Hoi!
Ik heb een heel leuk hondje gevonden via FB. Het hondje logeert nu bij een gastgezin en komt uit Roemenië. Het contact loopt via een contactpersoon in Nederland. De stichting die het hondje naar Nederland heeft gehaald is Doggy land Family.
https://www.facebook.com/doggylandfamily/
https://www.doggylandfamily.ro/index.php/en/
Is er iemand bekend met deze organisatie? Of kan iemand mij vertellen of dit een betrouwbare stichting is?
Groetjes!
Bij deze wil ik je een up geven. Ben zelf niet bekent met stichtingen maar hopelijk reageerd er die jou er meer over kan vertellen .
Wel heel mooi dat je een kansarme hond een 2de kans wil geven.
Ik ken ze ook niet
maar in landen als roemenie..heb je vaak kleine projecten die dingen beter maken lokaal...met weinig geld
als ze ook daar bv straathonden neutraliseren indien mogelijk zit je meestal wel op goede spoor..
zolang paspoort in orde is ...en mensen 1 enkele of hoog uit paar opvanghonden hebben hier naast evt eigen hond/en..ivm huiselijke socialisatie,zit je wel goed..zeker ook als dier geneutraliseerd is of dat wordt geeist indien volwassen en verder geen gedoe.
Soms lees je ook wel mensen die wel 20 opvang honden hebben hier en steeds nieuwe halen na verkoop...dat lijkt dan weer op handel..dus dan zou ik meer op mijn hoedde zijn..
Ik ken de stichting niet.
Wat ik na zou vragen is of ze een open boekhouding hebben, of ze aan huisbezoeken doen en de mensen voorlichten wat het betekend om een herplaatser in huis te krijgen en tips geven om het vanaf het begin goed aan te pakken.
Of je hulp krijgt mochten er toch problemen komen. En dan natuurlijk zoveel mogelijk informatie over het hondje zelf, waarbij je moet rekenen dat dit de observaties van de stichting zijn en de gastouders. De hond zal bij jou weer moeten wennen, en gedrag is afhankelijk van de situatie waarin de hond is, dus de informatie die je krijgt is een indicatie over wat voor soort hond je in huis haalt, geen garantie dat de hond bij jou ook zo is.
Ook wb de gezondheid zullen geen garanties zijn (die heb je nooit natuurlijk), de hond zal wel nagekeken zijn door een dierenarts, maar dat is uiteraard alleen een basisonderzoek.
ja dat ook..allemaal...
je merkt het als ze echt goodwill hebben en veel weten over hun honden...en letten op waar plaatsen
desondanks blijven het levende wezens
niet alles is zichtbaar in asiel of bij lieve straathond
ze verbergen zwakheden waar ze kunnen...en dan reis en totaal ander leven
de een vergaat het makkelijker dan de ander..
maar prive opvang werkt meestal wel voor ze..
en ze zien vaak veel meer van de hond..
fysiek kan overgang ook wel eens zijn tol vergen
stress vreet weerstand ...en meeste honden hadden het eerder zwaar
je goed informeren over veel voorkomende ziektes daar is ook handig
Waldo kreeg na 6.5 jaar hier actieve leishmania...gelukkig was hij toen al bejaard
Jeff stond bol van allergieen door straat voedsel als zwerver
Dat soort dingen horen ook bij adoptie
het is geen pup van geteste ouders immers met een luizenleven
Bedankt voor jullie reacties!
We hebben er voor gekozen om het niet te doen. Ondanks de vriendelijke, heldere uitleg en open contact met de contactpersoon.
soms is de goede hond even zoeken..en kritisch zijn vooraf kan je alleen maar helpen.
er komt vast wel iets op je pad..
Het is soms een hele zoektocht ja, succes verder
was het de hond zelf die je achteraf toch niet zo aansprak?
Nee de hond en contactpersoon voelde goed.
Ik kon me helaas niet goed vinden in het adoptiecontract
Ik zou eens bij Podencoworld gaan zoeken, ze zijn wel heel streng, maar ik vind dat alleen maar goed, ze komen op huisbezoek, kijken hoe je tuin is, eventueel moet je dan aanpassingen doen, en pas daarna krijg je groen licht.
En je krijgt een vragenvuur, bijna een verhoor.
De bloedonderzoeken waren 3 pagina's een heel uitgebreid onderzoek.
Ik had wel een hond van 2 jaar, geen idee hoe ze dat bij pups doen.
Sommige stichtingen daar kan je een hond laten na kijken op HD, alleen moet je dat zelf betalen, ik geloof 75 euro.
Verder vind ik dat je een hond het beste bij een pleeggezin bekijken, je ziet dan hoe hij/zij ongeveer is.
Zelf heb ik via filmpjes mijn hond gekozen, en hij was toch anders dan ik dacht, komt wel goed hoor, maar wees je bewust dat je geen verwachtingen moet hebben, het grootste probleem is angst vaak, en mijn ervaring met honden uit Roemenië, ik vind vaak de honden erg bang, ik ken er verschillende en het zijn allemaal honden die moeilijk zijn, angsthappen.
Ikzelf vind Spanjaarden makkelijker, dat zie ik ook aan de honden in mijn omgeving, vaak kunnen ze al heel goed met andere honden, maar ja, zoals ik al zei, informeer heel goed, vraag het hemd van het lijf, kijk filmpjes, en heb geen verwachtingen, dan kan het alleen maar mee vallen.
podenco's zijn over linie nou niet echt de beste katten vrienden ivm jacht drift..
Al kan katten die bij het huis horen ook wel eens goed gaan..en er ook uitzonderingen zijn qua jacht drift...
In principe niet de meest geschikte ras keuze bij katten..wel hele leuke honden...
maar dan moet je wel heeeel goed kijken welke, en zou ik voor volwassen hond gaan die al met katten ervaren is.
De meeste Podenco's en ik ken er toch wel best veel inmiddels, die ik ken kunnen prima met katten, zelf de kippen op het erf, de konijnen, als het eigen is dan is het veel anders, ik heb zelf ook papegaaien, Faro heeft wel eens een papegaai op zijn kop gehad, het ligt echt aan het karakter, maar eigen dieren worden vaak niet als prooi gezien, meestal dan.
Sam daar in tegen lust wel papegaai, denken we, we laten het nooit zover komen, ook wil hij de katten niks doen, maar ja, de katten denken daar anders over, hij is te nieuwsgierig.
Vandaar dat ik zeg, neem een Spanjaard die al in een pleeggezin zit, dan weet je het zeker.
Je weet het geen ene hond zeker, jammer genoeg.
Een Galgo daarin tegen, die ziet alles wat klein is vaak als prooi, op Animal in Need en Podencoworld wandelingen word men gewaarschuwd voor de jachtdrift van Galgo's, oppassen met kleine hondjes is dan ook belangrijk.
Je zou eens kunnen kijken wat men al in Nederland heeft in pleeggezinnen.
Ik weet dat een opvang in Dordrecht van Animal in Need kippen heeft en katten en paarden, en dat gaat altijd goed, zij vangt wel de wat kleinere hondjes op, kleine Podenco/mixen.
Zoek op pleegezinnen stichting....Podencoworld, Animal in Need, en er zijn genoeg Spaanse honden die geen Podenco zijn als je daar aan twijfelt.
Huize zwerfhond daar zitten niet alleen Podenco's en ook verschillende landen, ze bieden weinig honden aan, maar wel honden die super zijn als huishond.
Ik zou gewoon de tijd nemen, bij Ik zoek Baas , zitten ook mooie honden, ook een aanrader.
Neem niet te snel een beslissing, en vraag vooral alles wat je vragen wilt, ook al komt hij uit een asiel, stichting of pleeggezin.
Wat stond je in het contract niet aan?
Sommige stichtingen/organisaties nemen artikelen in hun "adoptie"contract op alsof zij boven de wet denken te staan; met andere woorden in strijd met wetgeving. Een hond kan je overigens volgens wetgeving niet adopteren, dat kan alleen van kinderen.
Kijk eens op de herplaatswebsite www.hhin.nl of daar een geschikte hond voor jullie bij staat. Meestal kan je contact met de huidige eigenaar hebben en zullen dus alle vragen beantwoord kunnen worden, die je over een hond hebt, die je zou willen overnemen.
Succes met het vinden van een geschikt hondenmaatje.
In het contract stond dat de stichting bij gegronde redenen, het recht heeft om de hond ten alle tijden terug te vorderen. Na contact met de stichting bleek dat dit bijna nooit voorkomt en dat ze dit er in zetten om de stichting in te dekken. Ook doelen ze hier op 'medische redenen'. Dit staat er echter niet letterlijk in. Ook zou de stichting altijd verantwoordelijk blijven voor de hond. Kortom: ik voelde me niet veilig om hier een handtekening onder te zetten. Erg balen, want het was een geschikte hond voor ons gezin :(
Check! Bovenstaande hebben ze allemaal in huis! Daar valt niks van te zeggen
Ik heb ook zo'n contract getekend, maar weet van een advocaat dat als je al je bonnetjes van voeding, dierenarts, speeltjes, alles dus, kan aantonen dat het jou dier, is, je kan hem ook niet ruilen als hij stuk is.
Tenzij in het contract staat dat je de hond in bruikleen hebt, dan kunnen ze als jij je hond geen goede verzorging geeft terug eisen.
Hier staat er meer over, niet dat ik mijn hond ga mishandelen maar ik heb wel alle bonnen bewaard.
https://www.licg.nl/adoptie-en-herplaatsingscontracten/#dubieuze-bepalingen
Quatsch. Dat bedoel ik nu met in strijd met wetgeving.
Medische redenen? Welke van wie of wat?
Als je geen goed gevoel hebt, altijd afhaken.
Helemaal mee eens, maar wel jammer als je echt een klik hebt met een hond, maar goed, ik denk dat je met elke hond een klik krijgt, soms snel, soms moet je elkaar wat beter leren kennen.
Heel belangrijk vind ik om daar bij stil te staan. Soms worden dieren teruggebracht of weggedaan omdat ze geen klik voelen na 3 weken.
Ik snap je wel, ik heb ook zo'n contract getekend en had daar ook mijn twijfels bij, maar ik heb dit besproken met de oprichtster van de stichting en toen voelde het eigenlijk erg goed met haar uitleg, dat ze hun verantwoordelijkheid voor de hond blijven nemen. Ze kon me ook een paar erg treurige verhalen vertellen waarbij ze de hond heeft moeten terughalen, dus ik snap het wel, het blijft toch een verantwoordelijkheid.
Ik dacht dat bij veel asiels je ook niet zomaar je hond bijv. mag verkopen aan derden of laten inslapen als je geen geld hebt voor de behandeling van een ziekte e.d.
Of dit allemaal wettelijk is, nee, maar voor mij is dit in de wereld geroepen ter bescherming van de honden en dus goed.
helemaal eens het is contract tegen rare excessen
maar ze zitten echt niet zomaar op je stoep te wachten om de hond te claimen
Het is beetje wel standaard stichting contract en om te voorkomen dat hond weer in asiel komt bv
Ze kunnen je niet dwingen de hond af te staan of zo...zonder bv tekenen+ bewijs van verwaarlozing/mishandeling bv dierenbescherming of rechtbank
Ik vond tekenen geen probleem...
Vorderen mag iedereen en altijd, of de vordering wordt toegekend is een tweede (en er zomaar aan voldoen hoeft al helemaal niet). In dit geval zal dat niet gebeuren als er geen andere bepalingen daaromtrent in het contract staan.
Bedankt voor jullie info!
Ik kan weer met een gerust hart verder met mijn zoektocht
ik heb zelf pas en hondje uit Bulgarije,mischien iets voor jou? de mevr die mij heeft geholpen met mijn zoektocht doet het alleen is niet verbonden aan een stichting,ze heeft in bulgarije vrienden die hondjes van de straat redden (geke's hondeboel )op facebook,
daar lees je ook echt al die mooie verhalen van de hondjes die nu goed terecht zijn gekomen
Kristel, laat je niet teveel afschrikken door een contract.
Het is nl vooral zoals Loesje schrijft: juridisch gezien kun je een hond niet eens adopteren.
En , zoals Yoop al schreef, als je alle uitgaven die jij voor je hondje doet bijhoud, met bonnen al, én het hondenpaspoort staat op jouw naam; dan kun jij in een mogelijk conflict bewijzen dat jij de eigenaar bent.
Ik heb ook een ' rescue' hondje, uit Spanje. Met een , hmmm......contract.
Maar ik vind het maar relatief. Het enige voordeel eraan is dat ik doodga het hondje terug naar het adoptieburo gaat.
Nou, dat vind ik prima.
Maar bij het paspoort van mijn hondje was nog niet eens een 1e eigenaar ingevuld. Dus: 1. jouw gegevens in het paspoort zetten. 2. De chip in de hond controleren laten en in een nationale database op jouw naam zetten.
Verder zie ik dat contract vooral als pogingen om verkeerde plaatsingen uit te sluiten. En de hond te kunnen terughalen als er bewezen mishandeling of verwaarlozing plaatsvind.
Nee, ik ben niet zo benauwd voor dat contract. Vooral niet als het verdere contact met medewerkers van die stichting goed is.
Bedankt voor de reacties. Ik ben er nu ook weer gerust op. Inmiddels hebben we een hondje gevonden. Weliswaar niet bij een stichting die bemiddeld bij buitenlandse hondjes, maar dat kunnen we altijd in ons achterhoofd houden voor de toekomst!
Kristel
Wat voor hondje heb je gevonden? Via wie of wat?
Ben benieuwd naar je keuze.
Via Seniordogrescue Belgium. Een Belgische man herplaatst hondjes die hun baasjes hebben verloren aan ziekte of overlijden. Het is een heel lief hondje van 7 jaar!
http://www.seniordogrescue-belgium.org/ons-doel
Hier de website
Veel geluk en plezier met dit hondje, dat blij zal zijn met zijn/haar warme mand. Hopelijk heeft dit hondje nog vele jaren voor de boeg.
Mooi werk van je. Ik zal de website onthouden voor het geval dat Belgische forumleden naar een herplaatser vragen.
Je kunt de site ook onthouden voor Nederlandse forumleden!
ik heb even gegluurd, welke hond is het geworden? (nieuwsgierig)
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?