Hoi allemaal,
Onze hond Bink wordt al jaren via Het Woud getest (4x per jaar) op wormen en is tot op heden altijd wormvrij geweest.
Op 23 januari kreeg ik de uitslag binnen dat Bink een lichte haakwormbesmetting heeft (1 plusje). Het advies: ontwormen met Milbemax en rond 23 april weer ontlasting opsturen. Diezelfde dag nog Milbemax gegeven.
Voor de zekerheid ook even onze DA en klassiek homeopaat gebeld. Zij gaven aan om toch 2-3 weken later weer Milbemax te geven, om ook eventuele later uitgekomen larven te doden.
Nieuwsgierig als ik ben heb ik na 3 weken weer ontlasting laten testen. Nog voordat ik de nieuwe Milbemax heb gegeven. Daar kwam weer (nog steeds?) uit een lichte haakworm besmetting. Meteen dus de nieuwe dosis Milbemax gegeven.
Nu vraag ik mij dus af; blijkbaar zijn bij de eerste ronde niet alle wormen gedood (terwijl Het Woud maar adviseert om 1x te ontwormen en na 3 maanden weer te testen). Of is het wellicht alweer een nieuwe besmetting?
Bink is wel echt een "grazer" en is dol op takjes/houtjes, soms ook ontlasting, blaadjes, etc. We wonen op de Veluwe en er is hier veel wild. Maar "vreemd" genoeg de afgelopen jaren dus nooit besmet. Misschien is het toeval of loop ik nu opeens op een "besmet" stukje?
Ik wil eigenlijk over 3 weken weer zijn ontlasting laten controleren, maar als er dan weer positief op haakwormen wordt getest, lijkt het me absurd om weer te ontwormen. Lijkt me veel te veel om 1x per maand Milbemax te geven net zolang tot ze weg zijn.
Natuurlijk overleg ik de komende weken even met de DA en klassiek homeopaat, maar ik ben benieuwd naar ervaringsverhalen!
Groetjes,
Dominique
Hoi, je hond kan zeker op besmette grond lopen, ze kunnen ook via de voetzolen en via de vacht binne treden, om niet te ontwormen lijkt me ook geen optie, je hond word er ziek van, Haakworm infecties kunnen bloedarmoede, gewichtsverlies en diarree veroorzaken en zijn soms dodelijk, dit laatste vooral bij pups.
Misschien een andere plek kiezen om te lopen, en ze zeggen dat je hond wassen ook kan helpen omdat er eitjes of larfjes in de vacht kunnen zitten, via zichzelf wassen krijgen ze dat weer binnen.
Ook voor jezelf kan het problemen opleveren.
Dus eigenlijk heb je vervelend genoeg geen keus, vind ik.
Klopt, inderdaad. Alleen wij lopen in een groot bos en ik heb meerdere honden, alleen deze heeft een haakwormbesmetting.
Ik ruim zelfs in het bos nu wel al zijn ontlasting op, om eventueel verdere besmetting te voorkomen. Andere honden gecheckt die ik iedere dag tegen kom; ook zij hebben nergens last van.
Dus ik vraag me nu echt af of deze test nog "oude" wormen laat zien van de besmetting van 3 weken geleden of dat dit een nieuwe is. Denk dat er geen andere optie is dan iedere 3-4 weken even te blijven testen.
Het gaat overigens om een lichte besmetting, zowel die van 23-1 als die van vandaag, dus het lijkt zich niet te "ontwikkelen" (dankzij de milbemax gok ik).
Het kan ook zijn dat je hond door het zichzelf wassen, vacht poten, zichzelf weer heeft her besmet, tja ik ben ook geen wormenexpert..
Ik ook niet ;-)
Alhoewel ik wel vermoed dat het komt door het eten van iets met parasieten en niet via de huid. Anders had mijn andere hond ook een besmetting moeten hebben. Ze lopen altijd als jut & jul achter elkaar aan (alleen de kleinste eet gelukkig niets), slapen in dezelfde mand, etc. Ook wij lopen altijd blootsvoets (nu dus even niet meer ;-)) door het huis.
En onze oudste hond was zichzelf echt never nooit ;-)
Maandag bel ik de DA weer even op, kijken wat zij ervan vindt.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?