. Zet je hond op een mill, hang hem aan een bijtrol, laat 'm langs de fiets rennen je wordt al aangekeken. Schei uit.
Anderhalf jaar geleden bestond het nog in Rotterdam, of het nu niet meer bestaat? ik hoop het..
Klopt toch ook, ik zet mijn reu ook op de mill, terwijl ik op mijn fiets zit en hem de bijtrol voor zijn neus hou. Heel erg verdacht....
En nu graag bewijs, want dat Rotterdam verhaal is, volgens insiders ook een hoop onzin.
Het ene schaap, blaat het andere schaap na.
Er is in Arnhem of was Apeldoorn een hele tijd terug een groepje gepakt. Enige "bewijs" dat ze daar gevonden hebben is een aantal honden met littekens. Tja... Mijn reu heeft ook een litteken, op zijn kop nog zelfs, maar om nu te zeggen dat ik mijn honden gebruik voor gevechten is wellicht wat te ver uit de lucht gegrepen, denk ik zo..
Rennen kreng
Hier een pdf van het onderzoek waar ik op doel:
https://bureaubeke.nl/wp-content/uploads/2019/03/Hoog-risico-honden_een_bijtend_probleem_Bekereeks.pdf
Kijk dan ook even naar degene die het geschreven hebben en waarop zij zich baseren...
Zal je alvast een quote doen:
Van de "onderzoekers" is er 1 die iets met dieren doet, omdat ze niet uitgeloot was om dierenarts te worden... De rest heeft helemaal niets met dieren/honden en gaan lekker met de hype mee om een rasgroep te veroordelen, zonder kennis en kunde.
Heb moeite met de "Cajun Rules", stukje historie zeker, maar sinds 1950 worden deze regels al niet meer toegepast. Dus wat het nu toevoegt aan de discussie over de honden van nu? Waarom is dat hier in NL van toepassing, terwijl het in die streek werd toegepast, werkelijk geen idee, maar wel goed voor de sensatie....
Hier nog zo'n stukje:
Reeds in de jaren ’80 van de vorige eeuw kwamen dergelijke honden, in casu Pitbulls, al negatief in het nieuws vanwege allerlei incidenten. Een aantal jaren erna worden er drie kinderen doodgebeten door Pitbulls waardoor de gehele discussie over wat te doen met deze honden in een stroomversnelling kwam en de Regeling Agressieve Dieren van kracht werd (Bastemeijer, Kuit & Van der Vegt, 2011). Een fok- en houdverbod zou moeten leiden tot het uitsterven van deze honden. Dat lukte niet want Pitbulls, maar ook andere hondenrassen, bleven betrokken bij bijtincidenten.
3 kinderen wereldwijd, niet in NL. Daarnaast bleek later dat bij 2 van de 3 er helemaal geen "vechthond" bij betrokken te zijn, maar 2 erf en waakhonden. Hoezo je bang maken met iets wat niet de waarheid is.
Maar goed succes verder met het zoeken naar opgeklopte media onzin, op je knietjes, mondje open en slikken maar!
Dankjewel, gelukkig gedraag jij je wel fatsoenlijk.
(Serieus: dank allen voor de input, ik ben weer wat wijzer geworden)
Beste Patrick,
Na topic honderdduizend en een, is het fatsoen wel eens op. Volgens mij begint een journalistiek onderzoek over een bepaald onderwerk, niet op basis van een sensatie stuk, maar uit een gezonde interesse. De info die je zoekt kan je vinden door op de juiste forums te zoeken, daarna ga je toetsen in hoeverre deze verhalen kunnen kloppen.
Nogmaals je ben van harte welkom om met liefhebbers van deze rassen te komen praten, maar ga er dan niet bevooroordeeld in en leer, ipv het te laten invullen door mensen met een dubbele agenda. Kijk voor de grap eens naar wie het onderzoek heeft laten uitvoeren en wat hun uitspraken eerder zijn geweest betreffende deze rassen. Wellicht gaat het kwartje dan vallen.
Oké Mick.
Bureau Beke RECTIFICATIE !!!!
Op vrijdag 15 maart jongstleden is er een rapport uitgebracht door bureau Beke: Hoog risico honden, een bijtend probleem? Bureau B...eke heeft samen met de Universiteit Utrecht onderzoek gedaan naar het fenomeen hoog-risico honden. In het bijzonder is daarbij gekeken naar bijtincidenten en hondengevechten.
Jullie zullen denken wat heeft ons ras hiermee te maken. Helaas alles! In het rapport wat gepubliceerd is staat ons ras de Staffordshire Bull Terriër op nummer 1 als meest voorkomende ras waarmee bijtincidenten zijn gebeurd. In het rapport is trouwens nergens te lezen dat de Staffordshire Bull Terriër betrokken is geweest bij een bijtincident. Ook is te lezen in het rapport dat honden met een stamboom hier niet onder vallen (de kleine lettertjes). Aangezien de Staffordshire Bull Terriër een rashond is met stamboom, kloppen de feiten niet wat ze vertellen in hun rapport.
Er is inmiddels een rectificatie geweest en is de Staffordshire Bull Terriër veranderd in stafford (achtige). Helaas heeft bureau Beke dit niet gemeld aan de media dat er een rectificatie is geweest, waardoor ons ras wederom in het slechte daglicht is gezet en onterechte imago schade heeft opgelopen. Aangezien verschillende media de naam Staffordshire Bull Terriër hebben gebruikt in het nieuws.
Vanuit de rasvereniging is er een brief verstuurd naar bureau Beke, met de vraag of er een openbare rectificatie gemaakt kan worden. En dat ze deze fout erkennen en kenbaar maken bij alle media en de ingelichte instanties die het rapport hebben gepubliceerd.
Zodra wij een reactie hebben ontvangen, zullen wij dit zeker met jullie delen.
Dit is al de eerste en zo zullen er nog wel wat rectificaties komen, we zijn volop bezig om dit onzin stuk, iig de waarheid te laten bevatten.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?