Toevallig de eerste in je link kan prima bij kinderen haha.
Ik zal er sowieso eens rondneuzen
Die tweede link is dezelfde. Ik was wat ongeduldig en drukte twee keer op reageren
Ik zag het ????
Oh hij pakt geen smiley
Of dat je het zelf verziekt. Beetje bot gezegd, maar ik wil eigenlijk zeggen dat het een beetje nonsens argument is. Het enige dat je niet verandert, is het eigen karakter van een hond. Zodra een hond in een nieuwe omgeving is, kun je ze namelijk eigenlijk alles opnieuw leren, en dat gaat vaak heel gemakkelijk. Dat is mijn ervaring.
Ik bedoel dit: Ik heb zelf een hoop honden opgevangen vanuit Spanje, waaronder ook enkele honden die volwassen waren en die nog nooit in een huis waren geweest. Ik moet er wel bij zeggen dat al deze honden al op sociaal karakter waren uitgezocht, dus allemaal vrij makkelijke en vriendelijk honden. Ook honden die al eerder in een gezin hadden gewoond en die dus al zindelijk waren. Stuk voor stuk hebben ze allemaal in vrij korte tijd alles geleerd wat de bedoeling was en zijn het keurig opgevoede honden geworden. Ik heb ook regelmatig honden te logeren die zich dan moeten aanpassen aan de regels en het ritme hier, en dat lukt altijd wonderwel. Honden hebben een ongelofelijk aanpassingsvermogen.
Bovendien moet elke hond die in een nieuwe omgeving komt vaak toch alles opnieuw leren, het is uiteindelijk ook het spel tussen baasje en hond. Ik heb een hondje in opvang gehad die ik in korte tijd de gekste trucjes kon leren. Hij werd geadopteerd en na iets meer een week kreeg ik een mailtje dat ze hem nu eindelijk hadden leren zitten en liggen op commando ... zo zie je maar.
Ook een herplaatser opvoeden daar ben je vanaf het eerste begin bij! En het gaat meestal veel makkelijker dan bij een pup!
Ik denk dat je voor jezelf goed op een rijtje moet zien te krijgen waarom het de vorige keer misging: lag het alleen aan de aard van de hond of lag het ook aan het niet bieden van voldoende rust en duidelijkheid bijvoorbeeld. Als je echt eerlijk kunt zeggen dat je nu wel in staat bent om aan jouw kant van het verhaal alles te bieden wat een hond of pup nodig heeft, dan pas kun je in mijn optiek naar de 'hondkant' gaan kijken.
Weet welke hond je in huis haalt en zorg bij een pup ervoor dat je weet hoe de ouderdieren zijn qua gedrag en gezondheid.
Onze hond bijvoorbeeld had een heel nerveuze en drukke vader: nooit erbij stil gestaan dat wij daarmee ook wel eens een nerveuze pup konden krijgen. Wel dus en dat heeft heel veel aandacht en tijd gekost om dat om te buigen. Is gelukt hoor en het is een tophond, maar die tijd en aandacht had het dus wel nodig. Wat ik daarmee wil zeggen: een volgende keer kijk ik naar hoe stabiel de ouders zijn.
Succes met de overwegingen!
Klopt hoor, je hebt zeker een punt.
Ik heb zelf van huis uit ook niet zulke denderende ervaringen met asielhonden/herplaatsers dus vandaar misschien mijn terughoudendheid.
Een kruising Shih Tzu/Maltezer is niet per se gezonder dan een echte shih tzu of maltezer. Het is alleen eenvoudiger om een verstandige fokker te vinden van een volle maltezer of shih tzu, dan van een modekruising als een boomer. Daarom zou ik wel aanraden om echt bij één ras te blijven.
Dat het de vorige keer misging lag ook aan mij, daar ben ik heel eerlijk in. Ik had te weinig kennis en de kennis die ik van huis uit had over het opvoeden was nou ook niet de beste zie ik nu.
De eerste hond is vrij impulsief aangeschaft, ben ik ook heel eerlijk in. Ik wou een hond en wel direct. Verschrikkelijk stom, maar goed een mens kan groeien en veranderen. Ik ben niet meer impulsief en zeker over nu een hond denk ik al zeker een jaar na.
Ik denk ook niet dat een kruising perse gezonder is ;)
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?