Brody, de 3-jarige hond van mijn zoon, is allergisch voor de Faerinamijt, de huisstofmijn, Copramijt en de meelmijt. Voorstel van de dierenarts om hem een desensibilisatiekuur te geven. Buiten dat dit best een dure behandeling is, is het resultaat hiervan erg twijfelachtig (50% kans van slagen). De prijs van de behandeling is 1 ding. Als de kans van slagen groter zou zijn, zouden we dat er best voor over hebben. En als we geen betere alternatieve behandeling vinden die beter is, gaan we die desensibilisatiekuur ook wel laten doen. Maar we zijn dus vooral op zoek naar een behandeling die grotere kans van slagen heeft. Heeft iemand hier ervaring mee en/of tips voor ons?
Desibiliseren is een grote kans van slagen, 75% ....de duur is negen maanden lang, voor de hond geen enkele belasting wel voor jezelf, eerst om de twee weken en dan maandenlang on de drie weken tot het eind van de negen maanden en dan afbouwen naar een dosering die leefbaar is voor de hond...hier zijn wij aan het desibiliseren, mijn hond is nog heel erg jong en heeft na een bloedonderzoek wat in lelystad gebeurd een serum van 16 allergenen, die ze nu om de drie weken krijgt ingespoten, tot de negende maand om de drie weken nu...daarna gaan we afbouwen, we zitten nu op de helft van de kuur.....na het afbouwen krijgt ze een lagere dosering en gaan we kijken of ze de stoffen die ze negen maanden lang zijn toegediend geen allergische reactie meer van krijgt....
We kunnen atopie tegenwoordig onderzoeken door bloed (serum) af te nemen en dit op te sturen naar een speciaal hier op ingericht gecertificeerd laboratorium in Lelystad.
Vierentwintig verschillende “allergenen” worden dan onderzocht. Deze allergenen variëren van graspollen tot verschillende huisstofmijten. Dat betekent dat we in het bloed kunnen zien tegen welke allergenen de hond en kat veel antilichamen maken en waar ze dus overgevoelig voor zijn.
Jouw hond is voor vier allergisch ? Dan zou ik zeker met overleg gaan voor desibiliseren, de kans is 75% .....ik zou er evht voor gaan... mijn hond krijgt injecties voor 16 allergenen, in de kliniek worden die ingespoten, iedere drie weken ga ik met haar terug naar de kliniek, voor haar geen belasting voor mij best wel, ook krijgt ze om de drie weken de cytopoint ingespoten ook twee injecties....
Ben zelf bezig met een immunotherapy tegen de huismijt.
Bij mij slaat ie goed aan gelukkig.
Tegen de meelmijt allergie kun je nog overwegen om vers te voeren. Dus kvv en/of barf. Dan heb je met meelmijt niet meer te maken denk ik want dat zit in brok en hondenkoekjes?
Wij hebben 1 desensibilisatiekuur gedaan bij onze hond ivm atopie (mijten en gras).
Maar daarnaast hebben we aan haar weerstand gewerkt door oa stressreductie, voeding en homeopathie.
Wat nu precies geholpen heeft weet ik uiteraard niet, of misschien juist wel de combi.
Maar het is nu heel goed onder controle zolang haar weerstand goed blijft.
Bedankt voor je reactie Willemijn. We hebben ook wel besloten dat hij in ieder geval voor de eerste serie gaat en als we geen betere optie vinden gaan we er zeker mee door. Hopelijk weten we daarna of het aanslaat. Ook dan gaan we er mee door natuurlijk. De dierenarts gaat mijn zoon zelf leren om die injecties toe te dienen, zodat hij niet iedere keer naar de dierenarts hoeft. Misschien voor jou ook een optie?
Die allergie voor de meelmijt verbaast ons nog het meest, omdat hij al vanaf 15 weken granenvrij voer krijgt. Maar misschien is kvv of barf voeren dan inderdaad wel een betere optie.
Is hier geen optie, aangezien ze 16 allergenen ingespoten krijgt in twee injecties en twee injecties van de cytopoint, moet ze na de behandeling een 20 minuten daar verblijven vandaar dat ik iedere drieweken er naar toe moet.....normaal kan jezelf injecteren, maar Ogin heeft het heel erg, vandaar die grote hoeveelheid...en daar zijn ze dan heel secuur in.....
Frieda, ik zet de test hier even voor je neer, en daarna haal ik hem weer weg......
Mij niet, de meelmijt voed zich ook met planten en dieren resten. Dat is gemalen en gedroogd en kan de meelmijt prima eten en vertoeft dus lekker in de brokkenzak en de doos met hondensnoepjes.
Je kan het vergroten met je duim en wijsvinger.....mijn hond krijgt vers vlees...en toch allergisch voor de mijt, copramijt en meelmijt....maar die ligt ook op de grond in huis.....
Wij zijn 13 september er mee begonnen en tot eind juni...desibiliseren.
Bedankt Willemijn. Toch apart dat de dierenarts van mijn zoon, die in Lelystad woont, de testen heeft laten doen in Hoofddorp, terwijl de testen van Odin in Lelystad is gedaan.
Lekystad daar gaan alle dierenartsen hun testen laten doen, waarom die van jou dat ergens anders doet, geen idee, in het laboratorium van lelystad maken ze het serum aan......ik haal de test weg, je ziet dat de copramijt en meelmijt in hoge dosis voorkomt bij Ogin , en Ogin eet vers vlees.....
Ja, is het dus ook geen garantie dat Brody minder last van de meelmijt zal hebben als hij overstapt op vers vlees. Op dit moment zit hij op Anallergenic van Royal Canine. En hij lijkt nu inderdaad iets minder jeuk te hebben, maar hij zit ook aan de antibiotica. Het is dus nog maar de vraag of die brokken werkelijk helpen.
De brokken is voor voedselallergie, ze gaan kijken of je hond dan ook een voedselallergie heeft, Ogin heeft deze brokken ook gehad.....voedselalergie is niet te testen, wel elimineren...en deze brok is een goede uitstekende brok om te kijken of je hond een voedselallergie heeft, Ogin bleek geen voedselallergie te hebben, we zijn drie maanden er mee door gegaan, om toch alles uit te sluiten geef ik nooit geen rund en kip aan Ogin...hoewel ze dat gerust mag hebben geef ik het haar niet.......minder jeuk super hoor, antibiotica is voor de huidproblemen niet voor de jeuk, als je hond al minder jeuk heeft, blijf echt de brok geven deze hoor, bij Ogin hielp het niet en bleek dus geen voedselallergie te hebben maar een extreme vorm van hooikoorts....op deze brok kan je hond heel goed leven hoor.....jeuk is erger dan pijn...
Je hond is ook allergisch voor huismijt, gelukkig hier niet, was een x in de week alle kleedjes van je hond met azijn op 60 graden en gebruik matrasbesvhermers voor het bed van de hond en was die ook met azijn op 60 graden, bij ikea kan je de matrasbeschermers giedkoop kopen, kijk wel of ze gewassen kunnen worden op 60 graden, paar tips die een hoop doen.
Ik gebruik ze ook, echt ideaal....zo in de was, en je kan ze ook in de droge stoppen....
Zijn maar een paar tips....
Hij heeft eigenlijk pas sinds kort weer een kleedje in de bench liggen. Voor die tijd sloopte hij alles. Mijn zoon had vroeger zelf ook huisstofmijt allergie gehad, dus voor die allergie weten we gelukkig wel wat voor maatregelen we moeten nemen. Gelukkig is een groot deel van zijn huis al aangepast (gladde vloer en zo) en Brody was al gewend dat hij niet mee naar boven, naar de slaapkamers mocht. Dat scheelt al heel veel. Alleen heeft mijn zoon een stoffen bank en heeft hij op dit moment geen geld om die te vervangen. Die moet dus iedere dag gezogen worden. Verder ga ik over 3 weken naar Nederland en neem mijn haarhygrometer voor hem mee, zodat ze de vochtigheid in huis in de gaten kunnen houden en daar eventueel wat aan doen.
Matrasbeschermers van ikea, 3,99 per stuk....mooi op de bank en bij toestemming geen vuile bank.....ook wassen met azijn in de wasmachine ook op 60%....wat doen we een hoop voor onze honden he....
Gecertificeerd laboratorium is gevestigd in lelystad .
Dit is echt een superidee. Ga ik meteen aan mijn zoon doorgeven. Bedankt
Ze zijn er helaas alleen maar in het wit, hihi, dus je ziet wel er alles op, maar aan de andere kant laat je ze dus ook niet te lang liggen, wassen op 60 graden is funest voor de mijt......stofzuigen krijg je ze niet altijd mee weg....ze kleven in alles op de vloer en kleden....wel met een stoomreiniger, maar......geen stres er van krijgen hoor....gebruik de matrasbeschermers, niet duur, 3,99 per stuk, en neem er een bij voor reserve....kan je afwisselen, ik vind ze ideaal....bij ikea bij de dekbedhoezen...
Frieda, een paar tips voor je......
Bestrijding van huismijten
Mijten kunnen niet zo gemakkelijk verwijderd worden. Ze hebben zuignappen aan hun poten, daardoor kunnen ze zich zelfs op ruwe en onregelmatige materialen goed vasthouden, waardoor ze vele reinigingsprocedures kunnen overleven. Met stofzuigen alleen is het dan ook niet mogelijk om de mijten uit de omgeving te verwijderen. Maar omdat stofzuigen wel de hoeveelheid voedsel van de mijten vermindert, is het toch een nuttige maatregel bij het bestrijden van huisstofmijten (9).
Huismijten gaan dood bij invriezen (-20 C) en boven de 50 C. Dit laatste moet wel enkele uren duren. Wassen bij een temperatuur van minstens 60 C is ideaal om mijten te bestrijden omdat hiermee niet alleen de mijten zelf dood gaan, maar ook hun uitscheidingsprodukten verdwijnen, die de allergenen bevatten (9).
Frieda. Het zijn tips he, zorg dat je zoon het leest maar dat het geen stres veroorzaakt, omdat Ogin flink last heeft heb ik ook heel veel stres er van gehad, niet de bedoeling, het moet voor allemaal leefbaar zijn en de tips echt goed opvolgen kan niet aldoor...... Maatregelen om mijtenallergenen te verminderen
1. Matrashoezen zijn de meest effectieve methode voor het reduceren van de allergenenbelasting van matrassen. Deze hoezen kunnen op maat gemaakt worden en op hondenbedden toegepast worden.
2. Wassen bij minstens 60 C doodt huismijten. Bekleed daarom het hondenbed met een stof die op meer dan 60 C gewassen kan worden. Heet wassen is effectiever dan stomen.
3. Hondenbeddenmateriaal: Als het bed een hoes heeft, is de samenstelling minder belangrijk. Schuimrubberen matten voeren het vocht slecht af en zijn daardoor een goede leefomgeving voor schimmels. Ook latexmatten zijn minder goed als matras.
4. Pluchen en stoffen speeltjes kunnen mijtenallergenen bevatten. Verwijder zulke speeltjes of was ze regelmatig. De speeltjes stofzuigen is niet afdoende, behandelen in de wasdroger of in de diepvriezer vermindert het aantal mijten wél.
5. In de slaapkamer is de mijtdichtheid het grootst. Matrassen zijn echte huisstofmijtbroeinesten. Daarom kunnen allergische honden beter uit de slaapkamer en bij de bedden vandaan blijven.
6. Tapijt heeft een hogere mijtdichtheid dan een gladde bodem. De beste oplossing is om het tapijt te verwijderen. Als dit geen optie is, stofzuig het tapijt dan regelmatig. Mijten kunnen zich echter goed vasthouden, ze laten zich niet zomaar wegzuigen. Kies eventueel voor kleine, wasbare tapijten.
7. Gangbare stofzuigers blazen de aangezogen lucht door een filter weer uit. Allergische dieren kunnen tijdens het stofzuigen daarom beter naar buiten gebracht worden. Er zijn speciale filters te koop voor ieder type stofzuiger.
8. Stoomreinigers hebben een betere antimijt werking dan stofzuigers, waarschijnlijk door de hittewerking. Na 3 maanden is de kolonisering van de mijten in het tapijt echter weer net zo hoog als voor de reiniging. Deze behandeling moet dus minstens één keer per drie maanden worden toegepast.
9. Middelen met de stof benzylbenzoaat hebben een mijtendodende werking. Deze preparaten zijn bij drogisten en apotheken te verkrijgen. Omgevingsbehandeling met benzylbenzoaat geeft bij 70% van de allergische honden een duidelijke verbetering van de klinische klachten. Ga hierbij uit van 2-4 behandelingen per jaar. Indorex® spray kan hier ook voor gebruikt worden.
10. De luchtvochtigheid van de ruimte moet onder de 50% blijven. Mijten hebben veel last van een continu droge lucht. Luchtbevochtigers kunnen dus beter niet gebruikt worden, mede ook omdat het stilstaande water ook schimmelgroei bevordert.
11. Het is aan te raden om, indien mogelijk, afwasbare meubels te hebben, kussens te verwijderen en zware gordijnen vervangen door lichte gordijnen.
Het zijn tips....Frieda, je doet zoveel mogelijk, maar moet geen stres opleveren hoor.....overleg met de dierenarts, en laat je zoon mooi het speciale voer blijven geven als het goed de jeuk verminderd....en als de jeuk toch flink opspeelt, bepraat dan eens of de cytopoint voor je hond ook wat is, de cytopoint is alleen geschikt voor hooikoorts, niet voor voedselallergie...het moet voor allemaal leefbaar zijn....
Bedankt Willemijn. Gelukkig is de inrichting van mijn zoon al redelijk anti-huisstofmijt. Maar ik heb hem jouw tips doorgestuurd en dan kan hij inderdaad even kijken wat hij nog meer kan doen, zodat het ook voor hem en zijn vriendin leefbaar blijft.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?