Vast lief bedoelt al die tips maar bij versleten heupen is reguliere en goed werkende pijnbestrijding toch echt het belangrijkst.waarschijnlijk leeft ze er korter door maar het leven dat ze leeft is fijner. Dat is tenminste wat ik altijd mee gekregen heb van dierenartsen, zowel holistisch als regulier. Pijn is verschrikkelijk en als een hond pijn laat zien is het vaak al heel erg. Het probleem met de kinderen vind ik heel lastig. Een hond met pijn is een groot risico. Zeker jouw hond die duidelijk niet uit de situatie weg loopt maar op een andere manier de grens aangeeft. Ik heb mijn honden altijd geleerd om weg te lopen als ze kinderen te druk of lastig vinden. Ze komen dan naar mij toe en ik beloon dat. Uiteraard probeer ik ook kinderen te leren wat ze fijn vinden en dat ze ze niet mogen aaien als ze slapen of op haar plek liggen. Maar grommen probeer ik echt te voorkomen. Want grommen gaat mij echt een brug te ver in zo’n toch vrij onschuldige situatie. En als het werkt gaan ze het vaak veel sneller en ook nog eens heftiger inzetten en is de volgende stap (happen) mij veel te klein. Maarja aan die tip heb je nu niets meer. Neem het in ieder geval wel heel serieus. Kinderen blijven kinderen en zullen altijd perongeluk dingen doen die de hond niet fijn vind. Het gaat dus heel veel van jou vragen om dit goed te begeleiden. Stap 1 is inderdaad goede pijnbestrijding. Dus met een spiegel en niet een pilletje afentoe maar op vaste tijden. Heel veel sterkte vooral. De hond is nog zo jong en het is super zonde dat die heupen zo slecht zijn.
Dr. Schulze is wel een zeer goed bekend staande arts, al jaren, ook in de Duitse Herder wereld.
Als ik het goed heb zit ze net over de grens met Nederland.
Ik heb ook verhalen gehoord dat de goudstaafjes goed hun werk doen, dus het zou misschien een optie zijn.
waar heb ik ooit kwakzalverij "verkocht"? Of snap ik je verkeerd....
ik ben juist een voorstander van nuchtere dingen als kijken naar hoe een lichaam functioneert en wat het daarvoor nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Ik ben zeker niet tegen reguliere geneeskunde maar er is zoveel meer. Als de reguliere geneeskunde als oplossing een pijnstiller en een ontstekingsremmer heeft, ben ik iemand die verder gaat kijken.
Een bot of een gewricht, spieren, kraakbeen etc. is ook geen dode materie, dus er is zeker met goed voedsel en bepaalde supplementen iets te bereiken, mits het alles bevat wat nodig is voor gezonde botten, spieren etc. en het ook nog door het lichaam opgenomen kan worden. Dat is dus een belangrijke basis die je moet hebben voor mogelijk/of zoveel mogelijk herstel. Dat is wel iets wat ik altijd adviseer, maar dat zie ik niet als kwakzalverij of iets alternatiefs.
Wb het goud er schijnt 24 karaats goud gebruikt te worden bij de Hoek
WAAROM ECHT GOUD?
Goud heeft een sterk toniserende ofwel stimulerende werking op de acupunctuurpunten en onze ervaring is hoe zuiverder het goud is, hoe beter en langduriger de werking is. Daarom wordt er uitsluitend 24 karaats goud gebruikt
Wat bedoel je met grote risico's?
Op de site van dr. Schulze staat
Tot nu toe zijn wereldwijd nooit bijwerkingen opgetreden. Een absolute voorwaarde hiervoor is dat de ingreep door een gespecialiseerde dierenarts wordt uitgevoerd.
Er zijn nauwelijks risico’s Om het goud op de acupunctuurpunt te zetten, is geen volnarcose noodzakelijk. De hond krijgt slechts een roesje en kan direct na de ingreep door een injectie weer wakker gemaakt worden.
Maar om te voorkomen dat het goud in het gewricht komt, is jarenlange ervaring met acupunctuur noodzakelijk!!
Stelt u zich voor dat een goudstukje IN het gewricht zou komen… de hond zou grote pijn lijden en zou nog slechter bewegen omdat een vreemd lichaam in het gewricht zit.
ik haalde mijn commentaar weg (maar blijkbaar te laat) omdat er ik de goudinjecties voor ogen had en niet uw "goud acupunctuur"
(ik haalde mijn commentaar ook weg omdat colloïdaal nanogoud buiten de beloftes in de klassieke geneeskunde ook blijkbaar een beetje eerder misbruikt word door de alternieve geneeskunde )
en voor de rest nee je snapt me niet verkeerd..maar hoort hier niet thuis
Ik denk dat het zeker de moeite loont om deze piste te bekijken. Ik ken een malamute die een goudaccupunctuurbehandeling heeft gekregen bij Dr. Schulze en sindsdien al jarenlang pijnvrij en weer actief is.
En een dier vraagt zich niet af of iets wel of niet kwakzalverij is, als ie niet langer pijn heeft en weer vlot kan bewegen, is dat niet omdat ie zich dat inbeeldt, dunkt me...
Precies, bij ons kan het tussen de oren zitten, dat ligt bij dieren toch iets anders.
Dat placebo effect werkt inderdaad erg slecht bij dieren....
Vaak ligt het herstel niet aan de hocus pocus maar was het zonder ook hersteld of er is niet echt sprake van herstel maar het baasje wil herstel zien.
Momo heeft ernstige atrose en verdraagt geen pijnstillers. Door rust en beleid functioneert ze goed. Iemand doe haar niet kent merkt er niets van. Ze speelt zelfs af en toe rennend met Elsa.
Als ik haar nu door het alternatieve circuit had laten "behandelen " had ik kunnen claimen dat ze daardoor 'genezen ' was. Maar ze heeft dus alleen rust en beleid gehad.
Ach ik denk dat het meer een keuze is die je maakt.
Als dit werkt voor jou, prima, maar om nou de hele alternatieve geneeskunde kwakzalverij te noemen, dat gaat natuurlijk nergens over!
Nee? Zo.lang het niet wetenschappelijk onderzocht en bewezen is, is het kwakzalverij . Zo simpel is dat.
Ja das heeeel simpel.
Gelukkig zijn er veel dierenartsen die iets minder zwart wit denken en bijvoorbeeld acupunctuur of lasertherapie aanbieden als pijnbestrijding.
Vervang 'alternatief circuit' door 'medicatie' en de bewering gaat net zo goed op.
In jouw geval is de rust en beleid de behandeling, die voor Momo werkt. Fijn zo.
Maar dat sluit niet uit dat goudaccupunctuur niet zou kunnen werken, net zoals het niet wil zeggen dat een pijnstiller niet zou kunnen helpen.
Stel dat je je hond géén rust of andere aanpassingen zou geven. Maar wel de goudbehandeling. En je hond is na de behandeling pijnvrij en actiever en energieker dan tevoren. Is de behandeling dan onzin, of is het een mooi resultaat, dat de hond alleen maar ten goede komt?
Moest het mijn hond zijn, het zou me geen barst kunnen schelen of iets hocus pocus, kwak of kwek is. Als mijn hond er beter van wordt, kan ik daar alleen maar heel erg blij om zijn.
Ik ken helaas de andere kant waar je zelden iets over hoort omdat mensen uit schaamte zwijgen. Waar die hocus pocus dus heeft gezorgd voor zeer ernstige schade die met 1 pilletje voorkomen had kunnen worden. Begin dus tegen mij alsjeblieft niet over 'ervaringsdeskundigen'.
Heb je 't nu over goudaccupunctuur die voor zeer ernstige schade heeft gezorgd en versleten heupen die met 1 pilletje weer okee zijn?
Of spreek je over iets totaal anders en gaat dit off topic?
Met normale acupunctuur heeft mijn vorige hond, die een hernia en artrose kreeg, nog járen extra mee gekund. Die hond kwam sloffend de praktijk binnen en ging rennend weer naar buiten. Okee, na een paar dagen werd dat rennen minder, maar na 3 behandelingen heeft hij daar een jaar goed functionerend op kunnen teren. Dan kreeg hij weer 1 of 2 behandelingen en kon hij weer een jaar mee. Alleen de laatste behandelingen, toen hij 14 was, werkten niet meer. Dat zagen we dus ook als teken dat hij op was. Reguliere behandeling hielp toen ook niet meer.
Ik vermoed van niet.
ik weet waar Liz het over heeft, maar ik heb hetzelfde andersom mee gemaakt en vele mensen met mij, ook in de reguliere geneeskunde vallen slachtoffers door onkunde en verkeerde beslissingen, onvoldoende studie over bijv. combinaties van medicamenten, verkeerde interpretaties etc.
Maar ik ga er wel van uit dat er hopelijk bijgeleerd wordt door alle partijen, dat die partijen zelfs samenkomen, en dat gebeurd al regelmatig gelukkig. Er is zoveel kennis, en ook nog zoveel wat we niet weten.
Wat betreft de goudakupunktuur is het ook lastig wetenschappelijk bewijzen, zoals in het artikel van de kliniek van den Hoek staat. Het perceptieonderzoek gaf goede resultaten, bij honden zelfs 96 procent. Wereldwijd worden er goede resultaten gehaald, maar dat telt inderdaad niet als wetenschap. Waarom ze er bij den Hoek voor gekozen hebben geen dubbelblind onderzoek te doen is deze: (even van de site gecopieerd)
Om als wetenschappelijk onderzoek geaccepteerd te worden, zou een dubbelblind onderzoek uitgevoerd moeten worden. In dit geval zou de helft van de onderzoeksgroep dan wel goudkorrels geïmplanteerd krijgen en de andere helft een placebo. Gezien de ethische bezwaren, hebben wij hier bewust niet voor gekozen. Het zou daarom voorbarig en misschien zelfs onzorgvuldig zijn harde conclusies aan dit onderzoek te verbinden, omdat het een perceptie-onderzoek betreft. Maar we zijn zeer verheugd over de mooie uitkomsten ervan en willen dit graag met u delen.
Honden hebben een hoge pijngrens... Persoonlijk zou ik niet wachten tot ze pijn heeft om pijnstilling te geven, eventueel een omeprazole erbij voor de maag? Eens vragen aan de dierenarts, een hond die pijn heeft reageert anders, ook door medicatie reageert een hond soms anders. Toen Raiko een hele tijd medicatie kreeg gromde hij bij zijn voerbak en anders nooit, nu ook nooit maar op het moment van medicatie wel, dus misschien een bijwerking?
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?